Eskli Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σε όλους! Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ σας και έχω ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί εδώ και κάμποσο καιρό... Λοιπόν έχω τον σκληρό δίσκο WESTERN DIGITAL WDBACY3200ABK MY PASSPORT και προσπάθησα να μεταφέρω ταινίες από το laptop μου (windows 7) οι οποίες είναι μεγαλουτσικα αρχεία. Ο σκληρός όμως ΑΡΓΕΙ υπερβολικά ΠΟΛΥ (δείχνοντας και 3 ώρες για καθεμία) ή κολλάει...Άλλες φορές για να σταματήσω την αντιγραφή έπρεπε να τον βγάλω απότομα από τη θύρα USB και φοβάμαι μήπως αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Να σημειώσω ότι ο δίσκος έχει πάνω από 200 GB ελεύθερο χώρο και ότι στο παρελθόν είχα ένα μικροατύχημα που μου έπεσε κάτω Μπορείτε να βοηθήσετε; Ειλικρινά χρειάζομαι βοήθεια γιατί σιγά σιγά τελειώνει ο χώρος του εσωτερικού σκληρού (έχουν απομείνει 30 GB Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) είχα ένα μικροατύχημα που μου έπεσε κάτω Συνήθως οι "fix" (=ετοιματζίδικοι) εξωτερικοί σκληροί (μεγάλη αμαρτία η ύπαρξή τους, ή έστω οι πολιτικές εγγύησης που τους διέπουν), έχουν 2ετή εγγύηση αντικατάστασης (στην καλύτερη, 3ετή, και αν γίνει κα'να θάμα, 5ετή) (...στον αντίποδα, υπάρχουν καραγκιόζηδες -εμπορικά μαγαζιά- που "παρέχουν" 1 μόνο έτος, κατάσταση ψιλοπαράνομη με βάση τις διατάξεις της ΕΕ τουλάχιστον, αλλά τρέχα να βρεις δίκιο...). ΑΝ λοιπόν είσαι εντός εγγύησης (τσέκαρε την απόδειξη αγοράς την οποία υποθέτω πως προνόησες να φυλάξεις σαν τα μάτια σου), η σωστότερη νομίζω συμβουλή στην περίπτωσή σου είναι "φρόντισε να ξαναέχεις ένα ατύχημα, μεγαλύτερης έντασης αυτή τη φορά : να σου πέσει κάτω από μεγαλύτερο ύψος -αφού επίσης φροντίσεις να τον τυλίξεις σε μια πετσέτα για να μην έχει σημάδια πτώσης- και να τον επιστρέψεις γι' αλλαγή στο σημείο αγοράς". Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις την επιστροφή γι' αντικατάσταση (δοθέντος ότι η εγγύηση ισχύει ακόμη, χρονικά), χωρίς "μεγαλοατύχημα". Αλλά επειδή το πιθανότερο είναι να κάνουν τους Κινέζους στο κατάστημα, υποστηρίζοντας ότι δουλεύει, το πρότεινα για να μην κάνεις διπλές διαδρομές... Για την ιστορία, το "μικροατύχημα" που είχες, κατά πάσα πιθανότητα τον σακάτεψε τον δίσκο, κι υποθέτωντας πως δεν περιέχει αναντικατάστατα αρχεία (οι ταινίες ξαναβρίσκονται), το ορθότερο που μπορείς να κάνεις, είναι επιστροφή (χωρίς βέβαια να αναφέρεις κανένα ατύχημα). Τέλος, όχι, τα "απότομα βγαλσίματα", δεν ευθύνονται για το πρόβλημα (στη χειρότερη, τέτοιου είδους βγαλσίματα, καταλήγουν απλά στην απώλεια δεδομένων που δεν πρόλαβαν ν' αποθηκευτούν). Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2011 από washcloud
Eskli Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κάποιος ιός γι'αυτό;
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Καμμία. Άλλου είδους είναι οι δυνατοτότητες/συμπεριφορές των "κακόβουλων προγραμμάτων" που προσβάλλουν USB μέσα. Πόσο μάλλον όταν ήδη υπάρχει το γεγονός του "μικροατυχήματος" (πτώση από μόλις μερικές δεκάδες πόντους ύψος, αρκεί για να γίνει ζημιά στον σκληρό που περιέχεται - αν μάλιστα ήταν τυχόν εν λειτουργία εκείνη την ώρα, είναι θαύμα το ότι και μόνο αναγνωρίζεται από το σύστημα). Σε κάθε δε περίπτωση, να θυμάσια πως ποτέ δεν βασιζόμαστε σε ένα και μόνο μέσο για τ' αρχεία μας : πρέπει πάντα και ΑΜΕΣΑ να παίρνονται αντίγραφα των αναντικατάστατων αρχείων, είτε σε άλλο δίσκο, είτε σε DVD δισκάκια, έστω. Ακόμα κι αν ο δίσκος είναι ολοκαίνουριος, μιας και δε χρειάζεται καν να υπάρξουν ατυχήματα για να βγάλει προβλήματα. Έτσι για την ιστορία, βρες κι εγκατάστησε το Hard Disk Sentinel (δεν είναι freeware, αλλά shareware) και δες τί αναφέρει για την κατάσταση του εν λόγω δίσκου, κι αν το κάνεις, πάρε κι ένα screenshot του κι ανέβασέ το εδώ (αν και "τα λέει" αρκετά κατατοπιστικά από μόνο του, και δεν πολυχρειάζονται "ερμηνείες").
Eskli Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Σ'ευχαριστώ και πάλι. Το θέμα όμως είναι ότι το κάνει αυτό μόνο για μεγάλα αρχεία δηλαδη ταινίες εν προκειμένω που ξεπερνούν τα 300mb. Αρχεία κειμένου ή μουσικής (μικρά) περνούν και αποθηκεύονται κανονικά.
antonl Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Όπως τα λέει ο washcloud. Αυτό που λες πιθανόν να παρατηρείται γιατί έχουν δημιουργηθεί ορισμένα bad sectors στον δίσκο. Αν δοκιμάσεις να γράψεις κάτι πάνω τους, ο δίσκος θα σέρνεται. Αν περάσεις ένα αρχείο 3MB είναι λιγότερο πιθανό να πέσει πάνω σε bad sector απ ό,τι αν περάσεις ένα των 300MB.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 ...έτσι ακριβώς όπως διευκρίνησε ο αποπάνω Αντώνης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα