Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα να μάθω προγραμματισμό δεν ξέρω καθόλου οπότε θα ήθελα κάποια συμβουλή στο τι βιβλία να αγοράσω και γενικά αν και ακούγεται χαζό πως μαθαίνει κάποιος προγραμματισμό ?

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ θα σου πώ κάτι εντελώς παράδοξο, Δεν ξέρω τι ηλικία είσαι, αλλά έκανες Ανάπτυξη Εφαρμογών στην τρίτη Λυκείου; Αν ναι θα σου φανεί κάπως λογική η μετάβαση προς την C που μαθαίνουμε εμείς στο ΤΕΙ. Πήγαινε λοιπόν εδώ και κατέβασε όλες τις εισηγήσεις μαζί με τις ασκήσεις και τις λύσεις τους. Νομίζω για αρχή θα βοηθήσει αρκετά και μετά πήγαινε σε κάποιο βιβλίο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι η C ή και η C++ είναι καλές επιλογές για να ξεκινήσεις.

Βιβλία και tutorials άπειρα στο net, όρεξη να έχεις να διαβάζεις!!!

Δημοσ.

Η δικιά μου πρόταση: Pascal.

κατεβάζεις PAME Pascal και μαζί με αυτό

το tutorial (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο) ξεκινάς.

Τώρα αν θες μπορείς να πας σε C. Αλλά στη C έχεις περισσότερα να φροντίσεις. Κατ εμε λοιπόν, αν κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε προγραμματισμό καλύτερα να τα κάνεις σε ένα πιο εύκολο περιβάλλον.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι η πλέον χαρακτηρισμένη γλώσσα ως εκπαιδευτική είναι η Pascal.Αυτό που αναφέρει ο φίλος ακριβώς από πάνω είναι εκπλητικό και ιδιαίτερα διδακτικό.

Εγώ ωστόσο, θα επιμείνω για C διότι θα συνδιάσεις το τερπόν μετά του ωφελίμου...

Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε αλάθητο ούτε μοναδικό. Ο καθένας προτείνει αυτό που κατά

τη γνώμη του είναι καλό και χρήσιμο συνάμα!

Δημοσ.

Γνώμη μου...

Εάν ενδιαφέρεσαι για το ποια γλώσσα είναι κατάλληλη για αρχάριους... θα βρεις ΑΡΚΕΤΑ threads με αυτό το θέμα... και τα περισσότερα με καυγάδες :D

Εάν σε ενδιαφέρει η τακτική του πώς να μάθεις, άσχετα με την γλώσσα, τότε αφενός δεν σε καλύπτουν οι απαντήσεις που ήδη δόθηκαν και αφετέρου δεν υπάρχει κάποια πάγεια τακτική. Ξεκίνα να γράφεις και να φτιάχνεις ό,τι σου έρθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...