digekas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 tritonas00, ίσα-ίσα το αντίθετο λέμε, επειδή είναι ανοικτός ο κώδικας και μπορεί να ασχοληθεί με αυτόν η κοινότητα είναι κατά πολύ ασφαλέστερος για αυτό και στο άλλο thread όσο και σε αυτό εδώ έχουν αναφερθεί τα custom roms εξάλλου στους πίνακες των προηγούμενων ποστ μου (από το paper έχουν παρθεί) βλέπουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι γενικευμένο και δεν αφορά το λειτουργικό android αλλά συγκεκριμένα μοντέλα, συγκεκριμένων εταιριών που μάλιστα τρέχουν και διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού. Κενά ασφαλείας μπορεί να υπάρχουν παντού, το θέμα είναι που οφείλονται και πως μπορούν να γίνουν γνωστά ώστε να κλείσουν, αυτό είναι το θέμα και στην είδηση υποστηρίζεται το ότι "Σε αντίθεση με τα εργοστασιακά iPhone, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να εγκαθιστά μόνο εφαρμογές που έχουν εγκριθεί από την Apple" (και οι εφαρμογές είναι ασφαλείς λόγω αυτού του ελέγχου) κάτι που δεν ισχύει και αυτό απέδειξε ο Miller: http://www.youtube.com/watch?v=ynTtuwQYNmk (Μπαίνει για τρίτη φορά, τουλάχιστον αυτή την φορά δείτε το) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ynTtuwQYNmk (Μπαίνει για τρίτη φορά, τουλάχιστον αυτή την φορά δείτε το) Εμένα η τρίτη μου χρειάστηκε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clav Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Όχι στην έρευνα, στο νήμα. Δεν είναι καλά διατυπωμένο η αλήθεια είναι. Εννοώ ότι εδώ μέσα είχε διατυπωθεί ότι "στο iOs δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό", και έτσι αναφέρθηκε(όχι από εμένα) η ciq. Α, σε κατάλαβα. 1. Έχω την εντύπωση πως το iOS έχει ποιό σφιχτό μοντέλο ασφαλείας. (βλ. su vs acl) δεν το έχω ψάξει, αν γνωρίζεις ενημέρωσε. Το να παραχωρεί εφαρμογή δικαιώματα σε άλλη δεν γνωρίζω αν γίνεται στο iOS. Αν γνωρίζεις πως γίνεται ενημέρωσε. 2. Δυστυχώς - στην πράξη όπως είδαμε - λόγω της ελεύθερης φύσης του android θα πρέπει να ξέρεις ποιά εταιρία είναι σοβαρή και να διαλέξεις σοβαρή εταιρία. Γι' αυτό σε άλλο νήμα για tablets προτείνω Motorola ή (κυρίως) Lenovo και αγνοώ τις κινέζικες προτάσεις. 3. Η εγκατάσταση λειτουργικού από το χρήστη δεν είναι user-friendly, άσχετο που προσωπικά μου αρέσει. Και για τα δύο μοντέλα ασφαλείας μπορούν να γραφτούν malware και για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Όταν μάλιστα ανοίγεις τις πόρτες με jailbreak και rooted συσκευές για ποιά ασφάλεια να σχολιάσουμε; Για προσωπική χρήση θεωρώ ασφαλές σύστημα αυτό που δεν έχει remote exploits. Οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ασφάλειας το ακυρώνει ο χρήστης. Όλα τα συστήματα είναι... έρμαια στα χέρια του χρήστη που δεν ξέρει τι εγκαθιστά και συμπεριφέρεται ως admin σε συσκευές που δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 1. Έχω την εντύπωση πως το iOS έχει ποιό σφιχτό μοντέλο ασφαλείας. (βλ. su vs acl) δεν το έχω ψάξει, αν γνωρίζεις ενημέρωσε. Το να παραχωρεί εφαρμογή δικαιώματα σε άλλη δεν γνωρίζω αν γίνεται στο iOS. Αν γνωρίζεις πως γίνεται ενημέρωσε. Ούτε εγώ το έχω ψάξει, και δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο σε θέμα ασφάλειας. Γενικώς νομίζω ότι τον μέσο χρήστη δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε τον επηρεάζουν αυτά. Στο μέλλον ίσως. Στο video που postare ο digekas δεν γίνεται αυτό που λες? 3. Η εγκατάσταση λειτουργικού από το χρήστη δεν είναι user-friendly, άσχετο που προσωπικά μου αρέσει. Φαντάζομαι αναφέρεσαι την εγκατάσταση εκτός market. Γενικά όμως παίρνεις το .apk το βάζει στο κινητό και πατάς click, όπως κάνεις δηλαδή και σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν και στο επιτρέπουν. Υπάρχουν όμως και apps που σε βοηθάνε πιο πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clav Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Ούτε εγώ το έχω ψάξει, και δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο σε θέμα ασφάλειας. Γενικώς νομίζω ότι τον μέσο χρήστη δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε τον επηρεάζουν αυτά. Στο μέλλον ίσως. Τεχνικά το acl είναι καλύτερο, αλλά άχρηστο σε jailbreak / rooted / admin συσκευή. Πράγματι δεν γνωρίζουν / ενδιαφέρονται οι χρήστες γι αυτά, αλλά με ρώτησες και σχολίασα. Φυσικά και επηρεάζονται οι χρήστες από ένα μοντέλο ασφάλειας, αν και η ασφάλεια - όπως άκουσα από κάποιον "σοφό" - είναι διαδικασία (και συμφωνώ). Πάρε παράδειγμα τα windows όπου παραδοσιακά το σύστημα δεν εκπαίδευσε τους χρήστες να δουλεύουν ως χρήστες αλλά ως admin. Το θέμα όμως δεν αφορά τους χρήστες αλλά την htc, την Samsung και κακοσχεδιασμένες προεγκατεστημένες εφσρμογές. Η apple προφανώς δεν είναι htc / Samsung και δεν γνωρίζουμε για εφαρμογές σε εργοστασιακό iPhone που να παραχωρούν δικαιώματα. Φαντάζομαι αναφέρεσαι την εγκατάσταση εκτός market. Γενικά όμως παίρνεις το .apk το βάζει στο κινητό και πατάς click, όπως κάνεις δηλαδή και σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν και στο επιτρέπουν. Υπάρχουν όμως και apps που σε βοηθάνε πιο πολύ. Αναφέρθηκα στην εγκατάσταση λειτουργικού, όχι εφαρμογής. Malware υπάρχουν παντού, να τα τρέχεις και με πλήρη δικαιώματα τα θέλει ο πωπός σου.. Θεωρώ ανασφαλή - για τον μέσο χρήστη - την διαδικασία που περιγράφεις. (κατεβάζω > εγκαθιστώ) Βλέπουμε κοτζάμ htc να κάνει βλακείες και εμπιστεύεσαι αγνώστους; Αν είναι open source και το κάνεις compile το συζητάμε (και δεν είναι user friendly), αλλά binary; Μόνο το λειτουργικό μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά στην περίπτωση htc / Samsung όχι. Το video ίσως το δω αύριο, δεν έχω ελεύθερα gigabytes Επειδή το επισημάνει ο digekas που δεν προτείνει / σχολιάζει κάτι συγκεκριμένο, δεν το έδωσα σημασία. Φαντάστηκα θα είναι εκτός θέματος. Είδωμεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Εμένα η τρίτη μου χρειάστηκε Βρε ούτε η 5η δεν είναι αρκετή σου λέω!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clav Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Είδα το video και διαπίστωσα πως έχω ήδη γράψει για το θέμα, πριν το δω. Παραθέτω προηγούμενο μήνυμα του παρόντος νήματος Και για τα δύο μοντέλα ασφαλείας μπορούν να γραφτούν malware και για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Όταν μάλιστα ανοίγεις τις πόρτες με jailbreak και rooted συσκευές για ποιά ασφάλεια να σχολιάσουμε; Για προσωπική χρήση θεωρώ ασφαλές σύστημα αυτό που δεν έχει remote exploits. Οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ασφάλειας το ακυρώνει ο χρήστης. Όλα τα συστήματα είναι... έρμαια στα χέρια του χρήστη που δεν ξέρει τι εγκαθιστά και συμπεριφέρεται ως admin σε συσκευές που δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν. Τώρα που κολλάει το video για malware που πέρασε στο appstore με την HTC που άλλαξε ηλιθιωδώς τα δικαιώματα του RECORD_AUDIO και έβαλε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές (όπως και η Samsung) που δίνουν δικαιώματα σε άλλες εφαρμογές; Και το κερασάκι στην τούρτα ΔΕΝ αναγνωρίζουν την έρευνα. Αφού χαίρεστε να γράφω για το iOS σε νήμα του android το πρόβλημα ήταν αυτό: "To increase the speed of the phone’s browser, Miller noticed, Apple allowed javascript code from the Web to run on a much deeper level in the device’s memory than it had in previous versions of the operating system. In fact, he realized, the browser’s speed increase had forced Apple to create an exception for the browser to run unapproved code in a region of the device’s memory, which until then had been impossible. (Apple uses other security restrictions to prevent untrusted websites from using that exception to take control of the phone.)" Καταρχάς εντυπωσιάζομαι πόσο σημασία δίνει η Apple στο optimization. Η Apple αντί να πάει στην εύκολη λύση (να τρέχει η javascript με δικαιώματα χρήστη), διόρθωσε το πρόβλημα στον kernel. http://support.apple.com/kb/HT5052 Ευτυχώς που δεν ξόδεψα gigabytes, υπάρχουν και γραμμένα για μεγαλύτερη σαφήνεια. http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2011/11/07/iphone-security-bug-lets-innocent-looking-apps-go-bad/ Και αφού πεθαίνετε για συγκριτικά και έχετε πολεμική διάθεση. "But unlike iOS, Google doesn’t require that apps be approved to be installed on its phones and tablets. That approach has led to several outbreaks of malware on Android devices, and also means an attack like Miller’s is much less expected on an Apple device than on one that runs Google’s software. ”Android has been like the Wild West,” says Miller. “And this bug basically reduces the security of iOS to that of Android.”" Αν σας αρέσει το video του Miller για το iOS και είστε τόσο αντικειμενικοί, παραθέστε και τί γράφει ο Miller για το android. Όπως έγραψα, ένα μοντέλο ασφάλειας βοηθάει τον χρήστη αλλά δεν τον σώζει, δεν είναι πανάκεια. Δυστυχώς η Windows νοοτροπία δεν βοηθάει το android. Για να καταλήξουμε, το πρόβλημα είναι ότι «αργεί» η Google να patch-άρει και με την σειρά τους οι υπόλοιπες εταιρίες ακόμη περισσότερο. Σ' αυτό αναφέρεται το νήμα. And Google has been slow to patch those vulnerabilities in Android, Oberheide says, often pushing out fixes to just a segment of users as a test before fully patching phones weeks later. “It’s absolutely trivial to win this race,” he says. http://www.forbes.com/sites/firewall/2010/06/21/researcher-builds-mock-botnet-of-twilight-loving-android-users/ Σε άλλο off-topic / συγκριτικό δεν απαντάω, οργιάστε ελεύθερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 [...] Τώρα που κολλάει το video για malware που πέρασε στο appstore με την HTC που άλλαξε ηλιθιωδώς τα δικαιώματα του RECORD_AUDIO και έβαλε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές (όπως και η Samsung) που δίνουν δικαιώματα σε άλλες εφαρμογές; Δυστυχώς ο funboyισμός μερικών θερμόαιμων τυχάρπαστων προσπαθεί να μετατρέψει μια απλή είδηση σε αντιπαράθεση "κορυφής" μεταξύ λειτουργικών. Η είδηση έλεγε κάτι εξαιρετικά απλό και, τολμώ να πω, σύνηθες: Βρέθηκε ένα κενό ασφαλείας σε ένα λειτουργικό σύστημα. Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο. Κι όμως, έδωσε έναυσμα στους τυχάρπαστους για να θεωρήσουν την είδηση ως ανίερη επίθεση στο Υπέροχο Λειτουργικό και να θέσουν ψευτοδιλήμματα του τύπου "ναι μεν το δικό μου [σ.σ. Android] δεν είναι καλό αλλά και το δικό σου [σ.σ. iOS] έχει πρόβλημα". Μου θυμίζουν το κλασικό ανέκδοτο που τελειώνει "μα κι εσείς βαράτε τους μαύρους". Είναι οι ίδιοι γραφικοί που βλέπουν το κάθε θέμα που αφορά την Apple ή το iOS ως ευκαιρία να βγάλουν τα "ανοιχτού λογισμικού" απωθημένα τους. Και έχουν καταντήσει κάθε thread που έχει να κάνει με την Apple πεδίο μάχης προς αποφυγήν. Δυστυχώς... Αν σας αρέσει το video του Miller για το iOS και είστε τόσο αντικειμενικοί, παραθέστε και τί γράφει ο Miller για το android. Όπως έγραψα, ένα μοντέλο ασφάλειας βοηθάει τον χρήστη αλλά δεν τον σώζει, δεν είναι πανάκεια. Δυστυχώς η Windows νοοτροπία δεν βοηθάει το android. Η ανοησία, όπως διαπιστώνεις, πάει σύννεφο. Εκτός ότι εγκαλέστηκα για έλλειψη αντικειμενικότητας επειδή τόλμησα να αναρτήσω μία είδηση, τα μέλη καλούνται να δουν μία και δύο και πέντε φορές ένα βίντεο που δείχνει πρόβλημα ασφαλείας (το οποίο στο μεταξύ έχει διορθωθεί!) στο iOS, λες κι αυτό είναι το θέμα μας. Τι να πεις, πραγματικά η (ψυχιατρική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καταρχήν τυχάρπαστος: που κατέχει μια θέση χωρίς να έχει τα προσόντα (τουλάχιστον τα τυπικά) και βρέθηκε στη θέση αυτή από τύχη. Αντιδιαστέλλεται με τον τυχοδιώκτη, τον αριβίστα, τον καιροσκόπο και άλλα συναφή, καθώς το να είναι κανείς τυχάρπαστος δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα του, αλλά μάλλον κάτι που προέκυψε από τύχη ή από συγκυρία. έδωσαν αντιπαροχή το οικόπεδο σε κάποιον τυχάρπαστο εργολάβο και βρέθηκαν να χρωστάνε παντού η υπηρεσία αυτή δεν λειτουργεί σωστά· τι περιμένεις αφού στλεχώθηκε από τυχάρπαστους πήγα το αμάξι για σέρβις σε έναν τυχάρπαστο και μου έκανε ένα σωρό ζημιές Τώρα για το θέμα της σύγκρισης, όπως επαλειμμένα έχει γραφτεί από πολλά μέλη, η ίδια η είδηση και αυτός που την επέλεξε για να την μεταφέρει, την προκάλεσε αλλά και σε ό,τι αφορά την διαπίστωση ότι κενά μπορούν να υπάρχουν παντού: ... Κενά ασφαλείας μπορεί να υπάρχουν παντού, το θέμα είναι που οφείλονται και πως μπορούν να γίνουν γνωστά ώστε να κλείσουν, αυτό είναι το θέμα και στην είδηση υποστηρίζεται το ότι "Σε αντίθεση με τα εργοστασιακά iPhone, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να εγκαθιστά μόνο εφαρμογές που έχουν εγκριθεί από την Apple" (και οι εφαρμογές είναι ασφαλείς λόγω αυτού του ελέγχου) κάτι που δεν ισχύει και αυτό απέδειξε ο Miller: http://www.youtube.com/watch?v=ynTtuwQYNmk (Μπαίνει για τρίτη φορά, τουλάχιστον αυτή την φορά δείτε το) Ως προς την διόρθωση τώρα: *Kernel Available for: iOS 3.0 through 5.0 for iPhone 3GS, iPhone 4 and iPhone 4S, iOS 3.1 through 5.0 for iPod touch (3rd generation) and later, iOS 3.2 through 5.0 for iPad, iOS 4.3 through 5.0 for iPad 2 Impact: An application may execute unsigned code Description: A logic error existed in the mmap system call's checking of valid flag combinations. This issue may lead to a bypass of codesigning checks. This issue does not affect devices running iOS prior to version 4.3. CVE-ID CVE-2011-3442 : Charlie Miller of Accuvant Labs About the security content of iOS 5.0.1 Software Update, θα θέλατε να μας πείτε ποιες εκδόσεις του android αφορά η είδηση που μετέφερε ο πολυαγαπημένος μας paredwse;;; και τι τελικά κατάφεραν να πετύχουν;;; Όλα αυτά λοιπόν τα παραπάνω έχουν ήδη ειπωθεί, θα θέλαμε μήπως να δούμε πότε βγήκε η 2.3.3 και τι ακολούθησε