pant13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 FreeNAS™ is an Open Source Storage Platform based on FreeBSD and supports sharing across Windows, Apple, and UNIX-like systems Aφου και η γνωσεις σου ειναι περιορισμενες θα τις βελτιωσεις πανω σε αυτο Παρε και ενα λινκ για more info http://people.freebsd.org/~murray/bsd_flier.html
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 και σιγουρα θα ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο οτιδηποτε σε windows.
nickolas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως προτίμησα να πάρω έναν 2ΤΒ ethernet σκληρό και να τον κολλήσω στο router. Αν καίει 100W το PC που θα φτιάξεις, θα σου κοστίζει κοντά 80 ευρώ το χρόνο σε ρεύμα! Μπορείς να τα περάσεις όλα στον ethernet σκληρό και να πουλήσεις τους σκληρούς σου. Βέβαια να έχεις υπ'όψιν ότι over WiFi οι ταχύτητες είναι χαμηλές. Αν όμως έχεις κοντά στο router τον Mac με Ethernet θα είσαι βασιλιάς!
Heatspreader Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Ναι. Κάτι τέτοιο θα κάνω μάλλον. Συμφέρει περισσότερο. Είναι ακριβοί όμως...
sakis.kom Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Τα Synology τα ξέρεις? Έχω το 210j εδώ και δύο χρόνια, με δύο HDD και θα το ξαναέπαιρνα. h**p://www.skroutz.gr/c/894/file-servers.html?keyphrase=synology
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως προτίμησα να πάρω έναν 2ΤΒ ethernet σκληρό και να τον κολλήσω στο router. Αν καίει 100W το PC που θα φτιάξεις, θα σου κοστίζει κοντά 80 ευρώ το χρόνο σε ρεύμα! Μπορείς να τα περάσεις όλα στον ethernet σκληρό και να πουλήσεις τους σκληρούς σου. Βέβαια να έχεις υπ'όψιν ότι over WiFi οι ταχύτητες είναι χαμηλές. Αν όμως έχεις κοντά στο router τον Mac με Ethernet θα είσαι βασιλιάς! oute 20 watt καταναλωση ενα nas και το κλεινεις οποτε θες και κανουν και raid 1.συνηθως εχουν και gigabit. Τα Synology τα ξέρεις? Έχω το 210j εδώ και δύο χρόνια, με δύο HDD και θα το ξαναέπαιρνα. h**p://www.skroutz.gr/c/894/file-servers.html?keyphrase=synology πολυ ακριβα.σε φτηνα ειναι netgear stora kai wd my book κορυφη τα synology μεν αλλα...
Heatspreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Αυτό με το Raid είναι παράξενο. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου. Προς το παρόν ετοιμάζω κάποια πράγματα μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο μου. Σκέφτομαι να καταργήσω την οθόνη του PC και να παίζω στη TV αφού πλέον έχω το Mac για όλα τα άλλα. Απλά το δύσκολο είναι ότι πρέπει να βρω μία πατέντα για τον καναπέ γιατί δεν με βολεύει το Mouse και το πληκτρολόγιο σε αυτόν. Ίσως ανοίξω Topic.
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Αυτό με το Raid είναι παράξενο. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου. Προς το παρόν ετοιμάζω κάποια πράγματα μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο μου. Σκέφτομαι να καταργήσω την οθόνη του PC και να παίζω στη TV αφού πλέον έχω το Mac για όλα τα άλλα. Απλά το δύσκολο είναι ότι πρέπει να βρω μία πατέντα για τον καναπέ γιατί δεν με βολεύει το Mouse και το πληκτρολόγιο σε αυτόν. Ίσως ανοίξω Topic. γιατι παραξενο?απλα κανει raid 1.οτι κανεις copy στον εναν δισκο το κανει copy και στον αλλον ταυτοχρονα για ασφαλεια.raid 1 οχι 0.αν και λογικα θα βρεις και με 0 αλλα δεν εχει νοημα.και gigabit να ειναι πρεπει να ειναι τρελο nas για να πιασει τις ταχυτητες που μπορει να δωσει το raid 0.αν σε βολευει η τηλεοραση με την αναλυση και γενικα την ποιοτητα why not?κανα τραπεζακι για το Keyboard και το mouse υποχρεωτικα.τιποτα που να ερχεται μπροστα σαν αυτα που εχουν για οταν θες να φας και καθεσαι σε καναπε
kgian Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Πριν από έναν μήνα περίπου, αγόρασα έναν iMac 27". Επειδή είμαι πάντα αντικειμενικός, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Ίσως να φταίει και το Lion. Ίσως να φταίει και το ξερό μου το κεφάλι βεβαίως. Είμαι πολύ προχωρημένος χρήστης Windows, οπότε ίσως είναι δύσκολη η προσαρμογή στο OSX. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι έχω 5 εξωτερικούς δίσκους 3.5" και το Mac δεν μπορεί να διαβάσει κανέναν, παρά μόνο έναν 500άρη Passport που αγόρασα λίγες μέρες πριν πάρω το Mac. Να σημειωθεί ότι έχω εγκαταστήσει το Paragon για να μπορεί να γράφει σε ntfs το Mac. Δοκίμασα να κάνω δίκτυο το Mac με τα Windows, αλλά δεν μου αρέσει πολύ. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Το OSX απο μόνο του μπορεί να ΔΙΑΒΑΣΕΙ NTFS partitions. Δεν μπορεί να γράψει. Αλλά στο διάβασμα δεν θα επρεπε να έχεις προβλημα. Το paragon το έχεις αγορασμένο; Επικοινώνησες με το support? Επίσης άσχετο, δοκίμασες να βάλεις windows στο imac? Τα πάει σφαίρα... Τα παραπάνω είναι άσχετα με το θέμα NAS αλλά σχετίζονται με το αρχικό σου πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 o 500αρης ο passport σε τι format ειναι?αν ειναι Ntfs και τον διαβαζει μηπως η αλλοι εχουν κανα παραξενο allocation unit size και τρωει σκαλωμα?επισης πολλα nas formaroun τους δισκους με δικο τους τροπο για θεμα δικαιωματων κτλ και αμα βγαλεις τον δισκο εκτος του Nas μετα δεν διαβαζεται καθολου.τουλαχιστον αυτο εγραφε σε nas που ειχα παρει Netgear stora. ειχα και wd book my world edition το 2 αλλα δεν ειχα διαβασει κατι για αυτον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα