MoviemakerGr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Κάθε άποψη δεκτή πόσο μάλλον γεύση (περί ορέξεως) σε έναν κόσμο που το κέρδος και η ανταγωνιστικότητα στις πολυεθνικές τις έχει κάνει ακόμα και τον ΚΟKΚΟ καφέ να τον προσφέρουν τεχνητά αρωματισμένο εγώ σαν καταναλωτής θα έχω πολλές επιφυλάξεις.. για το πως παράγεται το καϊμάκι και το άρωμα.. αν είναι εκχύλισμα η όχι .. Από εκεί και πέρα για να έχουμε κ ένα μέτρο,Στον Σκλαβενίτη 10 ευρώ το ΚΙΛΟ ο Esspreso σε κόκκους η τριμμένος παρουσία σου.. αν βάλουμε 20Gr τον καφέ υπολογίστε την μερίδα. Φυσικά δεν είναι η καλύτερη ποικιλία που μπορεί να φτάσει μέχρι και 25 ευρώ το ΚΙΛΟ. νομίζω ότι για 8-10 καφέδες πληρώνεις γύρω στα 7 Ευρώ σε όλες αυτές τις καφετιέρες - μερίδες δηλαδή 7 ευρώ τα 200 γραμμάρια ? Από εκεί και πέρα τα Bars είναι τι χρειάζεται η κάθε μηχανή για να πάρει το Max από τον κόκκο δεν σημαίνει ότι αν είχαμε μια μηχανή με 40 Bars θα πίναμε καλύτερο καφέ ίσως να πίναμε αρωματισμένο νερό.. Αλλά όπως είπα κάθε άποψη δεκτή, απλά νομίζω ότι είναι καλό να καταγράφονται όλες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ipal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 @nek4d ουτε εγω ξερω! Δικιο εχεις. Πιο παλια που τα ειχα δει τα διναν γεμισμενα, φαινεται ή δε φτουρησε Ή βαρεθηκαν να γεμιζουν και τα δινουν τωρα χωρια. Η saeco ειναι πλεον κλασσικη μαρκα μηχανων. Για κατι πιο "digital" αυτη την εχουν προσφορα σχεδον μισοτιμη: http://www.amazon.co.uk/DeLonghi-Magnifica-ESAM04-320-S-Coffee-Machine/dp/B0047NOTWQ?SubscriptionId=AKIAJ7T5BOVUVRD2EFYQ&tag=camelcamelcam-21&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B0047NOTWQ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Esspreso είναι μόνο ο κοκος καφέ που τρίβεται εκείνη την ώρα και περνάει με μεγάλη πίεση το νερό από μέσα του.. Όλα τα άλλα είναι στιγμιαία ροφήματα.. κάτι σαν σούπες Knorr η Nescafe Μην κοιτάζεται την αρχική τιμή αλλά κ την τιμή λειτουργίας πόσο σας κοστίζει ο κάθε καφές..? Όποιος είναι λάτρης αυτού του καφέ θα κοιτάξει εδώ > http://www.saeco.com/files/allegati/export-catalogue.pdf Είναι οι μηχανές μια με μύλο και μια απλή που δουλεύουν κοντά μου 15 χρόνια ακατάπαυστα και χωρίς servis.Μονο καθάρισμα και αφαλάτωση.. Κι εγω έχω την saeco syntia. Μου στοίχισε ακριβά βέβαια αλλά χαλάλι της. http://www.skroutz.gr/s/289222/Philips-Saeco-HD8833-Syntia.html κανόνας στον espresso = μηχανή με boiler και όχι με thermoblock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Odea Gyro έχω εγώ αλλά και μια απλή χωρίς μύλο που από εκεί τις γνώρισα ακόμα παίζει.. Η esspresiera μου και το Pc μου είναι η προίκα μου,με ακολουθούν παντού φυσικά όμως μερικοί δεν έχουν να διαθέσουν τόσα χρήματα,και δεν είναι και αναγκαίο κ τα απλά μοντέλα όπως είπα είναι super k κυρίως επιλέγεις τι πίνεις.. Αν τώρα κάποιος θέλει κάψουλα καλό είναι να επιλέξει μια καφετιέρα που να τα έχει κ τα δυο αν είναι δυνατόν να μην έχει εξαρτημένη σχέση με την όποια πολυεθνική.. εκτός και αν του κάνουν την καφετιέρα δώρο και αγοράζει μόνο την κάψουλα όπως κάνουν μερικές εταιρίες στο εξωτερικό η προσφορά σε εταιρίες στο εσωτερικό Τότε το συζητάω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hikesl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Για τα duck δε διαβαζω και τα καλυτερα: http://www.singleservecoffeeforums.com/coffeeduck-espresso-any-one-try-it-yet-t7812.html .Εγω ειχα παρει μιας χρησης καποια απο .de. Επισης δοκιμασα και το αλουμινοχαρτο αλλα μπαχαλο... Υπάρχουν 2 μοντέλα coffeeduck. Για μηχανές πριν και μετά τον Οκτώβριο του 2010. Ο Ο τύπος πήρε το καφέ coffeeduck που είναι για τις πριν το 10/2010 μηχανές ( λέει ότι η δική του είναι καινούρια) ενώ στην παλιά μηχανή του φίλου του δούλεψε μια χαρά. Η Νεστλε για να σαμποτάρει τέτοιες προσπάθειες άλλαξε λίγο το εσωτερικό των μηχανών της τότε. Νομίζω από το 2012 που λήγει η πατέντα της θα βγουν στην αγορά και πιο φτηνές λύσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 πως καταλαβαινω αν η μηχανη μου ειναι πριν η μετα τον οκτωβριο 2010? ΕΧΩ ΤΗΝ KRUPS XN2120. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Εγω πηρα την ΕΝ95 και περιμενω το Aerochino και καφεδες. Με την ευκαιρια ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στα παιδια που ασχολουνται με αυτο το thread. Εγω πια ψωνιζω σχεδον αποκλειστικα με βαση τις προσφορες που γραφονται εδω. Πηρε κανενας coffeduck για καινουργια Nespresso; Δεν διαβαζω και τα καλυτερα. Παντως με το επαναγεμισμενο pod και αλουμινοχαρτο δεν πηρα καλο αποτελεσμα, καθως εχει αλλαξει το εσωτερικο των μηχανων ετσι ωστε να σαμποτερεται ο καφες. Σε παλια μηχανη με επαναγεμισμα εκανα καλο καφε... Αν τα παραπανω ειναι off topic ας μεταφερθουν, σε αλλο τομεα, γιατι εχει ψωμι η κουβεντα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hikesl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 πως καταλαβαινω αν η μηχανη μου ειναι πριν η μετα τον οκτωβριο 2010? ΕΧΩ ΤΗΝ KRUPS XN2120. Στα λινκ που έδωσε ο nek4d http://www.ebay.com/itm/NesBL-3-Nespresso-Reusable-Refillable-Coffee-Capsule-Black-/390357480364?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item5ae31e73ac Αν έχει τις ραβδώσεις τότε είναι το νεότερο μοντέλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ipal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Αν ληγει η πατεντα του χρονου θα αλλαξουν και το συστημα. Απο τις καψουλες βγαζουν λεφτα, απ τις μηχανες χασουρα εχουν. Αν οι ραβδωσεις δεν ειναι ηδη αλλαγη και ειμαστε μεταβατικα μεχρι να βγουν νεες μαμα καψουλες. Θα δωσουν και κανα rebate για καινουργια μηχανη και αντε γεια ταυτοχρονα και refill και nespresso στην ιδια μηχανη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hikesl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Τις κάψουλες δεν μπορούν να τις αλλάξουν γιατί πρέπει να έχουν συμβατότητα προς τα πίσω. Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι την ψάχνουν με coffeduck ,refills κτλ κτλ , οπότε το κέρδος τους είναι εγγυημένο. Για μένα πάντως το ότι μπορούσα να βάζω τον δικό μου καφέ ήταν και λόγος για να την προτιμήσω από άλλες καψουλο-εσπρεσσιέρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Τελικα εαν παω στο Κωτσοβολο και αγορασω την en90.gy http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10074101 θα την πληρωσω 49,90€; Το κουπονι -30€ που το εξαργυρωνω; Περνω την nespresso hellas τηλ. δινω την παραγγελια και τους λεω οτι εχω και κουπονι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Τελικα εαν παω στο Κωτσοβολο και αγορασω την en90.gy http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10074101 θα την πληρωσω 49,90€; Το κουπονι -30€ που το εξαργυρωνω; Περνω την nespresso hellas τηλ. δινω την παραγγελια και τους λεω οτι εχω και κουπονι; Την παιρνεις κανονικα 49,90€ και σου δινουν κουπονι 30€, που (εχει οδηγιες πανω) το στελνεις μαζι με το barcode της μηχανης και φωτοτυπια της αποδειξης στην Nespresso και περιμενεις να σε παρουν τηλεφωνο για να σου ζητησουν την παραγγελια σου απο την οποια θα το αφαιρεσουν. Δηλαδη μπορεις να παραγγειλεις οτι θελεις απο τα προιοντα που εχει στο Nespresso.gr και θα σου αφαιρεθουν 30€. Αυτα μου τα ειπαν στο τηλεφωνο και εγω περιμενω τηλεφωνο τους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Την παιρνεις κανονικα 49,90€ και σου δινουν κουπονι 30€, που (εχει οδηγιες πανω) το στελνεις μαζι με το barcode της μηχανης και φωτοτυπια της αποδειξης στην Nespresso και περιμενεις να σε παρουν τηλεφωνο για να σου ζητησουν την παραγγελια σου απο την οποια θα το αφαιρεσουν. Δηλαδη μπορεις να παραγγειλεις οτι θελεις απο τα προιοντα που εχει στο Nespresso.gr και θα σου αφαιρεθουν 30€. Αυτα μου τα ειπαν στο τηλεφωνο και εγω περιμενω τηλεφωνο τους... Σ´ ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Ίσως πάω σήμερα αύριο να την αγοράσω. Κάτι τελευταίο, το κουπονι, απόδειξη αγοράς και barcode τα στέλνεις ταχυδρομικώς ή τα εστειλες σε ψηφιακή μορφή με email? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Σ´ ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Ίσως πάω σήμερα αύριο να την αγοράσω. Κάτι τελευταίο, το κουπονι, απόδειξη αγοράς και barcode τα στέλνεις ταχυδρομικώς ή τα εστειλες σε ψηφιακή μορφή με email? Δυστυχως ταχυδρομικως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emitrosili Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Εχει δοκιμασει κανεις espresso απο καφετιερα nespresso? Πινεται ή ειναι κανα νεροπλυμα? Επισης ξερεις κανεις τις διαφορες αναμεσα στις διαφορες nespresso? Απ' οτι βλεπω τα bar ειναι τα ιδια σε ολες. Με εξαιρεση το οτι καποιες εχουν και συστημα για αφρο, να κλεινουν μονες τους μετα απο λιγο κτλ ο espresso που φτιαχνουν ειναι ο ιδιος? Σαν μεγάλη φαν της συγκεκριμένης μάρκας, θα πω και γω τη γνώμη μου. Οι καφέδες nespresso καλώς ή κακώς είναι κομματάκι ακριβοί, δλδ κοστίζουν 4,10-4,50 ευρώ το πακέτο των 10 τεμαχίων (περίπου 0,45 ευρώ το φλυτζάνι). Δεν το λες και φτηνό καφέ. Αυτό που προσφέρουν όμως οι κάψουλες της nespresso είναι η ευκολία, τόσο στη χρήση όσο και στο μετά, δλδ καθάρισμα μηχανής. Το καλό με τη nespresso είναι ότι διαθέτει σε μόνιμη βάση 16 ποικιλίες καφέδων ανάλογα με το γούστο του καθενός. Άσε που κατά διαστήματα βγάζει και ορισμένες έξτρα γεύσεις, όπως για παράδειγμα τώρα που έχει βγάλει κάτι τέλειες. Όταν αγοράζεις μια μηχανή που παίρνει κάψουλες, στο πακέτο υπάρχουν όλες οι ποικιλίες για να τις δοκιμάσεις και από εκεί επιλέγεις ποια ποικιλία σου κάνει περισσότερο. Βέβαια αυτό δεν είναι εφικτό να καταλάβεις με μία φορά που θα δοκιμάσεις την κάθε ποικιλία. Αλλά στα καταστήματα nespresso μπορείς να τα επισκεφτείς και να δοκιμάσεις τα πάντα. Αυτό βέβαια για όσους μένουν Αθήνα και μπορούν να εξυπηρετηθούν στα καταστήματα αυτά. Για τους υπόλοιπους εκτός Αθηνών, μάλλον θα πρέπει να αρκεστούν στα δείγματα του πακέτου. Για μένα από τους καλύτερους καφέδες που κυκλοφορούν ειδικά αυτούς που φτιάχνουν οι πολυκαφετιέρες που έχουν βγει τώρα τελευταία στην αγορά(υπάρχει βέβαια ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας που δεν το πλησιάζει κανένας - του έχω ζητήσει να μου πουλήσει τον καφέ που σερβίρει και δεν μου δίνει). Anyway, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις στην αγορά της μηχανής είναι βασικά να είναι αυτόματη (για μένα τουλάχιστον) και η συγκεκριμένη στην προσφορά δεν είναι αυτόματη. Όταν είναι αυτόματη πατάς ένα κουμπί και σου ρίχνει espresso ή lungo (μονό ή διπλό δλδ). Και δε χρειάζεται να το επιβλέπεις όση ώρα τρέχει το νερό και να σταματήσεις τη μηχανή μόνος σου. Ο καφές που φτιάχνουν είναι ίδιος. Η ποικιλία αλλάζει. Επίσης αν δεν είναι αυτόματη η μηχανή μπορεί να σου πέσει παραπάνω νερό στον καφέ και να "χαλάσει" λίγο (όχι τραγικά) τη γεύση του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα