firegarden Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα. Χρειαζομαι ενα προγραμμα το οποιο οταν σωζω αρχεια σε καποιους φακελους, αυτα τα αρχεια να στελνονται μεσω email κατευθειαν σε προκαθορισμενους παραληπτες. Πχ οταν σωζω ενα αρχειο στο φακελο Α, αυτο το αρχειο να πηγαινει αυτοματως στη διευθυνση email που εχω καθορισει οτι αντιστοιχει για τον φακελο Α. Επισης θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει προγραμμα το οποιο να ενημερωνει με email οταν γινεται μια αλλαγη σε ενα κοινοχρηστο αρχειο (πχ Excel) απο καποιο χρηστη. Θα ηταν ακομα καλυτερο αν αυτο το προγραμμα ενημερωνε συγκεκριμενους χρηστες αναλογα με το ειδος της μεταβολης στο αρχειο. Δηλαδη,αν γινοταν αλλαγη πχ στη στηλη 5, να εστελνε email στην ομαδα Α και αν γινοταν αλλαγη στη στηλη 6, να εστελνε στην ομαδα Β. Μιας και αυτα τα προγραμματα προοριζονται για επαγγελματικη χρηση, το κοστος δε με απασχολει ιδιαιτερα. Ευχαριστω.
soulcon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Ένα καλό πρόγραμμα συγχρονισμού είναι το DropBox. http://www.dropbox.com/ Επίσης υπάρχουν και κάτι άλλα συστήματα SVN ή GIT (και τα 2 είναι ίδια, με την διαφορά ότι το GIT είναι πιο σύγχρονο και το προτιμούν οι προγραμματιστές, ενώ το SVN είναι κλασσικό και πολύ διαδεδομένο) τα οποία είναι πολύ καλά για συγχρονισμό αρχείων. Δεν τα έχω ψάξει, αλλά υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες. π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=OFkgSjRnay4 Εγώ πάντως για λόγους απλότητας θα πήγαινα στο dropbox, εάν ήθελα πολλαπλές εκδόσεις ενός αρχείου (να κρατά ιστορικό) τότε θα πήγαινα στο GIT. Επίσης και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστεί να πληρώσεις διότι το Dropbox σου δίνει 2 γίγα όριο ενώ το GIT είναι αναγκαστικά open (δηλαδή η δωρεάν έκδοση είναι σε public servers και τα αρχεία σου θα είναι προσπελάσιμα από όλους) οπότε θα χρειαστείς συνδρομή σε private server επί πληρωμής. Τώρα, εάν δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς μπορώ να σου φτιάξω ένα απλό πρόγραμμα. Να βάζεις αρχεία σε φακέλους και να τα στέλνει επισυναπτόμενα σε Χ παραλήπτες. Το άλλο σκέλος συγχρονισμού είναι πολύ πιο πολύπλοκο (π.χ. να λαμβάνεις ενημέρωση για την αλλαγή σε ένα συγκεκριμένο αρχείο) και θα χρειαστεί πολύ κόπο και χρόνο.
firegarden Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα και για την προσφορα σου να μου φτιαξεις το προγραμμα. Δε μπορω να χρησιμοποιησω προγραμματα που αποθηκευουν τα αρχεια καπου αλλου γιατι αυτα τα αρχεια θελω να πηγαινουν σε πελατες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα