Eddie_Cool Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα σε όλο το φόρουμ! Είμαι νέος στο insomnia αν και παρακολουθώ τα νέα του τακτικά. Ένα μεγάλο μπράβο στους διαχειριστές! Στο θέμα μας: Είχα ένα sony vaio 6ετίας και όπως καταλαβαίνετε...χάλασε! Κάηκε η ΚΓ της nvidia! Anyway, είπα να πάρω το σκληρό (μιας και έχω προγράμματα αξίας) και να τον βάλω στο λάπτοπ του φίλου μου για κάποιες μέρες! Να όμως που δεν boot-αρε με τίποτα!! Έβαλα το cd των win7 να κάνω repair, έκανα 4-5 φορές repair kai restart αλλά και πάλι τίποτα! Ερωτήσεις: Μήπως δεν μπουταρει γιατί οι drivers του είναι για τη sony και οχι για lenovo? Το repair βρήκε 'λάθος' το boot manager και (μάλλον) το έφτιαξε αλλά και πάλι δεν μπούταρε! Υπάρχει λύση για να δουλέψει? (φοράει win7 32bit sp1) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
ktgeorge Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Βάλε σε ένα usb κουτί τον δίσκο, η απευθείας, σε ένα desktop, σαν δεύτερο δίσκο, κάνε backup τα data σου, και μετά επανεγκατάσταση. Τώρα για να τρέξουν σε άλλο μηχάνημα, θέλει πιο advanced και customized ενέργειες ανάλογα την περίπτωση και αν.
Eddie_Cool Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Αν και δεν ειμαι κανας γκουρου, νομιζω πως ολο αυτο γινεται γιατι δεν υπαρχουν οι καταλληλοι drivers για να φορτωθουν οταν μπουταρει το λαπτοπ! Ναι μεν τα win ειναι φορτωμενα στο σκληρο αλλα δεν υπαρχει η 'γλωσσα' για να συνενοηθουν! Αλλο vaio κ αλλο lenovo προφανως... Αν ξερει καποιος καλυτερα παρακαλω ας μου πει! Θα βοηθουσε πολυ!
Eddie_Cool Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Τιποτα αδερφε! Ουτε safe mode ουτε last known good configuration ουτε cmd! Δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι θα υπηρχε αυτο το προβλημα αλλα...οσο ζεις μαθαινεις! λολ
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 H εμπειρία μου με τα 7 μικρότατη, αλλά έχω διαβάσει ότι υποτίθεται πως η μεταφορά δίσκου συστήματος από ένα μηχάνημα σε άλλο, γίνεται απροβλημάτιστα (εν αντιθέσει με το κλασσικό πρόβλημα στα ΧΡ). Προφανώς αυτό το θρεντ καταδεικνύει ότι υπάρχουν τουλάχιστον εξαιρέσεις. Ναι, όντως, είναι θέμα ασυμβατότητας διαφόρων παραμέτρων, και το μόνο που έχω εγώ να σου προτείνω να δοκιμάσεις, είναι συνδέοντας τον δικό σου δίσκο ως 2ο σε άλλο μηχάνημα (είτε ως εσωτερικό, είτε ως εξωτερικό με χρήση σχετικής USB θήκης για 2.5άρηδες δίσκους), και με χρήση του True Image της Αcronis, να φτιάξεις ένα "αντίγραφο" του δίσκου. Το οποίο όταν θα "αποσυμπιέσεις" πάνω στον δίσκο σου, αφού έχεις επιλέξει την λειτουργία "universal restore" (ή κάπως έτσι), έχεις μια πιθανότητα να σου δουλέψει : μόλις τελειώσει η "αποσυμπίεση", θα συνδέσεις τον δίσκο στο λάπτοπ του φίλου, και δοκιμάζεις να δεις αν μπουτάρει.
Eddie_Cool Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Να κανω νια ερωτηση πανω σαυτο: Εαν παρω την usb θηκη και το συνδεσω σε ενα αλλο μηχανημα-κανονικο pc- οπως λες, δεν μπορω να το βλεπω κανονικα ως slave? χωρις να χρειαζεται να κανω ολα αυτα τα βηματα. Προφανως αν γινεται αυτο, σημαινει πως δεν μπορω να μπουταρω αλλα ωστοσο θα βλεπω τα αρχεια στα partitions! Γινεται αυτο??
doakes Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Ναι βαλτον κανονικα ως δευτερο σε desktop, αλλα για να τρεξει ως Master το λειτουργικο πρεπει να αφαιρεσεις τoυς drivers και για να το κανεις αυτο πρεπει να μπουταρει τα Windows εστω σε Safe Mode.Αν δεν μπορεις να μπεις ουτε σε Safe Mode, μονο repair με το DVD εγκαταστασης.
Eddie_Cool Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Thnx doakes! Μαλλον αυτο θα κανω! Οσον αφορα το repair, το εκανα ισα με 4-5 φορες και εκανα restart, αλλα τιποτα! Και μαλιστα στο repair ελεγε πως 'αν το repair επιτυχει τοτε το συστημα θα κανει restart μονο του'!! ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ restart απο μονο του! Anyway, θα τον βαλω ως slave γιατι το βαρεθηκα το θεμα! lol
doakes Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Τιποτα φιλε μου,να΄σαι καλα. Βαλτον πρωτα ως Slave στο desktop με καλωδιακι SATA και molex SATA απ'το τροφοδοτικο να αντιγραψεις τα αρχεια που θες και μετα παλαιψε το μπας και μπουταρει σε Safe Mode σε κανενα laptop φιλου σου με παρομοιο hardware configuration.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Να κανω νια ερωτηση πανω σαυτο:Εαν παρω την usb θηκη και το συνδεσω σε ενα αλλο μηχανημα-κανονικο pc- οπως λες, δεν μπορω να το βλεπω κανονικα ως slave? χωρις να χρειαζεται να κανω ολα αυτα τα βηματα. Προφανως αν γινεται αυτο, σημαινει πως δεν μπορω να μπουταρω αλλα ωστοσο θα βλεπω τα αρχεια στα partitions! Γινεται αυτο?? Φυσικά και μπορείς να το κάνεις - απλά επειδή στην αρχή είχες γράψει περί προγραμμάτων που σ' ενδιαφέρουν, γι' αυτό περιέγραψα διαδικασία με το True Image, ώστε να δοκιμάσεις έναν εναλλακτικό τρόπο μπας και μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου Windows. Όπως μάλιστα είχα ήδη γράψει, δεν είναι απαραίτητη η χρήση external USB case (εάν υπάρχει διαθέσιμο σταθερό pc), ειδικά αν δεν υπάρχει ήδη τέτοια : λογικά ο δίσκος είναι SATA, και συνδέεται όπως και οι 3.5''άρηδες SATA. USB, μόνο εάν είναι να συνδεθεί σε λάπτοπ, ή αν είναι πρόβλημα/φασαρία να συνδεθεί εσωτερικά σε σταθερό.
Eddie_Cool Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Thnx για τις απαντησεις παιδια! Αφου βλεπω οτι ειναι λιγο ψιλομπερδεμα (για μενα) με τα image κτλπ, θα τον κανω slave και να εχω απλα τα αρχεια που χρειαζομαι και ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!! οσον αφορα τα προγραμματα... Τι να κανουμε...; Να'ναι καλα ο θειος που εχει...λευτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα