netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Προχθες ενώ ήμουν συνδεδεμένη στο internet, ξαφνικά κόπηκε η σύνδεση. Ελέξαμε τα πάντα με τον ote μέχρι που ήρθε από εδώ τεχνικός ο οποίος διαπίστωσε πως το πρόβλημα είναι τοπικό (όντως με το laptop συνδέομαι...αφού όμως ήρθε ο τεχνικός. Πριν έρθει δεν μπορούσα ούτε από το laptop να συνδεθώ, δεν ξέρω όμως τι έκανε.) Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως όταν βάζω στον browser (mozilla) την ip 192.168.1.1 μου βγάζει μήνυμα "the connection was reset". Σε dos όταν κάνω ping στην παραπάνω ip μου βγάζει απολεσθέντα 4 πακέτα απώλεια 100%. στο ipconfig/all μου βγάζει τα εξής: Όνομα κεντρικού υπολογιστή: admin Επίθημα κυριου DNS: Τύπος κόμβου: Αγνωστος Ενεργοποίηση δρομολόγησης IP: Οχι Ενεργοποίηση μεσολάβησης WINS: Oxi Προσαρμογέας Ethernet HOL z Επίθημα DNS συγκεκρ. σύνδεσης: Περιγραφή: NVIDIA nFOrce Networking Controller Φυσική διεύθυνση: 00-11-09-CA-F2-14 Ενεργοποίηση DHCP: No Διεύθυνση IP: 192.168.1.2 Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.1.1 Διακομισές DNS: 195.170.0.1 195.170.2.1 να συμπληρώσω πως το router συνδέετε με switch. Εννοείται πως έχω δοκιμάσει να το παρακάμψω και να συνδέσω απευθείας τον Η/Υ μου με το router, γενικά δοκίμασα κάθε συνδυασμό που θα μπορούσα να κάνω με τα καλώδια....αλλά δυστυχώς μια από τα ίδια. Επίσης δοκίμασα να απενεργοποιήσω antivirus και firewall...αλλά και πάλι τίποτα. Επίσης έτρεξα το antivirus βρήκε 3 ίδια πράγματα αλλά δεν θυμάμαι πως τα ονόμαζε...τσπ το antivirus λέει ότι το τακτοποίησε το θέμα. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?
Chrisxxx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δοκιμασε να βαλεις ενα live cd απο linux και να κανεις ping από εκει ή να μπεις στη σελίδα του router σου. Ο router σου δινει κανονικά IP αρα δεν φαινεται να έχει θέμα εκτός αν εβαλες τις ρυθμίσεις με το χέρι.
netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δοκιμασε να βαλεις ενα live cd απο linux και να κανεις ping από εκει ή να μπεις στη σελίδα του router σου. Ο router σου δινει κανονικά IP αρα δεν φαινεται να έχει θέμα εκτός αν εβαλες τις ρυθμίσεις με το χέρι. Τις ρυθμισεις τις έχω περάσει όντως με το χέρι μετά από καθοδήγηση υπαλλήλου του ote. Μετα δοκίμασα να συνδέσω ένα παλιό modem το οποίο όμως δεν σήκωνε γρήγορες ταχύτητες οπότε πήγε χαμένη η προσπάθεια…το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν οι ρυθμίσεις και να τις ξαναπεράσω με το χέρι. Δοκίμασα να κάνω ipconfig/release και ipconfig/renew αλλά μου βγάζει μια λίστα με το τι είδους release μπορώ να κάνω, και καθώς δεν το κατέχω και καλά το άθλημα, δεν το προσπάθησα άλλο με αυτές τις εντολές.
Theos_Gr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 καποια router εχουν επιλογη για να ενεργοποιησεις το ping.για παραδειγμα το δικο μου εχει επιλογη κ το ενεργοποιεις αν θελεις να κανει ping ειτε lan to lan ειτε wan & lan.(zyxel)
netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 καποια router εχουν επιλογη για να ενεργοποιησεις το ping.για παραδειγμα το δικο μου εχει επιλογη κ το ενεργοποιεις αν θελεις να κανει ping ειτε lan to lan ειτε wan & lan.(zyxel) Αν εννοείς ότι μπορεί να είναι απενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα, όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς όπως είπα και πριν από το laptop μπορώ και να συνδεθώ στο internet και ping κάνω και μου δίνει μέσο όρο 1ms. Άρα είναι καθαρά θέμα του Η/Υ. Παντως εντελώς πληροφοριακά το router μου είναι το comtrend και από όσο ξέρω τέτοια επιλογή δεν έχει.
gorillaz_gr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 το ping όντως μπορεί να είναι "κλειδωμένο" από τις ρυθμίσεις του ρουτερ σου. Δεν είναι πάντα "κακό" αυτό. Από εκεί και πέρα, τελικά έχεις ιντερνετ ή όχι , έστω και με χειροκίνητες ρυθμίσεις; Γενικά μπορείς ίσως να δανειστείς και να δοκιμάσεις και άλλο ρούτερ? ή να κάνεις κάποια αναβάθμιση στο δικό σου? Ποιό ρουτερ της CONNX έχεις;
SPANK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Πρώτα απο ολα επειδή βλέπω και δεν εισαι σε dhcp και ειναι χειροκίνητα οι ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου σου βάλτες σε dhcp. Μπές στον πίνακα ελέγχου και βρές τις συνδέσεις δικτύου και στην συνέχεια την τοπική σύνδεση σου και σιγουρέψου οτι οι επιλογές στο tcpip ειναι οπως στις φωτογραφίες ( δυστηχώς δεν ειπες πoια windows εχεις για να σου πω βήμα βήμα αν δεν το βρείς) Με αυτον τον τρόπο το pc μας θα πάρεις αυτόματα ολες τις ρυθμίσεις που χρειάζεται απο το router. Επίσεις κλείσε αν εχεις κανενα firewall στα windows μήπως σε κόβει αυτο , αν πάλι δεν έχεις internet η δεν μπορείς να κάνεις ping κάνε ενα hardware reset απο το κουμπάκι στο router απο πίσω να επιστρέψει το router στις εργοστασικές του ρυθμίσεις απλα θα χρειαστεί να ξανα βάλεις κωδικούς για το internet. Πάντως αυτο με το dhcp ειναι καλύτερα να ειναι ενεργοποιημένο για να ειμαστε σίγουροι , και χειροκίνητα δεν ειναι λάθος απλα καλύτερα να δούμε αν ειναι οκ με dhcp
netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Πρώτα απο ολα επειδή βλέπω και δεν εισαι σε dhcp και ειναι χειροκίνητα οι ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου σου βάλτες σε dhcp. Μπές στον πίνακα ελέγχου και βρές τις συνδέσεις δικτύου και στην συνέχεια την τοπική σύνδεση σου και σιγουρέψου οτι οι επιλογές στο tcpip ειναι οπως στις φωτογραφίες ( δυστηχώς δεν ειπες πoια windows εχεις για να σου πω βήμα βήμα αν δεν το βρείς) Με αυτον τον τρόπο το pc μας θα πάρεις αυτόματα ολες τις ρυθμίσεις που χρειάζεται απο το router. Επίσεις κλείσε αν εχεις κανενα firewall στα windows μήπως σε κόβει αυτο , αν πάλι δεν έχεις internet η δεν μπορείς να κάνεις ping κάνε ενα hardware reset απο το κουμπάκι στο router απο πίσω να επιστρέψει το router στις εργοστασικές του ρυθμίσεις απλα θα χρειαστεί να ξανα βάλεις κωδικούς για το internet. Πάντως αυτο με το dhcp ειναι καλύτερα να ειναι ενεργοποιημένο για να ειμαστε σίγουροι , και χειροκίνητα δεν ειναι λάθος απλα καλύτερα να δούμε αν ειναι οκ με dhcp Καλημέρα και ευχαριστώ γενικά όλους για το ενδιαφέρον. Λοιπόν όπως είπα πριν ότιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία του υπολογιστή μου είναι κλειστό (firewall, antivirus, κλπ) Reset είχα κάνει με καθοδήγηση της υπαλλήλου του ote το οποίο δεν είχε αποτέλεσμα. Σε απαντηση προηγούμενου post που με ρωτούσε αν τελικά έχω internet η απάντηση είναι ότι έχω 2 υπολογιστές ένα laptop και ένα PC συνδεδεμένα στο ίδιο router μέσω switch. Το laptop έχει internet το pc δεν έχει. Τώρα δοκίμασα αυτό που είπες για το dhcp (τα windows μου είναι xp) και κάνοντας ipconfig/all μου βγάζει τα εξής: Όνομα κεντρικού υπολογιστή: admin Επίθημα κυριου DNS: Τύπος κόμβου: Αγνωστος Ενεργοποίηση δρομολόγησης IP: Οχι Ενεργοποίηση μεσολάβησης WINS: Oxi Προσαρμογέας Ethernet HOL z Επίθημα DNS συγκεκρ. σύνδεσης: Περιγραφή: NVIDIA nFOrce Networking Controller Φυσική διεύθυνση: 00-11-09-CA-F2-14 Ενεργοποίηση DHCP: Yes Αυτόματη ρύθμιση ενεργή: Ναι Διεύθυνση IP: 0.0.0.0 Μάσκα υποδικτύου: 0.0.0.0 Προεπιλεγμένη πύλη Διακομισές DHCP: 255.255.255.255
Chrisxxx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δοκιμασε και ενα πινγκ συνδέοντας απευθείας το pc με το router χωρις την παρεμβολή του switch συνδεοντας τα με το καλώδιο του ethernet του laptop, αν και παλι δεν βλέπει το router το προβλημα ειναι στο pc σου. Εγώ θα σου προτεινα να ξηλώσεις τελειως αντιβαιρους και firewall (οχι απλο disable) για να σιγουρευτείς ότι δεν κόβουν αυτα την πρόσβαση ή να δοκιμαζες με λαιβ cd.
netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δοκιμασε και ενα πινγκ συνδέοντας απευθείας το pc με το router χωρις την παρεμβολή του switch συνδεοντας τα με το καλώδιο του ethernet του laptop, αν και παλι δεν βλέπει το router το προβλημα ειναι στο pc σου. Οπως είπα και στην αρχή όλα αυτά τα έχω ήδη κάνει. Εγώ θα σου προτεινα να ξηλώσεις τελειως αντιβαιρους και firewall (οχι απλο disable) για να σιγουρευτείς ότι δεν κόβουν αυτα την πρόσβαση ή να δοκιμαζες με λαιβ cd. Θα προτιμούσα πριν αρχίσω το ξήλωμα, να δοκιμάσω και αυτό με το live cd συγκεκριμένα τώρα έψαχνα από που να το κατεβάσω....κάτι βρήκα... θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω σε λίγο.
SPANK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Απο οτι φαίνεται και με dhcp δεν παίρνει καν ip τίποτα.... Δοκίμασε οπως ειπε και ο Chrisxxx απευθεία με το router χωρίς το switch (αν και δεν νομίζω να δημιουργεί αυτο το πρόβλημα) , επίσης για κανε και μια αναβάθμισει η ξανα πέρνα τους drivers της κάρτας δικτύου γιατι πολύ πιθανόν να ειναι εκει το πρόβλημα μια και το router δεν φαίνεται να εχει πρόβλημα αφου δίνει κανονικά ip και internet στο laptop. Αν πάλι δεν δουλέψει τίποτα απο ολα αυτα θα πρότεινα να δοκίμαζες να βάλεις μια αλλη κάρτα δικτύου και οχι την ενσωματομένη να δούμε αν θα παίξει αυτην την φορά. Δοκίμασε και με ενα live cd οπως ειπαν παραπάνω
netgirl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Το πρόβλημα λύθηκε!!!! Άνοιξα το κουτί του Η/Υ και λίγο "ζούλιξα" πάνω στην πλακέτα αυτό το κουτάκι που έχει την υποδοχή για το καλώδιο ethernet. Παραδόξος μόλις άνοιξα τον υπολογιστή το internet δούλεψε. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, μπορεί να μηυ χρησίμεψαν όσα κάναμε, αλλά ήταν ένα ενδιαφέρον μάθημα μπορεί να μου χρησιμέψουν μελλοντικά!!!! Καλό απόγευμα!
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 ενημερωτικα επειδη με τρωει η περιεργεια?ενσωματωμενη καρτα δικτυου εχεις η σε pci???γιατι αν ηταν Pci και δεν παταγε καλα οκ.αν ομως ειναι ενσωματωμενη τοτε wtf???
netgirl Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ενημερωτικα επειδη με τρωει η περιεργεια?ενσωματωμενη καρτα δικτυου εχεις η σε pci???γιατι αν ηταν Pci και δεν παταγε καλα οκ.αν ομως ειναι ενσωματωμενη τοτε wtf??? Πολύ ευχαρίστως να σου λύσω την απορία αν μου την διατυπώσεις λίγο πιο κατανοητά. Όπως είπα και ποιο πάνω δυστυχώς δεν είμαι και πολύ σχετική αν και με ενδιαφέρει πολύ και θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται. Τι είναι το pci? H κάρτα γραφικών τι σχέση έχει με την επικοινωνία του Η/Υ και του router? Προσωπικά όταν άνοιξα το κουτί περίμενα να δω μια ξεχωριστή κάρτα (ας την πω δικτύου) στην οποία να προσαρμόζεται το καλώδιο Ethernet. Αντ'αυτού όμως προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι εκεί που μπαίνει το καλώδιο Ethernet είναι ένα μικρό μεταλλικό κουτάκι το οποίο πατάει επάνω στην μητρική πλακέτα. Δυστυχώς αυτό που μου ρωτάς, δεν γνωρίζω να σου το απαντήσω....τουλάχιστον με τον τρόπο που το ρωτάς!
SPANK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου η οποία βρίσκεται επάνω στην motherboard ειναι σε αυτην την φωτογραφία το μεταλικό κουτάκι που προφανώς αναφέρεις και εσυ που κούνησες. Στις pci θύρες (οι 2 άσπρες ειναι ) που όπως βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω μπορούν να τοποθετηθούν διάφορες συσκευές μεταξύ αυτων και οι κάρτες δικτύου που βλέπεις στην δίπλα φωτογραφία . Απο εκει και πέρα η κάρτα γραφικών (photo 1) ειναι υπεύθύνη για να δώσει το σήμα στην οθόνη για αυτο που βλέπουμε δηλαδή την εικόνα , δεν εχει καμία σχέση με το router. Η κάρτα γραφικών συνδέεται σε αλλη θύρα την agp (η μάυρη δίπλα στις pci στην επάνω φωτογραφία) που ειναι μικρότερη απο την pci Το router συνδέεται με την κάρτα δικτύου pci η την ενσωματομένη που βρήκες στην motherboard σου και ειναι υπεύθύνη για το δίκτυο μας, ειτε πρόκειται για router που θα συνδέσουμε μέσω του καλωδίο ethernet (photo 3 ) ειτε πρόκειται να συνδέσουμε αλλον υπολογιστή για να έχουμε δίκτυο μεταξύ τους. Πληροφοριακά στις καινύργιες motherboard εδω και μερικά χρόνια εχουν καταργηθεί οι agp και έχουν αντικατασταθεί απο τις pci express οπως θα δείς στην παρακάτω φωτογραφία και φυσικά εκει παλι τοποθετούμε την κάρτα γραφικών απλα πλέον η pci express x16 ειναι καλύτερης τεχνολογίας της agp Τα εξήγησα οσο πιο απλα μπορούσα ελπίζω να μην σου έκανα το κεφάλι καζάνι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα