basilis-keza Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 γεια σας,εχω windows xp καιubuntu linoux μαζι σε εναν σληρο δισκο.(μισο-μισο) θελω να βγαλω το λινουξ αλλα δεν ξερω πως.δεν θελω να χασω δεδομενα απο τα windows.πως βγαζω το λινουξ?ευχαριστω προκαταβολικα! κανεις ρε παιδια?
c0prse_grinder Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 θελω και εγω να δω την απαντηση σε αυτο, καθε φορα που παω να βγαλω κατι μετα μου μενει ο grubber του dual boot και μου σπαει τα νευρα...
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 -διεγραψε με ενα partition manager το partition με τα λινουξ. πχ με acronis disc director ή partition magic. -οταν κανεις επανεκιννηση ο GRUB εχει μεινει καθως ειναι γραμμενος στο master boot record και δεν διαγραφεται. για να επαναφερεις τον ntlrd (windows xp ο.s loader) μετα τη διαγραφη του λινουξ παρτιτιον πρεπει να μπουταρεις απο ενα cd εγκαταστασης των xp -επιλεγεις r-repair -επιλεγεις τον φυσικο δισκο λειτουργικου συστηματος (:/C) -τρεχεις τις εντολες fixboox fixboot fixmbr και εισαι αρχηγος. στην επανεκιννηση αμεσως μετα τα xp θα ξεκινησουν (ηταν ολη την ωρα εκει αλλα χρειαζεσαι και τον ntldr για να δεις οτι ειναι εκει...) και ο grub θα εχει φυγει και μια φιλικη συμβουλη. για να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη. αν δεν θες να μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια τοτε αν θες να ξαναπαιξεις με λινουξ αργοτερα πριν τα εγκαταστησεις ακουθησε την εξης διαδικασια -εγκατεστησε το acronid true image -παρε ενα image φυσικου δισκου συστηματος (λειτουργικου με τα xp) και αποθηκευσε το οπου θες. αλλα καλυτερα σε ενα εξωτερικο δισκο -αν αργοτερα εχεις πλεον λινουξ και θες να τα απεγκαταστησεις κανε απλα ενα restore με το συγκεκριμενο image προσεχοντας μονο τη λεπτομερεια! στο πεδιο του τι να επαναφερει να εχει επιλεγμενο και το [mbr] εκτος απο το [:/C] το true image θα επαναφερει το σκληρο και δε θα χρειαζεται να ξαναβαζεις cd εγκαταστασης xp και εντολες για διαγραψεις τον GRUB
insomnier12345 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 @Spirtoulis H πρώτη εντολή fixboot??? δεν είναι??? (Εσύ έγραψες fixboox)
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 @Spirtoulis H πρώτη εντολή fixboot??? δεν είναι??? (Εσύ έγραψες fixboox) ναι διορθωθηκε να εισαι καλα! ευτυχως γιατι θα ψαχνοταν ο φιλος γιατι δε του δεχεται την εντολη!
basilis-keza Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 πηρα τα αρχεια μου και τραβηξα ενα φορματ γιατι ειχα και εναν ιο,δεν μου πειραζε τιποτα απλος το αντιβα'ι'ρους εβγαζε συνεχεια μνμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα