Προς το περιεχόμενο

Καφετιέρα Delonghi Nespresso EN90 49,90€

trofos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν μεγάλη φαν της συγκεκριμένης μάρκας, θα πω και γω τη γνώμη μου.

Οι καφέδες nespresso καλώς ή κακώς είναι κομματάκι ακριβοί, δλδ κοστίζουν 4,10-4,50 ευρώ το πακέτο των 10 τεμαχίων (περίπου 0,45 ευρώ το φλυτζάνι). Δεν το λες και φτηνό καφέ. Αυτό που προσφέρουν όμως οι κάψουλες της nespresso είναι η ευκολία, τόσο στη χρήση όσο και στο μετά, δλδ καθάρισμα μηχανής. Το καλό με τη nespresso είναι ότι διαθέτει σε μόνιμη βάση 16 ποικιλίες καφέδων ανάλογα με το γούστο του καθενός. Άσε που κατά διαστήματα βγάζει και ορισμένες έξτρα γεύσεις, όπως για παράδειγμα τώρα που έχει βγάλει κάτι τέλειες. Όταν αγοράζεις μια μηχανή που παίρνει κάψουλες, στο πακέτο υπάρχουν όλες οι ποικιλίες για να τις δοκιμάσεις και από εκεί επιλέγεις ποια ποικιλία σου κάνει περισσότερο. Βέβαια αυτό δεν είναι εφικτό να καταλάβεις με μία φορά που θα δοκιμάσεις την κάθε ποικιλία. Αλλά στα καταστήματα nespresso μπορείς να τα επισκεφτείς και να δοκιμάσεις τα πάντα. Αυτό βέβαια για όσους μένουν Αθήνα και μπορούν να εξυπηρετηθούν στα καταστήματα αυτά. Για τους υπόλοιπους εκτός Αθηνών, μάλλον θα πρέπει να αρκεστούν στα δείγματα του πακέτου. Για μένα από τους καλύτερους καφέδες που κυκλοφορούν ειδικά αυτούς που φτιάχνουν οι πολυκαφετιέρες που έχουν βγει τώρα τελευταία στην αγορά(υπάρχει βέβαια ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας που δεν το πλησιάζει κανένας - του έχω ζητήσει να μου πουλήσει τον καφέ που σερβίρει και δεν μου δίνει).

Anyway, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις στην αγορά της μηχανής είναι βασικά να είναι αυτόματη (για μένα τουλάχιστον) και η συγκεκριμένη στην προσφορά δεν είναι αυτόματη. Όταν είναι αυτόματη πατάς ένα κουμπί και σου ρίχνει espresso ή lungo (μονό ή διπλό δλδ). Και δε χρειάζεται να το επιβλέπεις όση ώρα τρέχει το νερό και να σταματήσεις τη μηχανή μόνος σου.

Ο καφές που φτιάχνουν είναι ίδιος. Η ποικιλία αλλάζει. Επίσης αν δεν είναι αυτόματη η μηχανή μπορεί να σου πέσει παραπάνω νερό στον καφέ και να "χαλάσει" λίγο (όχι τραγικά) τη γεύση του.

Εχεις ασχοληθει με refills;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδια ακομα δεν εχω καταλαβει τη διαφορα αυτοματης και μη αυτοματης μηχανης. Γτ κατα τη γνωμη μου αυτη ειναι η μονη σημαντικη διαφορα αυτης με της αλλες nespresso που κανουν 100Ε+ (δε λεω για αυτες με το μηχανημα που κανει αφρογαλα). Δλδ σε μια μη αυτοματη, αν την ξεχασεις, θα αδειασει και το 1 λιτρο νερο που εχει στο δοχειο σε μια δοση καφε? Στην περιγραφη λεει οτι την προγραμματιζεις για espresso ή lungo. Tο νερο το βαζεις εσυ ζεστο ή το ζεσταινει μονη της? Την εχει κανεις την συγκρεκριμενη να μας πει πως δουλευει ακριβως?

Επισης απο συντηρηση τι θελει, αφαλατωση κτλ?

Στην αυτόματη μηχανή πατάς ένα κουμπί και σου βγάζει καφέ στην κούπα. Στη μη αυτόματη σταματάς εσύ τη μηχανή να ρίχνει καφέ. Αυτή είναι η διαφορά

Το ξανάγραψα αλλά βλέπω το ρωτατε 2-3 φορες >

Από default ειναι μη αυτόματη. Λεει όμως στην περιγραφή της αντιπροσωπείας οτι μπορεις να την προγραμματίσεις στην ποσότητα που επιθυμεις για 2 είδη, οποτε καθίσταται αυτόματη. Θα την πάρω για φίλο και θα σας πω σίγουρα.

Με τίποτα δεν αξίζει να πληρώσεις την αυτόματη. Υπάρχουν και ογκομετρικά ποτηράκια με τα ml από δίπλα. Σιγά που δε μπορείς να περιμένεις 20 δευτερόλεπτα για να πατήσεις ένα κουμπί.

Με τίποτα δεν αξίζει να πληρώσεις την αυτόματη. Υπάρχουν και ογκομετρικά ποτηράκια με τα ml από δίπλα. Σιγά που δε μπορείς να περιμένεις 20 δευτερόλεπτα για να πατήσεις ένα κουμπί.

Δεν εχεις κ άδικο, μιας κ δεν αργει να βγει ο καφες, είναι όμως προσωπικό γούστο.

Στην ΕΝ-95 που ειναι αυτοματη, μπορεις να προγραμματίσεις την επιθυμητη ποσότητα κ ανα πασα στιγμη παρεμβαινεις χειροκινητα αν θες.

Εκανα μια πρωτη δοκιμη στην ΕΝ-90 και δεν φαινεται να προγραμματιζεται (δεν αναγραφεται πουθενα στις οδηγίες σε αντιθεση με την ΕΝ-95), μαλλον λαθος το αναγραφει το site της ελληνικης αντιπροσωπείας...

Οποιος θελει αυτοματη, ας περιμενει αλλες προσφορες προς τα Χριστούγεννα.

ρε παιδιά, στο site του κοτσώβολου λέει 49,90 € τιμή Internet.

αν την παραγγείλω μέσω internet, Θα μου στείλουν το κουπόνι των 30 €;

και να μην στο στειλουν το nespresso club σε καλυπτει!

(επιβεβαιωμενο τηλεφωνικα σημερα στα τηλ που προανεφερα)

Λοιπον πηγα και την αγορασα το απογευμα. Στο ραφι την ειχαν 99ευρω.

Τους λεω θελω την μηχανη που εχετε στην προσφορα στα 49,90€. Μου λεει δεν την εχω να σας την δειξω!!! Αλλα την εχουμε σε στοκ στην αποθηκη. Της λεω οκ την θελω δεν χρειαζεται να την δω απο κοντα (την εχω δει ηδη στο ιντερνετ).

Μου την φερνουν, λεω θελω το κουπονι των 30€. Μου λεει δεν δικαιουστε κουπονι διοτι ειναι ηδη στην προσφορα. Της ζητω ευγενικα το κουπονι! Παει στον διευθυντη κατ/τος και της απαντα οτι λογω προσφορας στα 49,90€ δεν δικαιουμαι κουπονι.

Της απαντω ξανα οτι γνωστος μου πηρε την μηχανη απο αλλο καταστημα "Κωτσοβολος" και του εδωσαν. Τοτε πηγε και μου το εφερε. Μαλιστα μου ανεφερε οτι η ιδια της δεν ειχε κανενα προβλημα να μου το δωσει απλα οτι της απαντησε ο διευθυντης.

Εν τελει την πηρα και εφυγα. Συμπληρωσα το κουπονι, ξεκολησα το barcode επανω απο την κουτα και μαζι με φωτοτυπια της αποδειξης τα στελνω αυριο με ΕΛΤΑ στην Αθηνα (νεσπρεσσο κλαμπ).

Μεσα στο κουτι εχει 16 καψουλες - 1 απο καθε ποικιλια.

Ενημερωτικα οι δικες μου κατασκευαστηκαν 15/09/2010 και εληξαν ναι κααααλααα θα διαβασετε: 31/07/2011!!!

Οι ανθρωποι στο μαγαζι δεν μου φταινε σε κατι γι'αυτο. Απλα αυριο θα τους παρω τηλ. στην Αθηνα και θα τους πω να μου στειλουν (εαν βεβαια ειναι εφικτο) καψουλες εντος ημερομηνιας για χρηση.

Παρ'ολα αυτα καιγομαι αυριο το πρωι πριν παω στη δουλεια να βαλω μια καψουλα και να πιω τον 1ο μου καφε...

Σαφως και θα παραγγειλω και το cofeeduck γιατι δεν παιζει να αγοραζω παντα καψουλες.. Εαν ειχε εστω δωρεαν κουριερ κατι γινεται. Αλλα δεν μπορω να δινω και +4ευρω (για παραγγελιες κατω των 60€) ταχυδρομικα.

Σορρυ για το μακροσκελες κειμενο.. αλλα ειπα να ενημερωσω.

Ποιοτικες καψουλες refil και αξιοπιστος πωλητης Link.Tις προτεινω γιατι νομίζω οτι ειναι καλυτερο να πετας τις χρησιμοποιημενες αντι να τις ξαναχρησιμοποιεις αφου μην ξεχναμε οτι ειναι απο πλαστικο ....ενω τις nespresso ειναι απο αλουμινιο.

Eπισης εχω δοκιμασει και αυτες τις ταμπλετες Link οι οποιες ειναι ποιοτικα ελαφρως υποδυέστερες.....

Παντως με την krups 2125 πινω καφεδακι lavazza με 0,20€ και μαλιστα ιδιαιτερα ποιοτικο......

Παιδια παπαλα! Οποίος έχει τη μηχανη σος! Δεν δουλεύει :( την έβγαλα απο τη κουτα έβαλα νερο και απο κάτω ένα μπρικι για να τρέξει λίγο νερο όπως γράφουν οι οδηγίες. Δεν κατεβάζει νερο με τίποτα.

Έβαλα κ με μια καψουλα αλλα τα ίδια.

Παταω το power και περιμένω να σταματήσει να αναβοσβηνει το λαμπακι του καφε και έπειτα το Παταω αλλα νερο δεν έρχεται.

Τώρα ποιος με καλύπτει;

Ο κωτσοβολος θα μου δώσει αύριο καινούρια ή να πάρω στο σέρβις της nespressso στην Αθήνα;

Κάτι πρέπει να κανείς την πρώτη φορά επειδή η τρόμπα είναι άδεια. Νομίζω ξεκινάς την παρασκευή καφε χωρίς καψουλα και ανεβάζεις τον μοχλό πάνω , κάτι τέτοιο. Το γράφει στις οδηγίες

"πριν τη 1η χρήση":

Αφαίρεστε το πλέγμα (εννοεί τη σχαριτσα;),

Γεμιστε όλη τη δεξαμενή με νερο (το έκανα),

Τοποθετηστε ένα δοχείο (έβαλα 1 μπρικι),

Συνδεστε στη πρίζα κ πατήστε το on (το έκανα),

Αναβοσβηνει μέχρι να ζεσταθει, μόλις μείνει σταθερά αναμενο παταω και το αφήνω για 1 λεπτό όπως γράφει και μετα ξανα παταω για να κλείσει αλλα νερο δεν πέφτει!

Παιδιά γεια χαρά, συγνώμη για το off-topic αλλά ισως φανεί χρήσιμο και σε άλλους άσχετους με το αντικείμενο οπως εμένα..

Αυτές τις μέρες μου κάνανε δώρο μια μεταχειρισμένη καφετιέρα για εσπρεσο της Delonghi

Delonghi-EC155.jpg

Οι ερωτήσεις μου :

1ον : Πόσα κουταλάκια καφέ πρέπει να βάζω για μια κούπα του τσαγιού ώστε ο καφές να βγει «ουδέτερος» ούτε τούμπανο για ξενύχτες αλλά ούτε και νερόπλυμα .

2ον : Τι καφέ προτείνετε να αγοράζω, μάρκα και σε τι μορφή ή χύμα ? Δεν εχω μύλο και ουτε εχω διάθεση να ασχοληθώ ώστε να γίνω ο αρχιμάστορας του εσπρέσο !!

3ον : Τι αλλάζει στην διαδικασία ώστε να φτιάξω φρέντο ? λιγότερο νερό στην κούπα ή λεω αρλούμπες ?

Εύχομαι να μπει κάποιος στον κόπο και να απαντήσει λίγο αναλυτικά ώστε οι οποιοι άσχετοι με το θέμα οπως κ εγω να καταλάβουν πως μπορούν να φτιάξουν ενα καφεδάκι ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...