maxdore217 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Ααα γεια σου, στα λογια μου ερχεσαι, στο ξεκαθαρισα γιατι ειχες γραψει παραπανω "ότι είναι πολύ ακριβή σε βάθος χρόνου λόγο τον αναλωσίμων για κάποιον που πίνει 2-3 καφέδες.." Οσο σου κοστιζει ετσι, τοσο θα σου κοστιζει κ η nespresso με επαναγεμιζομενες, πχ. 0,13. εισαι απιστευτος Δεν διαφωνώ αλλά αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που βάζεις χύμα καφέ, βέβαια δεν μπορώ να βρω κάποιον λόγος που να δώσεις > 80 Ε να πάρεις τη nespresso για να φτιάχνεις απλό καφέ που παρασκευάζουν και μηχανές τον >= 40 Ε , εκτός από αυτό πρέπει να αγοράσεις και το κατάλληλο εξάρτημα για να μην κουράζεσαι όπως π.χ. ο φίλος με το αλυσοπρίονο παραπάνω ακόμα είναι το κόστος αγοράς που την καθιστά λάθος για απλό καφέ (γνώμη μου). Στην άλλη περίπτωση που βάζεις τον κανονικό καφέ δηλαδή 0.40 λεπτά ναι μεν έχεις άλλη ποιότητα καφέ ( εμένα δεν μου φαίνεται τεράστια η διαφορά ) αλλά εκεί είναι ακριβές οι κάψουλες και πληρώνεις τα αναλόσυμα τους όπως και στην illy εδώ που βλέπω ότι αρκετός κόσμος πήρε πέρυσι την προσφορά και απο τότε δεν έχει πάρει ξανά κάψουλες μιας και 12Ε που τις είδα είναι λεφτά . αυτό ήθελα να πω φίλε μου.
ripper386 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι καθόλου η απόλυτη προσφορά γιατι σε αναγκάζει να πάρεις κάψουλες που οι περισσότεροι δεν θέλουν (decaffeine). Επίσης ο Σκλαβενίτης βάζει κατά διαστήματα την ίδια προσφορά με 140€ και με την δυνατότητα να επιλέξεις όποιες κάψουλες θέλεις. Βάζει πρώτα την Y1 και μετά την Χ7.1. Φίλε για πολλούς είναι καλό να δοκιμάσουν τις συσκευασίες που μάλλον δε θα αγόραζαν μόνοι τους. Επίσης μπορείς να έχεις αυτά τα κουτιά για να κερνάς κόσμο που έρχεται στο σπίτι, που πιθανόν κάποιοι να ζητούν ντεκαφεινέ. Αυτό για το Σκλαβενίτη να πάρεις ότι θέλεις δεν το γνώριζα στα 140 ευρώ, είχα δει μόνο την προσφορά για την Υ1. Κι εκεί όμως επί της ουσίας πρέπει να πάρεις κάποια από τα 4 γνωστά κουτάκια (κόκκινο, μαύρο,πράσινο,μπλε) και δεν έχεις δυνατότητα να πάρεις κάποια από τα νέα (Ο Guatemalla για μένα είναι με διαφορά ο καλύτερος που κυκλοφορεί αλλά αυτά είναι υποκειμενικά). Επίσης για όποιον θέλεις να πάρει κουτιά σε καλύτερη τιμή (αφού έχει αγοράσει τη μηχανή) ειδικά αν κάνει παραγγελία με άλλους και μοιραστούν τα ταχυδρομικά είναι το coffees.gr όπου έχει όλες τις γεύσεις/συσκευασίες με 10.05 το κουτί. Εγώ πήρα με ένα φίλο 10 κουτιά Guatemalla (με παραγγελία το μεσημέρι μας ήρθαν το πρωί της επόμενης με Γεν.Ταχυδρομική) με 106 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά. 1
downhill Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πήρα με ένα φίλο 10 κουτιά Guatemalla (με παραγγελία το μεσημέρι μας ήρθαν το πρωί της επόμενης με Γεν.Ταχυδρομική) με 106 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά. απ'ότι βλέπω έχει και άλλες 2 γεύσεις, etiopia & brasile. τις έχεις δοκιμάσει αυτές? η guatemalla φέρνει πιο πολύ προς το scuro ή το normal από θέμα ''έντασης"? Εμένα θα μ'άρεσε κάτι μεταξύ του normal και του scuro.
ripper386 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 απ'ότι βλέπω έχει και άλλες 2 γεύσεις, etiopia & brasile. τις έχεις δοκιμάσει αυτές? η guatemalla φέρνει πιο πολύ προς το scuro ή το normal από θέμα ''έντασης"? Εμένα θα μ'άρεσε κάτι μεταξύ του normal και του scuro. Είναι κάτι ανάμεσα πραγματικά. Η etiopia μου φάνηκε εύγευστη αλλά ελαφριά και η brasile δε μου πολυάρεσε. Όλοι πάντως οι καινούργιοι είναι πιο αρωματικοί από τους κόκκινο-μαύρο.
nek4d Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δεν διαφωνώ αλλά αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που βάζεις χύμα καφέ, βέβαια δεν μπορώ να βρω κάποιον λόγος που να δώσεις > 80 Ε να πάρεις τη nespresso για να φτιάχνεις απλό καφέ που παρασκευάζουν και μηχανές τον >= 40 Ε.... Ναι φιλε, αυτο ειπαμε, στην nespresso εχεις επιλογη τι καφε θα βαλεις με το αναλογο κοστος, στην illy δεν εχεις επιλογη (τουλαχιστον ακομη). Για τους λογους που υπερτερει σε σχεση με τις κλασσικες μηχανες, αναφερθηκα πιο πισω (ταχυτητα, καθαριοτητα, κλπ). Δεν επαναλαμβανω γιατι ειμαστε κ λιγο off topic.
Critter Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Φίλε για πολλούς είναι καλό να δοκιμάσουν τις συσκευασίες που μάλλον δε θα αγόραζαν μόνοι τους. Επίσης μπορείς να έχεις αυτά τα κουτιά για να κερνάς κόσμο που έρχεται στο σπίτι, που πιθανόν κάποιοι να ζητούν ντεκαφεινέ. Αυτό για το Σκλαβενίτη να πάρεις ότι θέλεις δεν το γνώριζα στα 140 ευρώ, είχα δει μόνο την προσφορά για την Υ1. Κι εκεί όμως επί της ουσίας πρέπει να πάρεις κάποια από τα 4 γνωστά κουτάκια (κόκκινο, μαύρο,πράσινο,μπλε) και δεν έχεις δυνατότητα να πάρεις κάποια από τα νέα (Ο Guatemalla για μένα είναι με διαφορά ο καλύτερος που κυκλοφορεί αλλά αυτά είναι υποκειμενικά). Εγώ το μόνο που σχολίασα είναι οτι δεν προκειται για πρωτοφανή ευκαιρία μιας και υπάρχει και θα ξαναυπάρξει καλύτερη προσφορά. Για παράδειγμα για να επεκτείνω τη σκέψη μου πάνω σε αυτό που λές. Αγοράζεις 4 κουτιά decaffeine για να κεράσεις στο σπίτι σου? 48€ για να πετύχεις έναν το πολύ που να πίνει dec? Είναι τσαμπα λεφτά. Σε cafe δουλεύω και στους 2500 esp/cap που δίνουμε την εβδομάδα,οι 50 είναι dec, Επίσης προσωπικά δεν θα έπινα τον μπλέ (lugo) σε espresso ή cap μιας και είναι αδύναμος σε σχέση με τον normale. Δηλαδή 8 κουτιά τσάμπα για την περιπτωση μου. Έχω την X7.1 απο το Σκλαβενίτη και είχα πάρει 10κόκκινα και 2 μπλέ. Τα μπλέ τα έκανα freddo μιας και ως γνωστόν ο freddo παιρνει 2 δόσεις lugo/σχεδόν lugo. Σαν σκέτα espressakia πίνω μόνο το κόκκινο και θα δοκιμάσω και αυτά που λές μιας και τα έχω κοζαρει απο καιρό αλλα περιμένω να τελειώσω τα 12 κουτιά. Μετά την Y1 ο Σκλαβενίτης βάζει πάντα την Χ7.1 εδώ και 2 χρόνια. Επομένως αναμέτετε στο forum...
downhill Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 εγώ δίνω στους καλεσμένους τους μπλε καφέδες (lungo), για να τους ξεφορτωθώ στην πεθερά μου φτιάχνω δεύτερο καφέ με την ίδια κάψουλα για να κάνω οικονομία (joking) ο πράσινος πάντως (decaf) μ'αρέσει πολύ, γιατί έχει full γεύση και μοιάζει πολύ με τον νορμαλ. Αν έχω πιεί 2 καφέδες μες στην ημέρα και θέλω και τρίτο, πίνω decaf ή αν πιώ καφέ μετά τις 6 το απόγευμα πίνω στάνταρ τον decaf, για να μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ.
christar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Η ποιοτητα καφε που βγαζουν οι συγκεκριμενες καψουλες δεν συγκρινονται με Nespresso (εχω και απο τα δυο συστηματα) Τα refill για Nespresso ειναι μια φτηνη λυση, αλλα μετα απο λιγο ειναι κουραστικο. Για να πιεις σωστο καφε θα πρεπει να βρεις το κοψιμο που θα ζητας απο τα καφεκοπτεια και ο καφες να ειναι παντα φρεσκος! Δηλαδη παιρνεις μια κανονικη μηχανη και ξεμπερδευεις. Στα (+) ειναι βεβαια οτι αρχισε να δινει αδεια και σε αλλες εταιρειες να βγαλουν καψουλες http://coffees.gr/index.php?target=categories&category_id=819 Α!! και για οσους παρουν την Χ7.1 σε προσφορα με τις καψουλες. Υπηρξε μια παρτιδα ελλατωματικων καψουλων normal (κοκκινο καπακι) στις οποιες η ροη δεν ειναι η σωστη και συνηθως βγαζει και μικροτερη δοση καφε. Οι δικες μου ηταν τετοιες και μετα απο τηλεφωνο που εκανα μου τις αντικατεστησαν ολες. (2 κουτια την 1η φορα και 4 την 2η) Για να λεμε και τα καλα των εταιρειων καποια στιγμη η εξυπηρετηση απο την kafea ηταν Α Ψ Ο Γ Η !!!!!
nek4d Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Η ποιοτητα καφε που βγαζουν οι συγκεκριμενες καψουλες δεν συγκρινονται με Nespresso (εχω και απο τα δυο συστηματα) Τα refill για Nespresso ειναι μια φτηνη λυση, αλλα μετα απο λιγο ειναι κουραστικο. Για να πιεις σωστο καφε θα πρεπει να βρεις το κοψιμο που θα ζητας απο τα καφεκοπτεια και ο καφες να ειναι παντα φρεσκος! Δηλαδη παιρνεις μια κανονικη μηχανη και ξεμπερδευεις. Στα (+) ειναι βεβαια οτι αρχισε να δινει αδεια και σε αλλες εταιρειες να βγαλουν καψουλες http://coffees.gr/in...category_id=819 ... Δεν δινει αδεια, αν θυμαμαι καλα, καποια στιγμη ληγει η διαρκεια της επισημης πατεντας κ μετα θα μπορουν να βγαλουν κ τριτες εταιρειες. Για τα refill, ειναι επιλογη σου, δεν αναγκαζει κανεις, οσο για συγκριση με κλασσικη μηχανη, αναφερθηκα νωριτερα, παλι εχει πλεονεκτηματα (19 bar, καθαριοτητα, τα'χεις ετοιμα στο ψυγειο=ταχυτητα). εγώ δίνω στους καλεσμένους τους μπλε καφέδες (lungo), για να τους ξεφορτωθώ στην πεθερά μου φτιάχνω δεύτερο καφέ με την ίδια κάψουλα για να κάνω οικονομία (joking) ο πράσινος πάντως (decaf) μ'αρέσει πολύ, γιατί έχει full γεύση και μοιάζει πολύ με τον νορμαλ. Αν έχω πιεί 2 καφέδες μες στην ημέρα και θέλω και τρίτο, πίνω decaf ή αν πιώ καφέ μετά τις 6 το απόγευμα πίνω στάνταρ τον decaf, για να μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ. για nespresso λες ή για illy? σε nespresso, πρασινος κ decaf, αποκλειεται! μαλλον πινεις κανονικο κ σου αρεσει
christar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Για τα refill, ειναι επιλογη σου, δεν αναγκαζει κανεις, οσο για συγκριση με κλασσικη μηχανη, αναφερθηκα νωριτερα, παλι εχει πλεονεκτηματα (19 bar, καθαριοτητα, τα'χεις ετοιμα στο ψυγειο=ταχυτητα). Διαφωνω λιγο μαζι σου. Οι καψουλομηχανες εχουν τα πλεονεκτηματα που λες οταν χρησημοποιουνται ως εχουν. Το τι χαλι γινεται για να γεμισεις τα αντ/κα της Nespresso δεν λεγεται. Και ποσα να φτιαξεις? Ο καφες μπαγιατευει και στο ψυγειο. Αρα για μενα χανει την απλοτητα και την καθαριοτητα, για τα οποια αποκτηθηκε. 1
skar1983 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Nespresso δεν μου αρεσε σε αντιθεση με τα illy caps. Βασικα και οι 2 ειναι για γρηγορο καφε και δεν λερωνεις. Τα καφεδακια για illy που μου αρεσαν το μαυρο και το κοκκινο.
venumis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν πίνετε λέω εγω κανέναν Λουμίδη που είναι απο τους καλύτερους καφέδες (Ο τούρκικος ή ελληνικός) και κάνουμε και καλό στην οικονομία μας και να αφήσουμε στην απέξω χαζοκαφέδες που είναι σκέτη ταλαιπωρία ? Μηχανή,ρευματα,κάψουλες,φίλτρα,τρόμπες,γαλατιέρες και 1002 σαχλαμάρες για να πιεις εναν καφέ !! Φιλικά. 1
katcos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν πίνετε λέω εγω κανέναν Λουμίδη που είναι απο τους καλύτερους καφέδες (Ο τούρκικος ή ελληνικός) και κάνουμε και καλό στην οικονομία μας... Φιλικά. Από το 1987 έχει γίνει η εξαγορά της ΛΟΥΜΙΔΗΣ Α.Ε. από τη Nestle, οπότε είτε φραπεδάκι είτε εσπρεσσάκι (Dolce Gusto) είτε ελληνικός (Λουμίδης ) στην ίδια τσέπη πάνε . 3
nek4d Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Διαφωνω λιγο μαζι σου. Οι καψουλομηχανες εχουν τα πλεονεκτηματα που λες οταν χρησημοποιουνται ως εχουν. Το τι χαλι γινεται για να γεμισεις τα αντ/κα της Nespresso δεν λεγεται. Και ποσα να φτιαξεις? Ο καφες μπαγιατευει και στο ψυγειο. Αρα για μενα χανει την απλοτητα και την καθαριοτητα, για τα οποια αποκτηθηκε. Κανενα προβλημα φιλε, ειναι καλο που διαφωνουμε, το θεμα ειναι να ενημερωνονται οι ενδιαφερομενοι ωστε να επιλεγουν καλυτερα. Από το 1987 έχει γίνει η εξαγορά της ΛΟΥΜΙΔΗΣ Α.Ε. από τη Nestle, οπότε είτε φραπεδάκι είτε εσπρεσσάκι (Dolce Gusto) είτε ελληνικός (Λουμίδης ) στην ίδια τσέπη πάνε . wow!
Moderators matrixxx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 εγώ δίνω στους καλεσμένους τους μπλε καφέδες (lungo), για να τους ξεφορτωθώ Να ξεφορτωθεις τους lungo ή τους καλεσμενους; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα