Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα σχετικά παλιό σύστημα.

Mobo : Gigabyte 965P-DS3 rev. 3.3

Cpu : Intel Q6700 2.66GHZ

RAM : Kingston 2x2gb ddr2 800mhz

Gpu : ATI HD 5770

PSU : Hiper Type-R 580W Modular

Θέλω απλά να βάλω περισσότερη μνήμη, να πάω δηλαδή στα 8gB.

Το ερώτημά μου είναι το εξής :

1) Να αγοράσω άλλες 2 μνήμες DDR2 των 2 Gb και να πάω σύνολο 8GB ή

2) Να αλάξω την μητρική με μία socket 775 η οποία δέχεται DDR3 μνήμες και να αγοράσω ένα κιτ 2x4GB;

Τι μου προτείνετα;

Δημοσ.

Καλα μπορει να ειναι λιγο παλιο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι αδυναμο το συστημα σου.για ποια χρηση το εχεις το pc?Επισης τι windows του εχεις επανω?Λογικα θα εχεις 64bit σωστα?

Με μια ψυχτρα παντως των 30 euros οπως αυτη Thermalright True Spirit 120 θα μπορεσεις να τον ανεβασεις ευκολα και εκει να δεις μετα επιδοσεις.

Οσον αφορα την μνημη σου,κατεβασε το cpuz και ανεβασε μας φωτογραφιες απο την καρτελα memory και την καρτελα spd για να δουμε ποιες εχεις.

Για εμενα δεν αξιζει να πας σε ddr3 με αυτο το συστημα(απο θεμα κοστους).

Παντως λογικα οι μνημες σου εαν δεν εχουν ψυχτρες επανω θα ειναι αυτες Kingston 2GB DDR2 Non ECC CL6 800MHz οποτε παιρνεις 2 τετοια και τα βαζεις επανω και εισαι οκ.

Αλλα δωσε μας πρωτα τις πληροφοριες που ειπαμε.

Δημοσ.

Του έχω Windows 7 Ultimate 64bit.

Απο ψύκτρα έχω αυτή http://www.scythe-usa.com/product/cpu/032/scmnj1000_detail.html

Γενικά χρειάζομαι παραπάνω μνήμη για παιχνίδια γιατί 4bg μνήμη πλέον είναι ίσα ίσα.

Σκεφτόμουνα κάτι τετοιο

Mobo http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526920

Ram http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552697

Δημοσ.

Χμ μαλιστα.με την ψυχτρα αυτη θα μπορεσεις να ανεβασεις τον επεξεργαστη αλλα δεν ξερω ποσο θα μπορεσεις να τον πας.εαν θελεις ανοιξε ενα θεμα στην ενοτητα Overclocking στο forum.

Τωρα οσον αφορα την μνημη για τα παιχνιδια που λες,τι να σου πω.χλωμο να χρειαζονται 4gb Μνημη και να εισαι ισα ισα και να μην σου φτανει.

Εαν παρολλα αυτα θελεις να την βαλεις τοτε διαλεξε καποια απο αυτες.

Corsair XMS2 - Xtreme 4GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz 45,01

Corsair Value 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz 22,40*2=44,80

Kingston 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz 24,90*2=49,80 (λογικα αυτες εχεις).

Kingston Hyper X Blu 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz 27,23*2=54,46 (εκτος και εαν εχεις αυτες,ανοιξε το πλαινο του κουτιου και δες εαν ειναι με ψυχτρες απο πανω).

Προσωπικα θα εβαζα τις kingston (εξαρταται ποιες εχεις,το ειπαμε αυτο) για να μην υπαρξει καμια ασυμβατοτητα.

Οσον αφορα την μεταβαση που λες,εαν θελεις να ξοδεψεις συνολο καμια 100euros,θα εβαζα με 50 την μνημη και θα πουλουσα την 5770 καμια 70 euros και με τα υπολοιπα θα επαιρνα μια 6850.εκει θα εβλεπες διαφορες στα παιχνιδια απο το να βαλεις ddr3.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι δεν θα δω διαφορά σε παιχνίδια απλά θέλω να βάλω περισσότερη μνήμη γιαί ανοίγω πολλά προγράμματα ταυτόχρονα καθώς και χρειάζεται και για τα παιχνίδια χωρίς να βελτιώνει τόσο την επίδοσή τους.

Αυτή τι στιγμή που μιλάμε η χρήση μνήμης είανι στα 2,4 gb χωρις να έχω κάποιο βαρύ παιχνίδι ανοιχτό (μονο το warcraft).

Το ερώτημά ήταν αν αξίζει να δώσω 50 ευρώ παραπάνω για ένα καλύτερο mobo και DDR3.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αυτή την αγορά.

Μόνο μνήμες παίρνεις και είσαι μια χαρά.

Παίρνεις με 50ε 2 dimms των 2gb έκαστο ίδιες με τις ήδη υπάρχουσες και κρατάς τα άλλα 50.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...