carnag9 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μετα απο αρκετο καιρο που το σκεφτομουν, μου εκατσαν καποια λεφτα και ειπα να κανω upgrade σε ssd και εγω.. Διαλεξα τον force3 της corsair τον 60αρι. πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες, αν και ειχα ενα θεματακι με τα κοντρολερς. νομιζω τωρα τρεχει σε ahci αν και το mobo μου ειναι sata2 σο λογικα χανει. 200/80 ειναι οκ για sata2 η υπαρχει καποιο προβλημα? να κρατησω ta msahci drivers η να βαλω απο την amd που μου βγαζει το win update? το τριμ φενεται ανοιχτο στο cmd και στο crystaldisk info αρα λογικα ειμαι ok ετσι?
EliasKir Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Με ποιο προγραμμα μετρησες τις ταχυτητες σου? Εχεις κανει αναβαθμιση στο τελευταιο firmware του δισκου?
carnag9 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 ειχε out of the box το 1.3.3 που ηταν και το latest απ'οτι ειδα. σημερα βαζω programs games κτλ και να σου πω την αληθεια κυριως σε boot ειτε windows ειτε application μου φενεται μεγαλη διαφορα. ειχε γινει μετρησει με το as ssd bench απλα δεν κρατησα το ss
carnag9 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 θα το τρεξω μολις τελειωσω με το setup. απο τα 56gb που βλεπει το OS ποσα πρεπει να αφηνω παντα ελευθερα για το τριμ? 10gig? δηλαδη το πολυ μεχρι 80% να τον γεμισω?
carnag9 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 οριστε και 2 bench. το as ssd μου ειχε βγαλει 80 write. δεν ξερω δεν εχω ιδεα να πω την αληθεια. ενα bf3 που του εχω βαλει μεσα παντως ειδα διαφορα στο loading και γενικα στην αποκριση του συστηματος. το mobo μου πρεπει να ειναι ελεεινο λογικα το επομενο upgrade
EliasKir Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Οι ταχυτητες σου ειναι μια χαρα. Κι εγω με τον δικο μου τις ιδιες εχω σε sata2.
carnag9 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 νομιζω οτι η επιλογη 60αρι ηταν λιγο αποτυχια. με office και καποια pc utilities (τπτ βαρυ) και το bf3 ειμαι στα 31gb απο τα 56. δηλαδη για 1 "μεγαλο" game ειναι μονο ο ssd it seems
kavatzoulas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 για να μην ανοιγω αλλο θεμα αυτες οι τιμες απο το σκληρο μετα το τεστ σας φαινονται φυσιολογικες;
blacksuede Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 νομιζω οτι η επιλογη 60αρι ηταν λιγο αποτυχια. με office και καποια pc utilities (τπτ βαρυ) και το bf3 ειμαι στα 31gb απο τα 56. δηλαδη για 1 "μεγαλο" game ειναι μονο ο ssd it seems Αν θα έβαζες παιχνίδια στον ssd, όντως έπρεπε να πάρεις αρκετά μεγαλύτερο...έχεις δει διαφορά μέσα στο παιχνίδι εκτός βέβαια του χρόνου φόρτωσης?
carnag9 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 οχι, μονο στον χρονο φορτωσης. βασικα τον πηρα για το ερχομενο sw:tor απλα επλιζα να χωρουσε και το bf μεσα. απ'οτι φενεται ομως οχι. βασικα γι αυτο ρωτησα αν υπαρχει καποιο οριο που πρεπει να τους γεμιζεις γτ νομιζω κατι τετοιο διαβασα. πχ αμα του εχς μεσα 53gb απο τα 56gb θα εχει την ιδια αποδοση με τωρα που ειναι στο 50%?
LouCi4er Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 οχι, μονο στον χρονο φορτωσης. βασικα τον πηρα για το ερχομενο sw:tor απλα επλιζα να χωρουσε και το bf μεσα. απ'οτι φενεται ομως οχι. βασικα γι αυτο ρωτησα αν υπαρχει καποιο οριο που πρεπει να τους γεμιζεις γτ νομιζω κατι τετοιο διαβασα. πχ αμα του εχς μεσα 53gb απο τα 56gb θα εχει την ιδια αποδοση με τωρα που ειναι στο 50%? Οχι,απ΄οτι λενε τουλαχιστον.Εγω να πω την αληθεια ο Vertex μου δινει τα ιδια νουμερα ειτε αδειος (μονο λειτουργικο και τπτ αλλο) ειτε στο 60%.Να τον γεμισω ομως πανω απο 60% δεν εχω δοκιμασει για να ξερω αν οντως θα πεσουν τα νουμερα.Παντως καλο ειναι να εχεις ενα 20-30% free space στον δισκο.Βασικα το battlefield ειναι μεγαλο παιχνιδι.Βαλε και στον μηχανικο κανενα παιχνιδι,δεν εχει καμια διαφορα πλην του χρονου φορτωσης.
carnag9 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 ενα μικρο bump. εκανα upgrade το mobo, και ενω τον εχω σε sata3 port εχει ακριβως το ιδιο performance με πριν. με new clean install ofc. περιεργο?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 ενα μικρο bump. εκανα upgrade το mobo, και ενω τον εχω σε sata3 port εχει ακριβως το ιδιο performance με πριν. με new clean install ofc. περιεργο? Kαθολου περιεργο. Οι διαφορες στην πραξη του sata2 vs sata3 με εναν force3 δεν ειναι αισθητες, καθως αφορουν μεγαλου μεγεθους readings/writings. Τα οποια σπανια συμβαινουν στην πραξη. Στα υπολοιπα και με το sata2 ειχες ηδη πιασει κορυφη στις δυνατοτητες του δισκου. Αν αλλαξες μητρικη μονο γιαυτο το λογο, εκανες λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα