Προς το περιεχόμενο

Movie Server / Media streaming / DLNA απορρίες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

πριν πω το οτιδήποτε να διευκρινήσω ότι είναι το πρώτο μου post σε αυτά τα fora οπότε , για τυχόν λάθη στην διατύπωση και στον τρόπο παρουσίασης του προβλήματος παρακαλώ επιείκεια!

Θα ήθελα να μου προσφέρετε τα φώτα σας στον τομέα του media streaming από PC σε τηλεόραση.

Το pc μου είναι στο δωμάτιο μου και περιέχει 1 Terabyte λαχταριστών ταινιών σε 720p .mkv's τις οποίες θα ήθελα να μπορώ να μοιράζομαι και να προβάλω στην τηλεόραση του σαλονιού ως εξής...

Το pc θέλω να λειτουργεί ως media server.

Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος σύνδεσης (ασύρματη / ενσύρματη) με ενδιαφέρει όμως η ταινία που αναπαράγεται στην τηλεόραση του σαλονιού να μην αναπαράγεται (απαραίτητα) στην οθόνη μου. Και αναφέρω παράδειγμα...

Έστω ότι εγώ κάθομαι στο pc κάνοντας κάποια εργασία σε Word για το Πανεπιστήμιο και η κοπέλα μου στο σαλόνι θέλει να δει μια ταινία από τον σκληρό του υπολογιστή μου στην τηλεόραση. Θέλω κάτι σαν μενού στην οθόνη της τηλεόρασης το οποίο θα ανοίγει και θα προβάλει τα media του φακέλου που θα του έχω ορίσει εγώ. π.χ. πρόσβαση στο D:\Movies

Επιλέγει μια ταινία και αρχίζει η αναπαραγωγή της μόνο στην οθόνη του σαλονιού ενώ εγώ συνεχίζω ανενόχλητος την εργασία μου.

Η οθόνη του σαλονιού είναι μια Sony Bravia 32U3000. http://www.sony.co.uk/product/tv-80-32-lcd/kdl-32u3000

Από τα λιγοστά threads που έψαξα πριν κάνω ποστ , είδα ότι προτείνεται η σύνδεση με καλώδιο HDMI αλλά αυτό δεν με βολεύει γιατί θα πρέπει να βάζω εγώ την ταινία να παίζει από το pc κάθε φορά , κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα όσο είμαι σπίτι, αλλά όταν δεν είμαι δεν θέλω άλλα άτομα να "βάζουν χέρι" στον υπολογιστή μου.

Επίσης το έψαξα λίγο και με την δημιουργία οικιακού δικτύου DLNA αλλά απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες καθότι η τηλεόραση μάλλον είναι παλιά και δεν υποστηρίζει DLNA απ' ότι κατάλαβα από τα specs.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Βλέπω η τηλεόραση σου δυστυχώς δεν έχει θύρα USB ή Ethernet. Όμως υπάρχουν συσκευές που μπορούν να

κάνουν την δουλειά που θέλεις. Με μία γρήγορη ματιά, βρήκα αυτήν την συσκευή, η οποία έχει:

• Θύρα Ethernet (για να κάνει streaming από έναν σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή που εννοείται θα πρέπει
    να είναι ανοιχτός, και εννοείται θα πρέπει να ανήκει στο ίδιο τοπικό δίκτυο, όπως πχ. (192.168.1.ΧΧΧ) όπου
    ΧΧΧ οι αριθμοί από 1-255 οι οποίοι αντιστοιχούν ο καθένας σε διάφορες συσκευές όπως: PC, Router, Media
    Player στην περίπτωση σου. Πολλές δικτυακές συσκευές αυτού του τύπου λειτουργούν με το πρωτόκολλο
    Universal Plun and Play (UPnP) οπότε νομίζω θα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο router σου πρώτα
    και καλό θα ήταν να δώσεις static διευθύνσεις IP σε όλες σου τις δικτυακές συσκευές.

• Θύρα USB (για να διαβάζει τα αρχεία απ' ευθείας από συσκευή αποθήκευσης USB, όπως πχ εξωτερικό σκληρό
    δίσκο, η Memory Stick. Δηλαδή μπορείς να βγάλεις τον σκληρό δίσκο με το ένα Terabyte ταινίες απο το PC
    σου, να τον βάλεις σε μία κατάλληλη θήκη εξωτερικού σκληρού δίσκου USB (Sata ή IDE ανάλογα με τον
    σκληρό), και να το συνδέσεις στο media player για να βλέπεις το συμβατό περιεχόμενο. Μπορείς βέβαια και
    να αγοράσεις καινούργιο εξωτερικό σκληρό δίσκο USB, μικρών διαστάσεων, σαν εκείνους που λειτουργούν
    μόνο με ένα καλώδιο USB, και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία)

• Θύρα HDMI (για να δίνει στην τηλεόραση σου αναλλοίωτο, ψηφιακό σήμα πολυκάναλου ήχου και High
    Definition εικόνας, είτε μέσω θύρας Ethernet, είτε μέσω θύρας USB. Όλες οι άλλες συνδέσεις στην TV είναι
    αναλογικές, δηλαδή, προπολεμικές. :-) )

H συσκευή υποστηρίζει αρχεία video/audio/photo, με τα εξής formats/codecs:

AVI, MPG, MPEG1/2/4, MP4, DivX, XVid, MOV, MKV, WMV, JPEG, JPG, WMA, MP3, WAV, TS, DAT, VOB, ISO,

IFO, TP, M2TS, ASF, MJPEG, H.264, Real Video 8/9/10, DD, DTS, PCM, FLAC & More.

Μπορεί να το αγοράσεις και να στα παίζει όλα, μπορεί και όχι. Ψάξε και αλλού για τέτοιες συσκευές, όλο και κάτι θα

βρεις. Να δύο καλές μηχανές αναζήτησης για να βρίσκεις καλές τιμές, απλά πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις: Κάνε click εδώ

και εδώ. Μπορεί κάπου να κάνω λάθος, μπορεί να υπάρχουν και άλλες λύσεις, και καλύτερες, αλλά δεν τις ξέρω διότι

δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Εγώ απλά συνδέω έναν μικρό εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB στην LG TV μου, και βλέπω

αμέσως ταινίες οποιασδήποτε μορφής και με ελληνικούς υπότιτλους, φωτογραφίες, video clips, μουσική κτλ.

Δημοσ.

χαχα σ' ευχαριστώ πολύ να' σαι καλά αλλά δεν χρειάζεται διότι έχω ήδη

ότι θέλω, και δεν μου λείπει κάτι! :D Απλά πρόσεχε η συσκευή να έχει

καλή εγγύηση κατασκευαστή, και να ενημερωθείς σχετικά με την πολιτική

επιστροφών του καταστήματος γιατί υπάρχει περίπτωση να θελήσεις να την

επιστρέψεις αν δεν σου κάνει, έτσι ώστε να μπορέσεις να δοκιμάσεις κάποια

άλλη, γιατί αυτού του τύπου οι συσκευές καμιά φορά μπορεί να είναι λίγο

"ύπουλες" όσον αφορά την συμβατότητα με τα format και τα codecs των

αρχείων που θέλεις να παίζεις. Αν είναι καλής ποιότητας δεν θα έχεις

πρόβλημα πάντως!

Δημοσ.

Καλησπέρα

για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα έχω μερικές κοινές απορίες.

Ψάχνομαι και εγώ αυτό το διάστημα για κάποιο media player. Τι θέλω να κάνει...:

1) Να διαβάζει εξωτερικούς σκληρούς και φλασάκια από USB

2) Σύνδεση HDMI (1080p) με την TV

3) Να κάνει σύνδεση WiFi με Macintosh Lion και είτε να παίζει streaming video(+gr subs)/music/pictures είτε να μπορώ να τα "κατεβάσω" στο media player (απαιτεί σκληρό δίσκο λογικά) και να τα παίξει από εκεί.

4) Να μπορώ να κάνω internet surfing.

Κοιτούσα και εγώ το μηχανάκι που προτείνετε στον φίλο, αλλά δε ξέρω αν πραγματικά θα μου κάνει την δουλειά αυτή.

Έχετε κάτι άλλο στο νου σας?

Σημείωση, δε θα ήθελα να ξεφεύγει περισσότερο από τα 100(και κάτι) ευρώ. Το Apple TV αποκλείστηκε λόγο του ότι δε σηκώνει 1080p.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Την ίδια τηλεόραση έχω και εγώ. Με την διαφορά ότι έχω έναν ραδιοενισχητή PIONEER 5.1 με τα αντίστηχα ηχεία. Πήρα ένα media FANTEC FUL HD RECORDER+DVB T ο οποίος παίρνει επάνω σκληρό δίσκο 2 τέρα. Επίσεις με τις USB διαβάζει από εξωτερικούς σκληρούς. Το μηχάνιμα έχει επίσεις WIFI 300N και ETHERNET. Διαβάζει από το δίκτιο που έχω το MODEM ROUTER το οποίο έχει επάνω θύρα USB και του έχω βάλει έναν εξωτερικό σκληρό, με κλιστό τον υπολογιστή. Διαβάζει επίσεις τον NAS SERVER NETGEAR 4 TERA που έχω γεμάτο ταινίες MKV 1080p και MP3 καθός και ταινίες από την κάμερα. Με την HDMI τα βλέπω στην τηλεώραση μέσο του ραδιοενισχητή ή αν δεν είχα ραδιοενισχητή τα έπαιζε κανονικά η τηλεόραση. Αλλά ακούω και τραγούδια στο στέρεο. Το καλό είναι ότι έχει επιπλαίον. INTERNET RADIO μέσο wifi , και κάνω STRIMING. Εχει INTERNET για καιρό, ειδίσεις, και φισικά ψιφιακο δέκτη. Κάνει επίσεις και εγγραφές από την τηλεόραση και μάλιστα σε foul HD. Το μηχανημα κάνει τα πάντα. Το είχα πάρει 200,00 €. Τώρα δεν βλέπω να υπάρχει στην ΕΛλάδα, αλλά πρέπει να υπάρχουν παρόμεια. Όλλα αυτά ασύρματα.

Δημοσ.

τελικά αγόρασα το HiMedia 900B . Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι DLNA

τελικά αγόρασα το HiMedia 900B . Από την περιγραφή του λέει ότι επικοινωνεί με Android, iPhone και PC, δυστυχώς δεν αναφέρει πουθενά Mac OS X. Παρ όλα αυτά το έψαξα και είδα ότι μπορεί να επικοινωνήσει αν στηθεί στο Mac DLNA και από εκεί κάνω share τους φακέλους.

Επειδή το DLNA δε το έχω, μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο τι πρέπει να κάνω και ποιο DLNA πρέπει να διαλέξω?

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...