greeker Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 παιδιά είμαι νέος σε css και έχω το εξής πρόβλημα. έφτιαξα ένα ωραίο layout σε ένα αρχείο style.css έπειτα, βρήκα κάπου το nivo slider (αν δεν το ξέρετε λίγη σημασία έχει για το πρόβλημά μου). αυτό λοιπόν χρησιμοποιεί ένα δικό του style.css έτσι μετονόμασα το δικό μου style.css σε style1.css αλλά έχω το εξής πρόβλημα: διάφοροι κανόνες αλληλοσυγκρούονται όπως πχ τα links (a). Θα ήθελα το εξής: το nivo slider μπαίνει μέσα σε ένα div με όνομα <div id="wrapper"> </div> (το οποίο με τη σειρά του περιέχει άλλα div) μπορώ κάπως να ορίσω ότι σε εκείνο το div θα χρησιμοποιείται το αρχείο style.css ενώ για όλα τα υπόλοιπα το style1.css ?? ΥΓ: επίσης ξέρει κανείς να προτείνει ένα καλό css tutorial είτε online είτε βιβλίο;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δε νομιζω πως γινεται αυτο που θες.Μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις τα ονοματα στο αρχειο να μην αλληλοσυγκρουονται. Γενικα βαζουν προθεμα και δεν υπαρχει προβλημα.. Ισως καποιοι κοινοι κανονες να εχουν θεμα.
macabre_sunsets Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Έστω ότι υπάρχει ένα div με class "menuItem", στο CSS αρχείο θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο ".menuItem". Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να προσθέσεις το "#wrapper" πριν από το ".menuItem". Έτσι θα καταλήξεις με κάτι σαν το ακόλουθο "#wrapper .menuItem". Αυτό σημαίνει πως η τρέχουσα μορφοποίηση θα εφαρμοστεί μόνο στα div με class "menuItem" τα οποία βρίσκονται μέσα στο div με id "wrapper". * Το παραπάνω δεν εφαρμόζεται μόνο σε div αλλά σε οποιοδήποτε element έχει τα αντίστοιχα class/id
theomalegan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει λόγος για να κάνεις κατι τέτοιο απλά θα δώσεις διαφορετικά ονόματα σε classes και divs Για tutorial δοκίμασε το www.w3schools.com
greeker Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει λόγος για να κάνεις κατι τέτοιο απλά θα δώσεις διαφορετικά ονόματα σε classes και divs Για tutorial δοκίμασε το www.w3schools.com αυτό ήθελα να αποφύγω.... τελικά το έκανα για όσους κανόνες υπάρχει σύγκρουση... το w3schools γενικά καλό είναι, αλλά για css ψάχνω ακόμα κάτι καλύτερο με παραδείγματα για να "παίζω"
ApSiMan Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 try http://www.csszengarden.com/ για να παίξεις με παραδείγματα!
greeker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 τελικά το htmldog κάνει καλή δουλειά.. τα βασικά περισσότερο, αλλά είναι ξεκάθαρο και καλογραμμένο σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα