Hamurabi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 καλημερα παιδια. Ερωτηση.θελω να βαλω πισω ηχεια στο σαλονι μου αλλα θαχω καλωδια γυρω γυρω.οποτε θελω να κανω το εξησ. Μιασ κ θα ανακαινησω το σπιτι, να φερω καποιον να μου σκαψει γυρω γυρω τον τοιχο (4 μετρα περιπου) και να βγουν 2 πριζες για ηχεια. Ηλεκτρολογοσ θα μου το κανει ολο αυτο και ποσα λεφτα να υπολογιζω? 1
Chrisxxx Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Περιπου όσο και το κοστος των καλωδιων + τη δουλεια. Αφου ανακαινιζεις και θα σκαψεις τοιχους θα σου πρότεινα να βαλεις και πριζες και υποδομή για utp και ότι αλλο μπορείς να σκεφτεις για να μην εχεις καλώδια ή σκαβεις αργότερα.
Hamurabi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 αφηστε τα τα καλωδια. Η ερωτηση μου ειναι τι ειδικοτητα χρειαζομαι και περιπου ποσα θα μουπαρει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Ηλεκτρολογοι αναλαμβανουν αυτες τις εργασιες. Το ποσο θα σου κοστισει ειναι σχετικο. Ειναι οι σωληνες που πρεπει να περασει και το κοστος τους δεν μπορουμε να στο πουμε εαν δεν ξερουμε την αποσταση. Και ειναι οι εργατοωρες του. Μπορει να χρεωνει 30 ευρω την ωρα μπορει και 50-60 ευρω. Που παλι η ουσια ειναι για τι αποστασεις μιλαμε, ωστε να ξερουμε πανω κατω ποσο θα του παρει να σκαψει/περασει τις σωληνες. Παντως αν το μηκος των σωληνων ειναι γυρω στα 4μ οπως λες, τοτε το κοστος τους ειναι αμελητεο, ουτε 80ευρω δε θα πηγαινει νομιζω και πολλα λεω. Απο κει και περα για τα εργατικα καλα ειναι να σου απαντησει καποιος ηλεκτρολογος. Αν σκαψεις τοιχους μεσα στο σπιτι, μονο σε εκεινο το σημειο και μονο για καλωδια ηχου, μπορει να μη σε συμφερει το ολο εγχειρημα, γιατι μετα μπαινει και το κοστος για στοκαρισματα κλπ. Σε αυτην την περιπτωση εχεις ως εναλλακτικη το trunking η τα ασυρματα ηχεια. Αφου περνας που περνας σωληνες, περνα και λιγο φαρδιες για να εχεις στο μελλον το option να ριξεις κανα αλλο καλωδιο μεσα απο αυτες, πχ cat5/tv cable κλπ, στα νεα σημεια. Δεν θα σου κοστισει σχεδον τιποτα παραπανω.
Hamurabi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 αφηστε τα τα καλωδια. Η ερωτηση μου ειναι τι ειδικοτητα χρειαζομαι και περιπου ποσα θα μουπαρει. αδερφε στην εχω γραψει κ την αποσταση πανω.4 μετρα. Περιπου κοστος αν ξερει καποιος? καλυφθηκα.ευχαριστω πολυ
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Ηλεκτρολόγος χρειάζεται και τα λεφτά θα βγουν αρκετά ωστέ να σε συμφέρει να αγοράσεις ασύρματα ηχεία καλύτερα.
Hamurabi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 καλυφθηκα.ευχαριστω πολυ παιδια ηχεια εχω ηδη. Δεν ειναι επιλογη το ναγορασω αλλα ασυρματα. το στοκαρισμα το κανει αυτοσ? Εγω μετα το σκαψιμο σκοπευω να βαψω ολο το δωματιο ετσι κιαλλιως
bluesattack Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Απορριφθηκαν οι εξωτερικες πριζες και καναλια για τις οποιες ειχες ρωτησει σε αλλο θεμα ? Για αισθητικους λογους ?
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 καλυφθηκα.ευχαριστω πολυ παιδια ηχεια εχω ηδη. Δεν ειναι επιλογη το ναγορασω αλλα ασυρματα. το στοκαρισμα το κανει αυτοσ? Εγω μετα το σκαψιμο σκοπευω να βαψω ολο το δωματιο ετσι κιαλλιως Το στοκαρισμα το κανει ο μπογιατζης μετα.
Hamurabi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Απορριφθηκαν οι εξωτερικες πριζες και καναλια για τις οποιες ειχες ρωτησει σε αλλο θεμα ? Για αισθητικους λογους ? Βασικα ηθελα να ρωτησω και για αυτη τη λυση η οποια ειναι σαφως καλυτερη απτα καναλια. Αν η λυση με τα καναλια μου κοστιζει π.χ. 30 ευρω και αυτη μου κοστιζει ξερω γω 60-70 τοτε σιγουρα ειναι προτιμοτερη αυτη.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Βασικα ηθελα να ρωτησω και για αυτη τη λυση η οποια ειναι σαφως καλυτερη απτα καναλια. Αν η λυση με τα καναλια μου κοστιζει π.χ. 30 ευρω και αυτη μου κοστιζει ξερω γω 60-70 τοτε σιγουρα ειναι προτιμοτερη αυτη. 60-70 ευρώ για να σου σκάψουν τον τοίχο, να σου περάσουν καλώδια και να στο στοκάρουν/βάψουν; Δεν είμαι ηλεκτρολόγος/ελαιοχρωματιστής, αλλά μάλλον λες πολύ λίγα λεφτά. Εγώ θα υπολόγιζα κανά 350άρι. Για αυτό σου είπα ότι σε συμφέρει να πάρεις ασύρματα ηχεία. Τέσπα.
bluesattack Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Αν η λυση με τα καναλια μου κοστιζει π.χ. 30 ευρω και αυτη μου κοστιζει ξερω γω 60-70 τοτε σιγουρα ειναι προτιμοτερη αυτη. Χλωμοτατο .Εκτος αν στοκαρεις + βαψεις εσυ , και καβατζωσεις και κανα γνωστο σου ηλεκτρολογο να σου σπασει τα 4 μετρα .Ειναι ολα ορατα ? Αν βρισκονται πισω απο καναπε η κουρτινα μαλλον τζαμπα ασχολιεσαι ..και τζαμπα θα βαψεις και το δωματιο.Εκτος αν το θελει το βαψιμο , οποτε ευκαιρια ειναι που λενε..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Βασικα ηθελα να ρωτησω και για αυτη τη λυση η οποια ειναι σαφως καλυτερη απτα καναλια. Αν η λυση με τα καναλια μου κοστιζει π.χ. 30 ευρω και αυτη μου κοστιζει ξερω γω 60-70 τοτε σιγουρα ειναι προτιμοτερη αυτη. Tιμες δεν ξερω αλλα καμια 40ρια θα πηγαινουν μονο οι σωληνες. Μετα βαλε σπασιμο τοιχου, εγκατασταση σωληνων μεσα στον τοιχο, στοκαρισμα, βαψιμο, περασμα καλωδιων μεσα απτις σωληνες και εισαι μεσα. Ολα αυτα ειναι παραπανω απο μια μερα δουλεια συνολικα, αρα αν πουμε οτι ο καθε μαστορας χρεωνει καμια 40ρια ευρω την εργατοωρα του, υπολογιζε μια 350ρα εργατικα minimum. Η λυση με το cable trunking θα σου κοστισει γυρω στα 20 ευρω, απλα τα trunking ειναι εξωτερικα. Αν ομως σε αυτα τα 4μ που πρεπει να διανυσει το καλωδιο υπαρχουν επιπλα κλπ ωστε να τα κρυβουν, τοτε ειναι μια χαρα λυση. Ουτε σπας τοιχους, ουτε στοκαρεις, ουτε βαφεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα