kss207rc Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σας παιδια, Προσφατα αλλαξα παροχο και πηγα στη cyta,ολλα καλα με την εταιρια και τις ταχυτητες μου αλλα εχω το μεγαλο προβλημα οτι δεν μπορω να εχω αξιοπρεπες δικτυο με το ρουτερ που δεινουν. Πριν ειχα ενα linksys wag 325n και ειμουν μια χαρα,χρησιμοποιω το wireless για να συνδεσω τον υπολογιστη με το δικτυο καθως δεν βολευει με καλωδιο.Γενικα το wifi n με ενδιαφερει καθως εχω και ενα media player στο δικτυο,αυτο το συνδεω ενσυρματα πλεον καθως αλλαξα τη θεση του ρουτερ,και κανω stream απο τον υπολογιστη ταινιες κυριως high-def στα 1080p(τωρα πλεον οχι λογο απειρον κοληματων). Για να μην τα πολυλογο θελω να με διαφωτησετε στα εξης: Μπορω να συνδεσω το linksys με το ρουτερ της cyta(thomson tg 782) μεσω ethernet και να μυραζει ασυρματα το δικτυο το linksys; Το linksys μεσα στις ρυθμισεις εχεις αυτες τις επιλογες: RFC 2364 PPPoA, RFC 2516 PPPoE, RFC 1483 Routed, IPoA, RFC 1483 Bridged, Bridge Mode Only. Εγω δεν καταφερα κατι. Επισης σκεφτομαι ως δευτερη λυση και 99% αυτο θα κανω,ειναι να αλλαξω το thomson με ενα drytek 2700vg και να παρω και ενα καλο router η σκετο access point. Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη τη λυση; Επισης ποιο router η access point πρωτεινετε; Βασικη προηποθεση να εχει wifi-n 300mbps και τιμη οχι πανω απο 70Ε. Εγω εχω στο μυαλο μου αυτα: linksys wap 610n tp link wr1043nd belkin n300 Επειδη παλι ασυρματα θα συνδεσω τον υπολογιστη θα αλλαξω και καρτα δικτυου(τωρα χησιμοποιω την level one wua 0614 ),αν θα ειναι usb η pci δεν με ενδιαφερει αρκει να κανει καλη δουλεια και να μην ειναι πολυ ακριβη,εγω σκεφτομουν κατι τετοιο,τι λετε; tp link wn821n tp link wn951n Συγγνωμη που σας κουρασα αλλα δεν ξερω και πολλα απο δικτυα. Ευχαριστω πολυ για οποια απαντηση.
Chrisxxx Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Εχω την εντυπωση ότι δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ και αν το κανεις δεν θα εχεις τηλ. ή ιντερνετ. Μηπως μες ενα switchaki (1Gps) πισω από το ρουτερ θα ησουν καλυερα; Δεν ξερω μονο αν ριχνει την ταχυτητα όλου του δικτυου επειδη συνδεεται σε 100αρα θυρα στο ρουτερ. Ωπ ακυρο, τωρα ειδα οτι συνδεεσαι μονο wireless.
kss207rc Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Θα παρω στην cyta και θα κανονησω για τους κωδικους του sip,το σταθερο δεν με νοιαζει και πολυ σπανια το χρησιμοποιω. Με το switch δεν μπορω να κανω κατι γιατι οπως ειπα εμενα το μισο δικτυο βασιζεται στο ασυρματο και δεν εχω δυνατοτητα ουτε για καλωδια ουτε για powerlines αρα παμε στην ασυρματη λυση. Τελικα δεν αντεξα με αυτη τη τιμη και παρειγγειλα το drytek,αρα τωρα μας μενει καρτα δικτυου και router/acess point.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 αν και λιγο αργα τα απανταω ενα ενα αν βαλεις το linksys san access point δεν πειραζεις τιποτα σχετικα με Pppoa/pppoe/bridge Κτλ. ολα αυτα εχουν νοημα μονο οταν χρησιμοποιεις και το adsl κομματι του ρουτερ δηλαδη το Modem που εχει πανω και εχεις συνδεσει εκει καλωδιο. αν θες να το κανεις access point απλα του δινεις μια ip στο ιδιο δικτυο με το Thomson αν το thomson ειναι 192.168.1.254 το Linksys παει 192.168.1.100 και του κλεινεις τον dhcp.τα ενωνεις lan to lan και εισαι ετοιμος.απλα κλεινεις το wi fi sto thomson και το αφηνεις στο Linksys με το κλειδωμα που θες. αν αλλαξεις το Thomson με αλλο ρουτερ χανεις το voip.τα στοιχεια του voip δεν προκεται να στα δωσουν αν και με μπινιες ισως να μπορουσες να ταπαρεις.το πολυ να σου δωσουν τα στοιχεια για το ιντερνετ και αμα.κακη επιλογη η cyta και το voip οταν θες να εχεις τον δικο σου ρουτερ. αν ειναι να παρεις access point Κρατας της cyta το adsl router και περνεις απλα ενα access point.δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις το Thomson αφου ειναι σταθερο και εχει και το τηλεφωνο επανω.οποτε η πιο φτηνη λυση ειναι με τα ηδη υπαρχοντα που εχεις και ετσι θα παιξουν και ολα και n απο το wag325 και voip και σταθεροτητα απο το Thomson απο τα 3 που ειπες θα πηγαινa linksys μετα tp link και belkin ποτε.καρτα δικτυου νομιζω υπαρχει και της alfa που ειναι N περα απο τις tp link οποτε πρεπει να βγαζει και η linksys.αν και το καλωδιο οπου μπορεις παντα ειναι καλυτερο Εχω την εντυπωση ότι δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ και αν το κανεις δεν θα εχεις τηλ. ή ιντερνετ. Μηπως μες ενα switchaki (1Gps) πισω από το ρουτερ θα ησουν καλυερα; Δεν ξερω μονο αν ριχνει την ταχυτητα όλου του δικτυου επειδη συνδεεται σε 100αρα θυρα στο ρουτερ. Ωπ ακυρο, τωρα ειδα οτι συνδεεσαι μονο wireless. δεν θα εχει τηλεφωνο σιγουρα. δεν ριχνει την ταχυτητα του δικτυου το ρουτερ.απλα οταν μιλαει με το ρουτερ θα μιλαει με 100 Mbps αντι για 1gbit.ολα τα αλλα θα παιζουν gbit επισης ο φιλος μας δεν ξερω αν καταλαβε οτι το vigor το 2700 ειναι μονο g και δεν εχει n.
kss207rc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστω για της απαντησεις σας. Το vigor το ξερω σαν ρουτερ γιατι το ειχα παρει παλαιοτερα απο ενα φιλο και το δουλευα για κανα μηνα.Ο μονος λογος που το αγορασα ειναι για να αλλαξω το thomson επειδη ειναι ολλο προβληματα.Τωρα με το voip καπως θα βρεθει λυση και θα το παρω.Το linksys θα παραμεινει ως ρουτερ για το wireless. Το linksys τελικα το εβαλα να δουλευει ως ρουτερ με την επιλογη rfc 1483 brigded,το ειχα κανει και παλαιοτερα αλλα δεν θυμωμουν πως προχθες που προσπαθουσα και ολλο το μπερδεμα γινοταν επειδη δεν θυμομουν πως επρεπε να κλεισω το dhcp αλλα δεν πειραζει. Δεν ξερω αν ειναι σταθερο το thomson παντως εγω δεν θελω ουτε να το βλεπω.Δεν τολμαω να πειραξω ουτε μια ρυθμιση γιατι ξερω οτι θα μου βγαλει καποιο προβλημα,και εχθες που εκλεισα το wireless για να εκπεμπει μονο του linksys το μετανιωσα γιατι τωρα πλεον δεν μπορει να κανει δικτυο το linksys με το thomson για ενα περιεργο λογο. Απο καρτα δικτυου πειρα της tp link την wn821n,αυριο θα την εχω οπως επισης και το draytek. Τελικα δεν θα παρω καποιο ρουτερ η acess point θα βολευτω για την ωρα με το linksys και αργοτερα βλεπουμε,θα το φερω και οσο ποιο κοντα στον υπολογιστη γινετε και πιστευω θα βελτιωθει η κατασταση,αλλωστε το media player εχει σκληρο δισκο(υπαρχει και ενας εξωτερικος) αρα θα κανω ενα κοπο να περναω της hd ταινιες εκει αν συνεχησουν να κολαν στο stream.Αν παρω καποια στιγμη μαλλον το netgear wndr37av θα παρω. Και μεσα σε ολλα αυτα σημερα παρεδωσε πνευμα και το ssd και πρεπει να τρεχουμε για rma.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 ενταξει το vigor ειναι κορυφη.το Thomson επειδη εχω περασει απο μοντελα 585,78-.787,784 τα οποια ολα βεβαια τα ειχα με generic firmware δεν εχω θεματα. ενταξει εχει τα δικα του παραξενα αλλα δεν εχω παραπονο.τωρα τι εχει κανει η cyta δεν ξερω.δεν υπαρχει λογος το Linksys Να το βαλεις rfc1483 bridged. αυτο θα το εκανες αν ειχες πανω το καλωδιο το adsl και ειχες απο πισω αλλο ρουτερ να κανει κληση Pppoe στο linksys. το bridge αυτο δεν ειναι σαν το bridge tou router.αυτο ειναι bridge για το modem.ναι ο dhcp πρεπει να ειναι κλειστος στο Linksys υποχρεωτικα. το wireless δεν φτεει κατι για το οτι δεν γινεται δικτυο εκτος αν εκλεισες κατι αλλο η αλλαξες lan ip. εφοσον εχεις το Linksys δεν υπαρχει λογος να παρεις αλλο ρουτερ αφου με απλο τροπο κανεις το Linksys σαν access point kai θα παιζει μια χαρα στο Full.afou exei και σκληρο τοτε δεν υπαρχει καν λογος να κανεις stream.την κανεις ενα copy και μετα απο 5 λεπτα την βλεπεις ακομα και αν δεν παιξει. απλα δεν θυμαμαι αν το Linksys ειναι 300 αρι στο wireless.αν ειναι δεν υπαρχει λογος για να παρεις αλλο access point.αν δεν ειναι ναι μετα μπορεις να παρεις ενα 300 αρι access point. ssd και χαλασε.μπραβο
kss207rc Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Γενικα και γω που εχω κανα δυο τρια αλλα ρουτερ thomson του οτε με generic firmware μια χαρα ηταν αυτο ομως εχει απειρα κοληματα και αλλα χαζα και σιγουρα ολλα οφειλονται στις βλακειες της cyta. Τελοςπαντων λιγες ειναι οι ωρες του.Α ξεχασα επισης να πω πριν οτι τους κωδικους απο το internet τους εχω καθως ειναι ιδιοι με αυτους που στελνουν για το mycyta,απλα αν θες να τους χρησιμοποιησεις με αλλο μοντεμ πρεπει να κανεις mac adress cloning την mac του thomson. Τωρα αυτο που μου λες για το rfc 1483 brigded δεν το καταλαβα,γιατι οταν πχ το εχω σε rfc 1483 bridged η σε rfc 1483 routed μου δινει επιλογη (εκει που βαζω το username kai password για το wan),να δωσω σταθερες ip wan δηλαδη ip adress,subnet mask,default gateway,και dns servers και νομιζα οτι βαση αυτου το κανω,αλλα εσυ κατι παραπανω ξερεις.Οταν φτιαξω τον υπολογιστη θα ανεβασω ενα screenshot να δεις τι εννοω. Ναι το linksys 300mbps ειναι,εχει και 3 ξεχωρηστες κεραιες αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι dual band(νομιζω δεν ειναι). Ασε ασε και στα καλα καθουμενα χαλασε,ευτυχως το εχω κανα 6 μηνο και ειναι στην εγγυηση,και εκτος απο αυτο πρεπει να πειρε μαζι του και ενα chip του bios,γιατι μου εβγαλε λιγο αργοτερα error η μιτρικη και ξεκινησε με το δευτερο αλλα αυτο δεν το εξακριβωσα για την ωρα.
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 σιγουρα η cyta πρεπει να το εχει σκισει το firmware. δενβρισκ λογο να κλειδωνουν το ιντερνετ και με Mac address περα απο Username kai password. ολα αυτα τα pppoe/llc pppoa/vcmux rfc 1483 εχουν νοημα σε ενα adsl router και οχι σε ενα απλως ρουτερ μονο οταν εχεις πανω τηλεφωνικο καλωδιο πχ στο Pppoe/llc kai pppoa/vcmux βαζεις τα στοιχεια μεσα στον ρουτερ κανονικα.στο rfc 1483 γινεται απο adsl router σε adsl modem και εκει δινεις τα στοιχεια ειτε με εικονιδιο Pppoe που φτιαχνεις στα windows ειτε με καποιον ρουτερ που στελνει με Pppoe τα στοιχεια στο adsl modem πλεον που ειναι rfc1483.Οταν ειναι να το κανεις access point το adsl router περα απο το να του αλλαξεις Ip και να κλεισεις dhcp δεν χρειαζεται τιποτα να πειραξεις σε αυτα.ουτε nat υπαρχει ουτε firewall ουτε τιποτα γινεται στην κυριολεξια σαν ενα wi fi switch. αυτο μe to bios δεν νομιζω οτι φταιει το ρουτερ .εκτος αν το pc και το ρουτερ εφαγαν κανα παραξενο ρευμα.οσο θυμαμαι και εγω οχι δεν ειναι dual band to wag325n
kss207rc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εχθες φλασαρα το draytek και του εβαλα το 2.8.3 firmware της draytek και το εβαλα απο περιεργια να δω αν θα δουλεψει και το voip αυτοματα και οντως δουλεψε χωρις να κανω κατι. Αλλα παλι εχω προβλημα με το linksys δεν μπορει παλι να κανει δικτυο με το draytek,δεν ξερω τι φταιει δοκιμασα σχεδον τα παντα και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Οταν βαζω το linksys σε λειτουργια pppoe η pppoa πρεπει υποχρεωτεικα να βαλω τα wan username και password αλλιως δεν μπορω να σωσω τις ρυθμισεις. Μηπως πρεπει να ανοιξω τιποτα προτες και τα λοιπα,αν και ανοιξα και στα δυο και δεν εκανε κατι; Εδω ειναι το μενο του linksys μηπως και καταλαβεις κατι παραπανω. Link Οχι δεν ειχε να κανει με το ρουτερ το bios, Το bios εκανε fail μετα απο clear cmos και το επανεφερε το δευτερο bios,μονο το ssd νεκρωσε και πειγε για rma. To ssd στα καλα καθουμενα το επαθε,ουτε διακοπη ρευματος ουτε τιπορτα,αλλα δεν πειραζει τι να κανουμε.
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εχθες φλασαρα το draytek και του εβαλα το 2.8.3 firmware της draytek και το εβαλα απο περιεργια να δω αν θα δουλεψει και το voip αυτοματα και οντως δουλεψε χωρις να κανω κατι. Αλλα παλι εχω προβλημα με το linksys δεν μπορει παλι να κανει δικτυο με το draytek,δεν ξερω τι φταιει δοκιμασα σχεδον τα παντα και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Οταν βαζω το linksys σε λειτουργια pppoe η pppoa πρεπει υποχρεωτεικα να βαλω τα wan username και password αλλιως δεν μπορω να σωσω τις ρυθμισεις. Μηπως πρεπει να ανοιξω τιποτα προτες και τα λοιπα,αν και ανοιξα και στα δυο και δεν εκανε κατι; Εδω ειναι το μενο του linksys μηπως και καταλαβεις κατι παραπανω. Link Οχι δεν ειχε να κανει με το ρουτερ το bios, Το bios εκανε fail μετα απο clear cmos και το επανεφερε το δευτερο bios,μονο το ssd νεκρωσε και πειγε για rma. To ssd στα καλα καθουμενα το επαθε,ουτε διακοπη ρευματος ουτε τιπορτα,αλλα δεν πειραζει τι να κανουμε. μισο λεπτακι το voip της cyta δεν γινεται να δουλεψει στοvigor?εκτος αν το σεταρες εσυ.να παρει αυτοματα τις ρυθμισεις δεν γινεται.οτι θα ακουσεις τονο οταν βαλεις πανω το τηλ στην voιp θυρα ειναι λογικο αλλα δεν θα καλεσει. το vigor ας πουμε οτι ειναι 192.168.1.1 .to linksys θα το κανεις 192.168.1.254 kai κλεισε dhcp.Username και password βαλε οτι θες δεν μας πειραζει.μετα τα ενωνεις lan to Lan και ειναι ετοιμα.απλα κλεισε το wireless απο το vigor.oxi δεν θελει πορτες το linksys θα ειναι τελειως transparent>no nat τιποτα. βαλε οτι στοιχεια θες για username kai password.δεν θα εχουν σημασια αλλωστε αφου δεν εχεις πανω το καλωδιο του τηλεφωνου για να συγχρονισει. για το bios καποιο κολλημα ποιος ξερει.λογικα θα πρεπει το δευτερο bios να σου ξαναφτιαξε το πρωτο και να παιζουν και τα 2.
kss207rc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δικιο εχεις για το voip ακουσα τονο και χαρηκα,δεν με πειραζει τοσο αυτο παμε παρακατω. Το δοκιμασα και ετσι και παλι τιποτα,οταν εβαλα το linksys με το vigor το εκανα και reset για να ειμαι σιγουρος οτι δεν κρατησε τιποτα.Αν και δεν νομιζω υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει επειδη εχω ανοιχτο το wireless στο vigor?
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δικιο εχεις για το voip ακουσα τονο και χαρηκα,δεν με πειραζει τοσο αυτο παμε παρακατω. Το δοκιμασα και ετσι και παλι τιποτα,οταν εβαλα το linksys με το vigor το εκανα και reset για να ειμαι σιγουρος οτι δεν κρατησε τιποτα.Αν και δεν νομιζω υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει επειδη εχω ανοιχτο το wireless στο vigor? δεν γινεται να μην δουλεψει. κανε αυτα που σου ειπα πιο πανω και θα παιξει.το εχουν κανει 200 ατομα και σε ολους επαιξε.απλα διαφορετικη Ip το ενα απο το αλλο και στο Linksys κλεισε τον dhcp
kss207rc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξερω η εγω ειμαι πολυ χαζος και κατι δεν καταλαβαινω και το κανω λαθος η κατι αλλο γινεται. Λοιπον εχω δωσει στο vigor ip 192.168.10.254,subnet mask 255.255.255.0,το dhcp του ξεκιναει απο 192.168.10.50 και δινει μεχρι 10 ip. Το linksys ειναι αυτη τη στιγμη σε λειτουργια pppoe αν και ειπαμε αυτο δεν μας νοιαζει με ασχετα wan login,εχει ip 192.168.10.253,κλειστο dhcp,firewall,qos και nat αλλα παλι τιποτα. Μηπως εχω εδω κατι λαθος; Link Τελικα εφταιγαν τα rates στο wireless του linksys τα ειχα βαλει χειροκινητα και για καποιο λογο δεν δουλευαν σε αυτες τις τιμες,με το που τα εβαλα στο auto ολλα καλα.Οπως φαινεται εδω στις φωτο menu6 και 7. Link
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 λεω και εγω δεν γινεται να μην παιζει.τελος καλα ολα καλα.για το voip για να δεις τα στοιχεια πρεπει με καποιο τροπο να παρεις admin rights και μετα να μπεις μεσα να δεις τους servers και με καποιο προγραμμα να κανεις Reveal τα αστερακια του Password του voip
kss207rc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Ετσι ειναι αλλα δυστυχως δεν βγηκε ακομα σπασιμο του 782 και δεν μπορω να κανω κατι.πιστευω κατι θα μπορεσω να κανω με την cyta και θα μου τα δωσουν η εστω να μου στειλουν ενα τεχνικο τους να τα περασει,αλλα ειπαμε μικρο το κακο με το voip γιατι δεν το χρησιμοποιω σχεδον καθολου,στην τελικη αν δεν κανω κατι οποτε θελω να το χρησιμοποιησω θα ανοιγω το thomson και δεν βαριεσαι. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα