Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου η οποία βρίσκεται επάνω στην motherboard ειναι σε αυτην την φωτογραφία το μεταλικό κουτάκι που προφανώς αναφέρεις και εσυ που κούνησες.

post-40279-0-42741000-1323251050_thumb.jpg

Στις pci θύρες (οι 2 άσπρες ειναι ) που όπως βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω μπορούν να τοποθετηθούν διάφορες συσκευές μεταξύ αυτων και οι κάρτες δικτύου που βλέπεις στην δίπλα φωτογραφία .

post-40279-0-82559800-1323251049_thumb.jpg post-40279-0-43124700-1323251048_thumb.jpg

Απο εκει και πέρα η κάρτα γραφικών (photo 1) ειναι υπεύθύνη για να δώσει το σήμα στην οθόνη για αυτο που βλέπουμε δηλαδή την εικόνα , δεν εχει καμία σχέση με το router. Η κάρτα γραφικών συνδέεται σε αλλη θύρα την agp (η μάυρη δίπλα στις pci στην επάνω φωτογραφία) που ειναι μικρότερη απο την pci Το router συνδέεται με την κάρτα δικτύου pci η την ενσωματομένη που βρήκες στην motherboard σου και ειναι υπεύθύνη για το δίκτυο μας, ειτε πρόκειται για router που θα συνδέσουμε μέσω του καλωδίο ethernet (photo 3 ) ειτε πρόκειται να συνδέσουμε αλλον υπολογιστή για να έχουμε δίκτυο μεταξύ τους.

post-40279-0-53405700-1323251767_thumb.jpg post-40279-0-51677800-1323251658_thumb.jpg

Πληροφοριακά στις καινύργιες motherboard εδω και μερικά χρόνια εχουν καταργηθεί οι agp και έχουν αντικατασταθεί απο τις pci express οπως θα δείς στην παρακάτω φωτογραφία και φυσικά εκει παλι τοποθετούμε την κάρτα γραφικών απλα πλέον η pci express x16 ειναι καλύτερης τεχνολογίας της agp

post-40279-0-38261400-1323252094_thumb.jpg

Τα εξήγησα οσο πιο απλα μπορούσα ελπίζω να μην σου έκανα το κεφάλι καζάνι :P

Δεν μου έκανες καθόλου καζάνι το κεφάλι, ίσα-ίσα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον express μάθημα.

Παρ' ότι δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές η κάρτα γραφικών ξέρω τι κάνει, απλώς επειδή παραπάνω με ρωτούσες αν έχω ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και επειδή το θέμα μας έχει να κάνει με την επικοινωνία του H/Y με το router δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσες!!!

Μάλλον ήταν λάθος εκ παραδρομής.

Λοιπόν χίλια ευχαριστώ και πάλι και για οποιαδήποτε άλλη απορία έχω θα σε έχω στα υπόψιν μου!!!!

Δημοσ.

Παιδες....?

Αν το προσεξατε στο αρχικο ποστ το γραφει το ipconfig, οτι η DHCP υπηρεσια δε τρεχει.

1) Ξαναανοιγεις την υπηρεσια DHCP απο τα services (αυτοματα, εκινηση)... ή βαζεις στατικες ip.

2) Κανε update>full scan με το malwarebytes για τυχον καταλοιπα ιων, που σιγουρα εχεις (επανεκινηση)

3) Απο cmd τρεχεις τις παρακατω 2 εντολες για να επαναφερεις το tcp/ip stack. (επανεκινηση)

a) netsh int ip reset reset.txt

β) netsh winsock reset

4) ...ή, κατεβασε και τρεξε το winsock fix, αλλα αυτο με το malware, καντο ουτως ή αλλως, απο δω και περα για το υπολοιπο, μια φορα το μηνα

Δημοσ.

Τις ρυθμισεις τις έχω περάσει όντως με το χέρι μετά από καθοδήγηση υπαλλήλου του ote. Μετα δοκίμασα να συνδέσω ένα παλιό modem το οποίο όμως δεν σήκωνε γρήγορες ταχύτητες οπότε πήγε χαμένη η προσπάθεια…το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν οι ρυθμίσεις και να τις ξαναπεράσω με το χέρι.

Δοκίμασα να κάνω ipconfig/release και ipconfig/renew αλλά μου βγάζει μια λίστα με το τι είδους release μπορώ να κάνω, και καθώς δεν το κατέχω και καλά το άθλημα, δεν το προσπάθησα άλλο με αυτές τις εντολές.

Πολύ ευχαρίστως να σου λύσω την απορία αν μου την διατυπώσεις λίγο πιο κατανοητά. Όπως είπα και ποιο πάνω δυστυχώς δεν είμαι και πολύ σχετική αν και με ενδιαφέρει πολύ και θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται.

Τι είναι το pci?

H κάρτα γραφικών τι σχέση έχει με την επικοινωνία του Η/Υ και του router?

Προσωπικά όταν άνοιξα το κουτί περίμενα να δω μια ξεχωριστή κάρτα (ας την πω δικτύου) στην οποία να προσαρμόζεται το καλώδιο Ethernet. Αντ'αυτού όμως προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι εκεί που μπαίνει το καλώδιο Ethernet είναι ένα μικρό μεταλλικό κουτάκι το οποίο πατάει επάνω στην μητρική πλακέτα.

Δυστυχώς αυτό που μου ρωτάς, δεν γνωρίζω να σου το απαντήσω....τουλάχιστον με τον τρόπο που το ρωτάς!

συγνωμη λαθος δικο μου.ηθελα να γραψω αν εχεις ενσωματωμενη καρτα ΔΙΚΤΥΟΥ οχι γραφικων η αν ειναι Pci.απο συνηθεια εγραψα καρτα γραφικων.καρτα δικτυου εννουσα και το διορθωσα.

αρα εφοσον λες οτι ειναι ενα μεταλλικο κουτακι πανω στην μητρικη τοτε εχεις ενσωματωμενη καρτα δικτυου πραγματι.απλα ειναι πολυ παραξενο αυτο που λες οτι την πιεσες και επαιξε εκτος αν εφταιγε κατι αλλο και διορθωθηκε κατα συμπτωση με αυτο που εκανες.γιατι αυτο που πιεσες ειναι κολλημενο πανω στην Motherboard.αν ηταν Pci και ειχε ξεκουμπωσει θα ελεγα ναι αλλα ....

εγω το ρωτησα λαθος.ο δαιμονας του τυπογραφειου

Δεν μου έκανες καθόλου καζάνι το κεφάλι, ίσα-ίσα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον express μάθημα.

Παρ' ότι δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές η κάρτα γραφικών ξέρω τι κάνει, απλώς επειδή παραπάνω με ρωτούσες αν έχω ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και επειδή το θέμα μας έχει να κάνει με την επικοινωνία του H/Y με το router δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσες!!!

Μάλλον ήταν λάθος εκ παραδρομής.

Λοιπόν χίλια ευχαριστώ και πάλι και για οποιαδήποτε άλλη απορία έχω θα σε έχω στα υπόψιν μου!!!!

εγω το ρωτησα οχι ο spank και οπως ειπα λαθος λογο ταχυτητας.

Αν το προσεξατε στο αρχικο ποστ το γραφει το ipconfig, οτι η DHCP υπηρεσια δε τρεχει.

1) Ξαναανοιγεις την υπηρεσια DHCP απο τα services (αυτοματα, εκινηση)... ή βαζεις στατικες ip.

2) Κανε update>full scan με το malwarebytes για τυχον καταλοιπα ιων, που σιγουρα εχεις (επανεκινηση)

3) Απο cmd τρεχεις τις παρακατω 2 εντολες για να επαναφερεις το tcp/ip stack. (επανεκινηση)

a) netsh int ip reset reset.txt

β) netsh winsock reset

4) ...ή, κατεβασε και τρεξε το winsock fix, αλλα αυτο με το malware, καντο ουτως ή αλλως, απο δω και περα για το υπολοιπο, μια φορα το μηνα

μαλλον με το restart που εκανε το Pc Οταν το εκλεισε και το ξανανοιξε για καποιο λογο επαιξε κανονικα.β.στο αρχικο Post εχει βαλει καρφωτα Ip για αυτο γραφει ενεργοποιηση dhcp off.ενω πιο κατω που το βαζει στο αυτοματα γραφει ενεργοποιηση dhcp on αλλα δεν τις δινει Ip.τωρα αν δεν ειχε κουμπωσει καλα το καλωδιο και απλα οταν ανοιξε το κουτι το εβγαλε και το ξαναβαλε η αν το καλωδιο κανει νερα η τι εγινε ενας θεος ξερει παντως η πιεση πανω στην καρτα ειδικα σε ενσωματωμενη ειναι τελειως κουφο.ουτε ξεκουμπωνει κολληση να κοπει το θεωρω αδυνατο και δεν θα εβλεπε μετα καν καρτα δικτυου...

Δημοσ.

Πριν κανά 2 εβδομάδες άνοιξα το κουτί και καθάρισα τη σκόνη που είχε μαζευτεί, με σπρέυ αέρος και ηλεκτρική σκούπα. Μάλλον με το άνοιξε-κλείσε ταρακουνήθηκε το όλο σύστημα εκεί μέσα και ίσως κάποιες επαφές "δυσανασχέτισαν" με το ταρακούνημα.

Οταν λέω ότι το πίεσα, δεν εννοώ ότι το πίεσα να κουμπώσει....απλώς του άσκησα μία πίεση με το σκεπτικό να ψιλοκουνηθούν κάποιες επαφές που πιθανόν να είχαν πρόβλημα. Τον Η/Υ τον έχω πολλά χρόνια και πιστεύω πως είναι πιθανόν να υπάρχουν τέτοιες δυσλειτουργίες σε κάποιες επαφές.

Είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός καθώς επί 2 μέρες έκανα του κόσμου τις επανεκινήσεις, αναδιατάξεις καλωδίων και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αυτό το είχα από την αρχή στο μυαλό μου αλλά και εγώ το θεωρούσα απίθανο και τα άφηνα για το τέλος που όπως αποδείχτηκε ήταν το πρώτο που έπρεπε να είχα κάνει.

Ο άντρας μου είναι ηλεκτρονικός και κάποια στιγμή μου το πρότεινε και αυτός να το κάνω....αλλά όπως είπα το άφηνα για το τέλος.

Δημοσ.

τι να πω πραγματι παραξενο.γιατι ειναι τοσο Tight κολλημενα που δεν εχει περιθωριο ειδικα η καρτα δικτυου να μετακινηθει να το πω ετσι.να στραβωσει πυκνωτης η κατι τετοιο ναι.τεσπα αφου παιζει οκ.ποιος ξερει.και σορρυ για το μπερδεμα με το τυπογραφικο λαθος αντι για καρτα δικτυου που εγραψα καρτα γραφικων και σε μπερδεψα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...