έπειτα από αυτή;;; http://developer.android.com/sdk/android-2.3.3.html Το τι κάνουν οι εταιρίες κατασκευής, το τι bloatware βάζουν και τι κενά δημιουργούν έχει πολλάκις αναφερθεί και όχι μόνο σε αυτό το thread, για αυτό και προτάθηκε η λύση των custom roms που δεν είναι βουνό για κάποιον να εγκαταστήσει πχ CM στην συσκευή του αν αυτή υποστηρίζεται, τι δυνατότητες του δίνει και τι ασφάλεια του παρέχει σε ότι αφορά τουλάχιστον το λειτουργικό. Αυτή λοιπόν είναι μία λύση που προσφέρεται στους κατόχους συσκευών με android και που δεν εξαρτώνται πλέον από την κατασκευάστρια εταιρία για το πότε και αν θα "φιλοτιμηθεί" να υποστηρίξει τις παλαιότερες κυρίως συσκευές της. Αυτή είναι η ουσία κύριοι και δυστυχώς το θέμα δεν είναι ότι τα μέλη μπορεί να συμπεριφέρονται ως fanboys αλλά αν οι smod είναι αρκετά αντικειμενικοί για να μεταφέρουν εξίσου ειδήσεις που αφορούν προβλήματα και κενά ασφάλειας όλων των εταιριών και ιδίως αυτών που "συμπαθούν ιδιαίτερα", γιατί για να ξανα-αναφέρω το πως αντιμετωπίζονται διαφορετικά τα funboys ως μέλη ανάλογα με το "στρατόπεδο" που τους έχουν κατατάξει νομίζω είναι πασιφανές, όπως άλλωστε και η διάθεση τους από θέση ισχύος να χλευάσουν και να ειρωνευτούν, αυτά είναι που τους κρίνουν, που τους κατακρίνουν και πέφτουν όσο πιο χαμηλά γίνεται στα μάτια όλων, κρίμα και πάλι κρίμα. Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, προς όλους και το εννοώ αφού αυτοί πάνε στο πρόσωπο και όχι στο αξίωμα, Δημήτρης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clav Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό που κατάφερε η έρευνα αλλά θέλεις πάνω από 100 μηνύματα για να το διαβάσεις, είναι ότι συσκευές htc, Samsung είναι έτοιμες να υποδεχτούν malware. Η έρευνα αναδυκνείει την προχειρότητα και ανευθυνότητα των εταιριών αφού δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Αν κατάλαβα σωστά προτείνεις όποιον αγοράζει htc / Samsung να το ανοίγει από το κουτί του και να βάζει το δικό του λειτουργικό. Ειδικά αυτοί που αγοράζουν τα φθηνά των 150€ αυτό θα κάνουν. Απλά πράγματα, πρόβλημα δεν υφίσταται. Ας σχολιάσουμε την κατσίκα του γείτονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό που κατάφερε η έρευνα αλλά θέλεις πάνω από 100 μηνύματα για να το διαβάσεις, είναι ότι συσκευές htc, Samsung είναι έτοιμες να υποδεχτούν malware. Η έρευνα αναδυκνείει την προχειρότητα και ανευθυνότητα των εταιριών αφού δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Αν κατάλαβα σωστά προτείνεις όποιον αγοράζει htc / Samsung να το ανοίγει από το κουτί του και να βάζει το δικό του λειτουργικό. Ειδικά αυτοί που αγοράζουν τα φθηνά των 150€ αυτό θα κάνουν. Απλά πράγματα, πρόβλημα δεν υφίσταται. Ας σχολιάσουμε την κατσίκα του γείτονα. To έχω αναφέρει τόσες φορές και όχι μόνο σε αυτό το thread και όχι μόνο τώρα και προφανώς όχι μόνο εγώ, αλίμονο, το πρόβλημα έχει να κάνει με το bloatware των εταιριών και όχι με το λειτουργικό σύστημα, όχι τουλάχιστον με αυτό που καταπιάνεται αυτή η είδηση. Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα;;; Η google είχε αφήσει μία πόρτα ανοικτή ώστε σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συνέβαινε να μπορεί να επέμβει και να αφαιρέσει την εφαρμογή από τα κινητά κάτι που θυμάμαι είχε γίνει στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα ναι, αν μας ενδιαφέρει η ενημέρωση του κόσμου αναζητούμε λύσεις και προτείνουμε λύσεις και όχι να μένουμε μόνο στις εντυπώσεις και μία από αυτές (και μάλιστα στα δικά μας χέρια) είναι οι custom roms, οπότε ναι αν πρότεινα σε κάποιον να αγοράσει ένα κινητό των 150 ευρώ θα του έλεγα πρώτα να κοιτάξει ποιες υποστηρίζονται από την ίδια την κοινότητα και στην συνέχεια να επιλέξει κάποια από αυτές. Απλά τα πράγματα και καμία σχέση δεν έχει η κατσίκα, τα πρόβατα ή τα όποια άλλα ζώα έχει ο γείτονας. Πάρε παράδειγμα την είδηση που αφορά τα sms στα wp7, αντικειμενική πέρα ως πέρα, τέτοια προβλήματα υπήρξαν σε όλες τις πλατφόρμες και δεν τίθεται θέμα fanboyσμού ή μεροληψίας πόσο μάλλον παραπληροφόρησης, γιατί να λες ότι μία πλατφόρμα ήταν και είναι ασφαλής και λίγο καιρό πριν είχε βγει είδηση που έλεγε το αντίθετο, ε, πέρα από λάθος είναι και ένδειξη αφέλειας, αν μη τι άλλο. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές και αλίμονο σε αυτούς που το υποστηρίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 [...] Αν κατάλαβα σωστά προτείνεις όποιον αγοράζει htc / Samsung να το ανοίγει από το κουτί του και να βάζει το δικό του λειτουργικό. Ειδικά αυτοί που αγοράζουν τα φθηνά των 150€ αυτό θα κάνουν. Απλά πράγματα, πρόβλημα δεν υφίσταται. Ας σχολιάσουμε την κατσίκα του γείτονα. Όντως, όπως επισημαίνεις, το παρόν thread, αντί να εξελιχθεί σε μια απλή κουβέντα για ένα κενό ασφαλείας, δίνει την ευκαιρία σε μερικούς γραφικούς να φτιάξουν άλλη μία τεχνητή αντιπαράθεση μεταξύ λειτουργικών, αφού φυσικά εμπλουτίσουν τα "σεντόνια" τους με πίνακες, "στοιχεία" και video. Ενώ τα πράγματα είναι απλά, οι τυχάρπαστοι τα περιπλέκουν κατά το δοκούν. Παραφράζοντας κάποιο ρητό, η αλήθεια βρίσκεται στην απλότητα και στη σαφήνεια ενώ το ψέμα χρειάζεται να είναι περίπλοκο, πολύλογο και έχει εξεζητημένο ύφος. Μέτρα τα "σεντόνια" στο παρόν thread και αναλογίσου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Απλά είναι, απλοϊκά δεν είναι. Οι πίνακες και τα στοιχεία από το pdf της είδησης... Ι rest my case!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
egw_eimai_re Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ynTtuwQYNmk (Μπαίνει για τρίτη φορά, τουλάχιστον αυτή την φορά δείτε το) Τα λόγια είναι περιττά και θα παρακαλέσω τον paredwse να βάλει το βιντεάκι στο αρχικό ποστ να το βλέπουμε και να το καμαρώνουμε το κινητό του superman. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Τα λόγια είναι περιττά και θα παρακαλέσω τον paredwse να βάλει το βιντεάκι στο αρχικό ποστ να το βλέπουμε και να το καμαρώνουμε το κινητό του superman. Mετά απ' αυτό ή πριν; http://www.zdnet.com/blog/security/charlie-miller-on-android-vs-ios-security/9698 Αφού σας αρέσει η επίκληση στην αυθεντία του Miller δες τι λέει για το Android. Αλλά να μου πεις χρόνια τώρα μας είχαν φάει τ αυτιά με σεντόνια για την ασφάλεια του Linux,τώρα γύρισε σε "όλα έχουν τρύπες και να μωρέ ξες τώρα,αφού δεν",στον να απορρίψετε ξαφνικά τον Miller 3 post πιο κάτω θα κωλώσεte; Συγχαρητήρια στον παρεδωκε για την υπομονή του!! digekas μάλλον πρέπει να βάλεις 17 φορές το βίντεο γιατί οι περισσότεροι σε έχουν στους ignored. Ο αφεντικός μου σε συγχαίρει γιατί έκοψες (για μένα) το insomnia απο τη δουλειά,τελευταία φορά που διάβασα post σου,πλέον insomnia χωρίς login τέλος. Κι ελπίζω να διορθωθεί η κατάσταση στις ειδήσεις γιατί και με login πάει για τέλος (μεγάλη απώλεια αλλά λέμε,έτσι σαν feedback) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα