makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Έχω πρόβλημα με τη μετατροπή της σύνδεσής μου από Share LLU (μόνο internet από 4νετ και τηλεφωνία από ΟΤΕ) σε Full LLU (δηλαδή τηλεφωνία και νετ από 4νετ) και ζητώ βοήθεια για την αντιμετώπισή του. Στον ίδιο χώρο έχω 2 συνδέσεις και η μία εξ αυτών είναι η παραπάνω (η άλλη πέρασε σε double play της 4νετ πριν από χρόνια και λειτουργεί χωρίς σοβαρά προβλήματα). Για την καλλίτερη λειτουργία της τηλεφωνίας των δύο γραμμών είχα αγοράσει μία δίγραμμη συσκευή GE πριν από χρόνια και είχα συνδέσει τα καλώδια, μετά τα 2 splitters, στη συσκευή αυτή. Μετά από αίτηση στη Forthnet, στα μέσα Νοεμβρίου μεταφέρθηκε η παραπάνω σύνδεση σε Full LLU και από τότε άρχισαν τα προβλήματα που έχουν σχέση με το internet. Συγκεκριμένα, άρχισαν οι πολλαπλές καθημερινές αποσυνδέσεις και, παράλληλα, η δραματική πτώση των ταχυτήτων up και down από 1020/8500 περίπου σε 500/2500 περίπου, κατά μέσο όρο, και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη πιο κάτω !!! Στις επανειλημμένες επικοινωνίες με τους τεχνικούς διαπιστώθηκε ότι όποτε συνδέω το router απ' ευθείας στη ροζέτα (αφαιρώντας το splitter και το φίλτρο που είχα όταν η σύνδεση ήταν σε κατάσταση Share LLU ) οι ταχύτητες επανέρχονται περίπου στις παλαιές και μειώνονται οι αποσυνδέσεις. Ένας τεχνικός είπε ότι δεν πρέπει να συνδέω τα καλώδια τηλεφωνίας σε δίγραμμη συσκευή γιατί αυτή λειτουργεί ως τηλεφωνικό κέντρο (απορία δική μου : πώς λειτουργούσε το σύστημα χωρίς προβλήματα πριν από τη μεταφορά της συγκεκριμένης γραμμής σε Full LLU; ). Ένας άλλος είπε ότι ίσως φταίει το splitter και θέλει αλλαγή (απορία δική μου: πώς λειτουργεί το internet κανονικά όταν έχω το splitter αλλά δεν συνδέω το καλώδιο προς τη δίγραμμη συσκευή; ) Αποφάσισα, προσωρινά, να μην συνδέσω το καλώδιο από το splitter στη δίγραμμη αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί αποκλείω τη χρησιμοποίηση της δεύτερης σύνδεσης, για την οποία, φυσικά, πληρώνω και τη χρειάζομαι. Έτσι, όλη τη χθεσινή μέρα δεν έκανε αποσύνδεση, αφού ήταν κλειδωμένο το router στις ίδιες ακριβώς ταχύτητες U/D. Το βράδυ αποφάσισα να συνδέσω μια άλλη συσκευή (ασύρματη) στο splitter και σήμερα το πρωί βρήκα τις ταχύτητες 904/1354 !!! Έκανα reboot και ενώ συνδέθηκε με 1020/8062, λίγο αργότερα ξαναμέτρησα και βρήκα ότι έπεσε σε 810/5333 !!! Αποσύνδεσα, φυσικά, το ασύρματο και οι ταχύτητες επανήλθαν στα γνωστά επίπεδα (1020/8100). Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει. Λίγη βοήθεια ... Μπορείτε να προτείνετε λύσεις στο πρόβλημα αυτό; Είναι αλήθεια αυτό για τη δίγραμμη συσκευή; και εάν ΝΑΙ, τότε πώς λειτουργούσε, χωρίς προβλήματα, όλα αυτά τα χρόνια; Είναι δυνατόν να φταίει το splitter και η κακή λειτουργία του να εμφανίστηκε κατά την αλλαγή της σύνδεσης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 ενα ενα για να βρουμε λυση. α.η διγραμμη δεν ειναι λαθος σαν συσκευη αλλα εξαρτατε την διγραμμη. υπαρχουν διγγραμες που παιρουν δυο βυσματα Line 1 Και line 2 και υπαρχει συσκευη που παιρνει και τις 2 σε ενα rj11 και παιζει με μεσαια και ακριανα.στα ακριανα ομως εχεις θεμα γιατι το φιλτρο δεν φιλτραρει τα ακριανα οποτε θελει πατεντα. δευτερον οι περισσοτερες διγραμμες ειναι λιγο μαρκας καψε με οπως εχω δει και καποιες φορες τραβανε αρκετο ρευμα απο την γραμμη να το πω με απλα λογια και δημιουργουν θεματα. οποτε για δοκιμη κανεις τα εξης. α,καταρχην πεταμε την ροζετα και βαζουμε ενα ωραιο αυτοκολλητο πριζακι που ειναι με rj11. δοκιμαζεις απευθειας το ιντερνετ πανω και βλεπεις ποσο συγχρονιζει.αν ολα ειναι οκ πχ για μια ημερα τοτε συνδεεις ενα αλλο splitter και βαζεις το Line Στον τοιχο το phone πουθενα και το modem στο router.το δοκιμαζεις μια μερα.αν ολα ειναι οκ τοτε βαζεις και ενα τηλεφωνο ασυρματο η κατι αλλο στο Phone του splitter.παλι δοκιμη μια μερα.αν εισαι οκ τοτε μετα παιρνεις απο το Phone την γραμμη και κανεις τις πατεντες για να παιξει σε διγραμμη.θες βεβαια rj tool αν ειναι και οι 2 γραμμες σε ενα καλωδιο.γενικως η διγραμμη συσκευη απο την στιγμη που βγηκε το adsl ειναι λιγο καταρα για διαφορους λογους.
makfil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τη συμμετοχή στον προβληματισμό μου. 1. Η δίγραμμη GE έχει δύο εισόδους και δούλευε απροβλημάτιστα όλα τα χρόνια που είχα τη μία γραμμή μισή-μισή, όπως έχω περιγράψει. 2. Όταν λέω ροζέτα, εννοώ τη βασική θέση εισόδου των γραμμών στο χώρο. Φυσικά, έχει τοποθετηθεί, από χρόνια, πρίζα με δύο rj11. 3. Τις τελευταίες μέρες έχω κάνει δοκιμές με όλους τους συνδυασμούς. Ξεκίνησα με την απ' ευθείας σύνδεση του router στην πρίζα, όπως, άλλωστε, λένε και οι τεχνικοί της 4νετ, σαν πρώτο μέτρο. Μετά μια μέρα, η γραμμή έμεινε χωρίς αποσύνδεση και πάντα στις υψηλές ταχύτητες που είχα παλαιότερα. Στη συνέχεια σύνδεσα τη δίγραμμη και μετά από λίγες ώρες άρχισαν τα προβλήματα με αποσυνδέσεις και πτώση ταχυτήτων. Σύνδεσα, μετά, μία ασύρματη συσκευή και την επομένη είχα τα ίδια αποτελέσματα. Σύνδεσα απ' ευθείας, με διαχωριστή, τα καλώδια του router και της δίγραμμης πάνω στην πρίζα και δεν συντονιζόταν στο internet. Σήμερα, άλλαξα splitter και άρχισα πάλι τις δοκιμές και είχα καλές ταχύτητες, χωρίς αποσυνδέσεις, όταν δεν είχα συνδέσει τη δίγραμμη και τα ίδια προβλήματα, με τη δίγραμμη. Το απόγευμα σύνδεσα μια ασύρματη συσκευή και μέχρι τώρα 9μετά από 4 ώρες περίπου) δεν έχω αποσυνδέσεις και οι ταχύτητες παραμένουν οι ίδιες υψηλές. Καταλήγω ότι κάτι συμβαίνει με τη δίγραμμη, αλλά, σ' αυτή την περίπτωση,διερωτώμαι πώς λειτουργούσε απροβλημάτιστα το σύστημα όσο βρισκόταν σε μισή-μισή σύνδεση. Δεν μπορώ να το καταλάβω.
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Σύνδεσα απ' ευθείας, με διαχωριστή, τα καλώδια του router και της δίγραμμης πάνω στην πρίζα και δεν συντονιζόταν στο internet\ καταρχην αυτο δεν το κανουμε ποτε.παντα splitter η διακλαδωτη με φιλτρο.εφοσον με την ασυρματη παιζεις κανονικα τοτε ειναι θεμα συσκευης. τωρα γιατι γινεται αυτο. εχουμε και λεμε. ο οτε δινει παραπανω ταση πανω στις pstn γραμμες.οι παροχοι συνηθως δινουν 49,5 volt 48 κοντα στον πελατη που απο οτι ξερω αυτο ειναι και το normal παγκοσμια.ο οτε δινει 51 στον πελατη και μερικες φορες 62.αυτο εχει καποια πλεονεκτηματα στην τηλεφωνια.επισης ο οτε χρησιμοποιει πριζακια του οτε με πυκνωτη που επισης σε ολες τις εταιρειες εκτος απο τον οτε επισης κανουν προβληματα.ο οτε απλα εβρισκε καποιους τροπους για να κανει το τηλεφωνο να παιζει παντα.πλεον ολα αυτα εχουν καταργηθει γιατι επηρεαζουν το ιντερνετ. συνηθως πανω σε μια γραμμη μπορουμε να εχουμε απο τις συσκευες περιπου 5 ren.καθε μια συσκευη που βαζεις πανω τρωει και απο λιγο απο την γραμμη να το πω απλα. οι σταθερες συσκευες λογω οτι δεν εχουν δικια τους τροφοδοσια τρωνε περι τα 2,5 ren ενω αντιθετα τα ασυρματα τρωνε 0,6 ren. μετα τα 5 μπορει να δεις διαφορα κουφα. επισης μια γραμμη οταν την κανει καποιος τεστ πρεπει σε tip ring se tip ground kai se ring ground να ειναι ολα Open οτι δηλαδη η γραμμη ειναι οκ. οι σταθερες συσκευες συνηθως βγαζουν σαν πρωτο προβλημα ενα short σε tip ring που οκ μονο του δεν ειναι καποιο σοβαρο προβλημα.εχω δει ομως διγραμμες συσκευες οι οποιοι απο μονες τους ετρωγαν 8 Ren πανω στην γραμμη και επισης περα απο short se tip ring εβγζαν σε tip ground ή σε ring ground.Κοινως μαμουσαν την γραμμη να το πω απλα.και δυστυχως πολλες συσκευες που βγαινουν ειναι made in china και απο προδιαγραφες αστα ναπανε.για αυτο με βλεπεις πιο πανω να βριζω τις διγραμμες.οι μισες που ειχα πετυχει σε ραντεβου ηταν αστα να πανε. αυτα τα λιγα απο μενα.γενικως πρακτικες συσκευες αλλα δεν εχω δει μια σωστη εταιρεια να βγαζει καποια καλη διγραμμη.η πιο εντος εισαγωγικων καλη που ειχα πετυχει οσο θυμαμαι ηταν panasonic αλλα και παλι ηταν πολυ παλιες συσκευες.εχω δει συσκευη τελειως κινεζια να τραβαει 11 ren.το διπλασιο και απο το μεγιστο.οχι απλα made in china αλλα made in azerbaitzan.
makfil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Σ' ευχαριστώ, και πάλι, για τις πολύτιμες πληροφορίες. Ίσως φταίει η δίγραμμη, θα δείξει, γιατί το παλεύω, με συνεχείς δοκιμές σε συνδυασμούς, ώστε να αποκλείσω περιπτώσεις. Από χθες (18 ώρες μέχρι τώρα), έχω συνδέσει το νέο splitter που αγόρασα, αρχικά χωρίς σύνδεση με τηλεφωνική συσκευή και από το απόγευμα με μια ασύρματη και το router δείχνει, σε όλη αυτή τη διάρκεια, τις ίδιες ακριβώς ταχύτητες, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία αποσύνδεση, αν και έκλεισα χθες το βράδυ το υπολογιστή, όχι όμως το router. Σήμερα το πρωί, αποσύνδεσα την ασύρματη και σύνδεσα τη δίγραμμη και μέχρι τώρα (2,5 ώρες περίπου) δεν έχει αλλάξει τίποτε και το σύστημα λειτουργεί άψογα. Θα περιμένω μέχρι το απόγευμα για να έχω σωστά συμπεράσματα. ΥΓ Με την ευκαιρία, αν και το είχα σχολιάσει στο thread, συγχαρητήρια και πάλι για το εξαιρετικό και διαφωτιστικό κείμενο για το ADSL !!!
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 μπορει να ηταν και θεμα splitter.απλα γενικα σου ειπα τι ισχυει με τις διγραμμες.και υπαρχουν πολλες διγραμμες.καποιες παιρνουν και τις 2 γραμμες σε ενα rj11 και αυτο θελει λιγο κολπο για να φιλτραριστει ενω αλλες σε δυο ξεχωριστες υποδοχες οποτε εκει ειναι ολα κανονικα σαν να εχεις μια συσκευη..τωρα της general electric την διγραμμη δεν την εχω πετυχει.συνηθως panasonic εβλεπα που ηταν ετσι και ετσι.γενικως δεν εχω πετυχει καμια νεα διγραμμη.αυτες που ειχα πετυχει ηταν μοντελα αρκετα παλια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα