taitienitsa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Την επόμενη εβδομάδα θα πάρω MacBook pro και είμαι ανάμεσα σε αυτα τα δυο μοντέλα . Δεν έχουν καμία ουσιαστική διάφορα εκτός απο ελάχιστα πιο γρήγορο επεξεργαστη και μεγαλύτερο δίσκο. Η διάφορα σε χρήματα είναι περίπου 80 ευρώ. Σκέφτομαι , να γλιτώσω τα 80 ευρω επειδη οι διάφορες είναι ελάχιστες; Ή δεν αξίζει ούτε να το συζητώ και να πάρω το πιο καινούργιο;;;
x_vagos_x Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Όντως από το ένα μοντέλο στο άλλο, ήταν απλά ένα speed bump. Καμία άλλη διαφορά. Go for ότι σου κάνει. Εγώ θα πήγαινα για το "μικρό" και θα επένδυα 80 ευρώ σε SSD.
taitienitsa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό σκέφτομαι και εγω ... Λέω να πάρω τον corsair gt 120gb αν τον έχεις υπόψιν σου.
x_vagos_x Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχω εμπειρία από SSD. Νομίζω ότι αν δεν έχεις ούτε εσύ, μόνο καλή μπορεί να είναι η αλλαγή από μηχανικό σε SSD. Κάνε μια αναζήτηση, εδώ στο Apple Hardware. Υπάρχουν πολλά θέματα για SSD σε MacBooks. Κοίτα κανα δυο σελίδες πίσω.
taitienitsa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Οοκ!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!!!
haHa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Εγω θα επαιρνα το πιο καινουριο μοντελο ,γιατι εκτος οτι θα ειχα λιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη και πιο μεγαλο σκληρο, θα ειχε και καλυτερη μεταπωλητικη αξια ο φορητος. Αλλη μεταπωλητικη αξια θα εχει σε 2-3 χροναι το macbook pro early 2011 και αλλη το late 2011. Οποτε τα 80ευρω μπορει να τα κερδισεις και απο εκει. Συν το γεγονος οτι επειδη ειναι πιο καινουριο μοντελο, μπορει να εχουν διορθωσει μικροπροβληματακια που να ειχε το προηγουμενο. Οχι κατι συγκεκριμενο, αλλα μπορει πχ να ειναι και το πιο απλο πραγμα: πχ να ζεσταινεται λιγοτερο.
petros610 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 εγω φιλε μου πηρα το MC700 γιατι η διαφορα στον επεξεργαστη ειναι ασημαντη και ο παραπανω σκληρος αχρηστος γιατι θα βαλω ssd.και κατα τη γνωμη μου πρεπει να αλλαχτει ο δισκος σε ssd γιατι αυτος που εχει πανω ειναι πολυ αργος...
x_vagos_x Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγω θα επαιρνα το πιο καινουριο μοντελο ,γιατι εκτος οτι θα ειχα λιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη και πιο μεγαλο σκληρο, θα ειχε και καλυτερη μεταπωλητικη αξια ο φορητος. Αλλη μεταπωλητικη αξια θα εχει σε 2-3 χροναι το macbook pro early 2011 και αλλη το late 2011. Οποτε τα 80ευρω μπορει να τα κερδισεις και απο εκει. Συν το γεγονος οτι επειδη ειναι πιο καινουριο μοντελο, μπορει να εχουν διορθωσει μικροπροβληματακια που να ειχε το προηγουμενο. Οχι κατι συγκεκριμενο, αλλα μπορει πχ να ειναι και το πιο απλο πραγμα: πχ να ζεσταινεται λιγοτερο. Δεν νομίζω ότι θα κερδίσει και πολλά. Βασικά θα μπορούσε να του έρθει το ίδιο. Καλύτερα να βάλει SSD και να το σπρώξει έτσι. Δηλαδή να πουλήσει early 2011 + ssd όσο ένα late 2011 + stock hdd
giorgos_k Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Πρόσφατα βρέθηκα στο ίδιο δίλλημα γιατι είχε έρθει η ώρα να αντικαταστήσω το late 2008 MB. Αποφάσισα να παω για το mc700 για τον ίδιο λόγο(+ssd) αλλα και επειδη μια φίλη που δουλεύει σε applestore είχε έκπτωση 25% στο mc700 επειδή βγήκε το md313...(τελική τιμή 750ευρώ, πούλησα και το παλιό 650, μια χαρά.. )
haHa Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δεν νομίζω ότι θα κερδίσει και πολλά. Βασικά θα μπορούσε να του έρθει το ίδιο. Καλύτερα να βάλει SSD και να το σπρώξει έτσι. Δηλαδή να πουλήσει early 2011 + ssd όσο ένα late 2011 + stock hdd Ιδιο να το πουλησει αποκλειεται. Αν ειχε καποιος να διαλεξει αναμεσα σε αυτα τα 2 και αν ειχαν πχ μια διαφορα της ταξης των 30-40€ σαν μεταχειρισμενα, δεν νομιζω οτι χωραει συζητηση πως θα επαιρνε το πιο καινουριο μοντελο για 30€. Επισης ο SSD δεν κανει 80€, αλλα ενας νορμαλ 120gb παιζει στα 150€. Οπως και να εχει οταν μιλαμε για 1200+ ευρω (με το κοστος του ssd μεσα παμε στα 1300€ ), τοτε πιστευω πως 80€ δεν ειναι μεγαλη διαφορα για ενα πιο γρηγορο μοντελο , με μεγαλυτερο σκληρο και το βασικοτερο οτι ειναι πιο καινουριο με οτι αυτο συνεπαγεται.(θερμοκρασιες, μικροβελτιωσεις κλπ)* Οπως και να εχει να αγοραζεις τον Δεκεμβρη εναν υπολογιστη με σχεδον ιδια τιμη που ειχε και τον Μαρτιο μου φαινεται καπως. * Πχ ενα απο τα μικροπραγματακια που εχει ο καινουριος επεξεργαστης i5-2435M και δεν εχει ο παλιοτερος i5-2415M ειναι υποστηριξη για AES instructions, κατι που τον καθιστα πολυ πιο γρηγορο οταν θελησουμε να κανουμε encryption τον δισκο(SSD ή κανονικο) μεσω FileVault ωστε αν μας κλεψουν ποτε τον φορητο να μην μπορουν να εχουν προσβαση στα αρχεια μας. (Θεωρω πως το encryption στους σκληρους δισκους των φορητων πρεπει να το κανουν ολοι οι χρηστες, γιατι αν τυχει και κλαπει, δε θα κλαις μονο την αξια του φορητου, αλλα και οτι ευαισθητα δεδομενα(απο φωτογραφιες ως πιστωτικες καρτες, κωδικους κλπ) θα πεσουν στα χερια ξενων.) Τετοια πραγματακια που δεν φαινονται αρχικα, θεωρω οτι αξιζουν τα 80€ + φυσικα η εστω και λιγο καλυτερη αξια μεταπωλησης + ο πιο γρηγορος επεξεργαστης. Προσωπικα θεωρω πως το καινουριο μοντελο θα συμπεριφερεται σιγουρα καλυτερα(εστω και οριακα) απο αποψη θερμοτητας και θορυβου.
x_vagos_x Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μιλάω για τιμές μεταξύ μεταχειρισμένων. Εγώ ανάμεσα σε μεταχειρισμένο late '11 με stock, και μεταχειρισμένο early '11 με SSD, θα διάλεγα αυτό με τον SSD. Επίσης αν τα €1200 βγαίνουν με μετά δυσκολίας, άλλα €80 δεν είναι λίγα. Αλλά αυτό έγκειται στο κατά πόσο βαθιά είναι τα καβούρια στις τσέπες του καθενός μας. Τώρα όσον αφορά το AES, εξαρτάται από το πόσο συχνά θα το πηγαίνει βόλτα το laptop. Αν βγαίνει σπάνια από το σπίτι -όπως το δικό μου π.χ.- δεν έχει νόημα το encryption, θεωρώ. Πέρα από το τι θα έπρεπε να κάνουμε [hint: backups, kensington locks, encryption καλή ώρα, κ.λπ. ], ο μέσος χρήστης δεν πολυασχολείται με τέτοιες "διαδικασίες" [ξαναλέω, κακό του κεφαλιού του...]
haHa Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μιλάω για τιμές μεταξύ μεταχειρισμένων. Εγώ ανάμεσα σε μεταχειρισμένο late '11 με stock, και μεταχειρισμένο early '11 με SSD, θα διάλεγα αυτό με τον SSD. Σε οποιο και απο τα 2 προσθεσεις κατι που κοστιζει 150€+, ειναι λογικο να πουληθει καλυτερα. Αλλα δεν μιλαμε για αυτο. Μιλησα για την εξτρα μεταπωλητικη αξια που θα εχει το late 2011(σκετο, χωρις αναβαθμισεις) σε σχεση με το late 2010(σκετο, χωρις αναβαθμισεις) και ετσι ουσιαστικα παιρνεις πισω ενα μερος των 80€ παραπανω που εδωσες αρχικα. Δηλαδη τα 80€ προσφερουν: 1) μεγαλυτερη μεταπωλητικη αξια (εστω και λιγο, πχ 30€) 2) μεγαλυτερο σκληρο (εστω και αν μπει ssd, ειναι καλυτερα που ο σκληρος που θα αποθηκευεις τα δεδομενα ή θα τον εχεις για εξωτερικο ή ακομα να τον πουλησεις να ειναι 50% μεγαλυτερος, δηλαδη 500gb αντι για 320gb) 3) πιο γρηγορο επεξεργαστη (εστω και οριακα) 4) επεξεργαστη που υποστηριζει AES και ετσι ειναι πολυ πιο γρηγορος ο δισκος οταν κανεις encryption 5) λογικα θα προσφερει καλυτερη θερμικη συμπεριφορα(εστω και οριακα) 6) πιο καινουριο μοντελο με οτι συνεπαγεται αυτο, πχ πραγματα που δεν ειναι ορατα ευκολα, μικροβελτιωσεις, οπως πχ το 4) που δεν φαινοταν στα specs Ε, πιστευω πως για 80€ αξιζουν αυτα τα πραγματα. Αν τωρα ειμαστε τελειως οριακα στο budget, τοτε δεν το συζηταμε. Ομως συζητιεται το θεμα απο οτι βλεπω, οποτε μαλλον δεν ειμαστε τελειως οριακα. Οποτε 80€ δεν ειναι πολλα για τα εξτρα πραγματα που προσφερει. Φυσικα, οποιο και απο τα 2 και να παρει, ο SSD ειναι εκ των ουκ ανευ . Tελος, αν το θεμα ηταν χρηματικο και ηταν επικρατεστερη η λυση του προηγουμενου μοντελου για μολις 80€, τοτε θα κοιταγα να επαιρνα το προηγουμενο μοντελο μεταχειρισμενο. Τοτε θα υπηρχε πραγματικη εξοικονομηση χρηματων και οχι μονο 80€.
x_vagos_x Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 τοτε θα κοιταγα να επαιρνα το προηγουμενο μοντελο μεταχειρισμενο. End of transmission. Over. 1) μεγαλυτερη μεταπωλητικη αξια (εστω και λιγο, πχ 30€)2) μεγαλυτερο σκληρο (εστω και αν μπει ssd, ειναι καλυτερα που ο σκληρος που θα αποθηκευεις τα δεδομενα ή θα τον εχεις για εξωτερικο ή ακομα να τον πουλησεις να ειναι 50% μεγαλυτερος, δηλαδη 500gb αντι για 320gb) 3) πιο γρηγορο επεξεργαστη (εστω και οριακα) 4) επεξεργαστη που υποστηριζει AES και ετσι ειναι πολυ πιο γρηγορος ο δισκος οταν κανεις encryption 5) λογικα θα προσφερει καλυτερικη θερμικη συμπεριφορα(εστω και οριακα) 6) πιο καινουριο μοντελο με οτι συνεπαγεται αυτο, πχ πραγματα που δεν ειναι ορατα ευκολα, μικροβελτιωσεις, οπως πχ το 4) που δεν φαινοταν στα specs Ε, πιστευω πως για 80€ αξιζουν αυτα τα πραγματα. Εγώ και πάλι δεν θα τα έδινα αυτά τα 80 για αυτά τα πλεονεκτήματα. Πολύ οριακό για το "τίποτα".
basilis5 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 με τα 80€ συν οσα λειπουν κατα την γνωμη μου παρε apple care
taitienitsa Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά ψήθηκα να πάρω το καινούργιο και να του βάλω ssd. Τον 500αρι θα τον βάλω σε κουτάκια εξωτερικό για αποθήκευση . Αν και έχω ενα κάρο!! Αλλά τι να τον Κάνω! Το apple care θα το αγοράσω πριν λήξη ο πρώτος χρόνος. Αλλά οχι τώρα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα