Προς το περιεχόμενο

Kindle ?

durutti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτασε η ωρα νομιζω να παρω εναν ereader..Περισσοτερο για δωρεαν βιβλια που κατεβαζω απο ιντερνετ και περιοδικα.

Ποιο απο τα 2 θα επιλεγατε?

Το Kindle ειναι κλειδωμενο, δεν διαβαζει pub (φορματ που πουλανε τα ελληνικα βιβλιοπωλεια και υπαρχουν και αρκετα δωρεαν βιβλια σε διαφορες σελιδες) αλλα εχει εστω στοιχειωδη browser. Eπισης διαβαζει αρχεια word, txt και εχει φωνητικη αναγνωση (αγγλικων κειμενων απο τα βιβλια που εχουν αγοραστει απο το αμαζον και μονο).

Απο την αλλη Νοοκ δεν εχω δει στα χερια μου.. Δεν εχω καταλαβει ακομη αν εχει browser. Εχει android αλλα προς το παρον "πολυ" κλειδωμενο που δεν αφηνει να περαστει τπτ.. Δεν ξερω αν υπαρχουν hacks..

Εχει καποιος καμια ιδεα? Εμπειρια απο τα 2?

Επισης αν ξερει καποιος αν υπαρχουν δασμοι και περιορισμοι στην αποστολη.. πχ στη σελιδα του αμαζον καποιο δεν σε αφηνει να το παραγγειλεις και σε στελνει στη σελιδα για διεθνη παραγγελιες.. Υπαρχει μια δυνατοτητα για αγγλικη διευθυνση αν ειναι να μπορω να παραγγειλω καλυτερο μοντελο η με φθηνοτερα εξοδα..

Δημοσ.

Το Nook το έχουν 3 τουλάχιστον άτομα σε αυτό το φόρουμ.Εάν πας εδώ όλο και κάτι θα βρεις για το θέμα ή κάποιος με nook θα σε βοηθήσει:

http://www.insomnia.gr/topic/318457-e-book-reader/page__st__1500

Το Nook αντίθετα είναι από τα ποιο εύκολα για root,λεπτομέρειες δεν ξέρω(όπως είπα δεν έχω την συσκευή)αλλά και browser μπορείς να βάλεις και άλλα apps για book reading.

Ποιο ακριβώς kindle εννοείς;Το 4, το keyboard ή το touch;

Το kindle 4 απλά είναι σε άλλη κατηγορία με το Nook,εκτός την τιμή δεν φτάνει σε τίποτα το nook.Το keyboard είναι καλό,αλλά παλιό και δεν έχει φυσικά touch οθόνη.Έχει πληκτρολόγιο που ίσως σε βολέψει εάν κάνεις πολλές σημειώσεις στα βιβλία.Το μόνο kindle που φτάνει το Nook είναι το touch.Αλλά αυτό πωλείται μόνο αμερική.

Το amazon στέλνει Ελλάδα και το kindle4 πάει περίπου στα 130 ευρώ για να έρθει.Το keyboard επίσης είναι στο ίδιο φάσμα τιμής.Όπως είπα από amazon δεν μπορείς να πάρεις το touch,μόνο από τρίτους και εκεί η τιμή παίζει.

Πιστεύω ότι το nook είναι πολύ καλύτερη επιλογή από όλα τα kindle,με το πρόσφατο patch και με root απλά πετάει(από ότι είδα και λένε εδώ τα παιδιά που το έχουν).

Το μόνο που δεν έχει είναι ηχεία,έτσι εάν θέλεις audiobooks τότε πρέπει να πάρεις αναγκαστικά ή kindle touch ή keyboard(το 4 δεν έχει ηχεία).

Από την άλλη η amazon έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και έτσι μια τυχών βλάβη θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Τέλος υπάρχουν και άλλα readers εάν ενδιαφέρεσαι,όπως το cybook odysseus,το sony prs-t1 κ.ο.κ.

Δημοσ.

Έχω το lkindle 3 και αναφέρω ότι έχει browser. Αλλα, δεν κάνει και για πολλά, απλά και μόνο επειδή η ανανέωση είναι πολυ αργή για surfing,

Αν το θες σαν φτηνό tablet, δεν κάνει. Αν το θες για να διαβάσεις PDF, πάλι δεν κάνει, οι εφτά ιντσες θα σου βγάλουν τα ματιά.

Αλλα αν το θες για βιβλία που έχεις μετατρέψει εύκολα σε azw τότε είναι απλα απαιχτο

Δημοσ.

Οπως λετε παιδια touch δεν στελνει η αμαζον ελλαδα και απο 109Ε το απλο (δεν λεει πουθενα αν ειναι 4η εκδοση η ποια εκδοση ειναι..) φτανει αισιως τα 160Ε για αποστολη Ελλαδα.. η Β&Ν δεν στελνει καν Ελλαδα και δεν βρηκα και πολλα ουτε στο ebay..

Δημοσ.

Οπως λετε παιδια touch δεν στελνει η αμαζον ελλαδα και απο 109Ε το απλο (δεν λεει πουθενα αν ειναι 4η εκδοση η ποια εκδοση ειναι..) φτανει αισιως τα 160Ε για αποστολη Ελλαδα.. η Β&Ν δεν στελνει καν Ελλαδα και δεν βρηκα και πολλα ουτε στο ebay..

Όπως είπα πολλοί εδώ έχουν nook,γιατί δεν ρωτάς λεπτομέρειες;

Ναι το απλό kindle είναι το 4,το άλλο είναι το touch και το πρώην 3 λέγεται keyboard.

Στα 160 υπάρχει το Odyssey που φαίνεται ωραίο.Με καμιά 15αρια πάνω είναι το sony prs-t1.

Εάν δεν βρεις κάτι για τα kindle/nook αυτά είναι καλές εναλλακτικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...