skyrider001 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 καλησπέρα σε όλους, Παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το CamStudio και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Θα ήθελα να κάνω capture σε αρχείο mp4 με h264 για video και audio aac. Όταν πηγαίνω στα video options του προγράμματος μου βγάζει: Microsoft Video 1 Κωδικοποιητής intel IYUV Helix I420 YUV Codec Κωδικοποιητής Cinepak ανά ακτινα Helix YV12 YUV Codec audio options>audio compression format: CCITT A-Law CCITT u-Law IMA ADPCM Microsoft ADPCM PCM Πως μπορώ να έχω επιλογές για aac στον ήχο και mp4 (h264) στο video; Έχω win7 ultimate greek x64. Έχω κατεβάσει το x264.exe από εδώκαι τα aac(enc/dec/tag).exe απ' το site του nero. Υπάρχει τροπος βάζοντας ίσως σε φάκελο του συστηματος, τα windows να δουν τους codecs;
Luciddream Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 δεν γίνεται αυτό που θέλεις, το x264 αλλα και το aac πρέπει να γίνει ΑΦΟΥ κάνεις capture το video. ο λόγος ειναι οτι για να κάνεις capture χρειάζεσαι έναν codec που το αρχείο που φτιάχνει όχι να πιάνει μικρό μέγεθος (όπως ο x264), αλλα που να χρησιμοποιεί λίγους πορους του συστήματος. γιαυτό σου έχει τους παραπάνω codecs το CamStudio. υπάρχουν και άλλοι που μπορείς να προσθέσεις μερικοί πιο καλοί απο αυτούς που έχει το camstudio. το ίδιο και με τον ήχο, πρώτα θα το κάνεις capture το video σε ένα μεγάλο αρχείο και μετά θα το φτιάξεις με x264 και nero encoder.
TheELF Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 1.Για να έχεις τους codecs σε σύστημα 64 πρέπει να κατεβάσεις και τους αντίστοιχους codec στην 64bit έκδοσή τους,αν βάλεις τα 32bit δεν θα τα δει(dεν ξέρω για το camstudio(αν παίρνει εξωτερικούς codec δηλαδή) αλλά στο hypercam που δουλεύω και είναι το ίδιο στιλ αυτό γίνεται) 2.Αυτό που λέει ο lucid.Εκτός και αν έχεις μηχάνημα με αρκετά καλό επεξεργαστή ώστε να τα μετατρέπει σε πραγματικό χρόνο με αποδεκτή ποιότητα,αυτό θα το δεις με πειραματισμούς.
parsifal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 To CamStudio χρησιμοποιεί το VfW interface των Windows, γι' αυτό μπορεί να «δει» και να χρησιμοποιήσει μόνο codecs τύπου VfW, όχι DirectShow. Επίσης, για τον ήχο μόνο codecs τύπου ACM, όχι DirectShow. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σωστοί VfW encoders για H.264 video ούτε ACM encoders για AAC ήχο. Επίσης, το CamStudio ως 32μπιτη εφαρμογή μπορεί να προσπελάσει μόνο 32μπιτους codecs, όχι 64μπιτούς, άσχετα από τι bitness του υποκείμενου Λ/Σ. Οπότε σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω με την παραίνεση του φίλου TheELF. Τέλος, ενώ θα μπορούσες θεωρητικά να χρησιμοποιήσεις τον H.264 VfW encoder του ffdshow-tryouts, το αποτέλεσμα ενδέχεται να έχει πρόβλημα σε αναπαραγωγή και επεξεργασία καθώς με VfW είσαι υποχρεωμένος να σώσεις σε AVI. Και ως γνωστόν, H.264 video μέσα σε AVI container είναι προβληματικό και με απρόβλεπτη συμπεριφορά. Είναι καλύτερα να σώσεις με κάποιον lossless ή ελαφρώς lossy codec σε ένα μεγάλο AVI και να το συμπιέσεις σε δεύτερο χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα