Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι σχετικό με την αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω και το διαπίστωσα μόλις τώρα:

Τα Asus Z68 Deluxe, δεν είναι όλα ίδια μάλλον, υπάρχει μια νέα διαφορετική έκδοση, η GEN3, που θα υποστηρίζει μελλοντικά PCIe 3.0 καθώς και 22nm CPUs, όπως φαίνεται από τα παρακάτω links:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68_DELUXE/

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68_DELUXEGEN3/

Οπότε λογικά θα πρέπει να ψάξω για κάποιον που πουλάει την έκδοση με το ενδεικτικό "GEN3", σωστά;;

Μέχρι στιγμής, βάζοντας στο skroutz "Asus Z68 Deluxe GEN3", μόνο αυτόν έχω βρει:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26710&cat=3

Οπότε αν υποθέσω όλοι οι άλλοι έχουν τις μή-GEN3 εκδόσεις; Ή απλά δεν ξέρουν τι έχουν και πρέπει να παίρνω κάθε έναν ξεχωριστά τηλέφωνο για να το ψάξω;;..

Δημοσ.

Τελικά η απάντηση βρίσκεται στο link που είχα κάνει post ήδη εδώ στο thread: http://event.asus.com/2011/mb/PCIe3_Ready/

Η Asus Z68 Deluxe με firmware update (902) υποστηρίζει τους 22nm processors, αλλά όχι PCIe 3.0.

Η Asus Z68 Deluxe GEN3 θα υποστηρίζει από την αρχή και 22nm processors και PCIe 3.0.

Δυστυχώς όμως μόνο το παραπάνω κατάστημα (Vision Studio) φαίνεται να έχει φέρει την GEN3 έκδοση.. :(

Δημοσ.

θα δείς τεράστιες διαφορές με sandybridge έναντι οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας. Σε online παιχνίδια οι διαφορές θα είναι μέρα με τη νύχτα, ενώ και σε τίτλους όπως το Skyrim, Starcraft2, και CIV5, που είναι cpu bound, οι sandybridge, ακόμη και stock, είναι άπιαστοι.

Επίσης, όλες οι gigabyte z68 σου δίνουν pci-e 3.0 (για single card) με ένα απλό bios update.

Να σημειώσω ότι κανένας sandy δεν κάνει bottleneck σε καμμία κάρτα single, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε, ακόμα και σε stock ταχύτητες.

Σε διπλές 'βαριές' solutions όπως SLI 580, με 4.0ghz, εξαφανίζονται όλα τα bottlenecks.

Δημοσ.

Επίσης, όλες οι gigabyte z68 σου δίνουν pci-e 3.0 (για single card) με ένα απλό bios update.

Μπορείς να μου πεις που είδες το παραπάνω;;

Εγώ έχω ξεχωρίσει το συγκεκριμένο από Gigabyte:

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68x-ud7-b3rev_10/specs/

Αυτό έχει την δυνατότητα που συζητάμε, για 22nm processors και PCIe 3.0, μέσω Firmware update;

Γενικά πάντως, επειδή κάποτε, πριν από 10 χρόνια περίπου, είχα πάρει Gigabyte και μου δημιούργησε προβλήματα, είμαι επιφυλακτικός και ιδίως διστακτικός να αγοράσω Gigabyte motherboard. Ενώ με τα ASUS τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ κανένα σημαντικό θέμα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για αυτό το λόγο ρωτάω μόνο για ASUS Ζ68.

Παρ'όλα αυτά αν πλέον μπορούν να εγγυηθούν πολλοί εδώ μέσα που έχουν, ότι τα Gigabyte είναι πάρα πολύ καλά, εξίσου καλά με τα ASUS motherboards, και είναι πολύ ευχαριστημένοι, τότε μπορεί να το σκεφτώ σοβαρά να πάρω Gigabyte!...

Δημοσ.

Το UD7 είναι η ναυαρχίδα των Ζ68 της GA, μου φαίνεται. GA και ASUS, πάνω κάτω τα ίδια, διαλέγεις και παίρνεις. Για το pci-3 support, όλες οι GA Ζ68 και P67 το υποστηρίζουν που μπορούν να βάλουν πάνω 22nm, googla-ρε το και βρές το, αν δείς το post history μου έχω γράψει γι'αυτό πρόσφατα.

Δημοσ.

Το UD7 είναι η ναυαρχίδα των Ζ68 της GA, μου φαίνεται. GA και ASUS, πάνω κάτω τα ίδια, διαλέγεις και παίρνεις. Για το pci-3 support, όλες οι GA Ζ68 και P67 το υποστηρίζουν που μπορούν να βάλουν πάνω 22nm, googla-ρε το και βρές το, αν δείς το post history μου έχω γράψει γι'αυτό πρόσφατα.

Φίλε μου το έψαξα και για αυτό σε ρωτάω, μήπως μου δώσεις κάποιο καλό πρόσφατο link που να αποδεικνύει ότι λειτουργούν μια χαρά τα Gigabyte με 22nm και ιδίως με PCIe 3.0. Γιατί έχω βρει αυτά:

http://www.tomshardware.com/news/msi-gigabyte-pcie-gen3-mobo,13377.html

http://forums.legitreviews.com/about36697.html

http://www.techpowerup.com/151718/MSI-Calls-Bluff-on-Gigabyte-s-PCIe-Gen-3-Ready-Claim.html

Και πολλές άλλες παρόμοιες αναφορές.

Οπότε το ερώτημα είναι: Υπάρχει πρόβλημα όντως;!;;

Δημοσ.

κάτσε ρε φιλαράκι συγγνώμη τί θέλεις ακριβώς. Η GA λέει ότι δίνει bandwith για pci-e 3.0 σε μία κάρτα με bios update. Αν όντως ανησυχείς τόσο πολύ γι'αυτό ή θέλεις sli/xfire, αγόρασε μια gen3 και τελείωνε. Τα 22nm μπαίνουν πάνω στα 1155, έτσι λέει η intel, τώρα αν το αλλάξουν τελευταία στιγμή, το άλλαξαν. Θες να σου υπογράψει συμβόλαιο η GA ότι αυτό θα ισχύει; Cpu αγοράζεις, όχι σπίτι.

Δημοσ.

Καταρχήν συζήτηση κάνουμε για αυτό relax..

Αν δεν με ένοιαζε να το ψάξω το θέμα και απλά ήθελα να αγοράσω ένα motherboard και αν "κάτσει" όπως θέλω καλώς, αλλιώς δεν πειράζει και αλλάζω αργότερα, τότε δεν θα άνοιγα ούτε το thread ούτε θα έγραφα εδώ. Θα έψαχνα μόνος στο Google, skroutz κτλ. και μετά θα πήγαινα να αγόραζα ότι πίστευα, χωρίς να ρωτήσω κανένα.

Και εσύ μπορεί να μην σε νοιάζει να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι motherboard, αλλά εγώ θέλω και κάθε ευρώ που δίνω να μετράει και κυρίως δεν έχω τον χρόνο να ανοίγω συνέχεια το case, να τα βγάζω όλα, να αλλάζω motherboard και μετά να τα ξαναβάζω όλα πάνω και format από την αρχή, εγκατάσταση των Windows και μετά όλες οι εφαρμογές, τα games, κτλ.

Και ναι, αν δεν μπορεί η Gigabyte να μου εγγυηθεί ότι αυτά που λέει τα κάνει (και μας παραπλανεί με work-around πατέντες που τελικά δεν δίνουν αυτό που υπόσχονται, όπως ισχυρίζεται η MSI), εννοείται ότι θα προτιμήσω την Asus, όπως κάνω εδώ και χρόνια. Σιγά μην δώσω 250-300 ευρώ για ένα motherboard αυτής της κατηγορίας και να μην μου προσφέρει αυτά που υπόσχεται. Εννοείται ότι αν μας τα "γυρίσει" η Intel δεν μπορώ να κατηγορήσω ούτε την Gigagyte, ούτε την Asus, δεν μιλάμε όμως για τέτοια περίπτωση, που είναι και λίγο απίθανη.

Τώρα αν εσύ δεν το πολυ-σκέφτεσαι και παίρνεις ότι σου βρεθεί μπροστά σου κάθε φορά, με το σκεπτικό ότι "motherboard αγοράζω, όχι σπίτι", δικαίωμά σου είναι. Εγώ όμως δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε το χρήμα να το κάνω αυτό. Και έτσι άνοιξα το thread! Αν τώρα δεν θέλεις να με βοηθήσεις ή βαριέσαι να μου πεις γιατί το θεωρείς "χαζό" το thread ή τις ερωτήσεις μου, τότε απλά ignore και άσε άλλους να γράψουν που θέλουν να με βοηθήσουν.

Σε ευχαριστώ για την κατανόηση.

Δημοσ.

Η gigabyte δεν σε παραπλανά με κανέναν τρόπο. Σου δίνει pci-e 3.0 bandwith σε μία lane, για single gpu, με bios update. Φυσικά και δεν είναι true pci-e 3.0 γιατί δεν έχει crossfire/SLI support και στα δύο lanes με το νέο bandwith. Είναι το τρίτο post που το γράφω αυτό, επιμένεις να αγνοείς αυτήν την απλή πληροφορία.

Link

Η asus δεν σου δίνει αυτήν την δυνατότητα, τουλάχιστον με επίσημη ανακοίνωση, αργότερα μπορεί να το κάνει και η ίδια μετά την ευρεία κυκλοφορία των pci-3.0 καρτών.

ΥΓ. Η MSI παρεπιμπτόντως, μια και την ανέφερες, είναι η εταιρεία με τα περισσότερα vrm failures στο overclock.net και στις δύο πλατφόρμες, amd και intel, κάτι που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Δημοσ.

θα δείς τεράστιες διαφορές με sandybridge έναντι οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας. Σε online παιχνίδια οι διαφορές θα είναι μέρα με τη νύχτα, ενώ και σε τίτλους όπως το Skyrim, Starcraft2, και CIV5, που είναι cpu bound, οι sandybridge, ακόμη και stock, είναι άπιαστοι.

Να σημειώσω ότι κανένας sandy δεν κάνει bottleneck σε καμμία κάρτα single, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε, ακόμα και σε stock ταχύτητες.

Σε διπλές 'βαριές' solutions όπως SLI 580, με 4.0ghz, εξαφανίζονται όλα τα bottlenecks.

Κανένας Sandy δεν δίνει μπουκάλι σε καμία single GPU.Μάλιστα. Δηλαδή θα πάρω εναν i3 2100 και με την 6970, ουτε καν με την 6990, πάντα με τον επεξεργαστή σε στοκ (ή έστω, με turbo) δεν θα φάω bottleneck, ε;

Δημοσ.

To pci-e 3.0 θα ειναι μονο δυνατο αν βαλεις ivy bridge επξεργαστη πανω που θα εχει και τον αναλογο controler για να μπορει να παιξει με καρτα νεας γενιας.Δηλαδη αν παρεις την Χ καρτα γραφικων με pci-e 3.0 και μεινεις με τον 2600Κ τοτε δεν θα δεις καμια διαφορα...Θα πρεπει να βαλεις και ivy για να λειτουργησει σωστα...Κατι σαν sata2 και sata3.

Αλλα εχει υπ' οψιν σου οτι οι φημες λενε (αυτοι που εχουν samples και απο τα δυο) οτι διαφορα δεν θα υπαρχει τεραστια με τις νεες καρτες γραφικων...Τωρα θα δειξει οταν βγουν και δουμε benches...

Για την μητρικη θα σου προτεινα εκτος απο την Asus να δεις και την MSI Z68A-GD80 (G3)

• Super Moderators
Δημοσ.

λες και θα δούμε διαφορές ανάμεσα στις επιδόσεις ανάμεσα στο pci-e 2.0 και το 3.0...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...