Προς το περιεχόμενο

Thomson TG784 v8.2.6.5 Forthnet 80 port forwarding

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φέντε πως το Thomson TG784 που παρέχει η forthnet έχει πρόβλημα στο να κάνει forward την port 80 το έχω ψάξει αρκετά αλλα μέχρι τώρα δεν βρήκα λύση για τον HTTP Apache server που έχω στήσει στο μηχάνημα (κάνω forward και την 443 port)

Στην εγκατάσταση το έχω το router πρέπει να είναι στο δίκτυο ορισμένο με την ip 192.168.2.1

1. Τα αρχικά DHCP pools δεν ήταν εφικτό να τα πειράξω μέχρι που μπήκα σαν admin Username: dsath Password: f@0r!T3D

αφαίρεσα το αρχικό pool του DHCP και το αφίσα enabled

2. Δοκίμασα με uPnP ανοιχτών και κλειστό δεν έγινε τίποτα

3. Έκανα update το firmware στην version 8.2.7.7 αλλα πάλι τα ίδια...

Πριν από αυτό το router είχα ένα sagem δεν είχα πρόβλημα με το port forwarding οποτε δεν φταίει το firewall τον windows η κάτι τέτοιο.

Κάτι ακόμα κάποια στιγμή μέσα σε όλες τις δοκιμες που έκανα όταν πήγα να συνδεθώ στην ip με έκανε redirect στο web interface του thomson... ζητώντας user name και password του router ... ίππαρχοι κάποιο service του router που χρησιμοποιεί την 80 port και θέλει απενεργοποίηση?

Αυτές είναι οι τωρινές ρύθμισις:

Remote Assistance: Disabled

Address book: Enabled

Telephony: Enabled

Game & Application Sharing: UPnP: Disabled

Parental Control

Address Filtering: Disabled

Content Filtering: Disabled

Firewall: Security Level: Disabled

Intrusion Detection: Enabled

Dynamic DNS: Disabled

Content Sharing: FTP: Disabled

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Δημοσ.

τελικά η port 80 χρησιμοποιείτε από το router και για την αποδέσμευση τις πρέπει να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς τις forthnet

Δημοσ.

η πορτ 80 ειναι ηδη forwarded απο το ρουτερ. δε γινεται να την διαχειριστεις παλι. Σε ολα τα ρουτερ. βαλε 8080.

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα στο Thomson μπορεις να κανεις κανονικα Port forward την 80.οταν μπαινεις απο lan τοτε σε πηγαινει στο Thomson.οταν μπαινεις απο internet τοτε παιζει το port forward και σε παει στον server η στις καμερες που μπορει να εχει καποιος.και αυτο γινεται σε πολλα ρουτερ.καποια βεβαια ακομα και στο lan σου δρομολογουν την κινηση στις καμερες ενω δεν θα πρεπε.εκει η μονη λυση ειναι η αλλαγη του server σε αλλο port η την διαχειριση του ρουτερ σε αλλο port.οποτε θα διαφωνησω οτι ειναι σε ολα τα ρουτερ.σιγουρα πχ αυτο που λεω γινεται στα gennet επειδη πετυχα τετοια περιπτωση.αλλα νομιζω και στο Thomson γινεται το ιδιο και χωρις να αλλαξεις την πορτα του management του ρουτερ.ετσι και αλλιως το remote management του ρουτερ απο default ειναι κλειστο.

Δημοσ.

δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε αλλα modem, και όντως πολύ πιθανόν να γίνετε η χρήση τις 80 port για την δρομολόγηση στις κάμερες, ανοίγοντας την 8080 δεν έγινε τίποτα και δεν θέλω να πειράξω τις ρύθμισις του apache server, αυτό που ξέρω είναι πως ο τεχνικός τους δεν δέχτηκε ούτε να μου δόση πληροφορίες για την χειροκίνητη αλλαγή ρυθμίσεων ούτε να μου δόση το firmware που χρησιμοποιεί η forthnet ούτος ώστε να μπορεί να συνδεθεί και να κάνει τις αλλαγές μονος του, από την στιγμή που γνωρίζουν το πρόβλημα και είναι εφικτό να αποδεσμεύσουν την port 80 μετά από έτοιμα του πελάτη εμενα με καλύπτει αυτός ο τρόπος ^^ μονο που τώρα πρέπει να περιμένω την αντικατάσταση του modem :)

Δημοσ.

δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε αλλα modem, και όντως πολύ πιθανόν να γίνετε η χρήση τις 80 port για την δρομολόγηση στις κάμερες, ανοίγοντας την 8080 δεν έγινε τίποτα και δεν θέλω να πειράξω τις ρύθμισις του apache server, αυτό που ξέρω είναι πως ο τεχνικός τους δεν δέχτηκε ούτε να μου δόση πληροφορίες για την χειροκίνητη αλλαγή ρυθμίσεων ούτε να μου δόση το firmware που χρησιμοποιεί η forthnet ούτος ώστε να μπορεί να συνδεθεί και να κάνει τις αλλαγές μονος του, από την στιγμή που γνωρίζουν το πρόβλημα και είναι εφικτό να αποδεσμεύσουν την port 80 μετά από έτοιμα του πελάτη εμενα με καλύπτει αυτός ο τρόπος ^^ μονο που τώρα πρέπει να περιμένω την αντικατάσταση του modem :)

μαλλον καποιο μπερδεμα εγινε σε αυτα που ειπα.δεν δεσμευεται για καμερες.μπορει να χρησιμοποιηθει για οτιδηποτε.οι καμερες ειναι απλα ενα παραδειγμα.για να παιξει 8080 πρεπει ναπειραξεις και τον apache.τωρα απο που αλλαζεις την 80 για διαχειριση δεν το θυμαμαι αλλα σιγουρα ειναι απο telnet.

θα ρωτησω και θα ενημερωσω πως αλλαζει η 80 σε κατι αλλο γιατι εψαξα στο telnet και δεν βρηκα κατι.

Δημοσ.

εδω ειναι η εντολη που κανει την αλλαγη

service system modify name=HTTP state=enabled port=8081

απο 80 πχ στην κανει 8081 στην συγκεκριμενη περιπτωση.

υπο νορμαλ συνθηκες θα λειτουργησει.

δεν ξεχναμε να κανουμε και saveall μετα απο απο το cli interface.η εντολη αυτη ειναι απο cli εννοειται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...