alexandros4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια σημερα το πρωί την ώρα που έκλεινε ο αδερφός μου τον iMac, έγινε διακοπή ρεύματος και όταν τον ξανά άνοιξε του έβγαζε το spinning wheel με το μηλαρακι και μια μπάρα που φόρτωνε το 1/4 της και μετά εξαφανίστηκε. Επειδή δεν μπουταρε, τον έκλεισε τον άνοιξε πάλι και ο μακ παρόλο που έβγαλε τα ίδια μπουταρε κανονικά. Απο τότε τον είχαμε όλη τη μέρα ανοιχτό και τωρα το βράδυ που τον έκανα restart κολλάει και δεν μπουταρει. Βοήθεια παιδια γιατί την Παρασκευή παραδίδει εργασία και την έχω μόνο μέσα στον μακ... Ειναι μοντέλο του 2010 με i3 27'. Φοράει lion. Επίσης δοκίμασα οτι βρήκα στη σελίδα της apple αλλά χωρίς τύχη... Ούτε safe boot κάνει. Και επίσης έβαλα μέσα το cd του snow leopard που είχα και δεν μπουταρε και έχει εγκλωβιστεί και το cd μέσα... Τι θα κάνω παιδια βοήθεια??
ntb118 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Πιστεύω ότι αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα τότε το imac ειναι καπούτ. Αν ανοίγει δοκίμασε να έχεις κρατημένο το αριστερο κλικ του ποντικιού οσο θα ανοίγει και ας κολλαει. Μπορεί να πετάξει το dvd.
dkotanid Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μόλις ανοίξει πάτα συγχρόνως τα πλήκτρα Command, Option, P, and R και θα τα αφήσεις μέχρι να ακούσεις για 2η φορά τον ήχο bootαρίσματος... Resetting your Mac's PRAM and NVRAM λέγεται η διαδικασία. Δε χαλάνε τόσο εύκολα τα imac's Καλή τύχη ...γράψε νέα!
aris1986 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Πηγαινε το με την εγγυηση. Πρεπει να σωθει η εργασια του αδερφου σου. Στο μέλλον κρατα back up εργασίες και τετοια. Μακαρι να βρεθει λύση.
alexandros4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 το προβλημα ειναι οτι εχει ξεσυνδεθει το πληκτρολογιο και δεν πιανει τιποτα. το cd το εβγαλε μολις συνεδεσα ενα usb ποντικι που ειχα. αλλα δεν εχω usb πληκτρολογιο. μπορουμε να κανουμε κατι για να αντιληφθει ο μακ το πληκτρολογιο του???
billkolias Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ποσο σιγοθρος εισαι πως δεν λειτουργειι το πληκτρολογιο και οτι δεν μπουταρει απο το cd? Απο το cd για να μπουταρει πρεπει να κρατησεις πατημενο το C νομιζω... Δεν νομιζω πως εχει παθει τιποτα,μαλλων εχει χαλασει λιγο ο bootloader. Εδω εχει μερικους ακομα συνδιασμους πληκτρων.
alexandros4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 δεν συνδεεται φιλε μου το πληκτρολογιο γιατι αναβοσβηνει το φωτακι του συνεχεια σαν να ψαχνει σημα. και τωρα που συνεδεσα ενα microsoft usb keyboard ουτε καν το αναγνωριζει και δεν αναβει κανενα φωτακι του. αλλος τροπος για να μπουταρει απο cd??
billkolias Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 δεν συνδεεται φιλε μου το πληκτρολογιο γιατι αναβοσβηνει το φωτακι του συνεχεια σαν να ψαχνει σημα. και τωρα που συνεδεσα ενα microsoft usb keyboard ουτε καν το αναγνωριζει και δεν αναβει κανενα φωτακι του. αλλος τροπος για να μπουταρει απο cd?? Oχι δεν υπαρχει αλλος.Δεν ξερω ισως τελικα να εχει παθει και το μακ τπτ δοκιμασες και ας αναβοσβηνει? Το microsoft πληκτρολογιο μαλλων ουτος η αλλος δεν θα δουλευε μεχρι να μπουταρει
alexandros4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Oχι δεν υπαρχει αλλος.Δεν ξερω ισως τελικα να εχει παθει και το μακ τπτ δοκιμασες και ας αναβοσβηνει? Το microsoft πληκτρολογιο μαλλων ουτος η αλλος δεν θα δουλευε μεχρι να μπουταρει παιζει οντως να επαθε ο μακ κατι?? το πληκτρολογιο χθες το βραδυ δουλευε, εκανα κατι cmd+alt+P+R, και εγινε κανονικα η διαδικασια χωρις ωστοσο να εχει αποτελεσμα. Τωρα ουτε αυτο δεν γινεται. Δεν πιανουν τα shortcuts. Το ποντικι επιασε κανονικα και εβγαλα το cd snow leopard. τωρα ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω. βασικα σιγουρα δεν λειτουργει το πληκτρολογιο γιατι δεν αναβει το καπς λοκ.
alexandros4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 teλικα παιδια εφυγε για αθηνα και τον παρελαβα χθες. Ολα καλα, μου εκαναν re-partioning, μου αλλαξαν και το πανελ γιατι ειχε βγαλει τις γνωστές "δαχτυλιές". Και χθες ενω τον πηρα χαρουμενος και ολα μια χαρα που δουλευε, ξαφνικα ενω ημουν χαλαρα στο νετ χωρις να κανω τιποτα βαρυ, αρχισε ενας σχετικα ενοχλητικός θορυβος που εντοπιζεται κυρίως κατω αριστερά, και ξεκιναει με το που ξεκιναει ο υπολογιστης. εχω την αισθηση οτι ειναι απο gpu fan. Παιζει να ξερει καποιος κατι για να με βοηθησει γιατι δεν θα το αντεξω να παει αθηνα παλι υπάρχει περιπτωση να ακουμπαει καποιο καλωδιο απο τον σκληρο στον ανεμιστηρα της gpu, και να βγαινει αυτός ο θορυβος?? να τονισω οτι εβαλα προγραμμα που ελεγχει τους αλλους ανεμιστηρες και ειδα οτι δεν προερχεται απο εκει το προβλημα. Help!!
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μου τα προβλήματα Mac Hardware δεν λύνονται στα forums.. πόσο μάλλον αν έχει εγγύηση το μηχάνημα σου που αν το ανοίξεις θα την χάσεις.. Μάλλον είναι το άλλο γνωστό πρόβλημα με τον δίσκο σου και είναι αυτό το οποίο σου έκανε και το πρόβλημα την πρώτη φορά μετά την διακοπή.. οπότε καλό πακετάρισμα και πάλι Αθήνα..
alexandros4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 φιλε μου δεν νομιζω να προερχεται απο τον δισκο το προβλημα... πιο πολυ απο gpu fan νομιζω οτι προερχεται ο θορυβος...
Pooky(1) Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 κατέβασε το smcfancontrol (το οποίο είναι δωρεάν just google it) και δοκίμασε διαφορετικές ταχύτητες στους ανεμιστήρες. Ο iMac έχει τρεις. Έναν για τον επεξεργαστή, έναν για το σκληρό και έναν για τη κάρτα γραφικών. Βάλε τους ανεμιστήρες στο minimum και δες αν κάνει το θόρυβο, μπορεί απλά κάποιος να είναι σε υψηλές στροφές. Από τη δική μου εμπειρία τον ενοχλητικό θόρυβο τον κάνει αυτός του σκληρού δίσκου. Φυσικά σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ανεξάρτητα τον κάθε ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα