Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 "The disk you inserted was not readable by this computer" Αυτό το μήνυμα μου εμφανίζεται στο Mac μου, όταν συνδέω τον 500άρη Lacie (Samsung δίσκο έχει). Ο δίσκος είναι 3.5" και λειτουργεί άψογα τόσο σε Linux Ubuntu, όσο και σε Windows 7. Η υγεία του είναι επίσης άψογη. Γνωρίζει κάποιος κάτι που μπορεί να βοηθήσει; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Σε τι είναι φορμαρισμένος; Σε ποιο λειτουργικό τον έκανες πρώτο format; Πόσα partitions; Είναι MBR ή GUID? Αυτά γι' αρχή Μου το έκανε με μια κάρτα μνήμης που είχα στη φωτογραφική, fat32 σε mbr φορμαρισμένη από την κάμερα. Την έκανα initialize και I see trees are green, red roses too. I see them bloom for me and you. And I think to myself what a wonderful world. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Σε Windows Seven όπως έχω όλους μου τους δίσκους. Βασικά κανένας δίσκος δεν δουλεύει στον Mac, πέρα από ένα Passport που έχω, το οποίο επίσης έχει φορμαριστεί σε Windows. Πατώντας ιδιότητες στον δίσκο μέσω Windows 7, στο File System, βλέπω NTFS. Ένα Partition είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Έχεις περάσει κάποιο από τα utilities που χρειάζονται για να κάνεις Write σε NTFS? Από εποχής Snow Leopard έχουμε Read, αλλά όχι write. Δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει κάτι περνώντας τα εν λόγω utilities. Ίσως περνάνε κάποιον driver που κάνει hotswappable τα NTFS γενικά, μιας και μου λες ότι οι δισκοι είναι όλοι εξωτερικοί... Paragon NTFS, ή Tuxera NTFS for Mac. Επίσης, σύνδεσε έναν δίσκο που δεν παίζει στο Mac, και πήγαινε στο Disk Utility. Διάλεξέ τον από το πλάι -αν τον δείχνει, και δες τι λέει στο Partition Map Scheme κάτω κάτω στα info. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Το Paragon έχω. Τι να πω... Αν μέσα στο εξάμηνο δεν τα έχω καταφέρει με το Mac, πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να το πουλήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω το iMovie, το iPhoto, δεν μπορώ να συνδέσω τους δίσκους μου να ακούσω λίγο μουσική... Τι να πω, πραγματικά δεν ξέρω... Θέλει υπομονή, για να δούμε. Googlάρω για να κάνω το οτιδήποτε. Έχω μάθει να τραβάω καλά ScreenShots. Κάτι είναι και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εμένα πάλι μου βγαίνει το λάδι όταν έχω να κάνω με cross-platform φάσεις όπως εσύ καλή ωρα. Δεν μου αναγνωρίζει δίσκους, φορμάρω σε NTFS στο Mac, τον γεμίζω και φαίνεται κενός στα Windows και τραβάω τις βλεφαρίδες μου... Στο δίκτυο βλέπονται όποτε τους καπνίσει, τα στικάκια τη μια δουλεύουν την άλλη όχι... Για να ησυχάσω, πούλησα τα PC και έμεινα με Macs Φορμάρισα τους εξωτερικούς σε HFS και έβαλα το MacDrive στα Windows μηχανήματα για να τον αναγνωρίζουν και βρήκα την ησυχία μου. iTunes είναι απλό. Όλη η μουσική σε ένα σημείο-φάκελο, πολλά και οργανωμένα tags, και μόνο mp4, m4v mp4 για βίντεο. iMovie δεν έχω ιδέα. iPhoto επίσης απλό. Όλες οι φωτο import από εκεί που τις έχεις τώρα. Μετά προσθέτεις φωτο από φάκελο στο iPhoto χειροκίνητα. Δεν κάνει monitor folders, και ότι μπει στο iPhoto μπορεί να διαγραφεί από το φάκελο που ήταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Σκέφτομαι τη λύση με Nas. Να πετάξω ότι δίσκους έχω πάνω του και πλέον να είναι όλα μέσω δικτύου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Αν σε εξυπηρετεί, why not. Εγώ πάλι, θέλω αλλά no money no honey. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 ούτε με linux τέτοια προβλήματα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ με Linux δεν έβλεπα το τοπικό δίκτυο, πάλι. Ούτε με Mandriva, Ubuntu, Suse. Άσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Το Linux μου διαβάζει ότι δίσκο βάλω άνετα και μια χαρά. Έκαναν έναν exFat και τον διαβάζει μία χαρά το Mac. Θέλω να δω πως θα πάει με Windows τώρα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2011 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Για τι χωρητικότητα δεδομένων μιλάμε ? σήμερα έχεις μόνο Osx η έχεις και ένα με Win ? σε ρωτάω για να καταλάβω και να σου πω τα εξής.. Εγώ έχω ένα συνεχές αλισβερίσι με τα δυο λειτουργικά.. έχω έναν εξωτερικό 500αρι φορμαρισμένο σε ntfs που είναι το δεξί μου χέρι.. Εκεί έχω κάνει 2 partition στο ένα κάνω εγραφες από mac και στο άλλο κάνω εγραφες από win.. Έτσι είμαι και πιο τακτοποιημένος,δεν είχα ποτέ πρόβλημα κ αν καμιά φορά πάει να κάνει τσαλιμάκια με κανένα αρχείο τον βάζω στα Win, κάνω ένα chkdsk κ εκεί τελειώνουν όλα.. Αν τώρα εσύ έχεις αποφασίσει να έχεις μόνο osX από εδώ και πέρα στην ζωή σου καλό είναι να έχεις Fat32 τον εξωτερικό που όμως για να διαφυλάξεις και να σιγουρέψεις ότι στο μέλλον θα μπορείς να τον ξαναχρησιμοποιησης απρόσκοπτα και σε Win πρέπει να τον κάνεις format (fat32) μέσα από αυτά.Δεν έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό αλλά πολλές φορές μου έχει συμβεί να φορμάρω ακόμα και σε Fat32 μέσα από το osx μετά τα Win να μου τον απορρίπτουν..Το αντίθετο ποτέ. Εγω τι θα εκανα λοιπον.. α) θα έπαιρνα έναν δίσκο μηδενισμένο η ολοκαίνουριο θα τον έβαζα στα Windows και θα έκανα format σε FAT32 από εκεί και πέρα αν είχα να κάνω μεταφορές από NTFS δίσκους θα τις έκανα πάλι μέσα από Windows μόλις ολοκλήρωνα τις μεταφορές θα του έκανα ένα chkdsk για να είμαι 101% σίγουρος ότι όλα είναι οκ. μετά από αυτό δεν νομίζω ότι θα έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα με τ'αρχεια σου.. Τις καινούριες εγραφες τώρα που θα προκύψουν μέσα από το osΧ καλό θα είναι να τις κάνεις σε ένα άλλο διαμέρισμα του δίσκου η σε άλλον δίσκο φορμαρισμένο κάτω από το ίδιο καθεστώς.. Ξέρω ότι όλο αυτό ίσως ακούγεται πολύ εξεζητημένο, αλλά αν μιλάμε για δεδομένα που δεν θέλουμε να χάσουμε και να έχουμε άμεσα διαθέσιμα από παντού εγώ εμπειρικά εκεί έχω καταλήξει..Η ιδέα σου να τ'ανεβασεις σε Server δεν είναι κακή, αλλά νομίζω ότι θα έχεις και εκεί διάφορα προβλήματα απλά άλλου τύπου.. Υπάρχουν και προβλήματα άλυτα ακόμα σε εμένα που όμως απλά έχω μάθει να ζω με αυτά.. π.χ αν κάνω εγραφες σε εξωτερικό NTFS μέσα από το OsX και μετά πάω να τα διαβάσω από win θα βρω διπλά αρχεία ένα στο κανονικό μέγεθος και ένα κάτι λίγα bytes.. Αν τώρα σβήσω αυτά τα ghost μικρά αρχεία δεν έχω κ πάλι κανένα πρόβλημα να τα διαβάσω από παντού.. Άρα δεν έχω μάθει ποτε γιατί το οsX η το ntfs for mac τα δημιουργεί.. Ένα είναι σίγουρο ότι το χάσμα υπάρχει ακόμα ανάμεσα στα δυο λειτουργικά.. Υ.γ Αυτές οι εταιρίες που κατασκευάζουν εξωτερικούς πολλές από αυτές μάλλον,δεν υποστηρίζουν σε όλους τους δίσκους τους το osX πολύ απλά γιατί θεωρούν όπως πολλοί τους χρήστες Mac "ξεχωριστούς" και θέλουν να το πουλάνε σε αυτούς ως πρόσθετη δυνατότητα ενώ ουσία φυσικά δεν είναι ... αυτός είναι ο λόγος που εγώ όταν θέλω εξωτερικό αγοράζω κουτί κ δίσκο.. Σε έναν φίλο μου για να μπει ένας passport σε Windows 7 μην νομίζεις, ήθελε firmware update και φυσικά τους αντίστοιχους drivers δηλαδή μισή ώρα να βάλεις έναν εξωτερικό... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2011 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Όπως βλέπεις στην υπογραφή μου, έχω PC και Mac. Ότι δίσκο έχω, είναι φορμαρισμένος στο PC σε NTFS. Ο μόνος που διαβάζει το Mac, είναι ο Passport και ένας άλλος με μουσική, τον οποίο άρχιζε να τον διαβάζει σήμερα απ' ότι κατάλαβα. Εκτός και αν μου είχε ξεφύγει. Τους υπόλοιπους δεν τους διαβάζει. Είχα έναν δίσκο που καθότανε, οπότε τον φόρμαρα στα Windows σε exFat. Πέταξα μέσα διάφορα αρχεία και το Mac διαβάζει τα πάντα κανονικά. Με τους άλλους δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό αλλά πολλές φορές μου έχει συμβεί να φορμάρω ακόμα και σε Fat32 μέσα από το osx μετά τα Win να μου τον απορρίπτουν..Το αντίθετο ποτέ. Έχει ξεχαστεί το setting που αφορά το partition map scheme. Σε Mac το default είναι GUID. Σε όλα τα άλλα είναι MBR. Ένα PC φορμάρει σε MBR που το Μac OS X μπορεί να διαβάσει. Ένα Mac, γράφει σε GUID που ένα PC δεν μπορεί να διαβάσει. Εγω τι θα εκανα λοιπον.. α) θα έπαιρνα έναν δίσκο μηδενισμένο η ολοκαίνουριο θα τον έβαζα στα Windows και θα έκανα format σε FAT32 από εκεί και πέρα αν είχα να κάνω μεταφορές από NTFS δίσκους θα τις έκανα πάλι μέσα από Windows μόλις ολοκλήρωνα τις μεταφορές θα του έκανα ένα chkdsk για να είμαι 101% σίγουρος ότι όλα είναι οκ. μετά από αυτό δεν νομίζω ότι θα έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα με τ'αρχεια σου.. Τις καινούριες εγραφες τώρα που θα προκύψουν μέσα από το osΧ καλό θα είναι να τις κάνεις σε ένα άλλο διαμέρισμα του δίσκου η σε άλλον δίσκο φορμαρισμένο κάτω από το ίδιο καθεστώς.. Εγώ προτείνω συνήθως, να αποφασίσουμε σε ποιο λειτουργικό γράφουμε-σβήνουμε πιο πολύ. Π.χ. εγώ έχω ένα PC ένα Mac. Επειδή τα περισσότερα write γίνονται από Mac, έχω φορμάρει σε HFS, και πέρασα στο PC το MacDrive για να διαβάζει τον HFS. Έχω και σε ένα stickάκι έτοιμο μαζί μου το MacDrive, για να μπορώ να διαβάσω τον δίσκο μου παντού. Πάλι και είσαι PC-based, κάνεις ένα NTFS σε Windows και περνάς ένα Tuxera NTFS ή Paragon NTFS στο Mac. Αν είναι φορμαρισμένος σε Windows, διαβάζεται και από Windows. Αν είσαι κάπου στο ενδιάμεσο, εγώ προτείνω πάντα να φορμάρεις τους δίσκους σε Windows, έστω και μέσα από ένα virtual machine. Τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι σε Windows αναγνωρίζεται. Το FAT32 είναι πολύ άβολο όταν έχεις αρχεία πάνω από 4GB. Λίγα μεν, αλλά υπάρχουν. Αυτός ο περιορισμός το καθιστά κατάλληλο μόνο για stickάκια έως 4GB. Η ιδέα σου να τ'ανεβασεις σε Server δεν είναι κακή, αλλά νομίζω ότι θα έχεις και εκεί διάφορα προβλήματα απλά άλλου τύπου.. Με πρώτο και καλύτερο: δεν έχω δίκτυο, δεν έχω δίσκο. Υπάρχουν και προβλήματα άλυτα ακόμα σε εμένα που όμως απλά έχω μάθει να ζω με αυτά.. π.χ αν κάνω εγραφες σε εξωτερικό NTFS μέσα από το OsX και μετά πάω να τα διαβάσω από win θα βρω διπλά αρχεία ένα στο κανονικό μέγεθος και ένα κάτι λίγα bytes.. Αν τώρα σβήσω αυτά τα ghost μικρά αρχεία δεν έχω κ πάλι κανένα πρόβλημα να τα διαβάσω από παντού.. Άρα δεν έχω μάθει ποτε γιατί το οsX η το ntfs for mac τα δημιουργεί.. Εγώ έχω περάσει το CleanMyMac και σε κάθε mount/unmount, ψάχνει για τα εν λόγω ghost files, συν τα .trash κ.λπ. και τα καθαρίζει. Τα ghost είναι μάλλον για το Versions σε Mac. Είναι τα incremental changes από "save state" σε "save state". Σε έναν φίλο μου για να μπει ένας passport σε Windows 7 μην νομίζεις, ήθελε firmware update και φυσικά τους αντίστοιχους drivers δηλαδή μισή ώρα να βάλεις έναν εξωτερικό... Κλαίω. Όχι και drivers σε USB δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Σωστά τα λες ακόμα μια φορά,με λίγα λόγια είναι μια αυτόνομη διαδικασία που ο καθένας βρίσκει τις ισορροπίες του με ότι ξέρει και μαθαίνει - δοκιμάζει.. Το σίγουρο είναι ότι ο δίσκος που δεν διαβάζεται και όποιος άλλος επίσης, πρέπει να γίνουν μεταφορά σε κατάλληλους δίσκους - Formats. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το απόλυτο νοικοκύρεμα.. @Heatspreader αφού θα εξακολουθήσεις να έχεις κ τα 2 λειτουργικά ακολούθησε την λογική Ntfs στους εξωτερικούς.. Απλά έναν να τον έχεις μόνο για εγραφες από osX.. Δηλαδή πήγαινε πιο κοντά σε αυτό που περιγράφει ο Vaggos,και που εφαρμόζω τελικά κ εγώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα