Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας...

Παιδιά, έχω τώρα 3-4 μέρες που έχω ένα περίεργο αλλά αφόρητα ενοχλητικό πρόβλημα με την οθόνη και δεν ξέρω καν αν φταίει και η οθόνη δηλαδή... :unsure:

Η οθόνη ειναι LG-Flatron / L207wt την οποία και αγόρασα τον Σεπτέμβρη του 08. Πριν 3-4 μέρες όταν άνοιξα τον υπολογιστή η οθόνη δεν μου άνοιξε με την 1η, (black-screen και το κουμπι On/Off να ειναι σβηστό. Μετά απο ένα reboot πήρε επιτέλους μπρός. Δεν έδωσα βάση. Εδώ και δύο μέρες όμως μου κάνει κάτι τρελά τερτίπια. :wacko: Το κουμπί πρίν ανοιξω τον υπολογιστή είναι κίτρινο (οff) -αλλά αναμένο πάντα-, ενώ μετο που τον ανοίγω γίνεται μπλε (on), αρχίζει και τρεμοσβήνει, και μετα απλώς αναβοσβήνει και ενοείται με black-screen όλα αυτά. Και σαν να μή φτάνουν όοοολα αυτά, ετσι για να με τρελάνει, μετά απο καμια 10ρια χειροκίνητα reboots, ο υπολογιστής ανάβει τελικά, μου βγάζει επιλογές safe mode κλπ κλπ και μπορώ να μπώ ΜΟΝΟ με safe mode την πρώτη φορά, ενώ μετά από λειτουργικό reboot, μπαίνω κανονικα normal windows.... Μα τον Θεό, δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει... :blink:

Είναι θέμα οθόνης?? Είναι θέμα κάρτας γραφικών?? Μήπως είναι το software ΤΙΓΚΑ στο σκουλίκι και θέλω κανα φορμάτ ξεγυρισμένο??? Δεν ξέρω..

Σας παρακαλώ αδέρφια κι αδέρφισες, βοηθήστε αν μπορείτε είμαι και σε περίοδο παράδωσης εργασιών και ετσι όπως πάει δε το κόβω να το περνάω το εξάμηνο.. :( :(

Επεξ/σία από Grekos1990
Δημοσ.

Απέκτησα το ιδιο πρόβλημα σήμερα με μια FLATRON L227WT. Ηταν απο τα ελαχιστα βραδια που την ξεχασα σε αναμονη και τωρα παροτι το pc εκκινει κανονικα (αν κρινω απ το θορυβο) η οθονη μενει στην αναμονη.

Δημοσ.

@billkolias, εδώ ενούσα "η οθονη αναβει τελικα"...σορρυ, τυπογραφικο λαθος απο την αγανακτηση...

ε τοτε ειναι ξεκαθαρο προβλημα της οθονης.

Δημοσ.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα να συνδέσω το Pc με την τηλεόραση να δω αν έχει την ίδια συμπεριφορά.

Πες μας τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου.

Δημοσ.

Δηλαδή πάω για καινούρια οθόνη? Να μην μπω καν στον κόπο για φορμάτ ή μηπως φταίει καμιά κάρτα γραφικών?

Οχι αφου εσυ δεν ειπες οτι το pc ανοιγει κανονικα?

Μωλις ανοιξεις το πσ προσεξε τα ανεμιστιρακια θα πρεπει να ακΟυγονται κανονικα ,μετα να φτανουν στο φουλ και μετα παλι κανονικα,αν γινει αυτο τοτε το pc θα εχει ξεκινησει κανονικα.Αλλα δοκιμασε με μια προχειρη οθονη και βλεπεις.

Δημοσ.

Τον ειχα αγορασει το 08 απο το πλαισιο αλλα κομματι-κομματι, δεν ηταν ετοιμος..

HARDWARE:

-Μ/Β Asus P5E (s775, ddr2, x38)

-SVGA PCI-X Sapphire 4870X2 2GB DDR5

-CPU INTEL CORE 2 DUO 8600 (S775/3,33)

-RAM DDR2 CORSAIR 4GB 6400C4DHX

-τροφοδοτικο: 850WATT-24PIN

-HDD SATA II 500GB

Λογισμικο τώρα, windows 7 ultimate, service pack 1, OS: 32-bit

Ελπιζω να σε καλυψα, δεν ειμαι και σπουδαγμενος σε τετοια πραγματα :rolleyes:

Απο κει και πέρα, να τον συνδεσω με την τηλεοραση δεν ξερω αν παιζει γιατι η τηλεοραση μ ειναι αλλης δεκαετιας :P

Θα προσπαθησω να την συνδεσω με αλλη οθονη υπολογιστη, και θα σου πω.

Δημοσ.

Αυτο που λες με τα ανεμιστιρακια γινεται οντως, πρωτα σιγα, μετα φορτσαρουν και μετα παλι σιγα αλλα κ παλι η οθονη τα δικά της... αναβοσβηνει το κουμπι ενεργειας και η οθονη ειναι μαυρη... Σήμερα μετα απο μια 2ωρη μάχη τελικα κατάφερα να την κανω να ανοιξει, πατωντας πλητρα του τυπου alt+f4, ctrl+alt+del και τετοια και μετα απλα σπαμμαρα το esc και τελικα μου ανοιξε στο μενου που λεει οτι δεν εγινε σωστη εκκινηση κλπ... Θα δοκιμάσω με μια άλλη οθονη και θα σας πω.

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς η άλλη μου οθόνη δεν ταίριαζε στον υπολογιστή -ήταν πιο παλιά- και δεν μπορώ να το τσεκάρω. Πάντως τώρα πιά όσο και να το παλέψω, η οθόνη πολυ δύσκολα ανάβει... λές και είναι στην αναμονή...αναβοσβήνει το λαμπάκι και black screen.. Έπαθα χοντρή ζημιά. Και το χειρότερο είναι πως δεν ξέρω αν φταίει η οθόνη, ο υπολογιστής ή η κάρτα γραφικών... Μάλλον δηλαδή θα χρειαστεί να πάω να τον αφήσω στο Πλαίσιο και να πληρώνω σαν τον μαλάκα (με συγχωρείτε για την εκφραση) για κάτι που μπορεί και να μπορούσα να διορθώσω μόνος μου... :(

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς η άλλη μου οθόνη δεν ταίριαζε στον υπολογιστή -ήταν πιο παλιά- και δεν μπορώ να το τσεκάρω. Πάντως τώρα πιά όσο και να το παλέψω, η οθόνη πολυ δύσκολα ανάβει... λές και είναι στην αναμονή...αναβοσβήνει το λαμπάκι και black screen.. Έπαθα χοντρή ζημιά. Και το χειρότερο είναι πως δεν ξέρω αν φταίει η οθόνη, ο υπολογιστής ή η κάρτα γραφικών... Μάλλον δηλαδή θα χρειαστεί να πάω να τον αφήσω στο Πλαίσιο και να πληρώνω σαν τον μαλάκα (με συγχωρείτε για την εκφραση) για κάτι που μπορεί και να μπορούσα να διορθώσω μόνος μου... :(

Οχι μην το πας πουθενα μεχρι να σιγουρευτεις...!

Τι ενοεις ηταν παλια? vga δεν ειχε? που ειναι το προβλημα?

Βρες καποια αλλη που να τεριαζει για να επιβαιβαιωθει.

Μην προσπαθεις να το ανηξεις συνεχεια πατοντας το reset θα τα τιναξουν τα windows σου στο τελος.

Δημοσ.

Ναι δεν είχες άδικο... τελικά βρίκα εναν αντάπτορα και κατάφερα να βάλω την παλιά οθόνη στον υπολογιστή... και προς μεγάλη μου απογοήτευση, δούλεψε κανονικά.... πράγμα που σημένει πως το πρόβλημα βρισκόταν στην οθόνη τελικά. Ένα όμως δεν μπορώ να καταλάβω.. αφού η Flatron είχε χαλάσει, πως γίνεται μετά απο κάποιες προσπάθειες τελικά να ανοίγει? Και να λειτουργεί χωρις προβλήματα??? Μήπως τελικά μπορώ να την φτιάξω ?? Πείτε μου οτι δεν πρέπει να πάω να δώσω 200ευρά τώρα :( :(

Δημοσ.

Ναι δεν είχες άδικο... τελικά βρίκα εναν αντάπτορα και κατάφερα να βάλω την παλιά οθόνη στον υπολογιστή... και προς μεγάλη μου απογοήτευση, δούλεψε κανονικά.... πράγμα που σημένει πως το πρόβλημα βρισκόταν στην οθόνη τελικά. Ένα όμως δεν μπορώ να καταλάβω.. αφού η Flatron είχε χαλάσει, πως γίνεται μετά απο κάποιες προσπάθειες τελικά να ανοίγει? Και να λειτουργεί χωρις προβλήματα??? Μήπως τελικά μπορώ να την φτιάξω ?? Πείτε μου οτι δεν πρέπει να πάω να δώσω 200ευρά τώρα :( :(

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168622

Παρε αυτην,της πλακας αλλα η τιμη ειναι ασιναγονιστη.

Δημοσ.

Ελα Billkolias, ποτέ ρε....ποτέ ομως :lol: Αν είναι να πάω για αγορά θα πάω σε κάτι καλό.. απο μάπες μπούχτισα :P Εκεί στα 150 πάνω κάτω έχει κάποιες καλές, έχει και ένα καλό θέμα στο φόρουμ για αγορεσ με 150Ε κλπ, απλά ήθελα να το αποφύγω όλο αυτό.... Η αγορά είναι η τελευταία μου λύση.. :mellow:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...