Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως να μην έχω γίνει ξεκάθαρος.

Δεν θέλω να αλλάξω τπτ στο σύστημα που έχω, εκτός από την κάρτα γραφικών.

Δεν κυνηγάω τις μέγιστες επιδόσεις.

Χρησιμοποιώ 1920x1080 οθόνη και σύντομα 2560x1440.

Θέλω απλά να ξέρω ποιά είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών κοντά στο 1:1 με την CPU

για την πλειονότητα των σημερινών games που ως γνωστόν είναι λίγα αυτά που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες σε CPU.

Θα ήθελα, εφόσον το επιθυμείτε, να τεκμηριώνετε, την πρότασή σας.

ο 8elwADSL και ο savakis προτείνουν μια 6850. Πολύ ωραία. Γιατί όμως;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω τον E7500 και την 6850 και παίζω σε ανάλυση ίδια με εσένα 1920χ1080 δεν έχω κανένα παράπονο απο θέμα απόδοσης στην κάρτα μόνο κάτι προβληματάκια με το overclock που μάλλον ευθύνεται κάτι στους drivers.

Τώρα αν πας σε μεγαλύτερη ανάλυση όπως λες θα σου πρότεινα μια πιο δυνατή κάρτα (6870) γιατί η 6850 θα τα βρει σκούρα εκεί.

Δημοσ.

Ίσως να μην έχω γίνει ξεκάθαρος.

Δεν θέλω να αλλάξω τπτ στο σύστημα που έχω, εκτός από την κάρτα γραφικών.

Δεν κυνηγάω τις μέγιστες επιδόσεις.

Χρησιμοποιώ 1920x1080 οθόνη και σύντομα 2560x1440.

Θέλω απλά να ξέρω ποιά είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών κοντά στο 1:1 με την CPU

για την πλειονότητα των σημερινών games που ως γνωστόν είναι λίγα αυτά που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες σε CPU.

Θα ήθελα, εφόσον το επιθυμείτε, να τεκμηριώνετε, την πρότασή σας.

ο 8elwADSL και ο savakis προτείνουν μια 6850. Πολύ ωραία. Γιατί όμως;

μα γιατί με τις παραπάνω κάρτες δεν θα κερδίσεις FPS αφού σε κόβει το CPU.

Δηλαδή στην πλειονότητα των παιχνιδιών θα έχεις τα ίδια fps με 6850 και με 6970....

Τα περισσότερα νέα παιχνίδια χρησιμοποιούν 4 Πυρήνες πλέον...

Δημοσ.

περα απο τα λιγα -ακομα- παιχνιδια, που μπορουν να εκμεταλλευτουν πανω απο 2 πυρηνες, πρπει να λαβετε υποψη σας οτι το παιδι παιζει σε υψηλες αναλυσεις (1080p) και οσονουπω 1440p..!!! εγω θα προτεινα να παει σε 6950, γιατι η 6850-6870 στα 1440p θα τα βρουν λιγο δυσκολα...!! οχι οτι δεν θα παιζουν, αλλα θα χρειαστει συμβιβασμους!!

ετσι κι αλλιως εκει πανω, η καρτα μετραει και λιγοτερο ο επεξεργαστης!!

Δημοσ.

Διαφωνώ με τους περισσότερους εδω μέσα αλλά δυστυχώς με μια 10λεπτη αναζήτηση δεν βρήκα διαγράμματα των νεων vga με πιο παλιούς επεξεργαστές.

Εγώ στη θέση σου θα έπερνα την 6950 2gb και θα έπαιζα λίγο με overclock του e8500. Τα 3.6ghz τα έχεις για πλάκαμ θα σου δώσουν αρκετό αέρα. Όσο βottleneck και να έχει, θα έχεις περισσότερα fps απο τις 6850/6870. Εκτός βέβαια αν τα χρήματα είναι περιορισμένα οπότε αποφασίζεις καθαρά με βάση την τσέπη σου.

Καλές αγορές

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως θα είναι ΟΚ. Μην ξεχνάτε ο E8500 είναι απο τους καλύτερους dual core ;) Με λίγο Clockάρισμα όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω θα είσαι ΟΚ!

Εδώ ο τύπος παίζει με gtx 560Ti με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή http://www.youtube.com/watch?v=mXkeHBsIO0Y .

Δημοσ.

κοντά στο 1:1 με το cpu σου δεν είναι ούτε η 6850, μάλλον η 6770.

οστόσο αν πάς σε ανάλυση πάνω από 1080p όπως λες, ναι τότε μετράει η 6950 όχι όμως λόγο ισχύος αλλά λόγω vram, επειδή σε υψηλές αναλύσεις το 1 gb της 6770/6850 με ΑΑ θα φρακάρει.

Μην περιμένεις όμως να παίξεις καλά metro,civilization, battlefield, GTA IV και γενικά όποιο game ζητάει cpu. θα σε κρατάει πίσω ο 8500.

Για να πάρεις αέρα χρειάζεται να τον ανεβάσεις πάνω από τα 4, αν επενδύσεις σε κάρτα γραφικών επένδυσε και σε μια καλή ψύκτρα και ξεκίνα το o/c εκτός και αν δεν σε αφήνει η μητρική σου.

Δημοσ.

Ψύκτρα έχω την Red Scorpio της Xigmatek.

Θερμοκρασία πάνω από 37°C δεν έχω δει στον Ε8500.

Idle είμαι στους 28°C με system temp στους 37°C.

Overclocking ακόμα δεν υπάρχει περίπτωση όμως να γίνει.

Επομένως που καταλήγουμε;

Δημοσ.

Επομένως 6770, περίμενε όμως να πουν και οι άλλοι την γνώμη τους ;)

Δημοσ.

γιατι δεν θες να κανεις oc?

ειναι ευκολο και υπαρχουν οδηγοι. και να θες cpu δεν καις γιατι αν πανε οι θερμοκρασιες ψηλα θα κλεινει το συστημα....

oc+6950 2gb απο εμενα.ακομα και αν δεν κανεις oc πανε σε αυτην την καρτα γιατι σε υψηλοτερες αναλυσεις θα ειναι καλυτερη.

Δημοσ.

αν και σε καμία περίπτωση η 6950 δεν είναι 1:1 με τον 8500 για τόσο μεγάλη ανάλυση που θα έχεις πάρε μια 6950, δεν μπορεί κάποια άλλη εκτός από αυτή και κάποιες nvidia με 2 GB να αντέξει τέτοιες αναλύσεις...

Ενημερωτικά από ιανουάριο βγάινουν τα νέα θηρία της AMD και μάρτιο κυκλοφορούν οι μεσαίες AMD νέας γενιάς που αναμένονται καλύτερες από 6950/6970 και στα ίδια χρήματα... οπότε ίσως να περιμένεις?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή έχω ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή και ψάχνω να αγοράσω κάρτα γραφικών θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας για την Radeon 6850. Θα ήθελα να ρωτήσω, μήπως ο σκληρός μου προκαλέσει bottleneck λόγω του οτι είναι 7200 rpm (αποδεκτό νομίζω) αλλα 8ΜΒ cache;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...