genius_13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα,είμαι φοιτητής και αυτό το εξάμηνο ξεκινήσαμε να κάνουμε αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά. Δεν έχουμε κάνει πάνω απο 5 μαθήματα όμως δίνουμε εξετάσεις σύντομα και θέλω την βοήθεια σας στο να κατανοήσω μερικά πράγματα. Για παράδειγμα.. Δίδεται το παρακάτω κύκλωμα. Ζητούνται: Ποια ολοκληρωμένα κυκλώματα θα χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε το κύκλωμα στο ΡΑΣΤΕΡ. Στο κύκλωμα να γράψετε για κάθε πύλη που θα χρησιμοποιήσετε τα ποδαράκια (pins). Nα συμπληρώσετε τον πίνακα αλήθειας. Καταρχάς όταν μας ρωτάει ποια ολοκληρωμένα κυκλώματα θα χρησιμοποιήσουμε τι ακριβώς εννοεί? (Π.χ ΝΑΝD,XOR κλπ) ? Στο παραπάνω κυκλώμα βλέπουμε μία NAND (A),μια ΧΟR(BC) που καταλήγουν σε μία NOR,σωστά? Αυτά θέλει να αναφέρουμε? Για την δεύτερη ερώτηση δεν έχω ιδέα. Πάμε στον πίνακα αλήθειας όπου έχω μπερδευτεί,πότε η έξοδος είναι 1(ΤRUE) σε αυτήν την περίπτωση και πως το υπολογίζουμε αυτό? ΑΒC F 000= 001= 010= 011= 100= 101= 110= 111=
andreapaog328 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 για τον πινακα αληθειας απλα βάζεις τις τιμές στα ΑΒC και υπολογίζεις το F. πχ. Α=0 Β=1 C = 1 στην εξοδο της AND θα βγαλει 1, στην έξοδο της XOR θα βγάλει 0, και άρα στη μετα τη NOR το F θαναι 0. πρέπει να ξέρεις δλδ τι κάνει η καθε πύλη εδώ
genius_13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Με βάση το κύκλωμα στο πρώτο ποστ μου συμπλήρωσα το παρακάτω πίνακα αλήθειας.Ξέροντας ότι η NOR για να δώσει έξοδο 1 πρέπει να έχει και τις δύο εισόδους ψευδείς και παίρνοντας την έξοδο της NAND και την έξοδο της XOR (όπου δίνει 1 όταν μία από τις δύο εισόδους είναι αληθείς) έβγαλα τα παρακάτω.Αν μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω κάνει κάπου λάθος για να σιγουρευτώ ότι τουλάχιστον ξεμπέρδεψα με αυτό Α Β C F 0 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 0 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα