Προς το περιεχόμενο

Ξεκλειδωμα πυρηνων ή οχι?

SR20DET

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα ερθει η ωρα φιλε, που θα παει; Δυστυχως προς το παρων δεν το επιτρεπουν οι συνθηκες...

Οταν γινει ομως, θα ερθω εδω να ζητησω τη βοηθεια σας για να επιλεξω τα κομματια για την καλυτερη 'συνεργασια' μεταξυ τους, μιας κ εχω χασει τη μπαλα με την τεχνολογια εδω κ καιρο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Παιδες το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το παιδι που ξεκινισε το post γι'αυτο θα κανω εδω μια ερωτηση για να μην γεμιζω και το forum.

Εχω τον 960T και mobo 990xa-ud3. Ο 960Τ εχει 2 κλειδωμενους πυρηνες οι οποιοι αμα τους ξεκλειδωσεις μπορει να δουλεψουν η και οι 2 η ο ενας η κανενας. Εγω οταν παω στα BIOS και ενεργοποιω το cpu unlock και το cpu core control enable και κανω restart εκτος του οτι θελει να το ανοιγωκλεισω 3-4 φορες μονο και μονο για να ανοιξει και να μπει στα BIOS, οταν μπαινω παλι μου δειχνει μονο 4 cores. δεν θα επρεπε να μου δειχνει 6 ανεξαρτητως αν δουλευουν οι 2 η οχι? εχω κανει καποιο λαθος? Μηπως εχω ξεχασει να ρυ8μισω κατι αλλο? Τα f9 bios εχω. το μονο που θελω ειναι να δω αν μπορω να ενεργοποιησω τους αλλους 2, δεν με ενδιαφερει το overclock.

Παιδες το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το παιδι που ξεκινισε το post γι'αυτο θα κανω εδω μια ερωτηση για να μην γεμιζω και το forum.

Εχω τον 960T και mobo 990xa-ud3. Ο 960Τ εχει 2 κλειδωμενους πυρηνες οι οποιοι αμα τους ξεκλειδωσεις μπορει να δουλεψουν η και οι 2 η ο ενας η κανενας. Εγω οταν παω στα BIOS και ενεργοποιω το cpu unlock και το cpu core control enable και κανω restart εκτος του οτι θελει να το ανοιγωκλεισω 3-4 φορες μονο και μονο για να ανοιξει και να μπει στα BIOS, οταν μπαινω παλι μου δειχνει μονο 4 cores. δεν θα επρεπε να μου δειχνει 6 ανεξαρτητως αν δουλευουν οι 2 η οχι? εχω κανει καποιο λαθος? Μηπως εχω ξεχασει να ρυ8μισω κατι αλλο? Τα f9 bios εχω. το μονο που θελω ειναι να δω αν μπορω να ενεργοποιησω τους αλλους 2, δεν με ενδιαφερει το overclock.

και εγω τον 960t εχω και εκανα ακριβως τα ιδια με σενα και μου δουλευει πολυ καλα χωρις να πιραξω κατι αλλο αρα ισως παιζει κατι με τον δικο σου 960τ παντος δοκιμασε να περασεις το τελευτεο bios και ξαναδες μπορει και να μην αλαξει τιποτα αλλα ποτε δεν ξερεις

Bios εχω τα F9, τι να βαλω τα f10 που ειναι και Beta? χειροτερα 8α ειναι μου φενετε. εμενα με προβληματιζει οτι δεν μου βγαζει καν τους 2 πηρυνες στα bios...

Οταν λεμε ο επεξεργαστης δεν ξεκλειδωνει, εννοουμε οτι ενω βγαζει 6 στα bios το pc παλι 8α τρεχει μονο με τους 4 η υπαρχει το ενδεχομενο να μην τους δειχνει καν?

εφοσον ολοι οι 960Τ ειναι κλειδωμενοι εξαπηρινοι δεν 8α πρεπε παντα να τους δειχνει στα bios αν εχω το core unlock enable ανεξαρτητως αμα οι 2 αυτοι 8α ειναι τελικα λειτουργικοι?

αναλογα... μπορει να σου ξεκλειδβσει τουσ πυρηνες κ να σου βγαλει ερρορ οταν παει να μπει στα windows η μετα απο μιση ωρα χρηση... μπορει ομως να μην μπορει να σ ανοιξει καν το pc κ να φτασεισ bios... αμα θυμαμαι καλα κ μενα καποιες φορες που δεν ανοιγε καν το πσ με 5πυρηνο το γυρναγε αυτοματα σε 4 πυρηνο...

Οταν το βαζω enable το cpu unlock και κανω save & exit μετα το pc αφου τον ανοιγωκλεισω 2-3 φορες μπαινει στα bios αλλα μου δειχνει μονο 4 πυρηνες δλδ core0-1-2-3 ενω το core unlock ειναι ηδη στο enable. λες με το που το βαζω enable και κανω το rr εκει στα κολληματα του pc να μην την παλεβει να ανοιξει και να μου το γυρναει αυτοματα σε 4 core?

αν ισχυει αυτο το δεδομενο εσυ τι εκανες και μετα στους ξαναεδειχνε τους αλλους 2. εγω οτι και να εκανα δεν εχω δει ποτε τους core 4-5.

εμενα μου εμπενε με core unlock απλα δεν μου εμπενε οταν ανεβαζα πολυ το oc... κ απλα γυρναγα στης προηγουμενες τιμες... οταν κανεις unlock σου δειχνει τους 6πυρηνες???

ναι δεν μου τους δειχνει καν γι'αυτο εχω σκαλωσει!!!! τωρα δεν εχω πειραξει τπτ αλλο για oc. ολα στο νορμαλ και τα ρευματα και τα λοιπα....

τι σκατα μηπως υπαρχουν και 960Τ που ειναι κανονικοι τετραπυρηνοι και πεδευομαι τζαμπα?

δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι τετοιο... τοτε μπορει να μην μπορουν να ξεκλειδωσουν... το μονο που μπορεις να κανεισ ειναι να περιμενει αν ξερει κανεις αλλος να σε καθοδηγησει η αλλιως παρε μια ψυχτρα αν δεν εχεις κ ξεκινα ανεβασμα... θα δεις διαφορες...

φιλε titovic και εγω το ίδιο θέμα έχω ακομά. Αν έχεις καλή ψυξη δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο τα ρεύματα ~1.4v μήπως και καταφέρεις και μπεις γιατί είχα παρατηρήσει οτι με ρεύμα 1.35 (το λιγοτερο που είχα δοκιμάσει) δεν μπουταρε καν με τους 4 πυρηνες. δηλαδη σε αναλογη κατασταση ίσως θελει περισσοτερο ρευμα απο το 1.375 (default) προκειμενου να δουλεψει με παραπανω απο 4 πυρηνες. δεν ξερω αν στεκουν αυτα που λεω, ισως να πει καμια γνωμη και κανας σοφοτερος.

στεκει αυτο που λες αλλα εννοειτε οτι για πειραξεις ρευμα κ ειδικα στα 1.4 για κανενα λογω δεν μπας με μαμα ψυχτρα οπως ειπες...

τα ρευματα τα εχω στο normal το οποιο απ'οτι ειδα ειναι στο 1,475. θα το βαλω manual και θα τα ρυθμισω εγω στο 1,45 τουλαχιστον. αλλα νομιζω οτι τα ρευματα παιζουν σημασια ποιο πολυ για να μπεις στα windows οχι για να ανοιξει το pc. απο ψυξη εχω την μανισια του γι'αυτο δεν ασχολουμε ακομα με oc ασε που δεν το κατεχω κι'ολας, αλλα το κουτι μου εχει 5 ανεμηστηρακια και ειμαι καλα απο θερμοκρασιες.

δεν ξερω μου φενετε κουλο που δεν τους δειχνει καν... αυτο μου την δινει....

εσενα sr20det με τα ρευματα και αυτα που πειραξες και με ψυκτρα καταφερες να στους δειξει τους 2 πυρηνες??

οχι δεν το χω δοκιμάσει, ειμαι με τη μαμα ψυχτρα οπότε δεν παίρνει για μεγάλα ρεύματα. ανεβάζει πανω απο 60 βαθμούς.

άσε που ταράζομαι καθε φορα που παταω ''enable'' στο core control και δεν ανοίγει ποτε.

προς το παρον το χω o/c στα 3.5 ως 4πυρηνο, κ κανονικες θερμοκρασιες.

αν πάρω ψυχτρα θα το δοκιμασω αλλα γενικα λεω να το αφησω 4πυρηνο όπως και να χει.

τελικά έχει συμβεί σε κανεναν άλλον αυτό ή εμεις ειμαστε οι ''τυχεροι''? Καμια γνωμη?

Ρε παιδες τι να πω, σε μενα δεν μπουταρε καν στα Windows με 6 πυρηνες ενω με 5 δουλευει μια χαρα..

Οταν μπαινω στον bios φενεται κανονικα σαν εξαπυρηνος (ονομασια Phenom II X6) απλως εκει που δειχνει τους cores λεει 5.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...