Nick_Iommi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Η αδερφη μου ως πρωτοετης πλεον χρειαζεται εναν υπολογιστη.Να πω οτι δεν παιζει παιχνιδια και αντε το απαιτητικο κομματι που θα χρειαστει για τον υπολογιστη ειναι να τρεξει καμια hd ταινια..Οι γονεις μου θελουν να δωσουν γυρω στα 800-1000 ευρω,"για κατι καλο που θα αντεξει στο χρονο" ,για να μην μπλεκουν με αναβαθμησεις αργοτερα..Δεν τους αδικω,αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο το σκεπτικο τους.(θελω μια γνωμη επ αυτου καθως εδω και καιρο δεν ασχολουμαι με το τι παιζει στην αγορα ) για μενα φενονται πολλα τα λεφτα για τις αναγκες της αδερφης μου..Αλλα με βαση το budget που οριζουν εκεινοι μεχρι στιγμης εχω σταμπαρει τα εξης κομματια κ θελω τη γνωμη σας... 1)cpu core i5 2500k 2)psu corsair enthousiast series tx 650 (για 5 χρονια εγγυηση απο πλαισιο ακουγεται λουκουμι) 3)καρτα γραφικων (Μια χαρα ειναι αυτη που φοραει ο cpu) 4)Για mobo ποιο ειναι το καλυτερο value for money σε Ζ68?Overcloking δεν παιζει να γινει για κανενα λογο. 5)ssd(διλλημα αν χρειαζεται ή οχι,ενθαρυντικη ομως η αγορα του λογω τιμων των hdd) πολλοι προτεινουν τον crucial m4..τον χτυπαμε? HDD θα της πω να μην παρει μεχρι να πεσουν οι τιμες σωστα? 6)Oθονη κλασικα Dell ultrasharp 2312? 7)θελω γνωμη για κουτι και μνημες γτ εχω ξηλομπερδευτει με τα specs Μιλαμε για Θεσσαλονικη παντα οσων αφορα τις αγορες..
rafail1994 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Για δες αυτά από μεριά της intel μπορείς να πας και σε amd και θα πέσεις ένα 150αρι πανω κάτω +monitor:Dell UltraSharp U2312HM Συνολο:928.11E Βεβαία να πω οτι η σύνθεση για την χρήση που θα κάνει είναι αρκετά overkill και με κάτι φτηνότερο θα κάνει σίγουρα την δουλεία της. Ορίστε και κάτι ποιο πολύ στα μετρά της +monitor:Dell UltraSharp U2312HM Συνολο:734.94E
pano Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Ορίστε και από μένα μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι δεν χρειάζεσαι το αφαιρείς
Nick_Iommi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μπερδευτηκα λιγο...Ας αρχισουμε με το εξης... Το combo intel 2500k με την ενσωματωμενη σε αυτον καρτα γραφικων δεν συμφερει καλυτερα σε σχεση με το combo οποιουοτε αλλο cpu+ξεχωριστη καρτα?
efo355 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μπερδευτηκα λιγο...Ας αρχισουμε με το εξης... Το combo intel 2500k με την ενσωματωμενη σε αυτον καρτα γραφικων δεν συμφερει καλυτερα σε σχεση με το combo οποιουοτε αλλο cpu+ξεχωριστη καρτα? Πραγματικά κρίμα να πετάξετε τόσα λεφτά. Αυτά που λες τα κάνει και pc πενταετίας. Θα προσπαθούσα να στριμώξω τη σύνθεση στα 300 ευρώ χωρίς την οθόνη.
Nick_Iommi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το θεμα ειναι οτι το pc προοριζεται για χρηση 5-6 χρονων..
conkal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 κανενα πισι δεν αντεχει 5-6 χρονια , επισης απο αποψη αποδοσης σε συμφαιρει να δωσεις τωρα 400 και σε 5 χρονια σιγα σιγα αλλα τοσα για αναβαθμισεις
Nick_Iommi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 το pc της υπογραφης μου αγοραστηκε πριν 4 χρονια.Πιστευεις οτι σε 1 χρονο δεν θα αντεχει?
disqualified Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 κανενα πισι δεν αντεχει 5-6 χρονια , επισης απο αποψη αποδοσης σε συμφαιρει να δωσεις τωρα 400 και σε 5 χρονια σιγα σιγα αλλα τοσα για αναβαθμισεις το δικο μου διανυει τον 5ο χρονο και δε χρειαζομαι κατι παραπανω ωστε να το αλλαξω αυτη τη στιγμη. Laptop διπυρηνο ειναι... Εγω θα προτεινα εναν AMD 4πυρηνο φθηνο και εναν SSD μιας και υπαρχει ανεση χρηματων για κατι που πραγματικα θα κανει τη διαφορα στα ματια της (και οχι μονο). Με κανεναν συμβατικο καποια στιγμη μπορει να σου παραπονεθει οτι κολλαει κιολας LOL. Αν δε βαλεις SSD θα προτεινα 8GB RAM (ή 16 για απολυτο overkill). Για να κανει αναβαθμιση σε επεξεργαστη για παραδειγμα το θεωρω απιθανο μιας και τα sockets θα εχουν αλλαξει, δε θεωρω ρεαλιστικο το σεναριο να μην της κανει το PC για τα επομενα 4-5 χρονια ετσι οπως το παρουσιαζεις
efo355 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 το δικο μου διανυει τον 5ο χρονο και δε χρειαζομαι κατι παραπανω ωστε να το αλλαξω αυτη τη στιγμη. Laptop διπυρηνο ειναι... Εγω θα προτεινα εναν AMD 4πυρηνο φθηνο και εναν SSD μιας και υπαρχει ανεση χρηματων για κατι που πραγματικα θα κανει τη διαφορα στα ματια της (και οχι μονο). Με κανεναν συμβατικο καποια στιγμη μπορει να σου παραπονεθει οτι κολλαει κιολας LOL. Αν δε βαλεις SSD θα προτεινα 8GB RAM (ή 16 για απολυτο overkill). Για να κανει αναβαθμιση σε επεξεργαστη για παραδειγμα το θεωρω απιθανο μιας και τα sockets θα εχουν αλλαξει, δε θεωρω ρεαλιστικο το σεναριο να μην της κανει το PC για τα επομενα 4-5 χρονια ετσι οπως το παρουσιαζεις Συγγνώμη αλλά με αυτές τις απαιτήσεις που έχει η κοπέλα και ένα λαπτοπ των 300-400 ευρώ είναι υπεραρκετό. Οσο για desκτop βγαίνει και κάτω από 300 τελικά χωρίς οθονη. Τι να τα κάνει τα 8 gb ραμ; Για ποιό λόγο; Μήπως θέλει ο φίλος να φτιάξει gaming pc και δε το λέει;
Nick_Iommi Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δεν υπαρχει καμια προοπτικη χρησης του pc απο πλευρας μου Oποτε καταλιγουμε σε κατι φτηνο ετσι?? παρολα αυτα ομως ειμαι περιεργος να μ προτεινετε εναν cpu o οποιος μαζι με την vga δεν θα ξεπερνα σε τιμη τον i5 2500k και θα ειναι αξιοπρεπης..
disqualified Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Συγγνώμη αλλά με αυτές τις απαιτήσεις που έχει η κοπέλα και ένα λαπτοπ των 300-400 ευρώ είναι υπεραρκετό. Οσο για desκτop βγαίνει και κάτω από 300 τελικά χωρίς οθονη. Τι να τα κάνει τα 8 gb ραμ; Για ποιό λόγο; Μήπως θέλει ο φίλος να φτιάξει gaming pc και δε το λέει; Συμφωνω απολυτα. Ο λογος ειναι επειδη το ζητησε. Βεβαια στα 800 που λεει ειναι ολα με οθονη πληκτρολογια ηχεια κλπ. Και παλι θα μου πεις με τα φθηνοτερα καταφερνεις να μην ξεπερασεις τα 500€ Δεν υπαρχει καμια προοπτικη χρησης του pc απο πλευρας μου Oποτε καταλιγουμε σε κατι φτηνο ετσι?? παρολα αυτα ομως ειμαι περιεργος να μ προτεινετε εναν cpu o οποιος μαζι με την vga δεν θα ξεπερνα σε τιμη τον i5 2500k και θα ειναι αξιοπρεπης.. αξιοπρεπης στην περιπτωση αυτη ειναι και ενας i3
sobi1984 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 εφοσον δεν προοριζεται για παιχνιδια γιατι δεν του προτεινουμε και μια ακομα αξιοπιστη και σοφη λυση για μενα (με βαση παντα την χρηση που μπορει να κανει μια φοιτιτρια ) και να πεσει και αλλο σε λεφτα πηγαινοντασ σε sFM1 socket της AMD και σε επεξεργαστη AMD A8 X4 3850 (s FM1, 2,9 GHz , 4 MB) με μια mobo ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 ) που ξερουμε οτι ειναι μια πολυ καλη και αξιοπιστη λυση για καποιον ο οποιος δεν εχει απαιτησεις gaming (γιατι πιστευω αρχεια mkv κλπ τα παει τρενο η συγκεκριμενη καρτα που εχει ο επεξεργαστης και ) και να βαλει μια corsair 8gb (2x4) και εναν ssd και μετα το μηχανιματακι αυτο να ραβει ? αν λεω κατι λαθος παιδια πειτε μου...
efo355 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 εφοσον δεν προοριζεται για παιχνιδια γιατι δεν του προτεινουμε και μια ακομα αξιοπιστη και σοφη λυση για μενα (με βαση παντα την χρηση που μπορει να κανει μια φοιτιτρια ) και να πεσει και αλλο σε λεφτα πηγαινοντασ σε sFM1 socket της AMD και σε επεξεργαστη AMD A8 X4 3850 (s FM1, 2,9 GHz , 4 MB) με μια mobo ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 ) που ξερουμε οτι ειναι μια πολυ καλη και αξιοπιστη λυση για καποιον ο οποιος δεν εχει απαιτησεις gaming (γιατι πιστευω αρχεια mkv κλπ τα παει τρενο η συγκεκριμενη καρτα που εχει ο επεξεργαστης και ) και να βαλει μια corsair 8gb (2x4) και εναν ssd και μετα το μηχανιματακι αυτο να ραβει ? αν λεω κατι λαθος παιδια πειτε μου... Κανένα λάθος. Εγω ούτε τον ssd δεν θα εβαζα, αν και με τις τιμές των μηχανικών σκληρών θα το σκεφτόμουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα