Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειμαι επαγγελματιας

αλλα με ενδιαφερει η ποιοτητα

και να μπορω να εκτυπωσω τις φωτογραφιες σε poster

οποιος εχει καμια ιδεα ας ριξει

Δημοσ.

Canon SX40 HS. Αυτή πήρα εγω και είναι πολύ καλή για να ξεκινήσει κάποιος.

Επίσης πάρα πολυ καλή είναι η Canon Eos 1100D.

edit: Μεγάλος αντίπαλος της Canon Eos 1100D είναι η Nikon d3100.

Τωρα αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις 3 πραγματικά δεν ξέρω ποια να προτείνω.

Η δικιά μου (Canon SX40 HS) έχει απίστευτα καλο ζουμ (X30 σε πραγματικά απίστευτη ανάλυση)

Τετοιο ζουμ χρειάζεται πάνω απο 400€ για να το έχουν οι άλλες φωτογραφικες (χρειάζεται άλλο φακό)

Ωστόσο η 1100D και η D3100 έχουν άλλες χάρες. Καλύτερα να πας σε ενα κατάστημα και να δεις ποια σε βολεύει καλύτερα.

Δημοσ.

Canon SX40 HS. Αυτή πήρα εγω και είναι πολύ καλή για να ξεκινήσει κάποιος.

Επίσης πάρα πολυ καλή είναι η Canon Eos 1100D.

edit: Μεγάλος αντίπαλος της Canon Eos 1100D είναι η Nikon d3100.

Τωρα αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις 3 πραγματικά δεν ξέρω ποια να προτείνω.

Η δικιά μου (Canon SX40 HS) έχει απίστευτα καλο ζουμ (X30 σε πραγματικά απίστευτη ανάλυση)

Τετοιο ζουμ χρειάζεται πάνω απο 400€ για να το έχουν οι άλλες φωτογραφικες (χρειάζεται άλλο φακό)

Ωστόσο η 1100D και η D3100 έχουν άλλες χάρες. Καλύτερα να πας σε ενα κατάστημα και να δεις ποια σε βολεύει καλύτερα.

However, there are a few annoyances ... in the 'low light'setting images are only 'medium' sized coming out at 1MB or less. Interestingly, they are bigger in 'night scene'. I thought this problem might be overcome by using manual - but the manual settings are very awkward to use indeed especially whilst using the viewfinder. To adjust manual you have to turn the very narrow little dial ring on the outside of the main control dial.

http://www.amazon.co.uk/Canon-PowerShot-SX40-Digital-Camera/dp/B005MX0G6S/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323370700&sr=1-1

Δημοσ.

Χαζολεπτομέρειες...Όλα τα άλλα review Λένε οτι είναι φοβερή κάμερα! Τώρα δεν ξέρω αν κάνει για ποστερ που θές εσυ.. πάντως σαν πρώτη φωτογραφική αξίζει πολύ!

Δες εδω και εδω

Βασικά αυτό εννοώ με το ζουμ.

Τραβάει και HD Video

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα τολμήσω να προτείνω να μην πάρεις DSLR. :)

Λένε ότι η καλύτερη φωτογραφική είναι... αυτή που έχεις μαζί σου. Και όσο και αν το παλέψεις στην αρχή, μετά από λίγο καιρό δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις συνέχεια πάνω σου μια τσάντα με τη μηχανή, με φακούς, με, με, με. Η μηχανή θα καταλήξει στη ντουλάπα και θα τη χρησιμοποιείς μόνο «όταν πηγαίνεις για φωτογραφίες»... δεν είναι κρίμα; Οι καλύτερες φωτογραφίες άλλωστε είναι... οι άκυρες, αυτές που δεν είχαν προγραμματιστεί.

Η πρότασή μου είναι να κοιτάξεις τις μηχανές σε φορμά "4/3", οι οποίες δέχονται εναλλάξιμους φακούς όπως ακριβώς και οι DSLR. Μπορείς δηλαδή να βάλεις έναν πολύ καλό φακό για ποιότητα, π.χ. όταν ξέρεις ότι θα βγάλεις φωτογραφίες, ή έναν μικρό και με σταθερό focus για να δώσεις στη μηχανή «καθημερινό» ύφος και μέγεθος compact, ώστε να μη μένει... στη ντουλάπα.

Δημοσ.

Η sx40 δεν είναι dslr.

Όντως..Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν συγκαταλέγεται στις dslr. ( στην τελική όμως δεν λέει και τίποτα αυτό)

Επίσης αυτό που λέει πιο πάνω ο φίλος είναι συστό.

Είναι λίγο κουραστικό να έχεις ενα τσαντάκι ολη την ώρα μαζί σου.

Δημοσ.

εγώ θα έλεγα να βρείς είτε μια μινι 4/3 (pen olympus) λόγω μεγέθους,

αλλιώς τις entry level 4/3 (410 νομίζω)

το καλό με τους φακούς 4/3 είναι ότι είναι μικροί.

ποιοτικά υπάρχουν και καλύτεροι αλλά αν μπαίνεις πρώτη φορά στην κατηγορία dslr δεν έχει νόημα... καλύτερα χρηστικότητα και γνωριμία παρά "σε 100% scale, με 310 lux φωτισμό και συνθήκες υγρασίας 65%, το μοντελο που προτίμησα έχει περίπου 23% λιγότερο noise στα κίτρινα και 12% στα greyscale"

γενικά, πάρε μια φθηνή να γνωρίσεις τις χαρές της Dslr, και να μη σε νοιάζει να σκονιστεί και λίγο, να την χαίρεσαι και να μην σου κόβει τη διασκέδαση η "περιποίηση και η προσοχή" που θα πρέπει να της δείξεις γιατί θα είναι ακριβή...

Δημοσ.

Αυτό που έχουν τα σώματα των dslr και τις προτιμούν όσοι θέλουν την μέγιστη ποιότητα, είναι ο μεγάλος αισθητήρας, μεγαλύτερος από τα 4/3.

Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς και να βρεις την χρυσή τομή. Η να αγοράσεις ένα σώμα και έτσι να δεις στην πράξη για το ποια πράγματα κάνεις υποχωρήσεις ή οχι. Βάρος, μέγεθος, ποιότητα λήψης, φακοί.

Δημοσ.

Αυτό που έχουν τα σώματα των dslr και τις προτιμούν όσοι θέλουν την μέγιστη ποιότητα, είναι ο μεγάλος αισθητήρας, μεγαλύτερος από τα 4/3.

Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς και να βρεις την χρυσή τομή. Η να αγοράσεις ένα σώμα και έτσι να δεις στην πράξη για το ποια πράγματα κάνεις υποχωρήσεις ή οχι. Βάρος, μέγεθος, ποιότητα λήψης, φακοί.

ok

εχεις ομως να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο?

για να ξεκινησω απο καπου?

επισης δεν προοριζεται για οικογενειακες φωτο ή random moments...

Δημοσ.

θελω κατι

που οταν θελω να βγαλω μια φωτο [landscape, landmarks,]

να μην παιρνω τα α#$^^# μου

:rolleyes:

π.χ.

110206173720.jpg

Uploaded with ImageShack.us

απλως κουνηθηκε...

Δημοσ.

Όντως..Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν συγκαταλέγεται στις dslr. ( στην τελική όμως δεν λέει και τίποτα αυτό)

Φυσικα και λεει και μαλιστα πολλα. Με ευνοικες συνθηκες θα βγαλεις καλες φωτογραφιες με μια compact ή bridge όπως λεγονται αυτες φυσικα αλλα η διαφορα και μονο στον αισθητηρα ειναι μια κρισιμη διαφορα

viper2005 για να μη βγαζεις κουνημενες φωτογραφιες δεν παιζει ρολο μονο η μηχανη παντως. Αυτη η φωτογραφια με ποσο zoom ειναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...