Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!

Έχω ένα acer aspire 5920G αγορασμένο από το 2008. Μέχρι τώρα δε μου είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Πριν ένα μήνα λοιπόν περίπου χάλασε το BD-rom του, κάθε φορά που ανοίγω το laptop κάνει θόρυβο σαν να προσπαθεί να ανοίξει, αλλά δεν ανοίγει ποτέ.Αναγκάζομαι να το ανοίξω με συνδετηράκι αλλά δεν διαβάζει κανένα Cd. Προχθές τρεμόπαιζαν τα video στο youtube.

Και εχθές ξαφνικά καθώς έβλεπα ταινία παγώνει η οθόνη, κολλάει το λαπτοπ και ούτε το ctrl+alt+del δούλεψε.Το κλείνω λοιπόν πατώντας παρατεταμένα το κουμπάκι on/off και αυτό ανοίγοντας έβγαλε μαύρη οθόνη και έβγαλε το εξής μνμ Operating System not Found.

Προσπαθούσαμε λοιπόν με το αγόρι μου να το ανοίγουμε κ να το κλείνουμε συνεχώς και μπαίνοντας μέσα στο setup πατώντας το F2 μπας και διαβάσει τον σκληρό για λίγο ώστε να πάρουμε κάποια δεδομένα γρήγορα γρήγορα. Στις 20 προσπάθειες περίπου τελικά τον διάβασε 1 φορά και προσπαθήσαμε να τραβήξουμε κάποια στοιχεία αλλά μετά κόλλησε το σύμπαν κατά τη διαδικασία μεταφοράς.Αναγκαστικά το ξανακλείσαμε και μετα τπτ...Ο σκληρός μου είναι Western Digital Scorpio WD3200BEVT (320 GB). Προσπαθήσαμε να τον συνδέσουμε και εξωτερικά, το βλέπει σαν συσκευή usb, όμως δεν υπάρχει πουθενά στο my computer. Μιλώντας με κάποιον τεχνικό μου είπε οτι παίζει να έχει πρόβλημα η μητρική όμως εντελώς τυχαία είχαμε κι άλλον έναν δίσκο που ήταν του αγοριού μου σε Toshiba laptop και τον διαβάζει κανονικότατα και μάλιστα με αυτόν δουλεύω τώρα, απλά δεν διαβάζει κάμερα κλπ, έχω πρόβλημα με φωτεινότητα και συνδεσιμότητα της οθόνης.

Είπα σήμερα να τον ξανασυνδέσω και μου έβγαλε πάλι σε μαύρη οθόνη τα εξής:

cpu=1 processor detected, cores per processor=2

intel® core2 duo cpu 3900 @2,5ghz

4095 system ram passed

6144 kb l2 cache

system bios shadowed

video bios shadowed

atapi cd rom: optiac bd rom bc-5500a

fixed disc 0:

mouse initialised

ERROR

0200: failure fixed disc 0

κι οταν κανω resume μου λέει ξανά :

Operating System not Found

Κάποια συμβουλή για το τι πρέπει να κάνω πριν προχωρήσω σε αγορά νέου σκληρού κι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τραβήξω τα δεδομένα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...