Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σύντομα από τον Core 2 Quad Q9450, 2.66GHz (Overclocked στα 3.2GHz), σε Core i7, 2600K, 3.4GHz. Φυσικά θα αλλάξω και motherboard όπως και μνήμη. Τώρα έχω το Asus Maximus Formula SE και, αν αλλάξω, θα πάω στο Asus Z68 Deluxe. Και μνήμη βέβαια από DDR2-800, 8GB, σε DDR3-1600, πάλι 8GB. Επίσης με το νέο mobo θα έχω και USB 3.0, όπως και SATA3, οπότε θα μπορώ να εκμεταλλευτώ και την full ταχύτητα του SSD δίσκου που έχω για τα Windows (Crucial C300, 128GB).

Κατά τη γνώμη σας και με τα παραπάνω δεδομένα, αξίζει η αλλαγή;;

Να σημειώσω ότι το PC το χρησιμοποιώ για πολλά πράγματα. Εκτός από τα κλασσικά, browsing, Office, μουσική, κτλ., το έχω και για Bluray viewing, Bluray to MKV transformation, MKV viewing, DVD/Bluray recording, Virtual machines, MP3 encoding, Gaming (όλα στο Full, εδώ βοηθάει και η GTX580 μου), κάποιες φορές ακόμη και video editing ή και Photoshop.

Περιμένω την άποψή σας.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θα δεις αρκετη διαφορα σε επιδωσεις. αλλα το θεμα ειναι οτι, οταν κανει μετατροπη video δεν καθεσε μπροστα στον υπολογιστη και περιμενεις να τελειωσει. εκτος αυτου βλεπεις και αρκετες ταινιες, εδω παλι δεν θα δεις καμια διαφορα........

αλλα αν υποθεσω βλεποντας την καρτα γραφικων που εχεις, θα δεις και μεγαλη διαφορα στα παιχνιδια. εγω πιστεω οτι ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι μικρος για την καρτα γραφικων σου.

το θεμα ειναι ποσα € διαθετεις.....

για πες!!!

-αναλυτικη περιγραφη του υπολογιστη σου για αρχη.

Δημοσ.

διαφορα θα δεις,σιγουρα στο gaming και στις μετατροπες,...σιγουρα ενα 200αρι και κατι παραπανω θα μαζεψεις βαζοντας αγγελια,την παλια μητρικη,μνημες και επεξεργαστη,...τωρα αν διαθετεις τα υπολοιπα χρηματα για να καλυψεις την αγορα...προχωρα...

Δημοσ.

θα δεις αρκετη διαφορα σε επιδωσεις. αλλα το θεμα ειναι οτι, οταν κανει μετατροπη video δεν καθεσε μπροστα στον υπολογιστη και περιμενεις να τελειωσει. εκτος αυτου βλεπεις και αρκετες ταινιες, εδω παλι δεν θα δεις καμια διαφορα........

αλλα αν υποθεσω βλεποντας την καρτα γραφικων που εχεις, θα δεις και μεγαλη διαφορα στα παιχνιδια. εγω πιστεω οτι ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι μικρος για την καρτα γραφικων σου.

το θεμα ειναι ποσα € διαθετεις.....

για πες!!!

-αναλυτικη περιγραφη του υπολογιστη σου για αρχη.

Τον υπολογιστή που έχω τον περιγράφω και στο 1ο μήνυμα πάνω πάνω.

Συνοπτικά:

- CoolerMaster Cosmos S Full Tower Case.

- Asus Maximus Formula SE (Intel X38 chipset).

- Intel Core 2 Quad, Q9450, 2.66 GHz (overclocked to 3.2 GHz).

- 4x2GB = 8GB DDR2-800 RAM (2x2GB OCZ και 2x2GB GEIL).

- Asus nVidia GTX580, 1.5GB.

- Eizo 24", 2441W monitor.

- Corsair AX1200, 1200W PSU.

- Crucial C300 SSD 128GB, για Windows 7 (x64, SP1) boot.

- WD 2TB και Seagate 1.5TB δίσκους, για αποθηκευτικούς λόγους.

- Sony-NEC DVD-RW Optiarc 7240S.

- LG BD-RE GGW H20L.

Ας μην ασχοληθούμε με το οικονομικό σκέλος. Για να σκέφτομαι αναβάθμιση προφανώς ξέρω ότι θα έχει και ένα κόστος. Απλά θέλω να ξέρω αν θα δω ουσιαστική και σημαντική διαφορά σε όσα περιέγραψα παραπάνω, ώστε να αξίζει η αλλαγή και από οικονομικής άποψης, αλλά και από άποψης του κόπου που θα κάνω για να "χτίσω" το καινούριο σύστημα (βιδώματα, ξεβιδώματα, καλώδια, κτλ.), καθώς και για να τα εγκαταστήσω πάλι όλα από την αρχή.

Πως το εξηγείς αυτό που λες ότι "ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι μικρος για την καρτα γραφικων σου" ;;

Το motherboard που σκέφτομαι για τον 2600Κ είναι το ASUS P8Z68 DELUXE (http://www.msystems.gr/index.php?category=1314&product=12514). Και για μνήμη την Corsair Vengeance 8GB (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm).

Προφανώς θα κρατήσω το Case, την κάρτα γραφικών, τους σκληρούς, τα Bluray και DVD Recorders και όλα τα άλλα, καθώς είναι μια χαρά πιστεύω και με το παραπάνω.

Περιμένω τις απόψεις όλων όσων διαβάσουν το thread.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Τον υπολογιστή που έχω τον περιγράφω και στο 1ο μήνυμα πάνω πάνω.

Συνοπτικά:

- CoolerMaster Cosmos S Full Tower Case.

- Asus Maximus Formula SE (Intel X38 chipset).

- Intel Core 2 Quad, Q9450, 2.66 GHz (overclocked to 3.2 GHz).

- 4x2GB = 8GB DDR2-800 RAM (2x2GB OCZ και 2x2GB GEIL).

- Asus nVidia GTX580, 1.5GB.

- Eizo 24", 2441W monitor.

- Corsair AX1200, 1200W PSU.

- Crucial C300 SSD 128GB, για Windows 7 (x64, SP1) boot.

- WD 2TB και Seagate 1.5TB δίσκους, για αποθηκευτικούς λόγους.

- Sony-NEC DVD-RW Optiarc 7240S.

- LG BD-RE GGW H20L.

Ας μην ασχοληθούμε με το οικονομικό σκέλος. Για να σκέφτομαι αναβάθμιση προφανώς ξέρω ότι θα έχει και ένα κόστος. Απλά θέλω να ξέρω αν θα δω ουσιαστική και σημαντική διαφορά σε όσα περιέγραψα παραπάνω, ώστε να αξίζει η αλλαγή και από οικονομικής άποψης, αλλά και από άποψης του κόπου που θα κάνω για να "χτίσω" το καινούριο σύστημα (βιδώματα, ξεβιδώματα, καλώδια, κτλ.), καθώς και για να τα εγκαταστήσω πάλι όλα από την αρχή.

Πως το εξηγείς αυτό που λες ότι "ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι μικρος για την καρτα γραφικων σου" ;;

Το motherboard που σκέφτομαι για τον 2600Κ είναι το ASUS P8Z68 DELUXE (http://www.msystems.gr/index.php?category=1314&product=12514). Και για μνήμη την Corsair Vengeance 8GB (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm).

Προφανώς θα κρατήσω το Case, την κάρτα γραφικών, τους σκληρούς, τα Bluray και DVD Recorders και όλα τα άλλα, καθώς είναι μια χαρά πιστεύω και με το παραπάνω.

Περιμένω τις απόψεις όλων όσων διαβάσουν το thread.

Ευχαριστώ πολύ.

πραγματι η cpu σου ειναι μικρη για την 580 οχι οτι παιζει προβλημα αλλα να φανταστεις εχω τον phenom955 στα 4.2 για την 480!! και παλι εχω bottleneck η 580 για να δωσει θελη ενα 2500κ στα 4.5-5.0

παρο ολα αυτα γνωμη μου μεινε οπως εισαι...

Δημοσ.

πραγματι η cpu σου ειναι μικρη για την 580 οχι οτι παιζει προβλημα αλλα να φανταστεις εχω τον phenom955 στα 4.2 για την 480!! και παλι εχω bottleneck η 580 για να δωσει θελη ενα 2500κ στα 4.5-5.0

παρο ολα αυτα γνωμη μου μεινε οπως εισαι...

Προφανώς έχεις κάνει αρκετό overclocking για να είσαι στα 4.2GHz και ιδίως για να προτείνεις 2500Κ στα 4.5-5.0(!) GHz, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει.

Σκέψου ότι εγώ θα κάνω μόνο μέχρι το Safe overclocking και με το 2600Κ. Μέχρι που μπορώ να φτάσω, ώστε να αποφύγω όσο γίνεται τα μεγάλα bottlenecks; Θα είμαι αρκετά καλύτερα απ΄ότι είμαι τώρα με τον Q9450;;

Δημοσ.

Γιατι δεν περιμενεις λιγο ακομα να πας στη νεα γενια και στα 22nm?

Το ξερω οτι το επιχειρημα αυτο ειναι η μονιμη δικαιολογια να μην κανεις αναβαθμιση ποτε, αλλα πραγματικα, εχεις ενα τετραπυρηνο στα 3.2, γιατι να τον αλλαξεις απο τωρα?

Σε ποιο παιχνιδι ειχες χαμηλες επιδοσεις που οφειλονταν στον επεξεργαστη?

Δημοσ.

Γιατι δεν περιμενεις λιγο ακομα να πας στη νεα γενια και στα 22nm?

Το ξερω οτι το επιχειρημα αυτο ειναι η μονιμη δικαιολογια να μην κανεις αναβαθμιση ποτε, αλλα πραγματικα, εχεις ενα τετραπυρηνο στα 3.2, γιατι να τον αλλαξεις απο τωρα?

Σε ποιο παιχνιδι ειχες χαμηλες επιδοσεις που οφειλονταν στον επεξεργαστη?

Σε κάποια λίγα παιχνίδια έχω λίγα κολλήματα (π.χ. NBA 2K12), αλλά δεν ξέρω αν οφείλονται στην κάρτα γραφικών ή στο CPU και επίσης δεν ξέρω αν η συνολική αναβάθμιση, CPU 2600K, motherboard με Z68 chipset και μνήμη DDR3, θα κάνει τη διαφορά σε όλα, ή θα δω περίπου την ίδια επίδοση και θα αισθάνομαι ότι έκανα μια "τρύπα στο νερό". Με άλλα λόγια θα ήθελα να "πιάσουν τόπο" τα λεφτά, καθώς και ο κόπος μου για την αναβάθμιση, διαφορετικά δεν αξίζει να κάνω τώρα. Για αυτό το λόγο άνοιξα και αυτό το thread, για να με βοηθήσετε όλοι να πάρω την σωστή απόφαση.

Δημοσ.

Εγω παντως οταν ειχα τον Q9550 και την 5850 με το που εβαλα την GTX 570 μπορω να σε πω εκ πειρας οτι ειχα συχνα πυκνα και χαμηλοτερες επιδοσεις απο την 5850 σε καποια παιχνιδια. Η CPU εριχνε τρελο μπουκαλι δηλαδη στην 570. Οταν το γυρισα σε i5 2500k ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα. Δεν εχω καποια third party ψυκτρα αυτη τη στιγμη και ψιλοφοβαμαι να παω την CPU περισσοτερο απο αυτο που δινει το turbo boost. Οταν τελικα αποκτησω την corsair A70 θα κοιταξω να τον παω στα 4.2.

Δημοσ.

Μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του 2600K καθώς και του Asus Z68 mobo. Πιστεύω και εγώ ότι ο επεξεργαστής που έχω τώρα κρατάει "πίσω" τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών, δημιουργώντας bottlenecks.

Η μόνη μου ερώτηση είναι: Ξέρουμε πότε έρχονται οι νέας γενιάς επεξεργαστές των 22nm;; Any time soon??...

Αν είναι σύντομα, τότε μπορεί να περιμένω μέχρι και 1 με ενάμισι μήνα. Διαφορετικά αν είναι να έρθουν Μάρτη και μετά και ιδίως προς καλοκαίρι, είναι αρκετός καιρός.

Επίσης ξέρουμε αν θα απαιτούν καινούριο mobo με άλλο socket πάλι, ή αν θα παίζουν στο Socket 1155;; Θα απαιτούν συνεργασία με DDR3, ή θα βγει πάλι καμιά νέα μνήμη (π.χ. DDR4);..

Update:

Χμμ!.. Το mobo που σκέφτομαι να πάρω, φαίνεται να υποστηρίζει τους 22nm processors, καθώς και PCIe 3.0! http://event.asus.com/2011/mb/PCIe3_Ready/

Οι 22nm επεξεργαστές μάλλον θα κυκλοφορήσουν Μάρτιο του 2012 (http://verrytechnical.com/intel-may-release-22nm-ivy-bridge-cpus-in-march-2012/) και θα υπάρξουν και νέα chipsets, τα Ζ77 και Ζ75, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούν να δουλέψουν και με το Z68, σωστά;;..

Δημοσ.

Μια χαρά σύστημα έχεις, ρίχτου και ένα oc όσο πάει και είσαι άρχοντας. Σε αναλύση 1080p δεν παίζει ρόλο η CPU, ψυχολογικό το θέμα για να πέταμε λεφτά σε άχρηστες αναβαθμίσεις. Πριν απο μέρες ένας γνωστός έδωσε σε τιμή χώμα Q9550/P45/HD5850 για νέο 2500K/Z68/HD6950 ... τα κλαίει τα φράγκα. Next year με HD7000, ivy (οχι poison ivy) νέα chipset και βλέπουμε.

Δημοσ.

Απ' οτι είδα στο λινκ η Deluxe στα Specifications γράφει Supports 32nm, ενώ η Deluxe/GEN3 υποστηρίζει και 32nm και 22nm + PCIe3.0.

Δημοσ.

kosta από ότι βλέπεις στην υπογραφή έχω σχεδόν ίδιο μηχάνημα με εσένα, εκτός της κάρτας γραφικών, και γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να αλλάξεις ειδικά αυτόν τον επεξεργαστή αυτήν την περίοδο. τα games σε max ανάλυση "πετάνε" (battlefield σε high/ultra, serious sam 3 σε high, skyrim max). και στα windows με ton ssd και τα 8gb ram δεν προλαβαίνεις να βλέπεις τα παράθυρα που φορτώνουν. Εγώ περιμένω την νέα γενιά CPU/motherboard/ram και καρτών γραφικών.

Δημοσ.

Μια χαρά σύστημα έχεις, ρίχτου και ένα oc όσο πάει και είσαι άρχοντας. Σε αναλύση 1080p δεν παίζει ρόλο η CPU, ψυχολογικό το θέμα για να πέταμε λεφτά σε άχρηστες αναβαθμίσεις.

Έχει δημιουργηθεί αυτός ο μύθος του Bottleneck και πραγματικά είναι λυπηρό.

Ότι CPU και να έχει (δεν λέω Pentium 4), αν βάλει μία καλύτερη κάρτα γραφικών, θα παίζει καλύτερα από πριν. Αν ωστόσο βάλει ένα νέο CPU θα παίζει ακόμα καλύτερα. Αν βάλει μετά από καιρό έναν ακόμα πιο καινούριο CPU, θα παίζει ακόμα καλύτερα. Αν μετά από 5 χρόνια (με την ίδια κάρτα πάντα) βάλει έναν ακόμα πιο καλό CPU, θα παίζει ακόμα καλύτερα.

Δεν τελειώνει πουθενά αυτό. Δεν σημαίνει ότι έχουμε Bottleneck. Ότι πιο καινούριο και πιο καλό έχεις βοηθάει στην απόδοση και πάντα θα βοηθάει.

Δημοσ.

Καλά, δεν ξέρω για τις λεπτομέρειες και αν όντως δημιουργούνται bottlenecks, όπως λένε κάποιοι, αλλά δεν μπορεί να μην βοηθάει γενικά σε καλύτερες επιδόσεις ένα καινούριο μηχάνημα με Core i7 αντί Core 2 Duo Quad και με νέο mobo με Ζ68 αντί για το παλιό με X38, όπως επίσης και το SATA3 σε σχέση με το SATA2, αφού ο SSD μου είναι SATA3, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

To ερώτημα είναι αν υπάρχει διαφορά αρκετή ώστε να γίνεται καθαρά αντιληπτή, ή αν είναι ελάχιστη, λόγω OS, παιχνιδιών, και γενικά χρησιμοποιήσης ή μη των νέων τεχνολογιών από το λειτουργικό και από το νέο software.

Τις απαντήσεις μπορούμε να τις πάρουμε από την εμπειρία χρηστών που έχουν κάνει παρόμοια αλλαγή με αυτή του θέματος του thread, ή από αναφορές σε test σε HW και SW, από επίσημα sites που έχουν δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Οπότε όποιος έχει κάτι από αυτά τα δύο ας στείλει εδώ να μας τεκμηριώσει με αποδείξεις του λόγου το αληθές που λέμε.

Έτσι θα βγάλουμε όλοι τα πιο σωστά συμπεράσματα και όχι μόνο από προσωπικές εκτιμήσεις που δεν βασίζονται κάπου σίγουρα και δεν έχουν καλά επιχειρήματα, ή μόνο από φήμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...