Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια! εχω μια απορια..γινεται να εγκαταστησω λειτουργικο σε εξωτερικο δισκο? παραδειγμα windows η linux? θελω να το κανω αυτο για να μεταφερομαι οπου θελω..δηλαδη το λειτουργικο να παιζει σε ολα τα pc σαν portable δηλαδη...εχω ακουσει ομως οτι παραδειγμα για τα windows οταν κανεις εγκατασταση σε ενα μηχανημα σε κανονικο σκληρο..το κλειδι που βαζεις πηγαινει στην μητρικη..και δεν ξερω τι να κανω..τι λετε?

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, νομιζω πως γινεται! Τα φορτωνεις στον εξωτερικο και μετα οταν ειναι να πας σε αλλο μηχανημα απλα αλλαζεις τη σειρα του boot sto bios.

(τουλαχιστον θεωρητικα και με τα οσα ξερω)

Δημοσ.

ναι αυτο το ξερω οτι γινεται...πηγαινεις bios και μπουταρεις..αλλα για τα windows θελω να μαθω τι γινεται γιατι ακουσα αυτο για το κλειδι και θελω να το σιγουρεψω

Δημοσ.

Για σκέψου λίγο αυτό που λες...

Έρχεσαι π.χ. στον δικό μου Η/Υ που έχει AMD κάρτα γραφικών, Gigabyte motherboard κτλ, ενώ εσύ είχες εγκαταστήσει το λειτουργικό στον δικό σου υπολογιστή με π.χ. nVidia κάρτα, ASUS motherboard, ...

Τι λες θα "παίξει" ή θα περνάει ξανά drivers κάθε φορά που θα αλλάζεις Η.Υ?

Δημοσ.

Αν ενεργοποιήσεις τα windows πάνε σύμφωνα με το υλικό σου αν βρεθούν με διαφορετικό υλικό δηλαδή μπορεί να σου τα βγάλει μη αυθεντικά,αλλά αυτό είναι το μικρότερό σου πρόβλημα το βασικό είναι ότι κάθε Η/Υ έχει διαφορετικό υλικό,οπότε και διαφορετικές ανάγκες από driver,αυτό σημαίνει ότι και για windows αλλά και για linux μόνο αν φτιάξεις μια γενική διανομή χωρίς driver θα μπορούσες να κάνεις δουλειά.

Για windows αυτό δεν γίνεται με κάποια linux θα γίνεται αλλά πως δεν ξέρω.

Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο που λες!!

Το ιδιο επαθα κ εγω με το σκληρο του λαπτοπ μου! Καηκε η ΚΓ, δεν ανοιγε το λαπτοπ καν, παιρνω το σκληρο, το βαζω στο λαπτοπ ενος φιλου και δεν επαιζε!! Γιαυτο ανοιξα κ ενα thread μπας κ βγαλω ακρη...

Δημοσ.

οχ εχετε δικιο δεν πηγε καθολου το μυαλο μου στους drivers...οποτε δυσκολο να γινει..ευχαριστω πολυ παντως για τον χρονο σας παιδια!

Δημοσ.

Windows 7 απ ό,τι θυμάμαι μπορείς να εγκαταστήσεις σε εξωτερικό δίσκο. Δεν το χω κάνει και δεν ξέρω τι γίνεται αν θες να τον συνδέεις σε διάφορους υπολογιστές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...