fourfouras Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά πρόσφατα έβαλα στην ταράτσα του σπιτιού μου το Nanostastion 2 για να μπορώ να έχω δίκτυο από τις κεραίες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος της περιοχής μου. Το ίντερνετ μέσω του Nanostation είναι οκ.Έχω ένα router Linksys wrt54gl και πίστευα ότι βάζοντας το καλώδιο του Ethernet (που έρχεται από το Nanostation) στη θύρα του Router που λέει Internet, θα είχα ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι.Ναι μεν, το router εκπέμπει σε όλο το σπίτι, αλλά δεν δίνει δίκτυο. Ούτε αν συνδέσω τον υπολογιστή με ethernet μέσω ενός από τα 4 port που έχει το router. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να ρυθμίσω το Liknsys;
fourfouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Απ ότι κατάλαβα googleαρωντας και όπως είδα στις ρυθμίσεις του Nanostation, αυτό λειτουργεί σαν Bridge. To Linksys πως να το βάλω να δουλέψει; Αν το βάλω έτσι που θα μου πείτε, θα πάρει δίκτυο και θα εκπέμψει χωρίς να θέλει κάποια επιπλέον ρύθμιση;
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 η ευκολη λυση θα ειναι να βαλεις το nanostation σε μια lan του linksys για να παρακαμψεις ολα τα routing features του router.θα ειναι δηλαδη σαν να ειχες ενα pc πανω στο nanostation απευθειας.αυτος ειναι ο ευκολος τροπος.και να μην εχεις και 100 νατ ετσι
fourfouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μου το δοκίμασα αυτά αλλά δεν δουλεύει 100% σωστά. Σαν να μπουκώνει και να ξεμπουκώνει το internet. Δηλαδή για κάποια λεπτά έχω πρόσβαση στο ίντερνετ και μετά την χάνω. Άλλη λύση;
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 μπας και δεν φταιει το wrt για αυτα τα μπουκωματα.γιατι αμα το βαλεις στην lan στην ουσια παιζει σαν ενα switch και τιποτα παραπανω και δεν πρεπει να μπουκωνει.δεν ξερω αν εχει νοημα να περασεις αλλο firmware η κανα dd-wrt firmware μπας και παιξει καλυτερα.
fourfouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Από firmware έχω την τελευταία έκδοση και μένει να δοκιμάσω τη λύση του dt..το θέμα είναι πως να ρυθμίσω το linksys..να δουλέψει σαν gateway ή router??Αυτές τις δύο επιλογές μου δίνει στο advanced routing.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 αν το κανεις ρουτερ λογικα θα μοιραζει δικες του Ip μετα στο δικτυο σου θα εχεις 2 nat κτλ. απλα και με τον τροπο που σου ειπα ειναι παραξενο να μου λες οτι μπουκωνει.εκει παιζει σαν switch
fourfouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τώρα το έχω έτσι όπως μου λες αν και μερικές φορές δείχνει σαν να μπουκώνει.Παραμένει όμως το πρόβλημα με το ασύρματο.Δεν αφήνει π.χ. το κινητό να συνδεθεί στο ίντερνετ.Δεν του δίνει πρόσβαση.Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση και στο Nanostation που να συνδυάζεται με το Router;To Wireless mode του Nanostation είναι Station και το Network mode είναι Bridge.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τώρα το έχω έτσι όπως μου λες αν και μερικές φορές δείχνει σαν να μπουκώνει.Παραμένει όμως το πρόβλημα με το ασύρματο.Δεν αφήνει π.χ. το κινητό να συνδεθεί στο ίντερνετ.Δεν του δίνει πρόσβαση.Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση και στο Nanostation που να συνδυάζεται με το Router;To Wireless mode του Nanostation είναι Station και το Network mode είναι Bridge. μηπως το μπουκωμα ειναι στο δωρεαν ιντερνετ του δημου??β.αλλαξε κλειδωμα στο δικο σου ρουτερ στο linksys δηλαδη.αστο ανοιχτο ναδεις αν θα συνδεθει το κινητο.δεν νομιζω οτι ειναι το nanostation.κατι με το κλειδωμα στο Linksys.
fourfouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Αν το καλώδιο του Ethernet που έρχεται από το Nanostation το έχω απευθείας στο pc τότε δεν μπουκώνει.Οπότε μάλλον αποκλείεται το πρόβλημα να είναι από το δίκτυο του Δήμου.Επίσης δεν έχω προστασία στο ασύρματο, το κινητό συνδέεται κανονικά στο δίκτυο του Router αλλά το router δεν του δίνει ίντερνετ. Αν το Nanostation είναι οκ όπως πιστεύεις και το Linksys δίνει δίκτυο με ethernet στο pc αλλά δεν δίνει ασύρματα, τότε πρέπει να επικεντρωθούμε στο wireless mode.
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 ναι αν με καλωδιο εισαι οκ λογικα θα πρεπει να εισαι και με wireless.βαλτα στο default το wireless.και προσεχε μην εχεις βαλει τιποτα κλειδωμα με mac address sto wireless.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα