panos2000gr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Όπως πολλοί θα γνωρίζετε η Apple για λόγους μικρότητας-σκοπιμότητας "κουτσουρεύει" τις δυνατότητες του hardware των μηχανημάτων της κάτω από περιβάλλον Windows (bootcamp). Ο λόγος προφανής...να αναδείξει το λειτουργικό της έναντι του μεγάλου ανταγωνιστή της. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να "πετύχεις" κάτι τέτοιο καθώς αρκούν μερικοί ελλιπείς ή ελαττωματικοί drivers. Ενδεικτικό παράδειγμα το trackpad....στο MACOS κάνει "παπάδες", ενώ κάτω από τα windows περιορίζεσαι στα απολύτως απαραίτητα. Tα ίδια περίπου ισχύουν και με τον αισθητήρα φωτός, το backlit πληκτρολόγιο (ανάβει πάντα μόνο του με το bootαρισμα) κτλ Παρόμοιο πρόβλημα βλέπω τώρα ότι υπάρχει και με τις κάρτες γραφικών στα 15αρια MBP 2010-2011. Όταν τρέχεις σε MACOS το switch graphics (ΑΤΙ/NVIDIA <--> Intel HD) λειτουργεί κανονικότατα, ενώ αντίθετα όταν είσαι σε περιβάλλον Windows η integrated Intel HD είναι τελείως απενεργοποιημένη. Ο λόγος και πάλι προφανής καθώς η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών (είτε Nvidia, είτε ΑΤΙ): - είναι περισσότερο ενεργοβόρα - ανεβάζει δραματικά τις θερμοκρασίες στο σασί - τα επίπεδα θορύβου από τους ανεμιστήρες και - μειώνει κατακόρυφα την αυτονομία της μπαταρίας. Ο χρήστης λοιπόν παρατηρώντας το μηχάνημα του να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά σε MACOS και Windows, μπαίνει σε μια διαδικασία υποσυνείδητης σύγκρισης των δύο λειτουργικών η οποία όμως είναι εντελώς άδικη. Αν η apple δεν μπορεί ή δεν θέλει να υποστηρίξει τα Windows στα μηχανήματα που παράγει, ας το κάνει ξεκάθαρο για να μπορούμε και εμείς να κάνουμε τις επιλογές μας. Προσωπικά θέλω να τρέχω και τα δύο λειτουργικά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να με "τιμωρεί" κάθε φορά που επιλέγω να εκκινήσω το MACBOOK PRO με windows...και πόσο μάλλον όταν έχουμε σκάσει 2.000 ευρώ για το μηχάνημα αυτό. Στο φινάλε ας γράφει στα Specifications του μηχανήματος "Switchable Graphics Only under Lion OS". Αν και έχω ψάξει αρκετά σε forums του εξωτερικού δεν έχω βρει λύση στο θέμα με την κάρτα γραφικών. To hardware υποστηρίζει 100% την δυνατότητα αυτή, οπότε το πρόβλημα έχει να κάνεις με τους drives/efi(bios) του bootcamp. Είμαι αναγκασμένος λοιπόν να χρησιμοποιώ την ATI 6750m (βλ. κατανάλωση=υψηλές θερμοκρασίες=θόρυβος) ακόμη και αν γράφω ένα εγγραφάκι στο word ή θέλω να διαβάσω τα mail μου. Αν υπάρχει κάποιος που με οποιαδήποτε "πατέντα"-modified driver έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει την δυνατότητα εναλλαγής της κάρτας γραφικών κάτω από περιβάλλον windows ας μας δώσει παρακαλώ τα φώτα του. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2011 από panos2000gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν το έκανες μπες από win στον dev manager κανε uninstall τον driver της Ati και όπως είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ προσπάθησε να δεις αν βλέπει την HD και εγκατέστησε τον driver της.. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει αλλά μόνο αυτό μου ήρθε στο μυαλό.. Αν στην έχει απενεργοποιημένη από firmware δηλαδή το αντίστοιχο bios ξέχνα το δεν θα δουλέψει ποτέ κ απ'οτι ξέρω κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να φτιάξει modify firmaware .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν το έκανες μπες από win στον dev manager κανε uninstall τον driver της Ati και όπως είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ προσπάθησε να δεις αν βλέπει την HD και εγκατέστησε τον driver της.. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει αλλά μόνο αυτό μου ήρθε στο μυαλό.. Μακάρι να ήταν κάτι τόσο απλό...έχει να κάνει σίγουρα και με το EFI (bios). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα