G_V_K Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Γεια χαρά σε όσους έχουν τον χρόνο και την διάθεση και διαβάσουν αυτό το post και ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον postarei και την γνώμη του πάνω στο θέμα! Το λιπών έχουμε και λέμε: Σκέφτομαι αρκετά σοβαρά τους τελευταίους μήνες να παραγκωνίσω κάπια κομμάτια αν όχι όλα από το βασικό μου PC που με τόση στοργή και αποφασιστικότητα μου στάθηκε τα τελευταία κοντά 3 χρόνια σε χρίση 24/7 και να δώσω την θέση τους σε ένα νέο σοβαρό πακέτο αναβάθμισης που συνέθεσα με το μυαλό μου και με στοιχειώνει τον τελευταίο καιρό! Το τρέχον σύστημα λιπών απαρτίζεται από: CPU: Core 2 Duo E6850 3,00Ghz με πσήκτρα Zalman 9500 led Mobo: Gigabyte GA-P35-DS4 με chipset P35 Ram: Geil 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 4x1gb Gpu: Saphire Radeon ATI HD3870 Psu: CoolerMaster SilentPro M 700watt Case: Gigabyte 3D Aurora Black Full tower HDD: 2x Seagate 500 GB 7200RPM Sata2 Το εν λόγω pc δουλέβει όλη μέρα και κάνει τα πάντα. Από κοινωνική δικτίωση, ανιαρό σερφάρισμα, επεξεργασία εικόνας/βίντεο, gaming, αναπαραγωγή πολυμέσων, κατέβασμα full μέχρι ότι χοράει ο νούς σας! Το σκεπτικό μου λιπό είχε και έχει ως εξείς: Να κρατήσω από το προηγούμενο pc το Psu: CoolerMaster SilentPro M 700watt το Case: Gigabyte 3D Aurora Black Full tower και τους HDD: 2x Seagate 500 GB 7200RPM Sata2 για χρήση Storage και μόνο (κάτι σαν ντουλάπα ενα πράγμα ) και πάνω σε αυτά να προσθέσω τα εξέις: CPU: Intel Core i5 2500K(s1155, 3,30GHz, 6MB) MOBO: Foxconn Rattler (s1155, P67, DDR3) με ψήκτρα την: NOCTUA NH-D14 RAM: Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 Kit (Bulk) GPU: Sapphire PCI-X 6950 2GB Dual Fan SSD: OCZ Agility 3 Series 60GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-60G) X2 σε RAID 0 Για O/S! Το Pc αυτό προορίζεται και πάλι για όλες τις χρίσεις και το πλάνο είναι να γίνει ένα Safe Ο/C στα 4,2Ghz με 4,5Ghz αφήνοντας την γραφικών Stock! Οι γνώμες σας δεκτές και οι προτάσεις ευπρόσδεκτες!.... Ευχαριστώ
Asta_na_Pane Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 1ον) Μην τα πάρεις από το πλαίσιο. Δεν έχει καλές τιμές και δεν έχει και ποικιλία. 2ον) Άλλαξε την μητρική, πάρε Z68 πχ αν επιμένεις για πλαίσιο 3ον) Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι 16GB RAM. Βάλε 8 για αρχή (2 των 4) και αργότερα βάζεις άλλο τόσο αν θέλεις. 4ον) Μην κάνεις RAID στους SSD, δεν είναι καλό. Ή πάρε έναν 60άρι ή πάρε έναν 120άρι. Επίσης θα σου πρότεινα τον Crucial M4 αντί του Agility.
quic307 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 1ον) Μην τα πάρεις από το πλαίσιο. Δεν έχει καλές τιμές και δεν έχει και ποικιλία. 2ον) Άλλαξε την μητρική, πάρε Z68 πχ αν επιμένεις για πλαίσιο 3ον) Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι 16GB RAM. Βάλε 8 για αρχή (2 των 4) και αργότερα βάζεις άλλο τόσο αν θέλεις. 4ον) Μην κάνεις RAID στους SSD, δεν είναι καλό. Ή πάρε έναν 60άρι ή πάρε έναν 120άρι. Επίσης θα σου πρότεινα τον Crucial M4 αντί του Agility. Σωστος....
G_V_K Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 4ον) Μην κάνεις RAID στους SSD, δεν είναι καλό. Δεν το είξερα αυτό! Γιατί συμβένει ?
G_V_K Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μάλον καταλίγω σε αυτήν την σύνθεση! Τι λέτε; Αλλά την Noctua μάλλον από άλλο site γιατι εδώ την έχει πανάκριβα!
rafail1994 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δεν το είξερα αυτό! Γιατί συμβένει ? Γιατί όταν κανείς raid δεν έχεις το trim και για καθημερινή χρήση που γραφεις,διαβαζεις δεν προτείνεται Για πες μας ποσά χρήματα διαθέτεις και ποια οθόνη έχεις ;
G_V_K Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Σκεφτόμουν να μείνω κάτω από το 1000άρικο αλλά και με το keyboard που το έχω βάλει στο μάτι καιρό και με το DVD-RW επιδή το παλυό έμεινε από ιμάντα! ! Οθόνες έχω δύο: LG Flatron L246WH 24" 1920x1200 (main) ACER AL1912 19" 1280x1024 (στα αρριστερά βοηθητική)
VasPolys Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Για μητρικη σου προτεινωAsus P8Z68 V Pro/Gen3 για να εισαι συμβατος με τους ivy bridge και να μπορεις να εχεις PCI-E 3.0 ετσι ωστε αν χρειαστεις αναβαθμιση να γλιτωσεις το κοστος της μητρικης. Για μνημες επειδη τις ειχα τις συγκεκριμενες ειναι καλες χρυσες αλλα ειναι λιγο γομαρια χωρις λογο οι ψυκτρες τους δεν θα σου δωσουν κατι παραπανω απο αυτες Corsair Vengeance Low Profile 8GB σε θεμα ψυξης.Υπαρχουν και σε μπλε αν σε ενδιαφερει το χρωμα. Για την noctua θα διαφωνησω λιγο γιατι για τα δικα μου δεδομενα ειναι γομαρι, αυτη την φορα με λογο, αλλα ειναι απο τις καλυτερες αλλα μπορεις να πας σε κατι τετοιο με λιγα παραπανω ευρω και να εχεις ιδια ή και καλυτερα αποτελεσματα Corsair H80 Corsair H100 Για τους SSD θα συμφωνησω με τους απο πανω οχι raid και με εναν 120αρι σαν τον Crusial M4 128Gb θα εισαι καλυμενος απο ταχυτητες. Ολα τα υπολοιπα parts απο τον παλιο που θα χρησιμοποιησεις ειναι μια χαρα οποτε προχωρα!!!!Και αν πουλησεις αυτα που μενουν και μπορει να σε βγαλει οικονομικα σκεψου και μια το ενδεχομενο του 2600Κ. Αυτα απο εμενα καλοριζικο και καλοφαγωτο!!!!!!
G_V_K Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν! Τελικά αν και άργησα κάπως κατέληξα σε αυτήν την σύνθεση! Περιμένω να φτάσουν με αγονία και λαχτάρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα