Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Πριν από έναν μήνα περίπου, αγόρασα έναν iMac 27". Επειδή είμαι πάντα αντικειμενικός, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Ίσως να φταίει και το Lion. Ίσως να φταίει και το ξερό μου το κεφάλι βεβαίως. Είμαι πολύ προχωρημένος χρήστης Windows, οπότε ίσως είναι δύσκολη η προσαρμογή στο OSX. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι έχω 5 εξωτερικούς δίσκους 3.5" και το Mac δεν μπορεί να διαβάσει κανέναν, παρά μόνο έναν 500άρη Passport που αγόρασα λίγες μέρες πριν πάρω το Mac. Να σημειωθεί ότι έχω εγκαταστήσει το Paragon για να μπορεί να γράφει σε ntfs το Mac. Δοκίμασα να κάνω δίκτυο το Mac με τα Windows, αλλά δεν μου αρέσει πολύ. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω έναν File Server όπου θα βάλω όλους τους δίσκους μου σε αυτόν. Με λίγα λόγια θα τους βγάλω από τα Cages τους και θα τους βάλω στον File Server. Με αυτόν τον τρόπο, φαντάζομαι ότι θα μπορώ να έχω πρόσβαση στους δίσκους τόσο από το Mac, όσο και από το PC που τρέχει Windows και Linux. Αυτό που θέλω είναι να γράφω στους δίσκους, όπως για παράδειγμα να Torrents μου να πηγαίνουν εκεί, να διαβάζω από εκεί, δηλαδή να μπορώ να βλέπω ταινία απευθείας από εκεί. Μπαίνοντας από το PC στον δίσκο με τις ταινίες, κλπ. Τι χρειάζομαι για να κάνω κάτι τέτοιο και πόσο εφικτό είναι; Υ.Γ.: Είμαι διατεθειμένος, να φτιάξω ένα πολύ απλό PC σαν κατεβαστήρι, να του βάλω Linux και να το έχω σαν Server. Γνωρίζω όμως ότι υπάρχουν Cages που κάνουν τη δουλειά αυτή. Αν είμαι σε κάτι λάθος, διορθώστε με. Ευχαριστώ.
pant13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 http://Freenas.org και τελειωσες το χω στησει σπιτι και δουλευει πολυ καλα.
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Πόσο το αγοράζεις και από που; Έχει από μόνο του λειτουργικό το σύστημα αυτό ή του βάζω; Επίσης τα Router έχουν 100Mbit Ethernet. Αυτό σημαίνει φαντάζομαι ότι χρειάζομαι ένα Switch Gigabit.
pant13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Πριν από έναν μήνα περίπου, αγόρασα έναν iMac 27". Επειδή είμαι πάντα αντικειμενικός, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Ίσως να φταίει και το Lion. Ίσως να φταίει και το ξερό μου το κεφάλι βεβαίως. Είμαι πολύ προχωρημένος χρήστης Windows, οπότε ίσως είναι δύσκολη η προσαρμογή στο OSX. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι έχω 5 εξωτερικούς δίσκους 3.5" και το Mac δεν μπορεί να διαβάσει κανέναν, παρά μόνο έναν 500άρη Passport που αγόρασα λίγες μέρες πριν πάρω το Mac. Να σημειωθεί ότι έχω εγκαταστήσει το Paragon για να μπορεί να γράφει σε ntfs το Mac. Δοκίμασα να κάνω δίκτυο το Mac με τα Windows, αλλά δεν μου αρέσει πολύ. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω έναν File Server όπου θα βάλω όλους τους δίσκους μου σε αυτόν. Με λίγα λόγια θα τους βγάλω από τα Cages τους και θα τους βάλω στον File Server. Με αυτόν τον τρόπο, φαντάζομαι ότι θα μπορώ να έχω πρόσβαση στους δίσκους τόσο από το Mac, όσο και από το PC που τρέχει Windows και Linux. Αυτό που θέλω είναι να γράφω στους δίσκους, όπως για παράδειγμα να Torrents μου να πηγαίνουν εκεί, να διαβάζω από εκεί, δηλαδή να μπορώ να βλέπω ταινία απευθείας από εκεί. Μπαίνοντας από το PC στον δίσκο με τις ταινίες, κλπ. Τι χρειάζομαι για να κάνω κάτι τέτοιο και πόσο εφικτό είναι; Υ.Γ.: Είμαι διατεθειμένος, να φτιάξω ένα πολύ απλό PC σαν κατεβαστήρι, να του βάλω Linux και να το έχω σαν Server. Γνωρίζω όμως ότι υπάρχουν Cages που κάνουν τη δουλειά αυτή. Αν είμαι σε κάτι λάθος, διορθώστε με.Ευχαριστώ. Το κατεβαζεις δωρεαν απο την διευθηνση που σου εδωσα, το περνας στο pcακι που θα φτιαξεις, (δεν εχει καθολου απαιτησεις) και εχεις εναν αξιοπρεπεστατο file server με πολλες δυνατοτητες, πχ (ftp, samba/cifs, bittorrent,webserver,ευκολο GUI, etc..)
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Έφτιαξα ένα απλό PC και κοίταξα η μητρική να έχει αρκετές Sata θέσεις. Αυτή που επέλεξα έχει 6. Μήπως κοστίζει λίγο ακριβά; Το λειτουργικό πρέπει να μπει σε κάποιον μικρό σκληρό δίσκο ή μπορεί να μπει και σε δίσκο όπου υπάρχουν αρχεία;
pant13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Εγω το τρεχω σε ενα p4@1800 και 1gb ram απροβληματιστα. Το λειτουργικο μπορεις να το εχεις στον ιδιο δισκο με τα αρχεια αλλα δεν στο προτεινω. Εγω το εχω σε ενα φλασακι.(αργει λιγο στο boot αλλα μονο αυτο.), μπορεις να το βαλεις ακομα και σε sd card.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 τα καλα ετοιμα Nas ειναι πολυ ακριβα αν θες να πας σε αξιοπρεπες nas για 4 δισκους θα σκασεις πανω απο 400 ευρω.για να ειναι nas.συν οτι πολλα nas φορμαρουν τον δισκο σε δικο τους format
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Είναι καλή λύση λες το PC που προορίζω για File Server;
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 μην νομιζεις οτι τα μηχανηματα που πουλανε για ετοιμα Nas ειναι δυνατα.απλα επειδη στο πουλανε ετοιμο για αυτο το πληρωνεις.για παραδειγμα αμα δεις τα χαρακτηριστικα του Hp microserver που το θεωρουν kai nas kai microserver θα γελας.1 gb μνημη και διπυρινη cpu.me ayto που θες να παρεις κανεις οτι θες καλυτερα απο οποιοδηποτε ετοιμο Nas που θα εχει τα τριπλα λεφτα.
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Ναι, καταλαβαίνω. Παίζει ρόλο και η κατανάλωση βέβαια. Το θέμα είναι πιο λειτουργικό να προτιμήσω.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 αναλογως τι θες να κανεις παντα.αν θες απλα να βαλεις αρχεια ακομα και με απλα windows θα παιξει.ναι η καταναλωση ενος κανονικου μηχανηματος πραγματι ειναι αρκετα πιο μεγαλη απο ενα Nas.εξαρτατε αν το θες και ανοιχτο συνεχεια η οχι.αλλιως πουλανε και Moboμε πιο μικρες cpu ενσωματωμενες αλλα σιγουρα δεν θα ειναι τοσο καλα οσο η cpu που εχεις τωρα.εξαρτατε για τη χρηση το θες.αν ειναι απλα να βαζεις αρχεια και atom που λεει ο λογος κανει.ενταξει σιγουρα θα ζοριζει αν μεταφερεις απειρα giga αλλα δεν ξερω για ποση κινηση το θες.
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία. Προτιμώ να πληρώνω λίγο παραπάνω τη ΔΕΗ, παρά να μην μπορώ να κάνω κάτι κάποια στιγμή και να τα πληρώσω σε χάπια. Οπότε το θέμα μηχανήματος έκλεισε. Θα πάρω τη σύνθεση που έφτιαξα παραπάνω. Σε Servers, προτιμάμε Linux, έτσι δεν είναι; Θέλω πέρα από το να κάνω τη δουλειά μου, να έχω και μία εξοικείωση με Linux Server.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 αμα ξερεις απο Linux σιγουρα θα παιξει καλυτερα.εγω δεν το εχω ψαξει ουτε το Linux oute opennas πως το λενε για να πω κατι.ενταξει σχετικο ειναι αυτο με την δεη.οπως σου ειπα αν θες απλα να μεταφερεις αρχεια και δεν εχεις να μεταφερεις τα 200 giga αρχεια καθε μερα μπορεις να πας σε πιο Low καταναλωση cpu.
Heatspreader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω από Linux. Αλλά μπορώ να διαβάσω. Αλλιώς να έβαζα Windows Server;
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 δεν ξερω αν σου κανει και το open nas που λενε που ειναι πιο ελαφρυ.καποια Microserver ερχονται με windows 2008
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα