Nahock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Πάω να κάνω εκκίνηση και δείχνει σκέτο μαύρο στην οθόνη ούτε bios ούτε τίποτα, απλώς λειτουργούν ανεμιστήρες και δεν ανταποκρίνεται. Έχω αποκλείσει κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ίσως και ram μιας και έτρεξα memtest για κάνα τρία τέταρτα και δεν βρήκε τίποτα. Δοκίμασα clear cmos με όλους τους τρόπους που υπάρχουν αλλά ούτε έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο δούλεψε κανονικά ήταν να αλλάξω θέσεις στις ram. Αλλά και μετά από αυτό εάν βγάλω το τροφοδοτικό από το ρεύμα πάλι τα ίδια, πρέπει να ξαναλλάξω θέσεις στις δύο ram, και μάλλον σε τυχαίες θέσεις. Κάνα δυο φορές που δούλεψε χωρίς να αλλάξω θέσεις στις μνήμες αλλά αφήνοντάς το πολύ ώρα χωρίς ρεύμα κατάφερα να μπω στα bios αλλά ανταποκρινόταν υπερβολικά αργά. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή τρόπος για να ελέγξω εάν έχει κάποια βλάβη η μητρική;
panos_vas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το τροδοφοτικο πως εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει? Μπορει να παθαινει αναλαμπες και να λειτουργει καποιες στιγμες! Το εχω παθει και εγω αυτο για αυτο στο λεω! Νομιζα στην αρχη οτι θα παρεδωσε πνευμα η μητρικη αλλα τελικα ηταν τροφοδοτικο. Δοκιμασες με αλλο τροφοδοτικο? Οι ραμ αμα τις βαζεις σε μια θεση συγκεκριμενη δεν δουλευει και αμα τις βαζεις σε αλλη δουλευει? Πριν δλδ δουλευε ο υπολογιοστης μια χαρα και μετα ξαφνικα αρχισαν τα κολπα ή εκανες καμια αναβάθμιση?
Nahock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το τροδοφοτικο πως εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει? Μπορει να παθαινει αναλαμπες και να λειτουργει καποιες στιγμες! Το εχω παθει και εγω αυτο για αυτο στο λεω! Νομιζα στην αρχη οτι θα παρεδωσε πνευμα η μητρικη αλλα τελικα ηταν τροφοδοτικο. Δοκιμασες με αλλο τροφοδοτικο? Οι ραμ αμα τις βαζεις σε μια θεση συγκεκριμενη δεν δουλευει και αμα τις βαζεις σε αλλη δουλευει? Πριν δλδ δουλευε ο υπολογιοστης μια χαρα και μετα ξαφνικα αρχισαν τα κολπα ή εκανες καμια αναβάθμιση? Με το τροφοδοτικό είχα ένα πρόβλημα πριν δυο εβδομάδες, είχε καεί το ανεμιστηράκι του και προσπαθούσα να το κάνω εκκίνηση με το ζόρι, αυτό έκλεινε εγώ το άνοιγα πάλι με αποτέλεσμα να βγάλει μια μυρωδιά καμένου, είχε πραγματικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες το κουτί του τροφοδοτικού, αναγκάστηκα να το ανοίξω και να το βγάλω έξω να κρυώσει, σου έκαιγε τα χέρια σχεδόν. Του άλλαξα ανεμιστήρα και δούλευε μια χαρά, δε το έχω τσεκάρει με ειδική συσκευή, μόνο στο pc το οποίο το δοκίμασα με καινούριο τροφοδοτικό και συμπεριφέρεται το ίδιο αν και δεν δοκίμασα να αλλάξω θέσεις στις μνήμες μόνο μπαταρία έβγαλα. Μπορεί το τροφοδοτικό να είναι πλέον προβληματικό και να χάλασε την μητρική γι' αυτό θέλω να την τσεκάρω. Αλλά με το καινούριο τροφοδοτικό γιατί μου έβγαζε πάλι μαύρη οθόνη; Με τις μνήμες συμβαίνει το εξής, εάν δω μαύρη οθόνη, κλείνω το pc κρατώντας πατημένο το power on, μετακινώ και τις δύο μνήμες ή την μία στα άλλα slot σε dual channel, εάν απλά βγάλω την μία μνήμη ή απλώς τις ξαναβάλω εκεί που ήταν δεν λειτουργεί. Όταν δεν ξαναανοίγει το pc τις ξαναμεταφέρω στα πρώτα slot. Τώρα που το θυμήθηκα αυτό το πρόβλημα μου το είχε ξαναεμφανίσει πριν κάνα μήνα όπου τις μετέφερα στα slot 2 και 4 αλλά δουλέψανε τόσο καιρό ενώ τώρα βγάζουν συνέχεια πρόβλημα. Αυτό σημαίνει πως το πρόβλημα μου το έχει εμφανίσει αρχικά πριν το καμένο ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Δεν έχω κάνει καμία αναβάθμιση εδώ και χρόνια μόνο πρόσθεσα ένα σκληρό που είχα και παλιότερα στο ίδιο pc. Cpu: Intel Pentium 4 550 Mobo:Intel i915/i915G Ram: ddr 512mb pc3200 (200mhz)x2 Gpu: Geforce 6200 TurboCash Psu: Codegen 400W Αυτό είναι το σύστημα μαζί με τρεις σκληρούς, δύο dvd-rom και 4 ανεμιστήρες.
Orifiel Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το είχα πάθει εγώ στο παρελθών και τελικά είχε καεί ο cpu.. και τo mobo και είχαν πέσει τα ρεύματα του τροφοδοτικού! Απλά σταμάτησε να δουλεύει λόγο μικρής τάσης ο ανεμιστήρας του cpu και καπουτ. Άρα σαν πρώτο να σκεφτείς το τροφοδοτικό ότι έπεσαν τα ρεύματα του.. δεύτερον την cpu , τρίτων το mobo και τέταρτων όλα μαζί. Γιαυτο μην το ανοίγεις, διότι εάν δεν έχει καεί το mobo με cpu.. θα τα κάψεις, εάν το έχεις να δουλεύει έτσι... Άλλαξε τροφοδοτικό, εκεί οφείλετε αρχικά.. μετά βλέπουμε.
Nahock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Πάντα το τροφοδοτικό πρέπει να σκέφτεται κανείς πρώτο ως υπαίτιο γι'αυτό δοκίμασα καινούριο τροφοδοτικό και πάλι μαύρη οθόνη βλέπω. Ο επεξεργαστής λειτουργεί μια χαρά αφού ο υπολογιστής εκκινεί κανονικά εφόσον αλλάξω θέσεις στις ram. Τώρα που θυμήθηκα κάτι άλλο, συγνώμη κιόλας αλλά έχει μια βδομάδα ο υπολογιστής έτσι και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και έχω ξεχάσει κάποια πράγματα, ήθελα να αναφέρω πως την τελευταία φορά που δούλευε κανονικά ο υπολογιστής απλώς πάγωσε η εικόνα και αναγκάστηκα να το κάνω επανεκκίνηση με το power on μιας και δεν ανταποκρινόταν. Και από τότε άρχισες οι μαύρες οθόνες. Γιαυτο μην το ανοίγεις, διότι εάν δεν έχει καεί το mobo με cpu.. θα τα κάψεις, εάν το έχεις να δουλεύει έτσι... Άλλαξε τροφοδοτικό, εκεί οφείλετε αρχικά.. μετά βλέπουμε. Πως θα καεί η cpu αφού στους 72 βαθμούς κλείνει; Τροφοδοτικό άλλαξα και δεν είδα διαφορά, τώρα έχω πάλι το παλιό. Να προσθέσω πως στην εκκίνηση μου βγάζει το εξής μήνυμα: Warning! CPU has been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! Πήγα να τσεκάρω θερμοκρασίες με speedfan και έκλεισε ο υπολογιστής, έχει καμία σχέση αυτό ή είναι θέμα software? Στο bios μου βγάζει τον επεξεργαστή στους 47 βαθμούς.
Nahock Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα και τρίτο τροφοδοτικό μιας και πλέον δεν ανοίγει ούτε με το κόλπο με τις ram. Θα δοκιμάσω να ξαναβγάλω επεξεργαστή μπας και γίνει τίποτα, η μητρική γιατί δεν κάνει τα beep που πρέπει να κάνει σε περίπτωση βλάβης όπως κάνει σε κάθε εκκίνηση όπου ένα beep που σημαίνει πως λειτουργεί σωστά; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2011 από Nahock
Nahock Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Θα καταφέρω να βγάλω άκρη με κανένα τέτοιο ή να μην μπω στο κόπο;
kondoras Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Πιθανότατα με αυτην την κάρτα θα δεις αν η μητρική έχει πρόβλημα (εφόσον πάντα το PSU δουλεύει σωστά), χωρίς να είναι 100% αξιόπιστη. Αν παραγγείλεις βέβαια τώρα από Dealextreme, παίζει να παραλάβεις σε κανένα μήνα... είναι λίγο αργοί στις παραδόσεις τους (παθώς). Αν είσαι Σαλόνικα, στείλε pm, να σου δανείσω την δική μου διαγνωστική κάρτα.
Nahock Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Βρήκα ένα ενδιαφέρον θέμα εδώ, αλλά και πάλι δεν έλυσα το πρόβλημά μου. Kondora ευχαριστώ αλλά εγώ μένω Αθήνα, ποια μου προτείνεις από αυτές τις συσκευές από το dealextreme?
kondoras Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Να σου πω. Εγώ είχα πάρει την 23008, επειδή ήταν η φθηνότερη με υποδοχή PCI ΚΑΙ ISA (τότε που ασχολούμουν με το σπορ). 2,5 ευρώ έχει και οι οδηγίες που έρχονται μαζί είναι πλήρεις και στα αγγλικά.
Nahock Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε αντικαθιστώντας την μητρική. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα