SR20DET Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εχω το συστημα της υπογραφης μου (με stock ψυξη). όπως πολλοι ετσι κ εγω προσπαθησα να ξεκλειδωσω πιθανους πυρηνες που μπορει να μου προσφερει το cpu. τα προβληματα ξεκινουν ομως τη στιγμη που αλλαζω τις ρυθμισεις του bios ''cpu core unlock (μαλλον ετσι λεγεται)--->enable'' και ''cpu core control-->manual'' και κανω save&exit , το συστημα καταρρει και δεν βγαζει ουτε τις πρωτες μαυρες οθονες, με το monitor να μενει ανενεργο αις εσαεί.. (σ αυτη τη περιπτωση το κλεινω απο το κουμπι και το χανανοιγω..) Απ'όσα εχω διαβασει 2-3 μερες τωρα, κατι πρεπει να παιζεται στις ρυθμισεις των ρευμάτων που δεν εχω πειραξει.. το ερώτημά μου , καθως πρωτη φορα ασχολουμαι με overclocking ειναι αν καποιος ξερει με βεβαιοτητα να μου πει ακριβως τα πιθανα βηματα για να ξεκλειδωσουν οι πυρηνες (αν γινεται) χωρις να φαω τη ζωη μου κανοντας συνεχως δοκιμες με stress tests και θερμοκρασιες κλπ. Εν τελη, εχοντας διαβασει για το πως καποιοι πρωωθουν αυτα τα cpu ως ''κλειδωμενα εξαπυρηνα'' αλλα ερχομενη σε αντιθεση με τη πραγματικοτητα που απ οτι εχω καταλαβει ειναι ''αποτυχημενα εξαπυρηνα'', αξιζει να ξεκλειδωθουν χωρις να υπαρχουν οποιουδηποτε ειδους επιπλοκες?? ειδικότερα για το δικο μου συστημα που θελω να ειναι stable χειμωνα καλοκαιρι και να μην με ξανασχοληθω με το θεμα? Η εναλλακτικη για μενα ειναι να ανεβασω το FSB στο 210 και το Multiplier στο 16-18 για να φτασει γυρω στο 3,4-3,6 Ghz. χρειαζεται να πειραξω τιποτα αλλο (ρυθμισεις τυπου C&Q, turbo boost) ? υπαρχει αλλο περιθωριο με τη stock ψυξη?? Το ξερω, πολλα ρωταω μαζι αλλα ψαχνω μερες και ξεκαθαρες απαντησεις δεν βρηκα. Ευχαριστω προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyblack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 το οτι δεν ξεκλειδωνουν ολοι ειναι λογικο! μπορει αυτος που εχεις να μη ξεκλειδωνει.παιξε με το manual core control μεχρι να βρεις ποιος ειναι ο ελαττωματικος πυρηνας.επισης τσιμπα και το vcore λιγο προς τα πανω μερικοι λενε πως πιανει. αν ξεκλειδωσει παντως και περναει τα stress τεστσ με επιτυχια δεν εχεις να φοβασαι κατι. αν δεν παρε μια ψυκτρα και παιξε με multi αρχικα και μετα ανεβαζε σιγα σιγα vcore μεχρι να εισαι stable τσεκαροντας παντα θερμοκρασιες μη ξεφυγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SR20DET Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 το οτι δεν ξεκλειδωνουν ολοι ειναι λογικο! μπορει αυτος που εχεις να μη ξεκλειδωνει.παιξε με το manual core control μεχρι να βρεις ποιος ειναι ο ελαττωματικος πυρηνας.επισης τσιμπα και το vcore λιγο προς τα πανω μερικοι λενε πως πιανει. αν ξεκλειδωσει παντως και περναει τα stress τεστσ με επιτυχια δεν εχεις να φοβασαι κατι. αν δεν παρε μια ψυκτρα και παιξε με multi αρχικα και μετα ανεβαζε σιγα σιγα vcore μεχρι να εισαι stable τσεκαροντας παντα θερμοκρασιες μη ξεφυγεις. δεν ξερω αν χρειαζεται να κανω καποια ενεργεια αλλα στη παρουσα φαση μου δεχνει τους 4 πυρηνες (0-3) enabled χωρις να δειχνει 2 disabled η κατι τετοιο ωστε να μπορω να τους ενεργοποιησω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 φιλε μου υπαρχει μια ευαισθησια, οσον αφορα το Unlocking σε αυτες τις MOBO. κατ΄αρχην δεν ειναι σιγουρο, οτι και οι 2 κλειδωμενοι πυρηνες ειναι "καλοι". αν δεν ειναι, σωστα σου κανει τετοια κολπα! δοκιμασε με τα ρευματα κι αν δεν γινει τπτ, αστον με τους 4 και ανεβασε τον, οσο παει! κι εγω με την 990ΧΑ που πηρα, ο 720ΒΕ που εχω, ξεκλειδωμενος, μου εκανε κολπα. παγωματα, κολληματα, και τετοια! ομως εγω, ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα μητρικης, γιατι με την προηγουμενη που ειχα (ASROCK AOD790GX), ηταν solid rock με τους 4 πυρηνες ανοιχτους και ανεβασμενος μεχρι τα 3.3!!!! αρα, ειναι ΚΑΙ θεμα μητρικης!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SR20DET Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 φιλε μου υπαρχει μια ευαισθησια, οσον αφορα το Unlocking σε αυτες τις MOBO. κατ΄αρχην δεν ειναι σιγουρο, οτι και οι 2 κλειδωμενοι πυρηνες ειναι "καλοι". αν δεν ειναι, σωστα σου κανει τετοια κολπα! δοκιμασε με τα ρευματα κι αν δεν γινει τπτ, αστον με τους 4 και ανεβασε τον, οσο παει! κι εγω με την 990ΧΑ που πηρα, ο 720ΒΕ που εχω, ξεκλειδωμενος, μου εκανε κολπα. παγωματα, κολληματα, και τετοια! ομως εγω, ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα μητρικης, γιατι με την προηγουμενη που ειχα (ASROCK AOD790GX), ηταν solid rock με τους 4 πυρηνες ανοιχτους και ανεβασμενος μεχρι τα 3.3!!!! αρα, ειναι ΚΑΙ θεμα μητρικης!!! Οκ να παιξω με τα ρευματα, αλλα δωστε κανα Hint για το τι ''πειραζω'' και κατα ποσο...Μόνο ρεύματα η και Multipliers και FSB? ειναι ασχετα αυτα με το unlock των πυρηνων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 βσκ θα σου προτεινα να μην πειραξεισ κ πολλα με τη στοκ ψυχτρα... γτ κ εγω οταν πειραζα εβλεπα τισ θερμοκρασιεσ να ξεφευγουν... αρχικα δοκιμαζεισ να ενεργοποιεισεις τουσ πυρηνεσ... αφου σε σενα δεν μπαινει τουσ ξεκλειδωνεισ κ μπαινεισ στα μπιος κ απενεργοποιεισ αρχικα τον 6 πυρηνα... αν δεν μπει παλι ενεργοποιεισ τον 6 κ απενεργοποιεισ τον 5.. αν δεν συνεχιζεισ... σκεψου οτι εγω χρειαστηκε να απενεργοποιησω τον 3 για να δω αποτελεσμα... αν θεσ να πειραματιστεισ με το ρευμα αρχικα τοτε θα κανεισ τα εξησ... με τουσ 4 πυρηνεσ θα δεισ με ποσο λιγοτερο ρευμα μπορεισ να μπουταρεισ... κ εαν μπεισ τρεχεισ occt για κανα 20λεπτο κ βλεπεισ αν εισαι σταθεροσ...ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ παντα τισ θερμοκρασιεσ(αν κ αφου κατεβαζεισ ρευμα λογικα θα μειωνονται)... αν φτασεισ στα 1.3v κ εισαι σταθεροσ τοτε ξεκλειδωνεισ τουσ πυρηνεσ... βλπεισ αν μπαινει... αν οχι πασ ενα κλικ πανω το ρευμα κ ξαναδοκιμασεισ να μπεισ αν οχι παλι πανω ρευμα... βσκ καλητερα μην περασεισ τα 1.4v αν κ με τη μαμα ψυχτρα δυσκολα να δωσεισ κ τοσο πολυ γτ θα εχεισ προβλημα με τισ θερμοκρασιεσ...αν δεισ οτι δεν μπαινεισ σημαινει οτι κατι δεν δουλευουν σωστα οι πυρηνεσ οποτε πειραματιζεσε μηπωσ τον ξεκλειδωσεισ σε 5πυρηνο οπωσ σου ειπα στην αρχη...σε διαφορα φορουμ εχω διαβασει οτι καλο ειναι να απενεργοποιεισεισ το cool n quiet, to spectrum k to overboost(δεν θυμαμαι αν λεγετε ετσι στουσ αμδ κ δεν εχω το πσ μπροστα μου...)...να προσεχεισ τισ θερμοκρασιεσ κατω απο 60 βαθμουσ... κ θα τισ βλεπεισ πανω στο 20λεπτο με occt.... αλλα σου ξαναλεω με μαμα ψυχτρα δεν θα πασ πουθενα... κ για οβερκλοκ θελεισ ψυχτρα γτ για να φτασεις στα 3.6 μπορει να χρειαστεισ να δωσεισ ρευμα πανω απο 1.4 που εγω με αλλη ψυχτρα ακουμπαω τουσ 60βαθμουσ... αλλα αυτο που ζητασ χωρισ πολλα τεστ δυστηχωσ δεν υπαρχει... για το σταθεροσ οταν τουσ ξεκλειδωσεισ τρεχεισ κανα 4-5ωρο occt κ αν το περασει εισαι κομπλε... κ αν θεσ να ασχολιθεισ πασ κ σε αυτο το θεμα κ διαβαζεισ κ πιο αναλυτικα τι εκανα κ εγω... πηγαινε στην 4η σελιδα(αν δεν κανω λαθοσ) κ μετα...Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σου ρε Σωτηρη.τα εμαθες καλα βλεπω και συνεχιζεις να βαηθας ε.μπραβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eddie_Cool Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια συγγνωμη που επεμβαινω και εγω αλλα εχω μια ερωτηση! Τοσο 'πολυ' ειναι οι 60 βαθμοι στα πισι; Το λεω αυτο γιατι στο sony vaio που ειχα, εβλεπα τρελες θερμοκρασιες! Εννοω 90-92 βαθμους! Ο ανεμιστηρας σφυριζε σαν τους ανεμους στον βορειο πολο και το κατω μερος του λαπτοπ εψηνε μπριζολα! Θα μου πειτε τι εκανα! Το ειχα να κανω render σε βιντεακια κτλπ! Θα μου πειτε τι εγινε μετα! Εε...καηκε η ΚΓ! Αν και αντεξε 2+ χρονια ετσι! Ειναι πραγματικα πολυ οι 60 βαθμοι στους σταθερους;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 90-92β..????? καμια μπριζολα δεν εψηνες, αφου ειχες τετοιες θερμοκρασιες? οσο πιο υψηλες ειναι οι θερμοκρασιες, τοσο καταστροφικες ειναι για τα ηλεκτρονικα κυκλωματα! κοινως..., τα λυωνουν!! αλλα δεν γινεται σε μια στιγμη ή σε μια μερα. απλα λυωνουν σιγα σιγα και ετσι μειωνεται η διαρκεια ζωης τους. αφου, το λαπτοπ αντεξε 2 χρονια με τετοιες θερμοκρασιες, πιθανολογω, οτι στους 60β θα ειχε τουλαχιστον διπλασια ζωη....!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SR20DET Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 ρε guys ασχετο λιγο.. ανεβαζω χειροκινητα την συχνοτητα των RAM σε 1600Mhz (που υποτιθεται οτι ειναι η ονομαστικη τους) και κανα 4-5 λεπτα να κανει boot.. τις κατεβαζω στα 1333 Και μπαινει σε 20sec....τι γινεται?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 σε eddie στα λαπτοπ ειναι διαφορετικεσ οι θερμικρασιεσ κ συνηθωσ στα πιο πολλα οταν φτανουν τη μεγιστη κανουν ρεσταρτ... στουσ core2duo ηταν γυρω στο 100 εκτοσ καποιον εξαιρεσεων που πηγαινε κ πιο πανω...σιγουρα οσο λιγοτερα τοσο καλητερα αλλα κ παλι καταστροφικο(συμφωνα με κατασκευαστη) δεν ειναι... σε sr20det... εισαι σιγουροσ οτι τισ εχεισ βαλει εκει που οριζει ο κατσκευαστησ τησ μητρικησ αρχικεσ θυρεσ??? το ρευμα το δινεισ μανουαλ?? thanos εε καλο ειναι να βοηθαμε.. αν δεν με βοηθουσεσ κ εσυ δεν θα τα ξερα... τωρα θελω να γυρισω χαλκιδα να πειραματιστω ακομα περισσοτερο...:Π Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SR20DET Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 σε eddie στα λαπτοπ ειναι διαφορετικεσ οι θερμικρασιεσ κ συνηθωσ στα πιο πολλα οταν φτανουν τη μεγιστη κανουν ρεσταρτ... στουσ core2duo ηταν γυρω στο 100 εκτοσ καποιον εξαιρεσεων που πηγαινε κ πιο πανω...σιγουρα οσο λιγοτερα τοσο καλητερα αλλα κ παλι καταστροφικο(συμφωνα με κατασκευαστη) δεν ειναι... σε sr20det... εισαι σιγουροσ οτι τισ εχεισ βαλει εκει που οριζει ο κατσκευαστησ τησ μητρικησ αρχικεσ θυρεσ??? το ρευμα το δινεισ μανουαλ?? thanos εε καλο ειναι να βοηθαμε.. αν δεν με βοηθουσεσ κ εσυ δεν θα τα ξερα... τωρα θελω να γυρισω χαλκιδα να πειραματιστω ακομα περισσοτερο...:Π ναι σωστα εχουν μπει οι ραμ το τσεκαρα. δεν εχω πειραξει τπτ απο ρευματα. ανεβασα το Multiplier στο 17 κ το FSB στο 210 Μhz, εφτασε στα 3,57Ghz Και μετα απο μιση ωρα στο OCCT οι θερμοκρασιες στους πυρηνες ηταν 46-47 βαθμους.. λεω να το αφησω ετσι. παιρνει κ αλλο φανταζομαι ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 1ον) νομιζω οτι πρεπει να βαλεισ μανουαλ ρευμα για να πασ τισ ραμ στο 1600.. ποσο ειναι για τησ δικεσ σ δεν ξερω(θα σου πει ο θανοσ).. 2ον)εχεισ auto ρευμα κ εχεισ πειραξει multiplier??? αυτα που σ ειπα να απενεργοποιεισ(οπωσ το σπεκτρουμ κ το τουρμπομπουστ) τα απενεργοποιησεσ??? αν το εχεις στο auto καλο ειναι να το βαλεισ εσυ οσο χρειαζετε για να δουλευει σωστα... γτ μπορει καποια φορα που δεν θα τσεκαρεισ θερμοκρασιεσ να ανεβασει το ρευμα κ να παρεισ μεγαλυτερεσ θερμοκρασιεσ κ να κανεις ζημια... σιγουρα εχεισ κ αλλο αλλα σου τονιζω οτι χωρισ ψαξιμο δεν εχει oc... κ σιγουρα δεν εχει με auto ρευματα... ασε που ανα πασα στιγμη μπορει να σου δωσει λιγοτερο κ να μην μπουταρεισ η να περνεισ μπλε οθονη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Laptop για να κάνεις render videos, το διαβάσαμε και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eddie_Cool Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ηξερα οτι αντεχουν τοσο πολυ οι cpu των λαπτοπ! Βασικα το λαπτοπ ηταν 6ετιας αλλα στα χερια μου αντεξε μονο 2 χρονια... NTIG δεν φανταζεσαι τι τραβαγε αυτο το λαπτοπ! 4ωρες rendering ασταματητα 100% στο cinema4D!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα