Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβασα το σχετικο αρθρο για την συνδεση SSD με την μεταβολη στην regedit αλλα αυτο αναφερεται σε win7 ,το ερωτημα μου ειναι αν εχω win xp με service pack 1 θα μπορεσω να εγκαταστησω εναν SSD? και τι προβληματα θα αντιμετωπισω ενδεχομενως.Καθε βοηθεια αποδεκτη.

το συστημα εχει sata2 στο mobo .

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.θα τον αναγνωρίζει κανονικά.το μόνο κακό είναι ότι τα windows xp δεν υποστηρίζουν trim

και έτσι πρέπει να το κάνεις εσύ manual.

Για ssd σε xp σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Samsung 470.είναι αξιόπιστος,πραγματικά plug&play με το δικό του trim πρόγραμμα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.θα τον αναγνωρίζει κανονικά.το μόνο κακό είναι ότι τα windows xp δεν υποστηρίζουν trim

και έτσι πρέπει να το κάνεις εσύ manual.

Για ssd σε xp σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Samsung 470.είναι αξιόπιστος,πραγματικά plug&play με το δικό του trim πρόγραμμα.

Στην εγκατάσταση πάντως δεν θα τον δει, αν δεν περαστούν πρώτα οι SATA drivers της μητρικής στο cd με τα windows, ή αν έχει το μηχάνημα floppy να διαβαστούν από εκεί την ώρα του φόρμά, ή αν τον βάλεις σε ide legacy από το Bios όπου χάνεις θεωρητικά σε επιδόσεις.

Τώρα το τι βελτιστοποιήσεις χάνεις λόγου του λειτουργικού είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.

kiro ειδα τον δισκο αλλα το προβλημα ειναι οτι πρεπει να γινει παραγελλεια απο γαλλια ,ισως παντος τελικα να ειναι μικροτερος κοπος αν τον παραγγειλεις παρα να να παρεις ενα κομματι πχ ocz και να σου βγει η ψυχη μεχρι να τον στησεις.Ευχαριστω για την συμβουλη και ελπιζω να ειναι pp οντος.

TheELF αυτο που προτεινεις νομιζω οτι στην αρχη του φορματ σου κανει ερωτηση για αλλα μεσα ,οποτε νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις το cd εγγκαταστασης και να προσθεσεις τους drivers του σατα2 απο το cd του mobo.Eυχαριστω για την καλη συμβουλη σου και ελπιζω να μην χρειστει sp2 κλπ γιατι νομιζω οτι βαραινει πολυ το συστημα οτανν τα εγκαθιστω και το αποφευγω- ουτως η' αλλως τον υπολογιστη τον χρησημοποιω για επαγγελματικη μονο χρηση οχι για games.Κατα την γνωμη σου αν περασω σε win7 θα εχω πολυ μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα?οσο για το legacy ειναι ηδη σε ide αρα πρεπει αναγκαστικα να το αλλαξω ,σ ' αυτην την περιπτωση να υποθεσω οτι δεν θα βλεπει το συστημα τον εφεδρικο ide που εχω .ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

TheELF αυτο που προτεινεις νομιζω οτι στην αρχη του φορματ σου κανει ερωτηση για αλλα μεσα ,οποτε νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις το cd εγγκαταστασης και να προσθεσεις τους drivers του σατα2 απο το cd του mobo.

Μόνο από δισκέτα σε αφήνει ή αν τα περάσεις σε νέο cd με το nlite (αν περάσεις και όλα τα άλλα driver θα γίνει και αρκετά ποιο γρήγορα η εγκατάσταση)

Eυχαριστω για την καλη συμβουλη σου και ελπιζω να μην χρειστει sp2 κλπ γιατι νομιζω οτι βαραινει πολυ το συστημα οτανν τα εγκαθιστω και το αποφευγω- ουτως η' αλλως τον υπολογιστη τον χρησημοποιω για επαγγελματικη μονο χρηση οχι για games.Κατα την γνωμη σου αν περασω σε win7 θα εχω πολυ μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα?

Δεν μας λες και το σύστημά σου...

Αν πραγματικά βαραίνει με το SP2 και δεν είναι απλά ιδέα σου τότε και με τα 7 θα βαρύνει,αν και αν δεν βαριέσαι εγώ τουλάχιστον θα το δοκίμαζα να τα δω στην πράξη γίνεται και μπαμ-μπαμ η εγκατάσταση τον 7 ιδίως αν ξεκινάει από usb ο Η/Υ σου (Win to flash).

οσο για το legacy ειναι ηδη σε ide αρα πρεπει αναγκαστικα να το αλλαξω ,σ ' αυτην την περιπτωση να υποθεσω οτι δεν θα βλεπει το συστημα τον εφεδρικο ide που εχω .ετσι δεν ειναι?

Το legacy μπαίνει μόνο στο sata controller ο ide controller είναι ξεχωριστά και θα βλέπει τα πάντα που θα βάζεις εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...