anrim27 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ψαχνω στο google αλλα δεν βρηκα κατι ακομα. Δηλαδη, θελω να παρω ενα monitor αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το καταλληλο μεγεθος, για συκγεκριμενη αποσταση απο αυτο (περιπου 50 cm); Υπαρχει καποια "συναρτηση" που να δινει το βελτιστο μεγεθος οθονης για συγκεκριμενη αποσταση; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2011 από anrim27
anrim27 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Κατι βρηκα σε καποιο forum: (μεγεθος οθονης) x (1.3) = (αποσταση απο οθονη) Ισχυει αυτο? Αν ισχυει,τοτε για τα 50-60cm θελω 15-18". Ειχα 17",και ελεγα οτι αμα ηταν και λιγο μεγαλυτερη δεν θα με πειραζε. Με 23" που δοκιμασα παντως,δεν παλευεται.Πολυ μεγαλη(κουραστικη) Η 21",θα ειναι ενταξει?(μια τετοια εχω δει και μου αρεσε αλλα αν ειναι πολυ μεγαλη...) Σε εσας ισχυει αυτος ο κανονας παραπανω?
alexzzz Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ στους 40-50 πόντους απόσταση έχω 24" και είναι μια χαρά. Για λίγο καιρό που είχα imac 27άρι ομολογώ ότι ξέφευγε λίγο αλλά δεν πρόλαβε να μείνει, μήπως και την συνηθίσω. Τον παραπάνω κανόνα ομολογώ ότι δεν τον έχω ξανά δει και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του.
anrim27 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 24" ε? Εγω,παντως,δοκιμασα με μια 23" εχθες και μου φανηκε κουραστικη.Θα στραβωθω τελειως(...και αλλο) Σιγουρα,θεμα συνηθειας ειναι αλλα δεν ξερω... Αυτο για τον παραπανω κανονα εδω το ειδα Link απλα,καποιος το ελεγε... (και μενα δε μου φαινεται να πολυ-ισχυει)
alexzzz Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το πρόβλημα σου με την μεγάλη οθόνη πιο είναι; Αν είναι πχ ότι για να διαβάσεις μια σειρά θα πρέπει να κουνήσεις τον λαιμό/κεφάλι τότε μπορείς απλά να μην έχεις τα παράθυρα τέρμα μεγιστοποιημένα.
ninos30 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Θέμα συνήθειας είναι. Από 17->23 είναι μεγάλη η διαφορά γιαυτό σε ενόχλησε. Αν είχες πάει 17->20 κι επί εκεί 20->23/24 ούτε που θα το καταλάβαινες. Ούτε 24 ώρες δεν θα σου έπαιρνε για να θες και μεγαλύτερη
LuNaTiC Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 και εγώ είχα αυτό το πρόβλημα όχι μόνο θα συνηθίσεις μετα από λίγο θα θες και μεγαλύτερη...
ATiTool Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 και η 30αρα που εχω εγω στην ηδια αποσταση που ειχα και την 22αρα πλεον μικρη μου φενετε!
MpOuZ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Την αίσθηση της μεγάλης οθόνης (στο μάτι του ανθρώπου) την δημιουργεί κυρίως η διάσταση του ύψους. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μια 17" οθόνη με λόγο 4:3 έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με μια 22" wide. Είναι προσωπική μου εκτίμηση ότι εάν επιλέξεις για αγορά μέχρι και 22" wide, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι τελικά δεν αγόρασες μεγαλύτερη οθόνη και ενδεχομένως μετά από λίγο θα σου φαίνεται πολύ μικρή. Ενδεικτικά αναφέρω ότι όταν άλλαξα οθόνη, στη δουλεία μου, από 19" (4:3) σε 22" (wide) αντιμετώπισα πρόβλημα. Είχα την αίσθηση ότι δούλευα σε μικρότερο περιβάλλον, που είναι λογικό σύμφωνα με τα παραπάνω. Σε συνθήκες εργασίας και σε απόσταση 60 cm περίπου με ικοναποιεί (minimum) η χρήση 24" (wide).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα