cacau Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Σας ενημερώνω προκειμένου να αποφύγετε την ταλαιπωρία που έφαγα... 12 Νοεμβρίου παράγγειλα στο Mobilehellas ένα Nokia C2-02 με Εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπίας (όπως αναφέρεται και στο παραστατικό που έχω στα χέρια μου). Διευκρινίζω ότι πέραν της τιμής βασικό κριτήριο αγοράς ήταν η κατ' οίκον παράδοση (με χρέωση). Η συσκευή ήρθε κανονικά μέσα σε 3-4 ημέρες, αλλά... surprise! Όταν την άναψα, Ελληνικά γιόκ! Σκέφθηκα ότι ήταν θέμα ρύθμισης, μπήκα στα μενού, τίποτα! Κάλεσα την Nokia Hellas, τους έδωσα το IMEI της συσκευής και με ενημέρωσαν ότι η συσκευή προορίζεται για την... Ουγγαρία, οπότε ναι μεν καλύπτεται από την πανευρωπαϊκή εγγύηση, αλλά για την προσθήκη Ελληνικού μενού υπάρχει χρέωση. Τώρα πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά η δικηγόρος μου που την ρώτησα μου είπε ότι ναι στον κόσμο των δικηγόρων γίνεται! (Ίσως είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...). Στην συνέχεια τηλεφώνησα στο mobilehellas, τους ανέφερα το πρόβλημα, και μου είπαν να τους το πάω για να επιληφθούν του θέματος. Σε ερώτησή μου αν θα το έφτιαχναν επί τόπου η κοπέλα με την οποία μίλησα μου είπε "υποθέτω πως ναί". Έδωσα τόπο στην οργή (δεν είναι και δίπλα μου το Περιστέρι) και πήγα, όπου μου είπαν με τον πλέον φυσικό τρόπο ότι θα το έστελναν στην Nokia να το φτιάξει, και θα με ειδοποιούσαν για να το παραλάβω... Όταν τους είπα να μου το στείλουν φώναξαν τον υπεύθυνο, ο οποίος μου ζήτησε έξοδα αποστολής! Δηλαδή μου πούλησαν ένα τηλέφωνο χωρίς Ελληνικό μενού, η αντιπροσωπία έχει το θράσος να ζητάει χρήματα για να βάλει Ελληνικά σε συσκευή στην εγγύηση που πουλήθηκε εντός Ελληνικής επικράτειας, και το μαγαζί εκτός από την ταλαιπωρία να τους το πάω ζητάει χρήματα για να μου το στείλει επισκευασμένο! Από ότι είδα στο Σκρούτζ έχουν συμβεί διάφορα με τους συγκεκριμένους, ίσως γι αυτό προσπαθώ να μπω στην αξιολόγηση από το μεσημέρι και ακόμα περιμένω τον τετραψήφιο κωδικό στο κινητό μου... Το παρόν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και μόνο, αν πιστεύετε ότι αδικώ κάποιον ή έχω υπερβολικές απαιτήσεις, είμαι ανοιχτός σε διάλογο...
oldnew Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά τα ιντερνετικα μαγαζια, θα έπρεπε να γραφούν ότι δεν έχει Ελληνικο μενου.. Πολοι, δεν έχουν πρόβλημα, και προκειμένου να αγοράζουν αρκετά φθηνότερα, το παίρνουν με αγγλικό μενου. Ειδικά τα android, έχουν όλες τις γλώσσες στα μενου απο τη μανα τους, οπότε δεν υπάρχει θεμα. Παντως αυτό που κάνουν δεν είναι παράνομο. Έχουν δικαίωμά να πουλάνε με αγγλικό μενου, και Ελληνικη υποστήριξή φθηνότερα. Αν ο δικηγόρος σου λέει αλλα, πιθανότατα κανει λάθος. Μη νομίζεις δεν τα ξέρουν ούτε οι δικηγοροι. Απλα θα έπρεπε να το γραφούν για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.. Κατά τα υπολοιπα δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Δε σε κορόιδεψαν καπου. Απορώ που σου είπαν και ότι θα βαλουν Ελληνικο μενου. Κανονικά δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση. Ίσως συνυπολογισαν ότι δεν το γραφαν στο site ότι δεν έχει..
panosno1com Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 παντως πιστευω πως μπορεις να του περασεις το ελληνικο firmware με το καλωδιο usb και νομιζω το nokia pc suite. Καταλαβαινω πως εχει εγγυηση και τετοια,απλα λεω στην περιπτωση που θες να βρεις λυση μονος σου ! ΠΑντως εχω <<αναβαθμισει>> το Ν73 παλια μεσω καλωδιου , ενω το 6710 navigator υποστηριζει ενημερωση μεσω ιντερνετ ή wi fi , οπως και το Ν81 του κολλητου μου και το Χ6 που ειχε μια φιλη μου. ΠΑραθετω ολα αυτα για να μην νομιζεις οτι το λεω σε στυλ <<γνωστος γνωστου μου ειπε κλπ>> . [δοκιμασε να ψαξεις στο google ως nokia c2-02 firmware ή καπως ετσι )
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μπορείς να περάσεις μόνος σου το ελληνικό μενού, αλλάζοντας με ένα προγραμματάκι από το pc έναν κωδικό στο τηλέφωνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα