Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια..εχω αναφερθει ξανα σε αυτο το προβλημα μου και νομιζα οτι εχω παρει μια απαντηση..(εσεις καλα μου τα πατε οι σκληροι μου , δεν μου τα λενε ομως...)

λοιπον ....ειχα προειδοποιηση στο hd sentinel για 3 δισκους μου.(εσωσα ολα μου τα αρχεια )

και μετα βουρ για να δω αν θα στρωσουν ποτε....(εστω και λιγο)

τα αποτελεσμετα λοιπον ειναι τα εξης ....

κανοντας low level format me to antistoixo programma και στο τελος μου εγραφε low level format succesfull completed(κανενα λαθος κατα την διαρκεια του format να σημειωσω )

κανοντας reinitialized disk surface sto hd sentinel χωρις να μου βγαζει bad sectors και τιποτα αλλο αρνητικο εξακολουθω να εχω την εξης προειδοποιηση και σας επισυναπτω μια φωτο απο το smart του hd sentinel

post-228284-0-11616800-1323427747_thumb.jpg

τι να κανω γιατι ειμαι ενα βημα πριν τους πεταξω απο το παραθυρο και τους 3 μαζι

Δημοσ.

...να μας πεις πάνω από ποιό δρόμο βρίσκεται το παράθυρο.

(...δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζεις και με τους 3 δίσκους, καθώς για 1ο-3ο μια χαρά στα λέει το HDS. To "πρόβλημα" το έχει ο 2ος -ο "Disk1", δηλαδή ο 320άρης WD- όπου αναφέρει -εκεί που είναι το "Χ" σε κόκκινο κύκλο- ότι έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο sector reallocation count. Χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι ο δίσκος είναι για πέταμα - και αν υπάρχει και εγγύηση αντικατάστασης δεν καταλαβαίνω γιατί τρελλαίνεσαι...)

Δημοσ.

...να μας πεις πάνω από ποιό δρόμο βρίσκεται το παράθυρο.

(...δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζεις και με τους 3 δίσκους, καθώς για 1ο-3ο μια χαρά στα λέει το HDS. To "πρόβλημα" το έχει ο 2ος -ο "Disk1", δηλαδή ο 320άρης WD- όπου αναφέρει -εκεί που είναι το "Χ" σε κόκκινο κύκλο- ότι έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο sector reallocation count. Χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι ο δίσκος είναι για πέταμα - και αν υπάρχει και εγγύηση αντικατάστασης δεν καταλαβαίνω γιατί τρελλαίνεσαι...)

εχω αλλουσ 2 320αρηδες που απλα δεν τους εχω συνδεδεμενουσ πανω! :) τα reallocation count τι ειναι ? απλα τους χρησιμοποιω με επιφυλαξεις παντα? ειναι εκτος εγγυησης και οι 3 320αρηδες μου

Δημοσ.

Α...πες έτσι...

Λοιπόν, όταν κάποιο σημείο του δίσκου παρα-γίνεται δύσκολο να διαβαστεί (μέσα σ' έναν δεδομένο χρόνο), τότε ο δίσκος το χαρακτηρίζει ως "bad", που σημαίνει ότι "το βγάζει απ' την κυκλοφορία". Παράλληλα, κάθε δίσκος έχει μια καβάτζα "περιοχών" διαθέσιμων (πολύ λίγων πάντως), για ν' αντικαταστήσουν τις απώλειες από τα "bad" μαρκαρισμένα σημεία. Η διαδικασία της "αντικατάστασης", λέγεται "reallocation". To όπερ και σημαίνει ότι όσο περισσότερα "reallocation events" υπάρχουν, τόσο είναι ενδεικτικό ότι ο δίσκος μάλλον δεν είναι σε καλό δρόμο, και λάβετε μέτρα. Και για την ακρίβεια, όταν σωθεί η καβάτζα, ο δίσκος είναι πλέον "επισήμως" (με βάση τα στάνταρ της εταιρίας του) προς αντικατάσταση (αυτό το δείχνει το Sentinel με το "Ηealth 0%").

Από 'κει και πέρα, η "υγιής" πρακτική, όταν ένας δίσκος έχει υποστεί πολλές τέτοιες αντικαταστάσεις, είναι είτε ν' αποσύρεται από τον χρήστη του, είτε και να δίνεται (όταν αποτυγχάνει να περάσει τα τεστ του μανίσιου διαγνωστικού της εταιρίας του) για αντικατάσταση (εφ' όσον ισχύει η εγγύησή του).

Κάποιες φορές όμως, ακόμα κι αν οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές για την κατάστασή του, ενδέχεται να μπορεί κανείς να συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί (υπ' ευθύνη του βέβαια), γιατί μπορεί και να πάρει μέχρι και ΠΟΛΥ καιρό μέχρι να καταρρεύσει. Αν έχει λήξει η εγγύηση (καλή ώρα), είναι μαι τακτική που ίσως αξίζει να τη σκεφτεί κανείς (πχ να τον έχει για αποθήκευση όχι και τόσο "σοβαρών" δεδομένων).

Όπως και να 'χει, σκέψου καλύτερα να τους διαθέσεις, ΑΝ δεν είναι να τους κρατήσεις, είτε στο "κλασσικό" θρεντ χαρισμάτων του Ινσόμνια (ή άλλων φόρουμ -΄η όπου τεσπα εσύ επιθυμείς), είτε στο στίκι των Μονάδων Αποθήκευσης για χάρισμα χαλασμένων δίσκων που έχει ανοίξει ο υποφ.....ο γράφων, τέλος πάντων. Διότι αμαρτία είναι το πέταγμα, μπορεί ακόμα κι αν δεν είναι χρήσιμοι ως αποθηκευτικά μέσα, να εξυπηρετήσουν κόσμο με τις πλακέτες τους, έστω (αν έχει κανείς παρόμοιο με χαλασμένη πλακέτα, μπορεί να δοκιμάσει να τις αλλάξει μπας και δουλέψει ο δικός του).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...