Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η gigabyte δεν σε παραπλανά με κανέναν τρόπο. Σου δίνει pci-e 3.0 bandwith σε μία lane, για single gpu, με bios update. Φυσικά και δεν είναι true pci-e 3.0 γιατί δεν έχει crossfire/SLI support και στα δύο lanes με το νέο bandwith. Είναι το τρίτο post που το γράφω αυτό, επιμένεις να αγνοείς αυτήν την απλή πληροφορία.

Link

Η asus δεν σου δίνει αυτήν την δυνατότητα, τουλάχιστον με επίσημη ανακοίνωση, αργότερα μπορεί να το κάνει και η ίδια μετά την ευρεία κυκλοφορία των pci-3.0 καρτών.

ΥΓ. Η MSI παρεπιμπτόντως, μια και την ανέφερες, είναι η εταιρεία με τα περισσότερα vrm failures στο overclock.net και στις δύο πλατφόρμες, amd και intel, κάτι που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Αν δεν κάνω λάθος οι κατασκευαστές που έχω κοιτάξει (Asus και Gigabyte) στα site τους αναφέρουν κάπου ότι τα Gen3 συμβατά motherboards που προσφέρουν, παρέχουν δυνατότητα για μία μόνο κάρτα PCIe 3.0, και όχι SLI/Crossfire για κάρτες γραφικών αυτού του τύπου.

Τελοσπάντων, άσχετα με το πόσο καλά είναι τα MSI motherboards, για τα οποία και εγώ δεν έχω την καλύτερη άποψη από προσωπική εμπειρία στο παρελθόν, κατά τα άλλα οι ισχυρισμοί της MSI, αν κοίταξες τα sites που σε παρέπεμψα, φαίνονται να έχουν βάση, για τα τσιπάκια που αναφέρουν για την υποστήριξη PCIe 3.0 σε σχέση με της Gigabyte:

http://www.tomshardware.com/news/msi-gigabyte-pcie-gen3-mobo,13377.html

MSI shows that its motherboards utilize Pericom 34xx (Gen3) switch chips, whereas Gigabyte utilizes Pericom 24xx (Gen2) switch chips. To fully utilize PCIe Gen3, all components are required to be Gen3 compliant to operate at 32 GB/s (CPU, PCIe Slot and GPU).

Η MSI δεν σου λέει ότι η GA δεν υποστηρίζει τις κάρτες PCIe 3.0, αλλά ότι δεν τις υποστηρίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να λειτουργούν στα 32 GB/sec, όπως θα έπρεπε, αλλά στα 16 GB/sec, σε compatibility mode δηλαδή και όχι σε Full mode.

Δημοσ.

γεια σου φιλε μου ,σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα σου συνιστω να το αναβαλεις μεχρι το καλοκαιρακι προς στιγμην δεν συμφερουν τα νεα σοκετ ...εχω εναν q9400 σε αποδοσεις ειναι σαν τον δικο σου τον εχω 3,6 με μια 5850 extreme και ειμαι μια χαρα ...μετα τα 775 δεν με εχει εντιπωσιασει κατι ...δεν συναντας διαφορές περα απο benchmark .πλεον μονο ssd και pci 3 θα κανουν την διαφορα..ας περιμένουμε να βγει κατι πιο δελεαστικο σε σοκετ και cpu και απο θεμα τιμής αποδοσης...καλη επιλογη ευχομαι..

Δημοσ.

PCIe3? Είδαμε και τις διαφορές PCIe1 με PCIe2, σχεδόν μηδαμινές στην πράξη... Για τους SSD συμφωνώ, εκεί υπάρχει διαφορά!

Δημοσ.

κοιτα και pci 3 θα ειναι περιπτωση καλη για διπλοπυρινες καρτες πιστευv θα δουμε φως...το μονο που δεν με εχει εντυπωσιασει ειναι η ιντελ με τους νεους πανακριβουσ επεξεργαστες τους και τις μητρικες της πλακας που καιγονται για την πλακα...με 775 ειχαμε και asus στρικερ εχτρεμε και rampaze και gigabite π45 εχτρεμε και x48t-dq6 και πολλα πολλα αλλα..προιοντα πσαγμενα σε ενα σοκετ που στην αγορα εμεινε για τρια χρονια με συμαντικοτατες διαφορες απο απο το παλιοτερο,και οχι μονο τα bench των καινουργιων..εχει φιλος i5 2500k και δεν εχει καμια διαφορα σε games απο τι ενας quad..

Δημοσ.

κοιτα και pci 3 θα ειναι περιπτωση καλη για διπλοπυρινες καρτες πιστευv θα δουμε φως...

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα το διπλοπύρινων καρτών είναι το Bandwidth της PCI, αλλά η συμβατότητα με τα παιχνίδια.

Δημοσ.

κοιτα και pci 3 θα ειναι περιπτωση καλη για διπλοπυρινες καρτες πιστευv θα δουμε φως...το μονο που δεν με εχει εντυπωσιασει ειναι η ιντελ με τους νεους πανακριβουσ επεξεργαστες τους και τις μητρικες της πλακας που καιγονται για την πλακα...με 775 ειχαμε και asus στρικερ εχτρεμε και rampaze και gigabite π45 εχτρεμε και x48t-dq6 και πολλα πολλα αλλα..προιοντα πσαγμενα σε ενα σοκετ που στην αγορα εμεινε για τρια χρονια με συμαντικοτατες διαφορες απο απο το παλιοτερο,και οχι μονο τα bench των καινουργιων..εχει φιλος i5 2500k και δεν εχει καμια διαφορα σε games απο τι ενας quad..

Σίγουρα θα υπάρχει κάποια διαφορά υπέρ του 2500Κ που θα είναι εμφανές σε κάποια μετατροπή αρχείου και όχι μόνο.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι Qual Core (s775) έχουν καιρό μπροστά τους μέχρι να γονατίσουν. Παίζουν τα πάντα με ένα 20% oc και κατά την γνώμη μου κάποιος με Q6600-6700-8300-8400-9400-9550 θα είναι Ok για αρκετούς μήνες ακόμα (για gaming πάντα).

Δημοσ.

Ναι, είναι, αλλά με το OC δεν κερδίζεις περισσότερα από 10FPS.

Η γνώμη μου είναι πως το OC, περισσότερο ψυχολογικό είναι παρά πρακτικό αν σκεφτείς το κόστος για καλό κουτί και ψύξη. Είναι χόμπι.

http://www.insomnia....ost__p__3675606

Ένας SNB αποδίδει σχεδόν τα διπλάσια Frames στα παιχνίδια από έναν Q6600.

Και εγώ παίζω τα πάντα άνετα, αλλά με μία νέα πλατφόρμα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα σε όλα τα παιχνίδια.

Στο Battlefield δεν τα παίζω όλα στο μέγιστο και έχω 45-60FPS. Το ίδιο και στο COD, όπου τα παίζω όλα στο Max.

Με έναν SNB και με δεδομένο πως το COD είναι CPU Limited παιχνίδι θα είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως και στο Battlefield.

Αν αξίζουν τα 1000Ευρώ για αναβάθμιση; Όχι, δεν αξίζουν είναι η γνώμη μου ακόμα.

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ δεν έχω δει τον Q6600 (3,2) να γονατίσει κάπου. Πριν το oc στο Need for speed Shift δεν έφτανε καν τα 40FPS ενώ μετά το oc έβλεπα πολύ συχνά 60FPS με όλα στο full (εκτός της ανάλυσης βέβαια που είναι περιορισμός της οθόνης -HD Ready).

Το μόνο που πρόσεξα ειναι ότι ο ένας από τους 4 πυρήνες είναι στα 95-100% και οι άλλοι 3 κάθονται.

Δημοσ.

οντως παιδια ,ναι η αληθεια ειναι οτι με εναν επεξεργαστη νεας γενιας θα παρατηρησουμε πλεονεκτιματα σε διπλασιασμο bandwinth στις μνημες ,χαμηλοτερη καταναλωση ενεργειας,αλλα το θεμα κοστους αποδοσης ειναι καπως πιο σημαντικο..αφου οι quad μας βγαζουν ανετα στα νεα παιχνιδια και με max graphika ,πιος ο λογος να παμε για 1000 ευρο αναβαθμιση αντε 500 αν δεν μας λειπουν δισκοι τροφοδοτικα κλπ..εγω παντος βλεπω πως η μεγαλητερη οφθαλμαπατη βρισκεται στις μνημες ,τι 1800 τι 1600 μια απο τα ιδια και οπως ηταν μουφα η αλλαγη απο ddr2 σε ddr3 ετσι τα βλεπω και με τους νεους επεξεργαστες ,να μην πω για x79..

παντος ο q6600 παιζει με ευκολια και 450*9 για δοκιμασε εκει και θα δεις παραπανω fps σιγουρα οχι σαν i5 αλλα σαν clokarisma δυνατο για τα επομενα δυο χρονια σε απαιτητικο gaming ,μετα ειδομεν :rolleyes: φαντασου μαρεσει τοσο πολλυ ο q6600 που πσαχνω να τον ανταλλαξω με τον q9400 μου..

Δημοσ.

παντος ο q6600 παιζει με ευκολια και 450*9 για δοκιμασε εκει και θα δεις παραπανω fps

Με ευκολία δεν το λες ότι παίζει. Τα 3,6GHz, είναι σχετικά εύκολα. Τα 3,3GHz, τα πιάνει με ευκολία.

Τα 4GHz που λες, για κάθε μέρα είναι πάρα πολλά και θες πολύ τάση στο CPU, ακόμα και καλό κομμάτι να έχεις. Μην ξεχνάς και τη μητρική από την άλλη μεριά.

Δημοσ.

Με ευκολία δεν το λες ότι παίζει. Τα 3,6GHz, είναι σχετικά εύκολα. Τα 3,3GHz, τα πιάνει με ευκολία.

Τα 4GHz που λες, για κάθε μέρα είναι πάρα πολλά και θες πολύ τάση στο CPU, ακόμα και καλό κομμάτι να έχεις. Μην ξεχνάς και τη μητρική από την άλλη μεριά.

Σωστός. Τα 3,2 τα έχω σχετικά εύκολα (1,2775v) αλλά στα 3,5 για παράδειγμα δεν μπορώ να πάω με τίποτα (ακόμα και με 1,36v).

Δημοσ.

Για τα 3.6GHz, εγώ θέλω 1,4V (πραγματικά Volt). Για τα 4GHz, με τη μητρική που έχω δεν έχω γνώμη γιατί δεν τα έχω πιάσει. Με παλιότερη μητρική που είχα και συγκεκριμένα την Abit IP35Pro, έπιασα 4.0GHz σχετικά άνετα, αλλά για Benching. Δεν με συνέφερε για κάθε μέρα, ήταν μεγάλη η τάση και οι θερμοκρασίες.

Επίσης δεν ξέρουμε κατά πόσο τόσο μεγάλο FSB συμφέρει. Μπορεί το Chipset να γίνεται πολύ πλαδαρό ανεβάζοντας πολύ το Latency, με λίγα λόγια ίσως ανεβαίνουν τα Timings.

Κομμάτι σε κομμάτι διαφέρει ωστόσο, αλλά πάντα υπάρχει ένα όριο.

Δημοσ.

Για τα 3.6GHz, εγώ θέλω 1,4V (πραγματικά Volt). Για τα 4GHz, με τη μητρική που έχω δεν έχω γνώμη γιατί δεν τα έχω πιάσει. Με παλιότερη μητρική που είχα και συγκεκριμένα την Abit IP35Pro, έπιασα 4.0GHz σχετικά άνετα, αλλά για Benching. Δεν με συνέφερε για κάθε μέρα, ήταν μεγάλη η τάση και οι θερμοκρασίες.

Επίσης δεν ξέρουμε κατά πόσο τόσο μεγάλο FSB συμφέρει. Μπορεί το Chipset να γίνεται πολύ πλαδαρό ανεβάζοντας πολύ το Latency, με λίγα λόγια ίσως ανεβαίνουν τα Timings.

Κομμάτι σε κομμάτι διαφέρει ωστόσο, αλλά πάντα υπάρχει ένα όριο.

Τι να πω, εγώ έχω Abit IP35V και με ρεύμα 1,39 & 3,4Ghz που δοκίμασα πριν δεν ξεκινούν κάν τα windows.

Δημοσ.

κοιτα ειναι και αναλογα την μητρικη,αλλα γενικα οι τετραπυρινοι για να πανε πανω απο 3,4 θελουν οποσδηποτε 1,4 και πανω πχ ο δικοσ μου με 1,41 παει 3,6 ανετα..σε χ48 πανω ,κοιτα για καθε μερα αναλογα την ψυξη το λες αυτο με μια h100 το αφηνεις ανετα...αλλα και με μια καλη ψυχτρα

αμα ειναι καποιος αθηνα και θελει να τεσταρει q6600 στα 4ghz με μεγαλη μου χαρα να το δοκιμασουμε ,παω στοιχημα δεν θα υπαρχει χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...