el02154 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σας, είναι η πρώτη φορά που κάποιος πελάτης μου ζητάει να μπουν κάποια banner στο σαιτ του τα οποία θα πληρώνονται απο τις διαφημιζόμενες εταιρείες. Ως εκ τούτου είμαι παντελώς άσχετος στο θέμα και θέλω να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια. Καταρχήν υπάρχει κάποιος σύντομος οδηγός για την διαδικασία που ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα βάζεις, πως χρεώνεις, πως πληρώνεσαι και τέτοια πράγματα. Κατα δεύτερον, κάποιος γνωστός μου που είχε χρειαστεί κάτι τέτοιο για την ιστοσελίδα του η οποία ήταν φτιαγμένη σε Joomla είχε χρησιμοποήσει ένα component που ήταν πολύ πλήρες (νομίζω λεγόταν iJoomla adagency). Εγώ την λειτουργία με τα banner θέλω να την βάλω σε μια σελίδα η οποία είναι κατά βάση στατική και ελέγχεται από ένα δικό μου πολύ βασικό CMS και για αυτο θα ήθελα ν αρωτήσω αν υπάρχει κάποιο επαρχές script που μπορεί να κάνει παραπλήσια "δουλεια" για μη Joomla σαιτ. Ευχαριστώ.
el02154 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο;
Uberalles_gr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Καταρχάς, το πόσο θα χρεώνονται τα banners και με ποιο τρόπο θα πληρώνεστε νομίζω ότι είναι θέμα αυτού που έχει το site. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις μαζί του, να δεις που θα μπαίνουν τα banners, τις διαστάσεις που θα έχουν και να του φτιάξεις ένα διαχειριστικό για να μπορεί να ορίζει αυτός ότι σε αυτή την θέση θα παίζει αυτό το banner από τότε μέχρι τότε.
jimstoik13 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Για την διαχείριση των Διαφημιζομένων/Καμπάνιες/Banners κτλ ρίξε μια ματιά σε αυτό, http://www.openx.com/ Τώρα για χρεώσεις/πληρωμές κτλ όπως σου είπε και ο Uberalles_gr είναι θέμα αυτού που έχει το site.
aragorn Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Το openx το έχω χρησιμοποιήσει κι'εγώ, είναι εξαιρετικό και -σχετικά- απλό στη χρήση.
el02154 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 To openx είναι σουίτα από ότι βλέπω. Πρέπει να την αγοράσω όλη ή κάποιο από όλα τα προγράμματα;
emperorphobos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μακράν το καλλύτερο είναι της ijoomla το adagency. Ψιλοδύσκολο στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση αλλά από κει και πέρα πετάει.Θα το εγκαταστήσεις σε ένα jooomla site και αυτό σου δίνει script για να δουλέψεις σε non-joomla από απλό html μέχρι html 5. Είναι αρκετά καλή λύση και αξιόπιστη, απλά μπορεί να σου πάρει κάποιες ωρίτσες για το setup.
el02154 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 αυτό με την εγκατάσταση σε joomla και χρήση του από άλλο μη joomla site δεν το πολυκατάλαβα. Μπορείς αν δεν σου είναι κόπος να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;
emperorphobos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Αν και μου είναι αρκετά δύσκολο θα προσπαθήσω. Σημειωτέον οι οδηγίες που έχουν οι ίδιοι είναι αρκετά αναλυτικές. Θα πρέπει να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα στο δικό σου site. Μέσα από εκεί θα βάλεις τιμές, και διαστάσεις. Θα ορίσεις μία "Ζωνη" η οποία θα έχει δυνατότητα για sharing σε άλλα site. Στη συνέχεια θα "Βγάλεις" το script στο δίνει το πρόγραμμα, και θα το εισάγεις σαν html κώδικα στο άλλο site. Ουσιαστικά δηλαδή εκμεταλλεύεσαι τη μηχανή του προγράμματος μέσω άλλου site. Δυστυχώς δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο αναλυτικά πρέπει να το ψάξεις αρκετά για να μπορέσεις και να το εφαρμόσεις κιόλας.
el02154 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 OK θα το ψάξω.Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
aragorn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 To openx είναι σουίτα από ότι βλέπω. Πρέπει να την αγοράσω όλη ή κάποιο από όλα τα προγράμματα; Όχι βέβαια, δωρεάν είναι, δε χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα. Αυτά που πλασάρουν στην αρχική τους σελίδα είναι οι hosted λύσεις τους. Εδώ είσαι: http://www.openx.com/publisher/open-source-ad-server Φυσικά υπάρχει πάντα και ο ad server της google, το Google DFP (doubleclick for Publishers).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα