Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα laptop το οποίο δε bootαρε σε Windows για να δω τι έχει.

Μπήκα από Mint Live CD για να πάρω κάτι αρχεία που ήθελε ο άνθρωπος, όλα οκ, μια χαρά, τα παίρνω. Ελέγχω και τα SMART reports, μου δείχνουν ότι ο δίσκος είναι οκ.

Μετά βάζω το CD των Windows να δω μήπως φρίκαρε ο boot-loader να το φτιάξω, ή αν δε γίνεται τίποτα, να κάνω επανεγκατάσταση και δε δουλεύει τίποτα. Κάνω reboot, πάω για επανεγκατάσταση και αρχίζει το βάσανο. Όλα να φορτώνουν και να δουλεύουν α-π-ε-λ-π-ι-σ-τ-ι-κ-ά αργά. Πάω να φτιάξω partition, έκανε πάνω από 20 λεπτά. Στο τέλος το έφτιαξε, αφού περίμενα μια αιωνιότητα.

Ταυτόχρονα ο δίσκος κάνει ένα κλι-κλικ-κλικ-κλικ, με συγκεκριμένο ρυθμό, οποτεδήποτε κάνει κάτι. Όταν διαβάζει κάτι π.χ., κάνει αυτό τον ήχο συνεχόμενα.

Click of death, άρα καπούτ; Αλλά, δε θα μου έδειχνε τίποτα στα SMART;

Δημοσ.

Κλικ ο' ντεθ ΚΑΙ δημιουργία παρτίσιονς=νταζ νοτ κομπιούτ, άρα μάλλον νοτ καπούτ.

Δεν τον βγάζεις/βάζεις σε άλλο μηχάνημα, είτε εσωτερικό, είτε σε USB θήκη, να δεις συμπεριφορά;

(Για το SMART πάντως που αναρωτιέσαι, όχι, γιατί θα έπρεπε ντε και καλά να είχε δείξει κάτι; Το να φλιπάρει ξαφνικά ο μηχανισμός κεφαλών, οκ, ίσως να μην είναι το συνηθέστερο, αλλά παίζει. Συν το ότι καμμιά φορά δε βγάζεις κι άκρη με τα SMART στοιχεία. Επίσης σπάνιο, αλλά κι αυτό συμβαίνει)

Πάντως ο δίσκος, πεθαμένος μπορεί να μην είναι, αλλά μάλλον για 'κει το πάει. Εκτός κι αν τρέχει τίποτε περίεργο με την τροφοδοσία του απ' το λαπιτόπι)

Δημοσ.

Το laptop δε νομίζω να προκάλεσε τίποτα. Πριν λίγο έβαλα δικό μου δίσκο μέσα και τώρα κάνω εγκατάσταση Windows κανονικότατα, στον καινούριο δίσκο πάντα.

:)

Θα τον χώσω σε μια θήκη USB που έχω να δω τι θα κάνει κι εκεί. Thanks. :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...