Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχάς σε ευχάριστο για την συμμετοχη στη κουβέντα γιατί μονο έτσι θα μπορέσω να φτιάξω το σύστημα που θέλω.αυτό που βλέπεις ως waterblock δεν είναι παρα μια δοκιμη για το πως θα γίνει το λούκι για το ο rings.η πλακα αυτοί μου είναι άχρηστη πια γιατί εγώ θέλω να το φτιάξω όπως αυτό της φωτό.σίγουρα του εμποριου είναι πολύ πιο ωραία όμως πολλές φορες αυτό που φτιάχνεις εσύ έχει αλλη γλυκα.άλλωστε ως τώρα τα μονα χρήματα πω χρειάστηκε να δώσω ήταν 0.50 λεπτά για μια μούφα με την οποια φτιάχτηκε το πρώτο κομμάτι.

post-127917-0-19473500-1323969277_thumb.jpg

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

από κλιματιστικό μου κάνει(εσωτερική μονάδα)....ζαχαρωνα κ εγώ ένα κάποτε!!

πολύ ωραίο project...keep us tuned!!!

Δημοσ.

είναιη από ψυγεία σαν και αυτά που είναι στα περιπτερα για coca cola

Εγώ πολύ την γουστάρω την προσπάθεια - η ψυγειούμπα από τι είναι; Ψυγείο;

ο λόγος που προσπαθώ να το φτιάξω μονος δεν είναι μονο οικονομικό ,αν και πολλές φορες σου στοιχίζει πιο ακριβά από να το αγοράσεις όμως για μένα μετράει η προσπάθεια που κάννης

Δημοσ.

Προχώρα φίλε και γω μία από τα ίδια είμαι περίπου. Όλα τα ψυγεία από αυτοκίνητα και έχω και ένα από ψύκτη νερού όπως αυτό που δείχνεις αλλά τετράγωνο . Θα σου κάνει καλή δουλειά αν συνδυαστεί με καλή αντλία και αξιοπρεπές μπλοκ. Το ρελέ σου όμως πολύ αρκούδα ρε φίλε. Μπορείς να βρείς πολύ μικρό σε κατάστημα με ηλεκτρονικά και να κάνεις πλακετίτσα μικρή ώστε να μπορείς να την βάλεις κάπου εύκολα. Βέβαια , κρίνοντας από τα ψυγεία , θα χρειαστείς μάλλον ιδιοκατασκευή κουτί και από χώρο δεν θα έχεις μάλλον πρόβλημα , οπότε περί ορέξεως... Τέλος , μπράβο για την προσπάθεια και καλή τύχη σε ότι και αν δοκιμάσεις.

Δημοσ.

για το ρελέ φιλε μου έχεις δίκιο είναι σαν αρκούδα γιατί είναι μαζί με τη βάση του, είναι για ραγα σε πίνακα ηλεκτρολογικό όμως δεν με απασχολεί τόσο ο όγκος γιατί και αρκετό χορό έχω και μπορώ να το κρύψω κάπου αλλα και γιατί σκέφτομαι να φτιάξω και ένα κουτάκι για την αντλία με το ντεπόζιτο σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω τον κυκλοφορητή που έχω.επίσης περιμένω να πάρο και άλλο ένα ψυγείο ώστε να δω πως θα διαμορφώσω το πλαίσιο για τους ανεμιστήρες.εκεί που έχω ένα μικρό κώλυμα είναι στο waterblock στο πως θα το διαμορφώσω ώστε να έχω καλύτερη απόδοση.βεβαια αν δω πως δεν βγει κάτι καλο σε απόδοση αλλα και σε εμφάνιση θα πάρο κάποιο έτοιμο όμως πρώτα θα εξαντλήσω όλες της πιθανότητες να το φτιάξω μονος γιατί εκεί είναι και η γλυκα

post-127917-0-02243400-1324113468_thumb.jpg

post-127917-0-45005500-1324113657_thumb.jpg

post-127917-0-90960600-1324113682_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσωπικά έχω αυτό http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp?idx=180 και είμαι υπέρευχαριστημένος σχεδόν 4 χρόνια τώρα . Δεν σου το λέω για να πάρεις ένα ίδιο , αλλά για να δείς πόσο απλή είναι η κατασκευή του. Δεν έχει διαόλια-τριβόλια μέσα - τίποτα , δύο κομμάτια είναι , το κάτω χάλκινο με τετράγωνα καρφάκια στο σημείο της cpu για διάχυση θερμότητας και το πάνω καπάκι από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Εννοείται ότι και αυτό μπορείς να το κάνεις χάλκινο και να κολλήσεις-βιδώσεις ότι ρακοράκια θέλεις. Το κάτω κομμάτι στο τόρνο - μετράς διάμετρο που χρειάζεσαι αφού βρεις εννοείται και το κατάλληλο o-ring και τα pins τα κάνεις με σιδεροπρίονο ή dremel σιγά-σιγά. Θα έλεγα ότι έχει δουλειά αλλά δεν είναι δύσκολη σαν κατασκευή. Αναμένουμε!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπόν παιδιά μετά από αρκετές ημερες τελειωσε το ψυγείο.me το waterblock υπάρχει ένα μικρό κώλυμα γιατί τα λεφτά που μου ζητάνε τα θεωρώ παρα πολλά (100-150)και έτσι το θέμα έχει μεινει στασιμο .αν και με κάποιο μηχανουργείο στο πειραιά πω μίλησα μου ειπαν 25-30 euro όμως δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να παο.για ανεμιστηράκια σκέφτομαι 2 enermax 140,τι λέτε θα κάνουν δουλειά http://www.msystems.gr/index.php?category=1201&product=12212

ορίστε και μερικές φωτό από το ψυγείο

post-127917-0-64926600-1325782322_thumb.jpg

post-127917-0-61647000-1325782352_thumb.jpg

post-127917-0-15734800-1325782373_thumb.jpg

post-127917-0-93383900-1325782389_thumb.jpg

post-127917-0-28805700-1325782663_thumb.jpg

Δημοσ.

Very nice :)

Το ψυγείο μην το "κλείνεις" όσο μπορείς, με πλαίσια. Επίσης για τον block πρέπει να πλευρίσεις κάποιον με τόρνο και να το "παίξεις" σε στυλ "όταν έχεις χρόνο" γιατί αλλιώς παίζει να σε γδάρουν.

Τέλος το fan που δείχνεις είναι αρκετά χαλαρό για να περνάει τον αέρα. Κοίτα κάτι με μεγαλύτερο static pressure.

Καλή συνέχεια man.

Δημοσ.

σε τόρνο δεν γίνετε τίποτα γιατί το τόρνο μονο κύκλους κάνει,φρέζα θέλει η παντογράφο

το πλαίσιο θα ανοιχτή κι αλλο γιατί υπολόγιζα 120 fan όμως σκέφτηκα πως το 140 θα είναι καλύτερο οποτε αύριο θα τα κόψω κι αλλο

έχεις να μου προτείνεις κάποιο ανεμιστήρα και όσο πιο αθόρυβο γίνετε?

Δημοσ.

Πλεον υπαρχουν ετοιμες αξιοπρεπεστατες λυσεις.

Ωραιο το Custom, δηλαδη να διαλεξεις πραγματα και να τα βαλεις, αλλα περισσοτερο σαν χομπι.

Για κατασκευη μπλοκ δεν το κουβεντιαζω. Εχω ενα του Eleven. Ok, φθηνουλι, αλλα ενα Swiftech ή κατι ετοιμο ακριβο, ειναι αλλη κατασταση.

Το να σκαψεις ενα κομματι χαλκο δεν λεει τιποτα.

Δημοσ.

Πλεον υπαρχουν ετοιμες αξιοπρεπεστατες λυσεις.

Ωραιο το Custom, δηλαδη να διαλεξεις πραγματα και να τα βαλεις, αλλα περισσοτερο σαν χομπι.

Για κατασκευη μπλοκ δεν το κουβεντιαζω. Εχω ενα του Eleven. Ok, φθηνουλι, αλλα ενα Swiftech ή κατι ετοιμο ακριβο, ειναι αλλη κατασταση.

Το να σκαψεις ενα κομματι χαλκο δεν λεει τιποτα.

δεν νομίζω πως έχω γράψει σε κάποιο post πως αυτό που προσπαθώ να φτιάξω θα είναι καλύτερο από τα έτοιμα.εννοείτε πως υπάρχουν πολλές επιλογές αξιόπιστες φτηνές και ακριβές όμως το χόμπι μου είναι να προσπαθώ να φτιάξω και το απολαμβάνω.

και ήδη έχω πάρει και τα έτοιμα http://www.insomnia.gr/topic/431195-watercooling/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...