Kostas75 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 γεια σου φιλε μου ,σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα σου συνιστω να το αναβαλεις μεχρι το καλοκαιρακι προς στιγμην δεν συμφερουν τα νεα σοκετ ...εχω εναν q9400 σε αποδοσεις ειναι σαν τον δικο σου τον εχω 3,6 με μια 5850 extreme και ειμαι μια χαρα ...μετα τα 775 δεν με εχει εντιπωσιασει κατι ...δεν συναντας διαφορές περα απο benchmark .πλεον μονο ssd και pci 3 θα κανουν την διαφορα..ας περιμένουμε να βγει κατι πιο δελεαστικο σε σοκετ και cpu και απο θεμα τιμής αποδοσης...καλη επιλογη ευχομαι.. Όταν λες δεν συμφέρουν τα νέα socket, τι εννοείς, ότι τα 1155 δεν είναι καλύτερα από τα 775; Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι να πάρω τώρα το Asus Z68 Deluxe Gen3, με τον 2600Κ και έχοντας εξασφαλίσει συμβατότητα με τους 22nm processors και με PCIe 3.0, δεν θα έχω να φοβηθώ τίποτα για αρκετό καιρό ακόμη. Και ο μόνος λόγος για να αλλάξω τον 2600Κ μετά με έναν 22nm θα είναι αν υπάρχει ουσιαστική-σημαντική διαφορά ανάμεσα στον 2600Κ και στους νέους 22nm processors. Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες PCIe 3.0, που μόνο αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με την GTX 580 μου θα σκεφτώ την αλλαγή. Ας το πάρουμε όμως και "ανάποδα": Πιστεύεις/πιστεύετε όλοι, ότι αν περιμένω για τους 22nm (Ivy bridge) processors, με τα νέα chipsets, θα αξίζει πραγματικά η αναμονή; Ή και τότε πιθανότατα θα πούμε "ας περιμένουμε καλύτερα για τους xxxxx bridge processors, που θα έρθουν τον Σεπτέμβρη του 2012, γιατί μάλλον θα είναι κλάσεις ανώτεροι" κ.ο.κ.;; ... Με άλλα λόγια μπορώ να αναβάλω για πολύ καιρό ακόμη, αλλά θα αξίζει τον κόπο και αυτή η αναβολή;; Ήδη στο 2K12 έχω κολλήματα και υπάρχουν αναφορές και από άλλους ότι διάφορα άλλα CPU intensive παιχνίδια έχουν και αυτά θέματα με CPUs όπως το δικό μου και με τον Sandy Bridge (2500K ή 2600K) τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι και αμελητέα η διαφορά των CPUs (2600Κ vs Q9450). Δεν ψάχνω λόγο να ψωνίσω κάτι καινούριο, αλλά δεν θέλω να ψάχνω και λόγο για να αναβάλω συνέχεια, ιδίως αν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις ότι θα έχω σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις μου και όντας καλυμμένος αρκετά και για το μέλλον (βλέπε Gen3) σε περίπτωση που οι νέοι 22nm processors αποδειχτούν "τεχνολογικά θαύματα". Όσο για το OC, δεν θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει πολλά ένα λογικό προς καλό OC, ενώ το extreme OC είναι μόνο ένα ωραίο χόμπι. Δεν νομίζω όμως πως με λογικό προς καλό OC, έχεις σημαντική βελτίωση των επιδόσεών σου και δεν είναι κάτι το οποίο θεωρώ λύση των σημαντικών προβλημάτων που μπορεί να έχει κάποιος από τις επιδόσεις του συστήματός του και ιδίως της CPU του. Είναι μόνο για να πάρεις λίγο περισσότερα frames per sec. Πρακτικά μόνο μία καινούρια αρχιτεκτονική CPU μπορεί να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και να δεις ουσιαστική και παρατηρήσιμη διαφορά σε όλο το σύστημά σου σε ότι και αν κάνεις. Αυτά. Περιμένω απόψεις.
MIKETSAK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 κοιτα φιλε μου η intel και ολες οι εταιριες λευτα θελουν ,σε λιγο λευτα δεν θα υπαρχουν στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ οποτε δοξα το θεο καλα ειμαστε και στα 775 και παλι καλα τα εχουμε ...τι θελεις να τρεξεις που πιστευεις οτι το παλιο σου συστημα δεν το μπορει..για μενα πλεον οι τεχνολιες 32 κααι 22 ειναι ακομα νηπια χωρις να ενοω οτι δεν ειναι καλες καθως επισης δεν υπαρχει σε εφαρμογη κατι ανταξιο τους..για μενα μεινε εκει που εισαι και αστο κανα χρονο..σκεφτομουν και εγω για αλλαγη και ειχα σωσει κατι χρηματα αλλα τελικα υπερισχυσε η λογικη και ειδα οτι παιζω και το πιο ακραιο game ..ετσι οπως εχω ,και οσο για botleneck και κουταμαρες μην κολας ...το overclock κανει πολλα πουσαρει στην καρτα και μειωνει το botleneck ,ενας i5 2500k βγαζει σε στοκ οσο εγω στα 3,6 με 5850..αρα δεν εχουμε λογω να μην το κανουμε ετσι.. Όταν λες δεν συμφέρουν τα νέα socket, τι εννοείς, ότι τα 1155 δεν είναι καλύτερα από τα 775; ενοω οτι το θεμα κοστους αποδοσης στα νεα σοκετ δεν με εντυπωσιασε ..ειναι καλυτερα σιγουρα αλλα δεν προσφερουν κατι το συνταρακτικο με τις δεδομενες εφαρμογες ..στο μελλον θα χρησιμευσουν ,οπως χρησιμευουν οι quad και οι τελευτεοι διποιρινοι σημερα...που καποτε λεγαμε οτι και παλι δεν χρειαζοντουσαν τοσα υπερβολικα συστηματα για τις αναγκες του τοτε..για αυτο αστο λιγο ακομα
Kostas75 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 κοιτα φιλε μου η intel και ολες οι εταιριες λευτα θελουν ,σε λιγο λευτα δεν θα υπαρχουν στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ οποτε δοξα το θεο καλα ειμαστε και στα 775 και παλι καλα τα εχουμε ...τι θελεις να τρεξεις που πιστευεις οτι το παλιο σου συστημα δεν το μπορει..για μενα πλεον οι τεχνολιες 32 κααι 22 ειναι ακομα νηπια χωρις να ενοω οτι δεν ειναι καλες καθως επισης δεν υπαρχει σε εφαρμογη κατι ανταξιο τους..για μενα μεινε εκει που εισαι και αστο κανα χρονο..σκεφτομουν και εγω για αλλαγη και ειχα σωσει κατι χρηματα αλλα τελικα υπερισχυσε η λογικη και ειδα οτι παιζω και το πιο ακραιο game ..ετσι οπως εχω ,και οσο για botleneck και κουταμαρες μην κολας ...το overclock κανει πολλα πουσαρει στην καρτα και μειωνει το botleneck ,ενας i5 2500k βγαζει σε στοκ οσο εγω στα 3,6 με 5850..αρα δεν εχουμε λογω να μην το κανουμε ετσι.. Όταν λες δεν συμφέρουν τα νέα socket, τι εννοείς, ότι τα 1155 δεν είναι καλύτερα από τα 775; ενοω οτι το θεμα κοστους αποδοσης στα νεα σοκετ δεν με εντυπωσιασε ..ειναι καλυτερα σιγουρα αλλα δεν προσφερουν κατι το συνταρακτικο με τις δεδομενες εφαρμογες ..στο μελλον θα χρησιμευσουν ,οπως χρησιμευουν οι quad και οι τελευτεοι διποιρινοι σημερα...που καποτε λεγαμε οτι και παλι δεν χρειαζοντουσαν τοσα υπερβολικα συστηματα για τις αναγκες του τοτε..για αυτο αστο λιγο ακομα Οπότε από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν θα ενδιαφερθείς ούτε για τους 22nm Ivy Bridge, αλλά θα περιμένεις ακόμη περισσότερο. Με άλλα λόγια είσαι εντελώς αρνητικός να αναβαθμίσεις οποιαδήποτε χρονική στιγμή για τους επόμενους 6 μήνες τουλάχιστον. Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά πιστεύω δεν πρέπει να είσαι και τόσο απόλυτος με τις διαφορές στις επιδόσεις, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ας πουν και άλλοι την άποψή τους αν θέλουν πάνω σε αυτά. Όσο για τα λεφτά, αν περιμένουμε να μας δώσουν περισσότερα σε αυτή τη χώρα και δεν κάνουμε καμία αγορά και τίποτα... τότε για πολλά χρόνια ακόμη δεν θα ψωνίζουμε και θα ζούμε μέσα στην μιζέρια και την κακομοιριά, δεν είμαι υπέρ αυτής της στάσης ζωής. Αν χειροτερέψει και πολύ η κατάσταση, εγώ θα σηκωθώ να φύγω από την χώρα, πραγματικά, δεν σπούδασα και μεγάλωσα για να είμαι τελικά ζητιάνος και κακομοίρης, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι "κύριοι" κατάκλεψαν στο παρελθόν την Ελλάδα και τώρα πρέπει να τα πληρώνω εγώ, που τόσα χρόνια στην εφορία και παντού (τράπεζες, κάρτες, λογαριασμούς, κτλ.) έχω πληρώσει κανονικότατα μέχρι και το τελευταίο cent. Δεν χρωστάω πουθενά και τίποτα εγώ προσωπικά! Αυτά.
MIKETSAK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 χαχα οχι δεν τους ισοπεδωσα εγω απλα σε δυο χρονια πιστευω σαν gamer οτι θα παρω i7 2600k και ας εχουν βγει και 10νμ επεξεργαστες ...ας τους να κουρευονται εμεις εδω γενηθηκαμε και εδω θα μεινουμε..εχουμε νταβατζη στην τσεπη αυτο ειναι το θεμα πλεον..μολις φυγουν ,ακομα και διελειμενοι θα ξανααναπτυχθουμε..αυτο...υγεια να εχουμε μονο μεχρι το τελος....να εχουμε καλη χρονια παιδια και ας μην εχουμε μια..
friendgr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Με την ίδια ακριβώς λογική προχώρησα σε Asus Z68Deluxe/Gen3 με 2600k + 16gb ram (διότι έχουν πέσει πολύ οι τιμές). Τώρα ξανά συζηταμε για αναβαθμιση m/b,cpu&ram σε 2-3 χρόνια. Βεβαία ο υπολογιστής μου βγάζει δουλειά και είναι και μέσω ψυχαγωγίας. Αν περιμένεις την τεχνολογία άπλα δεν ψωνίζεις πότε ..... Καλή Χρονιά
Kostas75 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Με την ίδια ακριβώς λογική προχώρησα σε Asus Z68Deluxe/Gen3 με 2600k + 16gb ram (διότι έχουν πέσει πολύ οι τιμές). Τώρα ξανά συζηταμε για αναβαθμιση m/b,cpu&ram σε 2-3 χρόνια. Βεβαία ο υπολογιστής μου βγάζει δουλειά και είναι και μέσω ψυχαγωγίας. Αν περιμένεις την τεχνολογία άπλα δεν ψωνίζεις πότε ..... Καλή Χρονιά Ακριβώς φίλε μου! Και από που πήρες το mobo γιατί θέλω το ίδιο;; Εκτός του 2600Κ, τι μνήμη πήρες;;
conkal Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Το μόνο που πρόσεξα ειναι ότι ο ένας από τους 4 πυρήνες είναι στα 95-100% και οι άλλοι 3 κάθονται. αυτο ειναι φυσιολογικο και αναμενώμενο γιατι ο ενας πυρηνας που λιωνει στο 100% ειναι αυτος που εξυπηρετει την καρτα γραφικών.
friendgr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Ακριβώς φίλε μου! Και από που πήρες το mobo γιατί θέλω το ίδιο;; Εκτός του 2600Κ, τι μνήμη πήρες;; Kαι Μ/Β και 16gb Corsair Vengeance Low Profile (γιανα χωραει η Noctua D14) απο Vision Studio.
Kostas75 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Kαι Μ/Β και 16gb Corsair Vengeance Low Profile (γιανα χωραει η Noctua D14) απο Vision Studio. Προφανώς μένεις Θεσσαλονίκη(; ) για να ψώνισες από το Vision Studio.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 έχουν και μαγαζιά στην Αθήνα low profile
friendgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Προφανώς μένεις Θεσσαλονίκη(; ) για να ψώνισες από το Vision Studio. Oχι, Αθηνά. Τα στέλνουν αντικαταβολή και στην ώρα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα